1、课后限时作业(十二)语言知识练.单句语法填空1He made his reasons for resigning _absolutely_(absolute) clear.2Remember to bring clothes that provide _protection_(protect) against the wind and rain.3Since the medicine had no effect _on_ him, he had to go to see another doctor the next day.4I cant get him _to_help_(help) me
2、, so I have to do it by myself.5We received a number of _complaints_(complain) from customers yesterday.6This newspaper is said to be made of _recycled_(recycle) paper.7In _a_ nutshell, it was not my cup of tea.8The government will take some measures to fight against _pollution_(pollute)9The boy was
3、 brought up in an atmosphere _where_ most people were friendly.10The attack added a new _urgency_(urgent) to the peace talks.句型训练1为怀特先生工作很好我真的不能要求一个比他更好的老板了。Mr White was great to work forI really _couldnt_ask_for_a_better_boss_.2如果可能的话,我会去你的农场看一看。_If_possible_, Ill go to your farm for a visit.3当你很忙时
4、,可以让你哥哥帮忙的。When you are very busy, you can _get_your_brother_to_help_you_.4这些孩子都在警方的保护之下。These children are _under_the_protection_of_the_police_.5涉及这个事情的每个人都非常后悔。Everyone _who_was_concerned_ in the affair regrets it very much.高考题型练.阅读理解AWhether you want to spend your new year in a nearby attraction
5、or a distant one, there are plenty of wonderful places for you to lead to it.Nashville, TennesseeMusic city knows how to throw a festive party at any time of a year, but over New Years Eve you can enjoy the annual Jack Daniels Music City Midnight concert, which will offer a free show to the public t
6、o count down to the new year as a music note drops. In Nashville, the average flight price for January has been under $300 and the average price for a hotel has been under $250.Laguna Beach, CaliforniaIf your ideal destination involves sand, surfing, diving or sailing, slip away to Laguna Beach. Dur
7、ing New Years week you can make a bargain at highend hotels. At Casa Laguna Hotel & Spa you can take advantage of chargefree beach chairs and breakfast as well as a heated swimming pool. For a more costeffective stay, consider checking into Laguna Beach Lodge.HonoluluNew Years Eve in Honolulu offers
8、 a winning combination of festive beachfront fireworks displays and familyfriendly amusements. “There are multiple fun activities specially designed for families with kids of all agesthats what makes it wellknown.” says Carrie Peters, travel editor at H. Hotel deal site goS shows rooms of under $200
9、 per night for stays from Dec.30 to Jan. 3.Portland, OregonFor an undisturbed New Year, consider Portland, for the simple reason that you can walk anywhere without being bothered. Besides, you can stay in fivestar accommodations without getting your wallet flat. goS currently shows nightly rates at
10、the Heathman Hotel, a fourandahalfstar hotel, at $162 for stays between Dec.30 and Jan.3.语篇导读本文为应用文,主要介绍了几个适合度过新年的旅游胜地。1Which of the following is famous for music?AHonolulu. BLaguna Beach.CNashville. DPortland.解析 C细节理解题。根据Nashville, Tennessee部分的第一句可知, Nashville是一个音乐城市,因音乐而闻名,故选C项。2What kind of peopl
11、e is Laguna Beach suitable for?AThose who are not good at bargaining.BThose who are lacking money.CThose who want to kill their time.DThose who are fond of water sports.解析 D推理判断题。根据Laguna Beach, California部分的第一句可知,拉古纳沙滩有沙滩,可以冲浪、潜水和航行,由此可知,Laguna Beach适合那些喜欢水上运动的人,故选D项。3What does Honolulu specially o
12、ffer this year?AFestival fireworks. BFamilybased activities.CSpecial theme parks. DSelected exhibitions.解析 B细节理解题。根据Honolulu部分的第二句可知,Honolulu有许多专门为家庭设计的有趣的活动,故选B项。BOne day, Mr Arnold was teaching a lesson, and things were going as normally as ever. He was explaining the story of human being to his p
13、upils. He told them that, in the beginning, men were nomads(游牧民); they never stayed in the same place for very long. Instead, they would travel about, here and there, in search of food, wherever it was to be found. And when the food ran out, they would move off somewhere else.He taught them about th
14、e invention of farming and keeping animals. This was an important discovery, because by learning to cultivate(耕作) the land, and care for animals, mankind would always have food steadily. It also meant that people could remain living in one place, and this made it easier to set about tasks that would
15、 take a long while to finish, like building towns, cities, and all that were in them. All the children were listening attracted by this story, until Lucy jumped up:“And if that was so important and improved everything so much, why are we nomads all over again, Mr Arnold?”Mr Arnold didnt know what to
16、 say. Lucy was a very clever girl. He knew that she lived with her parents in a house, so she must know that her family were not nomads; so what did she mean?“We have all become nomads again,” continued Lucy. “The other day, outside the city, they were cutting the forest down. A while ago a fisherma
17、n told me how they fish. Its the same with everyone: when theres no more forest left the foresters go elsewhere, and when the fish run out the fishermen move on. Thats what the nomads did, isnt it?”The teacher nodded, thoughtfully. Really, Lucy was right. Mankind had turned into nomads. Instead of l
18、ooking after the land in a way that we could be sure it would keep supplying our needs, we kept developing it until the land was bare. And then off we would go to the next place! The class spent the rest of the afternoon talking about what they could do to show to be more civilized(文明的)The next day
19、everyone attended class wearing a green Tshirt, with a message that said “I am not a nomad!”And, from then on, they set about showing that indeed they were not. Every time they knew they needed something, they made sure that they would get it using care and control.语篇导读本文为记叙文,通过Mr Arnold课堂上Lucy说的话告诉
20、我们要节约使用资源和能源,不要做现代的游牧民族。4Why would early humans travel about in the beginning?ATo experience different lifestyles.BTo go sightseeing in different places.CTo find what they could to feed themselves.DTo do more exercise to build themselves up.解析 C细节理解题。根据第一段最后两句可知,人们到处游牧是为了寻找食物,当一个地方的食物吃完了再继续迁往别的地方,故选
21、C项。5What can we know from Paragraph 2?APeople got tired of living in the same place.BPeople gradually got used to living in cities.CPeople spent a long time in learning to keep animals.DPeople tended to settle down after learning farming and keeping animals.解析 D推理判断题。根据第二段内容可知,在人们学会了种植和养殖后,有了稳定的食物供给
22、,他们开始在固定的地方居住,建筑城镇,趋向于安定下来,故选D项。6How did the teacher think of Lucys argument?AReasonable. BUnbelievable.CPuzzling. DShocking.解析 A观点态度题。根据第六段第一、二句可知,老师听完Lucy的解释,认为她说的有道理。reasonable合理的,故选A项。7What does the writer mainly want to tell us?AMankind has been progressing mainly through travelling about.BIts
23、unwise for mankind to use the land in an uncontrolled way.CIts quite good for students to learn more about the history of mankind.DTeachers should encourage students to voice their own opinions bravely.解析 B主旨大意题。通过全文,特别是最后两段的叙述,作者想告诉读者:人们以不可控制的方式过度使用土地是很不明智的,故选B项。.语法填空On my way to work I would see a
24、n old man sitting beside the road and waving at everyone who passed by. I 1._(notice) that he sat there every day even if it was raining or very hot outside in summer.One day while 2._(go) to work I remembered that I had a beach umbrella at my house, 3._ I turned around, got the umbrella, and took 4
25、._ to him. He was so happy and for about another six months I saw him sitting beside the road waving at people from under 5._ umbrella.I later found that the man had passed away, but I hoped that the umbrella made his days more enjoyable while he 6._(make) everyone elses days more enjoyable. I have
26、even been much 7._(pleased) than others for my simple deed.I am now sure that umbrella was a blessing beyond our 8._(understand). And I realize sometimes a loving kindness in the form of an umbrella values much more to someone 9._ offers it as well as who receives it. In a way I 10._(real) want to s
27、ay thanks to the man who kept my umbrella.语篇导读本文为夹叙夹议文。作者在去上班的路上给了一位老人一把伞,从中感悟到:给予别人善意就是最大的快乐。1noticed解析 考查时态。根据全文的内容可知,此处讲述发生在过去的事情,故用一般过去时。2going解析 考查特殊句式。此处是省略句,完整句子为:One day while I was going to work, 从句中主语同主句主语一致,且有系动词was,可省略I was, 故填going。3so解析 考查连词。“我”记起了有把沙滩伞在家里,所以“我”转过身回家取伞。此处上下文构成因果关系,故填so
28、。4it解析 考查代词。此处指代上文中的the umbrella,故填it。5the解析 考查冠词。此处特指上文提到的那把伞,故填the。6was making解析 考查时态、语态和主谓一致。while表示“当时”,引导的从句应用进行时;he与make为主谓关系,应用主动语态;根据上文中的made可知,此处指过去发生的事情,主语为he,谓语应为单数,故填was making。7more pleased解析 考查比较等级。根据句中的much和than可知,此处应用比较级,故填more pleased。8understanding解析 考查词性转换。our为形容词性物主代词,后应接名词,故填understanding, 意为“理解”。9who解析 考查引导词。空处引导定语从句,修饰先行词someone,并在从句中作主语, as well as连接并列结构,其后引导词为who,此处也应填who。10really解析 考查词性转换。此处应用副词作状语修饰动词want。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有