1、课后限时作业(二)语言知识练.单句语法填空1This coastal area _was_named_(name) National Wildlife Reserve last year.2The computer _was_made_(make) in Qingdao and has a high quality.3Some parts of that country _were_struck_(strike) by a powerful earthquake last week.4Mr Crossett _was_made_(make) to give up his experiment
2、because of his poor health last year.5The history of the western art _is_taught_(teach) by Lorry, a university student from the USA.6Not only I but also David and Iris _are_(be) fond of playing basketball.7Tom as well as his brothers _was_hit_(hit) by a car the other day.8The cattle _eat_(eat) grass
3、 on the side of the hill every day.9The medical team _are_(be) treating the injured at present in that hospital.10Each citizen over 18 years old in our country _has_(have) the right to vote.高考题型练.阅读理解Jane Austen, a famous English writer, was born at Steventon, Hampshire, on December 16, 1775, and di
4、ed on July 18, 1817. She began writing early in life, although the prejudices(偏见) of her times forced her to have her books published anonymously(匿名地)But Jane Austen is perhaps the best known and best loved of Baths many famous local people and visitors.She paid two long visits here during the last
5、five years of the eighteenth century and from 1801 to 1806, Bath was her home.Her deep knowledge of the city is fully seen in two of her novels,Northanger Abbey and Persuasion, which are largely set in Bath.The city is still very much as Jane Austen knew it, keeping in its streets and public buildin
6、gs, the wellordered world that she described so well in her novels.Now the pleasure of learning Jane Austens Bath can be enhanced(增强) by visiting the Jane Austen Centre in Gay Street. Here, in a Georgian town house in the heart of the city, you can find out more about Bath in Jane Austens time and t
7、he importance of Bath in her life and work.The Center has been set up with the help and guidance of members of the Jane Austen Society.After your visit to the Center, you can look round the attractive shop, which offers a huge collection of Jane Austen related books, cards and many specially designe
8、d gifts.Jane Austen quizzes are offered to keep the children busy.You can also have walking tours of Jane Austens Bath, which is a great way to find out more about Jane Austen and discover the wonderful Georgian city of Bath.The tour lasts about one and a half hours. The experienced guides will take
9、 you to the places where Jane lived, walked and shopped.语篇导读本文为说明文。英国著名女作家Jane Austen曾长期在古城巴斯逗留,并以其为背景创作了两部小说,至今这座古城仍保留着当时作家笔下的风貌。1When did Jane Austen pay two long visits to Bath?AIn her early twenties.BIn her early teens.CIn her late twenties. DIn her late teens.解析 A数字计算题。根据第一段可知,Jane Austen出生于177
10、5年;根据第二段第二句可知,她是在17951799年到访巴斯,此时她20岁出头,故选A项。2What can we learn about Bath from the passage?ABath has greatly changed since Jane Austens death.BThe city has changed as much as Jane Austen knew it.CBath remains almost the same as in Jane Austens time.DNo changes have taken place in Bath since Jane Au
11、stens time.解析 C推理判断题。根据第二段第四句可知,这个城市依然很像Jane Austen所熟知的那样,即在Jane Austen时代之后,这座城市没有发生很大的变化,故选C项。3Why does the author write this passage?ATo attract readers to visit the city of Bath.BTo ask readers to buy Austens books.CTo tell readers about Jane Austens experience.DTo give a brief introduction to th
12、e Jane Austen Society.解析 A写作意图题。从整篇文章来看,作者是说Jane Austen和古城巴斯的关系;文章最后的很多字眼如You can also have walking tours, The experienced guides will take you都暗示读者要去这个城市旅游观光,故选A项。4What may take you about one and a half hours?ATo get to the Jane Austen Center in Gay Street.BTo buy Jane Austen related books, cards a
13、nd gifts.CTo find a guide to take you to the Center.DTo look around the city of Bath on foot.解析 D细节理解题。根据最后一段第一、二句可知,步行参观巴斯大约需一个半小时,故选D项。.完形填空You may know the difference between an American accent and a British accent. But do you know what a “posh”(上流社会的) British _1_ is? The difference between Briti
14、sh accents may be _2_ important than you think.There are many different accents in the UK., some of which are very _3_ for foreigners to understand. In the south, many people speak with what is known as a “posh” accent, an accent that makes people _4_ the British royal family and the upperclass peop
15、le in the UK. _5_ this accent, “grass” sounds more like “grarss”. And _6_ “bath” sounds more like “barth”. Often, British people who take jobs on TV or elsewhere have to change their own accents and make them “posher” to be _7_.So, do accents still _8_?Last year Alexander Baratta, PhD, from the UK.s
16、 University of Manchester spoke about “accentism”people being treated worse _9_ how they speakand _10_ it to racism(种族歧视), according to The Guardian. In a study, he asked people why they changed their accents and how it made them _11_.Its not hard to see why they do iteveryone wants to do well in li
17、fe, and the best way to do that is to fit in (适应)_12_, there is a price to pay. Facing the world with a(n) _13_ that is not your own can hurt your sense of _14_. This was shown when a third of those questioned said they were _15_ of changing their accents.Is it necessary to stop people changing how
18、they _16_?Well, times may be changing, too. The Guardians lead writer Hugh Muir has a _17_:“The listener must adapt when _18_. The speaker must make themselves _19_, whatever accent they choose.”So as youre learning English, dont worry too much about how your accent makes you sound_20_ its clear wha
19、t youre saying!1A.languageBaccentCmanner Dpronunciation2A.especially BmoreCless Dhardly3A.difficult BsimpleCboring Dinteresting4A.think out Bthink overCthink up Dthink of5A.At BWithinCIn DWith6A.similarly BreallyCpossibly Dgenerally7A.received BacceptedCchanged Dpermitted8A.mean BmatterCmind Dcare9A
20、.instead of Bbecause ofCthanks to Daccording to10A.compared BleftCpreferred Dreferred11A.know BspeakCfeel Dimprove12A.Therefore BBesidesCOtherwise DHowever13A.view BvoiceCenvironment Dnation14A.pride BhappinessCbeing Dworry15A.ashamed BcautiousCcurious Dserious16A.listen BsoundClook Dexpress17A.doub
21、t BproblemCsuggestion Dlesson18A.needed BquestionedCasked Dtold19A.heard BnoticedCbelieved Dunderstood20A.as soon as Bas long asCeven though Din case语篇导读本文为议论文,主要论述了口音在英国人生活中的影响以及人们是否应该改变自己的口音。1解析 B根据全文内容可知,本文主要围绕口音(accent)问题展开,故选B项。2解析 C根据最后两段内容可知,这种区别可能没有人们想的那么重要,故选C项。3解析 A根据下文可知,英国的一些口音对外国人来说很难(d
22、ifficult)理解,故选A项。4解析 D根据语境可知,此处指这种口音使人们想起英国皇室以及上流社会的人。think out认真考虑;think over仔细考虑;think up想出;think of想起,故选D项。5解析 C表示用“某种语言”用in,另外, in还可以表示“在中”,两种词义都符合语境,故选C项。6解析 A此处列举了这种口音中发音的变化,这两个例子是类似的。similarly类似地,符合语境,故选A项。7解析 B根据语境可知,此处指在电视台或其他地方工作的英国人为了被认可,不得不改变自己的口音而用更具有上流社会特点的口音。receive收到,得到;accept接受,认可;c
23、hange改变;permit允许,故选B项。8解析 B根据下文可知,此处是问“口音仍然重要吗?”mean意味着;matter重要,有关系;mind介意;care在乎,故选B项。9解析 B此处解释原因,因为(because of)说话的口音,人们受到更糟糕的对待,故选B项。10解析 A根据Alexander的看法,口音歧视与种族歧视相比有相似之处。compareto把与相比;preferto相对于更喜欢;referto把交给,向请教,把归功于,故选A项。11解析 C根据下文可知,此处指他问人们在改变口音时感觉(feel)如何,故选C项。12解析 D根据语境可知,本句与上文为转折关系,故选D项。1
24、3解析 B文章讲的是口音,与voice有关,故选B项。14解析 C根据上下文可知,用一种不是自己的声音去面对世界,会伤害你的存在(being)感,故选C项。15解析 A根据上文中的hurt your sense可推知,他们会感到羞愧(ashamed),故选A项。16解析 B人们的口音是被听(sound)的时候体现出来的,下文中的how your accent makes you sound也是提示,故选B项。17解析 C下文是教人们怎么去做,所以空后内容应该是一条建议(suggestion),故选C项。18解析 A听者在需要(need)的时候必须要调整适应,说话者无论选择什么口音,都必须让自己
25、被理解(understand),故选A项。19解析 D参见上题解析。下文中的its clear what youre saying是信息提示,故选D项。20解析 B根据语境可知,说话者不必太担心口音问题,只要意思表达清楚就行。as soon as一就;as long as只要;even though即使,尽管;in case以防,万一,故选B项。.语法填空Everyone seems 1._(have) his or her own holiday. Dad has Fathers Day. Mom has Mothers Day. Children have Childrens Day. L
26、overs have Valentines Day. But is there a special day 2._ older people?Of course, the Chongyang Festival is the holiday 3._ Chinese people show love for their elders.4._(celebrate) on the ninth day of the ninth lunar month, the festival is also known as the Double Ninth Festival. Nine is the 5._(hig
27、h) digit(数字), so it 6._(regard) that the two together mean a long life.The festival comes during 7._ golden time of autumn. The clear weather and the joy of harvest make for a happy atmosphere. On the day, people 8._(traditional) climb a mountain and carry dogwood(茱萸). People in ancient times 9._(be
28、lieve) that the plant could drive away evil 10._(spirit) and protect people against cold in winter.语篇导读本文为说明文,介绍了中国的传统节日重阳节。1to have解析 考查非谓语动词。此处指每个人似乎都有自己的节日。seem后接动词不定式作宾语。2for解析 考查介词。此处表示老人的节日,强调“对象”,故用介词for。3when解析 考查引导词。分析句子结构可知,空处引导定语从句,且在从句中作状语,先行词是表示时间的holiday,故用when。4Celebrated解析 考查非谓语动词。分析
29、句子结构可知,空处为非谓语动词; celebrate与其逻辑主语the festival之间是动宾关系,故用过去分词作原因状语。5highest解析 考查比较等级。此处指“9”是最大的个位数字。根据空前的the可知, 空处应用high的最高级形式。6is regarded解析 考查时态、语态和主谓一致。根据上下文可知,此处应用一般现在时;it与regard之间是动宾关系,故用被动语态;主语为it,谓语应为第三人称单数。7the解析 考查冠词。此处指秋天的黄金时期,是特指,故用定冠词the。8traditionally解析 考查词性转换。空处作状语修饰整个句子,故用副词形式。traditionally传统地。9believed解析 考查时态和语态。根据句中的时间状语in ancient times可知,此处应用一般过去时;people与believe是主谓关系,应用主动语态。10spirits解析 考查名词的数。spirit在此处表示“幽灵;鬼魂”,是可数名词,故用复数形式。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有