1、课时跟踪检测(二) Word power, Grammar and usage & Task.单句语法填空1The last student to_leave (leave) the classroom forgot to lock the door.2I dont suppose anyone will be willing to do it, will they?3Though its convenient to have mobile phones, students are discouraged from using them at school.4Once she has made
2、 up her mind, nothing can change it.5Without the atmosphere protecting them, the living creatures on earth wouldnt_survive (not survive)6Devoted (devote) to the cause of Chinese education, Qian Weichang was respected by all of us.7When taking an important test, you are forbidden from referring (refe
3、r) to your notes, or you will get punished.8For various (variety) reasons, it has not been possible to carry out improvements.9The situation required that you (should)_give (give) a signal to begin.10Inspired (inspire) by the sunny weather, I decided to explore the woods.完成句子1这些生词增加了理解该短文的难度。(add)Th
4、ese new words have_added_to_the_difficulty in understanding the short passage.2我至今还没有弄明白他对这次事件的真实看法。(work)So far, I still havent_worked_out what he actually thought of the incident.3还需要三幅画使墙上的这片空地方看起来舒服。(more或another)Three_more_pictures/Another_three_pictures are needed to fill the space on the wall
5、 so that it will be comfortable to look at.4如果你理解这些句子有困难的话,你可以参考这本语法书。(refer to)If you have difficulty in understanding the sentences, you can_refer_to_this_grammar_book.阅读理解AOn the first day of the new term, I met my new headmaster at the school gate. “Follow me, please!” he said. He had a quiet, k
6、ind voice. He took me into my new classroom and left. In front of me, thirty pairs of eyes looked at me. I knew he had told the students that I was blind. I could almost feel the question behind their eyes: “Blind?” I felt the answer too: “If shes blind, this should be good!” I heard quiet voices in
7、 a corner of the classroom. For a moment, I felt afraid. I knew at once that I had to be strong.“Class,” I said as loudly as I could. “I may be blind. But I am not foolish. Take those naughty smiles off your faces, and stop talking, please!” Of course, I could not see their faces; I just guessed tha
8、t some of them were smiling. The class were quiet. They were very surprised. I knew that I had done the right thing.As the days went by, the students had more surprises. I could smell when the children were eating sweets. I could easily hear combs going through hair, students passing messages, and s
9、o on. Once I found a girl passing a message to a friend. I took the message to the teachers room. A teacher read it to me. On one side it said, “Do you think she can see?” On the other it said, “I think so. She always knows what were doing.”Soon the students stopped being naughty, and started to wor
10、k hard. Before long, they brought in photos of their families for me to look at. I knew then they were my friends. I also knew they had forgotten that I could not see.语篇解读:本文是一篇记叙文,主要讲述了身为盲人的作者在新学期开学面对新的班级时的一段特殊的经历。1In Paragraph 1 the writer said she must be strong because _.Ashe was too weakBthe st
11、udents laughed at herCthe headmaster left her aloneDshe felt the students were not friendly to her解析:选D细节理解题。根据第一段倒数第三、四句可知,作者觉得学生们对她不友好,这使作者决定要坚强。2The students were surprised for the first time because _.Athe author seemed to know everythingBthe author caught them smilingCthe author caught them tal
12、kingDthe author was not foolish解析:选B推理判断题。根据第二段可推知,身为盲人的作者能够发现他们在微笑,这使他们感到很惊讶。3In the new teachers class, the students often _.Aexchanged sweetsBcombed their hairCwrote letters Dread letters解析:选B细节理解题。根据第三段第三句可知,在课堂上学生们经常梳头发。4The students brought their photos for the writer to look at _.Ato interest
13、 herBto cure her illnessCto make friends with herDto show their friendliness解析:选D细节理解题。根据最后一段倒数第二句可知,学生们拿照片给作者看是为了体现他们之间的友谊。BLaura Ingalls was born in 1867 in an area known as the “Big Woods” of Wisconsin.Her father was said to have a “restless spirit”He did not like to live in one place very long.L
14、ife for his family was not easy.They were often cold and hungry.Laura remembered these times when she wrote her Little House books.When she was about sixteen, Laura began teaching in a school.Two years later, she married Almanzo Wilder.A year and a half after that, Laura gave birth to a baby girl.Th
15、ey named her Rose.They hoped to settle on a nice farm and raise a large family.But they experienced a series of bad luck.For many years they moved from place to place and did many different jobs.Finally, Rose urged her mother to try writing for a living.And that was when the idea for the Little Hous
16、e books was born.Laura Ingalls Wilders first book is called Little House in the Big Woods.It tells of her life when she was about five years old.This first book tells how Laura helps her family on their small farm.Life was simple but good.Another book in the series is called Farmer Boy.It tells the
17、story of Almanzo Wilder growing up on a farm in New York State.It is different from the other Little House books because it is only about Almanzo.In the 1930s, Laura Ingalls Wilder wrote her most famous book, Little House on the Prairie.It tells stories that are exciting, and sometimes scary.Wolves
18、were not the only problem the family faced.In the fourth book, On the Banks of Plum Creek, something unusual happens .The Little House books continue to sell very well.They have been translated into different languages.The books are written in a simple style that is easy for young people to understa
19、nd.Many teachers in the United States and foreign countries use the books in their classrooms.They help students learn to read English, and to understand the history of pioneering life in America.语篇解读:Laura Ingalls是一位美国女作家,其作品深受英语学习者的喜爱。5It is implied in Paragraph 1 that _.ALaura Ingalls liked movin
20、gBLaura Ingalls had a wonderful childhoodCLaura Ingalls childhood influenced her writingDLaura Ingalls showed an interest in writing as a young girl解析:选C推理判断题。根据第一段的“Laura remembered these times when she wrote her Little House books.”可推断Laura Ingalls小时候的生活对其以后的写作有影响。6What is Paragraph 2 mainly about
21、?AHow Laura Ingalls changed her poor life.BHow Laura Ingalls started writing.CWhat Laura Ingalls liked doing before she became a writer.DWhy Laura Ingalls lived such a hard life after she got married.解析:选B段落大意题。根据第二段的“Finally, Rose urged her mother to try writing for a living.And that was when the i
22、dea for the Little House books was born.”可知这一段主要是讲Laura Ingalls为什么开始写作,之前的描述都是在为此做铺垫。7Which of the Little House books is the most famous one?ALittle House in the Big Woods. BFarmer Boy.CLittle House on the Prairie.DOn the Banks of Plum Creek.解析:选C细节理解题。根据第三段的“In the 1930s, Laura Ingalls Wilder wrote
23、 her most famous book, Little House on the Prairie.”可知C项正确。8What would most probably be discussed next in Paragraph 3?AThe differences between the fourth book and the fifth one.BWhat unusual thing happens in the fourth book.CThe detailed stories of the first four books.DWhy Farmer Boy is different f
24、rom the other books.解析:选B推理判断题。根据第三段的“In the fourth book, On the Banks of Plum Creek, something unusual happens .”可推断接下来会讲在第四本书里发生的一些不寻常的事情。.语法填空Gandhi,_1_ Indian national hero, was honored as the father of the Indian nation. He has been respected and beloved by the Indians.He was born in India in 1
25、869. Following the local custom, he got_2_ (marry) at the age of 13. In 1888 he sailed to England, where he_3_ (study) law for three years and became a lawyer. On his return to India, he_4_ (send) to South Africa to work on a law case. In South Africa he was surprised to find that the problem of_5_
26、(race) discrimination (歧视) was serious. There he formed an organization and started a magazine to fight_6_equal rights.Gandhi returned to India in 1915,_7_ India was controlled by the British. He led the Indians to fight for an end to the British rule and_8_ (depend) for his country. In the politica
27、l movement many Indians including Gandhi were put in prison._9_, the struggles never stopped. The British government had to give in and India won its independence in 1947._10_ (fortunate), Gandhi was shot by an Indian who opposed his views and died on January 30th, 1948.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章介绍了印度国父甘地的一生。
28、甘地年轻时求学英国,回国之后带领印度人民为独立而战,受到印度人民的热爱,最终却被反对者射杀。1an句意:甘地,一位印度民族英雄,被誉为印度国父。根据句意可知,此处表泛指,同时名词hero前有以元音音素开头的形容词修饰,故填不定冠词an。2married句意:遵循当地风俗,他十三岁时就结婚了。动词get后接动词的过去分词形式,表状态。故填过去分词married。3studied句意:1888年,他乘船去了英国并在那里学了三年法律,后来成了一名律师。根据In 1888可知,事情发生在过去,故用动词study的过去式。4was sent句意:一回到印度,他就被派到南非去处理一个法律案件。根据句意可知
29、,动词send与主语之间为被动关系,故填was sent。5racial句意:在南非,他惊讶地发现种族歧视问题很严重。修饰名词用形容词形式,故填名词race的形容词形式racial。6for句意:他在那里成立了一个组织并创办了一份杂志,为平等的权利而斗争。fight for为固定搭配,意为“为了而斗争”。7when句意:甘地在1915年回到印度,当时印度被英国统治。分析句子结构可知,设空处引导定语从句修饰先行词1915,并在定语从句中作时间状语,故填when。8independence句意:他带领印度人民为结束英国统治、获得国家独立而斗争。并列连词and连接两个相同的成分,其前是名词,故设空处也用名词形式。根据句意可知应填independence,意为“独立”。9However句意:在这场政治运动中,包括甘地在内的很多印度人都被关进了监狱。然而,斗争远远没有结束。根据句意可知,此句与上句之间为转折关系,且设空处后有逗号,故填However。10Unfortunately句意:不幸的是,甘地被一个反对他观点的印度人射杀,于1948年1月30日去世。评注性状语用副词形式,根据句意可知应填形容词fortunate的副词形式Unfortunately。