1、Unit 5 Section Grammar & Writing课时作业.单句语法填空1The cooling wind swept through our bedroom windows,making (make) air conditioning unnecessary.2(天津卷改编)Having_worked ( work ) for two days,Steve managed to finish his report on schedule.3(福建卷改编)Having_spent ( spend ) the past year as an exchange student in
2、Hong Kong,Linda appears more mature than those of her age.4(江西卷改编)Having_spent (spend) nearly all our money,we couldnt afford to stay at a hotel.5(2018全国卷) Chinas approach to protecting its environment while feeding(feed) its citizens “offers useful lessons for agriculture and food policymakers worl
3、dwide,” says the banks Juergen Voegele.6A small plane crashed into a hillside five miles east of the city,killing(kill) all the four people on board.7Once visiting(visit) this city, youll find that there are so many surprises waiting for you to discover.8Love is a beautiful song,bringing(bring)us wi
4、ld joy and happiness.9We often talk about English language teaching,forgetting(forget) that it is the learning that really matters.10Facing(face) a tough challenge, the Chinese womens volleyball team won an Olympic gold medal in Rio.语法填空One night,Jane was riding to home 1._ she suddenly saw Tom.“Why
5、 are you here,Tom?” Jane asked.To her astonishment,Tom said,“Hi,good morning!”2_(look) at the sky,Jane saw many 3._(shine) stars and made sure that it was dark.“Why did you saygood morning? You seem to be 4._(drink),Tom.How did you get here?” Jane felt it strange.“5._ (catch) in the rain,I got a col
6、d,” Tom replied.“I had to find a place to shelter from the rain.6._(walk) along the street,I saw this bar.”“What happened next?” Jane couldnt help asking.“I drank a lot of wine.” Tom said.“When did you come here and how are you feeling now?”Jane felt a little worried.“Maybe 9 oclock in the morning,I
7、 suppose.It seems that I feel a little bit better now.”“Oh,my goodness! You 7._(sit) here for a whole day.But why didnt you go home? The rain stopped several hours ago.”Jane couldnt understand.“8._(seat) at the table,I 9._(wait) for you.”“Why?” Jane felt more puzzled.“Frankly 10._(speak),I dont have
8、 enough money to pay the bill.” Tom replied,laughing.“Fine.Anyway,its nice to know you are OK.”Jane said a moment later,sighing with a relief.1解析:“Sb.was doing sth.when.”为固定句型,when为并列连词。答案:when2解析:分析句子结构可知,空处所在部分在句中作状语,主语Jane与动词look之间是逻辑上的主谓关系,故用look的现在分词形式。答案:Looking3解析:空处作定语修饰stars,且stars与shine之间是
9、逻辑上的主谓关系,故用现在分词形式作定语。动词shine意为“发光”,shining stars意为“闪烁的星星”。答案:shining4解析:根据语境及句子结构可知,此处应用drink的过去分词形式作表语,意为“(酒)醉”。答案:drunk5解析:空处所在部分在句中作原因状语,且catch与主语I之间是逻辑上的动宾关系,该动作发生在主句动作前,故用现在分词的被动式的完成式。be caught in意为“遭遇(下雨等)”。答案:Having been caught6解析:空处所在部分在句中作状语,且主语I与动词walk之间是逻辑上的主谓关系,故用动词walk的现在分词形式。答案:Walking
10、7解析:句子缺少谓语,且根据语境可知,sit这个动作已经持续了一整天,故应用现在完成进行时。答案:have been sitting8解析:空处所在部分在句中作状语,seat意为“(使)就座”,与主语I之间是逻辑上的动宾关系,故用seat的过去分词形式。答案:Seated9解析:此处表示过去一段时间内正在进行的动作,故用过去进行时。答案:was waiting10解析:frankly speaking是插入语,为固定短语,意为“坦白地说”。答案:speaking.阅读理解AAfter years of heated debate, gray wolves were reintroduced t
11、o Yellowstone National Park.Fourteen wolves were caught in Canada and transported to the park.By last year,the Yellowstone wolf population had grown to more than 170 wolves.Gray wolves once were seen here and there in the Yellowstone area and much of the continental United States,but they were gradu
12、ally displaced by human development.By the 1920s, wolves had practically disappeared from the Yellowstone area.They went farther north into the deep forests of Canada, where there were fewer humans around.The disappearance of the wolves had many unexpected results.Deer and elk populationsmajor food
13、sources(来源 ) for the wolfgrew rapidly.These animals consumed large amounts of vegetation(植被),which reduced plant diversity in the park.In the absence of wolves, coyote populations also grew quickly.The coyotes killed a large percentage of the parks red foxes,and completely drove away the parks beave
14、rs.As early as 1966,biologists asked the government to consider reintroducing wolves to Yellowstone Park.They hoped that wolves would be able to control the elk and coyote problems.Many farmers opposed the plan because they feared that wolves would kill their farm animals or pets.The government spen
15、t nearly 30 years coming up with a plan to reintroduce the wolves.The US.Fish and Wildlife Service carefully monitors and manages the wolf packs in Yellowstone.Today,the debate continues over how well the gray wolf is fitting in at Yellowstone.Elk,deer,and coyote populations are down,while beavers a
16、nd red foxes have made a comeback.The Yellowstone wolf project has been a valuable experiment to help biologists decide whether to reintroduce wolves to other parts of the country as well.【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要讲述了在争议了几年后黄石国家公园终于把灰狼重新引入公园,以保持公园内的生态平衡。1What is the text mainly about?AWildlife research in
17、the United States.BPlant diversity in the Yellowstone area.CThe conflict between farmers and gray wolves.DThe reintroduction of wolves to Yellowstone Park.解析:选D主旨大意题。纵观全文可知,本文主要讲了将灰狼重新引入黄石国家公园的原因以及这一举措的成效等,故选D。2What does the underlined word “displaced” in Paragraph 2 mean?ATested.BSeparated.CForced
18、out. DTracked down.解析:选C词义猜测题。首先我们可以根据构词法对画线词displaced进行分析。前缀dis的含义是“不,相反”,place作动词讲时意为“使(人)处于某位置,安置,安顿”,结合两个部分的意思可以推断出画线词的意思为“使离开”。再结合语境可知,曾经黄石国家公园里有灰狼,但后来由于人类的发展,灰狼数量逐渐减少,几乎消失了。因此可以推出,displaced意为“迫使离开”,故选C。3What did the disappearance of gray wolves bring about?ADamage to local ecology.BA decline i
19、n the parks income.CPreservation of vegetation.DAn increase in the variety of animals.解析:选A推理判断题。第三段提到由于灰狼的消失,鹿和麋鹿的数量快速增长,消耗了大量的植被,减少了植物种类。同时丛林狼的数量也快速增加,园内的很多红狐被猎杀,而河狸也完全消失了。由此推断出灰狼的消失对公园内的生态环境造成了损害。故选A。4What is the authors attitude towards the Yellowstone wolf project?ADoubtful. BPositive.CDisappro
20、ving. DUncaring.解析:选B观点态度题。根据第五段最后一句中的“a valuable experiment”可知,作者认为这项工程很有价值,因此他的态度应当是积极肯定的。故选B。BSurviving Hurricane Sandy (飓风桑迪)Natalie Doan,14,has always felt lucky to live in Rockaway,New York.Living just a few blocks from the beach,Natalie can see the ocean and hear the waves from her house.“Its
21、 the ocean that makes Rockaway so special,” she says.On October 29,2012,that ocean turned fierce.That night,Hurricane Sandy attacked the East Coast,and Rockaway was hit especially hard.Fortunately, Natalies family escaped to Brooklyn shortly before the citys bridges closed.When they returned to Rock
22、away the next day,they found their neighborhood in ruins.Many of Natalies friends had lost their homes and were living far away.All around her,people were suffering,especially the elderly.Natalies school was so damaged that she had to temporarily attend a school in Brooklyn.In the following few days
23、,the men and women helping Rockaway recover inspired Natalie.Volunteers came with carloads of donated clothing and toys.Neighbors devoted their spare time to helping others rebuild.Teenagers climbed dozens of flights of stairs to deliver water and food to elderly people trapped in powerless highrise
24、 buildings.“My mom tells me that I cant control what happens to me,” Natalie says.“but I can always choose how I deal with it.”Natalies choice was to help.She created a website page, matching survivors in need with donors who wanted to help.Natalie posted information about a boy named Patrick,who lo
25、st his baseball card collection when his house burned down.Within days, Patricks collection was replaced.In the coming months,her website page helped lots of kids: Christopher,who received a new basketball; Charlie, who got a new keyboard.Natalie also worked with other organizations to bring muchnee
26、ded supplies to Rockaway.Her efforts made her a famous person.Last April, she was invited to the White House and honored as a Hurricane Sandy Champion of Change.Today,the scars(创痕) of destruction are still seen in Rockaway,but hope is in the air.The streets are clear,and many homes have been rebuilt
27、.“I cant imagine living anywhere but Rockaway,” Natalie declares.“My neighborhood will be back,even stronger than before.”【解题导语】这是一篇记叙文。本文的主人公14岁的女孩娜塔莉主动参与重建遭受飓风重创的家乡。她建立了一个网站,为外界的捐赠者和家乡需要帮助的人结对,同时帮助很多孩子实现了自己的梦想。她应邀到白宫,并被授予荣誉称号。5When Natalie returned to Rockaway after the hurricane, she found _.Asom
28、e friends had lost their livesBher neighborhood was destroyedCher school had moved to BrooklynDthe elderly were free from suffering解析:选B细节理解题。由题干的“returned.after the hurricane”可知,答案应该在第三段。娜塔莉一家在飓风过后回到家乡,发现街区已变为废墟(neighborhood in ruins),很多朋友失去了家园,并且住到了很远的地方。人们都在遭受苦难,特别是老年人。从这些信息可知选B。6According to Par
29、agraph 4,who inspired Natalie most?AThe people helping Rockaway rebuild.BThe people trapped in highrise buildings.CThe volunteers donating money to survivors.DLocal teenagers bringing clothing to elderly people.解析:选A细节理解题。由第四段第一句中的“the men and women helping Rockaway recover inspired Natalie”可知选A。7Ho
30、w did Natalie help the survivors?AShe gave her toys to other kids.BShe took care of younger children.CShe called on the White House to help.DShe built an information sharing platform.解析:选D细节理解题。由第七段可知,娜塔莉建立了一个网站,让捐助者与需要帮助的人通过这个网站建立联系,以此来帮助他们,因此选D。8What does the story intend to tell us?ALittle people
31、 can make a big difference.BA friend in need is a friend indeed.CEast or west, home is best.DTechnology is power.解析:选A主旨大意题。本题给出的四句谚语的含义依次为:“小人物也有大作为”“患难之友才是真正的朋友”“金窝银窝不如自己的狗窝”“技术就是力量”。本文介绍的是14岁的小女孩娜塔莉如何帮助家乡的重建工作,因此选A。.书面表达(2019河南郑州一中期中考试)假设你是某旅行社的一名导游,请根据下面内容用英语向外宾介绍少林寺的基本情况。1位于河南省登封市;2少林武术的摇篮;3建于公
32、元495年,位于嵩山中部;4以少林功夫闻名,尤其是在唐代;5中国最大的佛塔群。注意:1开头已给出,不计入总词数;2词数100左右。参考词汇:佛塔pagoda 摇篮cradleWelcome to Shaolin Temple.Would you like to know something about it?_One possible version:Welcome_to_Shaolin_Temple.Would_you_like_to_know_something_about_it?Shaolin Temple is located in Dengfeng City of Henan Pro
33、vince.It is the birthplace of Zen Buddhism in China as well as the cradle of Chinas Shaolin Wushu.Shaolin Temple was founded in 495 AD.and it is situated in the heart of Songshan Mountain,the middle one of Five Famous Mountains in China.Shaolin Temple is famous for its Shaolin kung fu.Shaolin kung fu obtained its great reputation especially during the Tang Dynasty.About 300 meters in the west of Shaolin Temple, there stands the largestscale group of pagodas in China, which are the treasures for research on Chinas ancient brickandstone buildings.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有