1、课后限时作业(十)Section Warming Up and Reading单句语法填空(建议用时:7分钟)1New technologies have made _it_ possible to turn out new products faster at a lower cost.2The festival of this year has been a great success, _unlike_ the year before when it rained nonstop.3People of Chitian County, Japan, had been always tryi
2、ng hard to keep themselves from _being hurt_(hurt) by the tsunami(海啸), but unfortunately it happened.4It is uncertain _whether_ hell succeed in passing the driving test or not.5This naughty boy is _to stand_(stand) here until the class is over.6The situation in the Middle East should _be prevented_(
3、prevent) from becoming worse. People there have suffered too much these years.7The buildings _being built_(build) in the east of Handan at present are the citys theatre, museum and library.8With the table _laid_(lay), we sat around it and began to enjoy our dinner.9He was likely _to become_(become)
4、interested in economy as he was brought up in a businessmans family.10Last week I lost one of my best friends. It broke my heart because he was _such_ a young musical genius and has two wonderful children.阅读理解(建议用时:14分钟)AThe earth is the only planet that scientists think has life. Why does the earth
5、 have life while the other planets dont? For one thing, the earth has just the right temperature. As the third planet from the sun, the earth seems to be just the right distance away. The planets which are closer to the sun are so hot because their surfaces are baked(炙烤) in the sun.The farthest plan
6、ets are cold balls.When the earth developedwhich scientists believe may have happened about 4 billion years agomany gases covered the earth. The gases caused the earth to be hot. But something wonderful happened. The temperature was just right for thick clouds to form. It rained very hard for a very
7、 long time. This gave the earth its oceans. Water made it possible for plants to grow. The plants created oxygen in the atmosphere.Oxygen is the gas that humans and animals breathe.Another planet in the solar system seems to be something like the earth. That planet is Mars. Mars is smaller than the
8、earth, and it is quite a bit cooler. But it is not too cold for humans. On some days, the temperatures are as low as a winter day in the northern United States. If you wore a special space suit, you could walk around on Mars.You would have to bring your own air to breathe, as the air on Mars is too
9、thin to breathe.Mars has the largest volcano(火山) in the solar system. It is sixteen miles high. The highest volcano on the earth is five miles high. The most unexpected sight on Mars is driedup river beds. Scientists believe that Mars was once much better than it is now. Does this mean there could h
10、ave been living things on Mars? Scientists are not sure, but there has been no sign so far.语篇导读本文为说明文。地球适合人类生存在于它有足够的氧气、适宜的温度和水。科学家发现火星也存在适合人类生存的条件。1What is it on the earth that makes life possible?ATemperature.BWater.COxygen.DTemperature, water and oxygen.解析D细节理解题。根据第二段中The temperaturebreathe可知,温度、
11、 水和氧气使地球上出现生命成为可能,故选D项。2What does the underlined phrase “the third planet” in the first paragraph refer to?AThe sun. BThe moon.CThe earth. DThe Mars.解析C细节理解题。根据常识及画线词所在句后一分句均可知,距离太阳第三远的行星指的是地球,故选C项。3What should be the best title for the passage?ALiving Things on Our EarthBThe MoonCLiving Things on t
12、he MoonDMars is Most Like the Earth解析D标题归纳题。本文先讲述的是地球适合人类生存的原因,后面对比火星和地球在环境方面的异同之处,从气温、水、空气等方面展开了具体说明,故选D项。BAre humans the only animals who use the stars to navigate(导航)?Humans have been looking to the heavens for thousands of years. They used the skies for help with directions. It turns out that al
13、l that time we were not alone in looking up. Some birds and even seals have been shown to use the stars for navigation.New research has added one more animal to the group. Wait for it! It is the dung beetle (粪金龟). Dung piles are kind of like war zones. Thousands of beetles are fighting for their sha
14、re of the spoils. So it is pretty important that the African ballrolling species be able to quickly escape with its loot(战利品). During the day the beetles can use the sun to help them walk a straight line. And at night the moon comes in handy.But why?That is when the dung beetles turn to the stars fo
15、r help. Humans and birds use a single star.Seals also use a single star. It is a lodestar(指路之星). It can show them the way. But the dung beetles eyes are not sensitive enough. Instead they use the Milky Way, which helps them walk a straight line out of the dung piles. As sure as the night is dark, th
16、ey move away from the competition.On a good day or night a single beetle can move about 250 times its own weight in dung. It recycles a lot of nutrients back into the soil.It kind of makes you wonder what will happen if all the stars become hidden by light pollution. Dung beetles may start to lose t
17、heir way. We will probably have difficulty in it too.语篇导读本文为说明文,介绍了粪金龟,即屎壳郎,是怎样利用银河系进行夜间导航的。4Why is it important for dung beetles to be able to quickly escape with its loot?ABecause they have to feed their young quickly.BBecause there are too many beetles competing for the same thing.CBecause if the
18、y are slow they might lose their way.DBecause if they are slow they might be killed.解析B细节理解题。根据第三段第五、六句可知,数千只屎壳郎都在争抢同一件战利品,所以它们抢到了就要赶快逃走,故选B项。5In what way are dung beetles different from human beings in navigation?AHumans use the sun while dung beetles use the moon.BHumans use the star while dung be
19、etles use the smell.CBeetles have more sensitive eyes than humans.DHumans use a single star while beetles use the Milky Way.解析D细节理解题。根据第四段内容可知,人类晚间利用单个的星星导航,而屎壳郎因为眼睛不够敏感而使用银河系导航,故选D项。6In what way does the Milky Way help dung beetles?AIt helps them find their food quickly.BIt helps them walk a straig
20、ht line.CIt helps them carry more dung.DIt helps them win the competition.解析B细节理解题。根据第四段倒数第二句可知,屎壳郎通过银河系的帮助沿着直线走出粪堆,故选B项。7What does the word “spoils” in Paragraph 3 probably refer to?AThe dung beetles. BThe lodestar.CThe dung piles. DThe Milky Way.解析C推理判断题。上文提到粪堆有点类似战场,因此屎壳郎争抢的东西指的是粪堆,故选C项。七选五(建议用时:
21、8分钟)If you go around the room and ask a handful of people how to memorize things quickly, most of them will probably tell you repetition(重复). That is so far from the truth._1_ However, recalling something will. The problem is that recalling something requires learning, and we all learn in different
22、ways. Below are some universal steps to master the art of recalling so that you can start memorizing a lot of knowledge in a short time.Write everything downBefore you start trying to recall everything from memory, write and rewrite the information. _2_ Doing this while listening to your tape record
23、er can also help you keep a lot of the date. This is the most useful for experienced learners.Divide your notes into parts_3_ This is ideal for visual(视觉的) learners. This will help you break everything down and start dividing the information into several parts in your brain.Teach it to someoneThe mo
24、st effective method for me when I was in school was to teach the information to someone else. My favorite method for this is creating tests for other people._4_ You can lecture someone sitting right in front of you or behind you about the knowledge. You can also teach it to a mirror.Take a break_5_
25、Go for a short time without thinking about what you just learned and come back to it later on. Youll find out what you really know, of course, and this will help you focus on the parts you might be the weakest at.AYou can do this in a lot of ways.BFinally, let your mind breathe.CIt is not difficult
26、to write everything down.DNow that you have everything written down in a set of notes, divide them into parts.EThis will help you become more familiar with what youre trying to memorize.FIf you want to memorize something quickly, repetition wont make it.GThis is especially useful if youre trying to
27、memorize information from a lecture.语篇导读本文为说明文,介绍了几种快速记忆的方法。1解析F转折关系。根据上文“事实并非如此”和下文的转折可知,F项(重复不能快速记忆)符合语境,故选F项。2解析E诠释关系。根据本段小标题“要把所有的东西记下来”以及空前一句可知,空处应该讲记下来的好处是什么,故选E项。3解析D承接关系。本段主要讲“把你记的笔记分成若干份”,D项(既然你已经把所有的东西记下来了,把它们分成若干份)承上启下,故选D项。4解析A顺承关系。根据下文“你可以讲给你前后桌的同学听,你还可以对着镜子讲”可知,应该有多种教的方法,故选A项。5解析B总分关系。
28、本段主要讲“休息”,B项(让你的大脑放松一下)符合语境,且B项中的Finally与上文衔接自然,故选B项。.语法填空(建议用时:8分钟 )On my way to work I would see an old man sitting beside the road and waving at everyone who passed by. I 1._(notice) that he sat there every day even if it was raining or very hot outside in summer.One day while 2._(go) to work I r
29、emembered that I had a beach umbrella at my house, 3._ I turned around, got the umbrella, and took 4._ to him. He was so happy and for about another six months I saw him sitting beside the road waving at people from under 5._ umbrella.I later found that the man had passed away, but I hoped that the
30、umbrella made his days more enjoyable while he 6._(make) everyone elses days more enjoyable. I have even been much 7._(pleased) than others for my simple deed.I am now sure that umbrella was a blessing beyond our 8._(understand). And I realize sometimes a loving kindness in the form of an umbrella v
31、alues much more to someone 9._ offers it as well as who receives it. In a way I 10._(real) want to say thanks to the man who kept my umbrella.语篇导读本文为夹叙夹议文。作者在去上班的路上给了一位老人一把伞,从中感悟到:给予别人善意就是最大的快乐。1noticed解析考查时态。根据全文的内容可知,此处讲述发生在过去的事情,故用一般过去时。2going解析考查特殊句式。此处是省略句,完整句子为:One day while I was going to wor
32、k, 从句中主语同主句主语一致,且有系动词was,可省略I was, 故填going。3so解析考查连词。“我”记起了有把沙滩伞在家里,所以“我”转过身回家取伞。此处上下文构成因果关系,故填so。4it解析考查代词。此处指代上文中的the umbrella,故填it。5the解析考查冠词。此处特指上文提到的那把伞,故填the。6was making解析考查时态、语态和主谓一致。while表示“当时”,引导的从句应用进行时;he与make为主谓关系,应用主动语态;根据上文中的made可知,此处指过去发生的事情,主语为he,谓语应为单数,故填was making。7more pleased解析考查比较等级。根据句中的much和than可知,此处应用比较级,故填more pleased。8understanding解析考查词性转换。our为形容词性物主代词,后应接名词,故填understanding, 意为“理解”。9who解析考查引导词。空处引导定语从句,修饰先行词someone,并在从句中作主语,as well as连接并列结构,其后引导词为who,此处也应填who。10really解析考查词性转换。此处应用副词作状语修饰动词want。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有