1、课后作业(十五).单句语法填空1One reason for her preference for city life is _ she can have easy access to places like shops and restaurants.2We have some doubt _ they can come on time.3I have no idea _ size of the shoes she wears.4Do you have any idea _ it means to be poor?5The fact _ the transport of the goods
2、costs too much was not discussed.6The question _ we need more time to do the work hasnt been discussed.7Ive come from Mr. Smiths with a message _ he wont be available this afternoon.8He gave orders that the book _(return) immediately.9I have some doubt _ he will come on time.10She had no idea _ she
3、thought of him suddenly.答案1.that2.whether3.what4.what5.that6whether7.that8.(should) be returned9whether10.why.单句改错1I have no idea if he will spare some time to keep me company._2Our English teacher gave us a suggestion that we made good use of our time._3The question that should be to blame for the
4、fire requires consideration._4Word came the famous singer would come to our city._5I have no doubt whether you will succeed in passing the exam._答案1.ifwhether2.mademake3.thatwho4came后加that5.whetherthat.阅读理解ANow many young people are travelling around the world on their own, not because they have no
5、one to travel with, but because they prefer to go alone.Kristina Wegscheider from California first travelled alone when she was at college and believes that it is something everyone should do at least once in their life. “It opens up your mind to new things and pushes you out of your comfort zone.”
6、Wegscheider has visited 46 countries covering all seven continents.In foreign countries, with no one to help you read a map, look after you if you get ill, or lend you money if your wallet is stolen, it is challenging. This is what drives young people to travel alone. It is seen as character buildin
7、g and a chance to prove that they can make it on their own.Chris Richardson decided to leave his sales job in Australia to go travelling last year. He set up a website, The Aussie Nomad, to document his adventures. He says he wished he had travelled alone earlier. “The people you meet, the places yo
8、u visit, or the things you do, everything is up to you and it forces you to grow as a person,” said the 30yearold man.Richardson describes travelling alone like “a shot in the arm”, which “makes you a more confident person that is ready to deal with anything”. He said,“The feeling of having overcome
9、 something on my own is a major part of what drives me each day when Im dealing with a difficult task. I walk around with my head up because I know deep down inside that nothing is impossible if you try.”The great 19th century explorer John Muir once said, “Only by going alone in silence can one tru
10、ly get into the heart of the wilderness.”语篇解读:本文提到现在年轻人流行的旅行方式,独自一人去,不是因为没有人做伴而是想独自一个人去面对旅行中遇到的种种问题,挑战自我,让自己变得更自信。1Which of the following will Kristina Wegscheider agree with?ATravelling alone is a necessary experience for everyone.BIt is more meaningful to travel in foreign countries.CIt is comfort
11、able to travel around without a friend.DTravelling abroad helps people to find new things.解析考查细节理解。根据第二段“Kristina Wegscheider from California first travelled alone when she was at college and believes that it is something everyone should do at least once in their life.”可知Wegscheider认为每个人一生中应该最少进行一次单
12、独的旅行,所以她认为独自旅行是必需的。选A项。答案A2Travelling alone is challenging because _.Ayou have to make things on your ownBit is hard for you to prove yourself to othersCyou can only depend on yourself whatever happensDit will finally build your character解析考查细节理解。根据第三段“In foreign countries,with no one to help you re
13、ad a map, look after you if you get ill, or lend you money if your wallet is stolen, it is challenging.”可知在外国,没有人帮助你看地图,生病了也没有人照顾,钱包丢了也没有人借给你钱,这是非常具有挑战的。所以独自旅行很有挑战性是因为无论发生什么事情你都得依靠自己,所以C项符合题意。答案C3What can we infer about Chris Richardson?AHe started travelling alone at an early age.BHe was once shot
14、in the arm.CHis website inspires others a lot.DHe used to work as a salesman.解析考查推理判断。根据第四段中“Chris Richardson decided to leave his sales job in Australia to go travelling last year.”可知Richardson决定放弃澳大利亚的销售工作去旅行,可推知他以前是做销售的,所以选D项。答案D4What is the best title for the passage?ATravel AbroadBTravel AloneC
15、Travel LightDTravel Wide and Far解析考查标题归纳。本文主要讲述了年轻人独自旅行,所以选B项。答案BBLiverpool, my hometown, is a unique city. It is so unique that in 2004 it became a World Heritage(遗产) Site.I recently returned to my home city and my first stop was at a museum on the River Mersey. Blanketed in mist, Victorian archite
16、cture(建筑) rose from the banks of the river, responded to the sounds of seabirds, and appeared unbelievably charming. When I headed towards the centre, I found myself surrounded by buildings that mirror the best palaces of Europe. It is not hard to imagine why, on first seeing the city, most visitors
17、 would be overwhelmed by the beauty of the noble buildings, which are solid signs of Liverpools history.As if to stress its cultural role, Liverpool has more museums and galleries than most cities in Britain. At Walker Art Gallery, I was told that it has the best collections of Victorian paintings i
18、n the world, and is the home of modern art in the north of England. However, culture is more than galleries. Liverpool offers many music events. As Britains No. 1 music city, it has the biggest city music festival in Europe, and its musicians are famous all over the world. Liverpool is also wellknow
19、n for its football and other sports events. Every year, the Mersey River Festival attracts thousands of visitors, making the city a place of wonder.As you would expect from such a city, there are restaurants serving food from around the world. When my trip was about to complete, I chose to rest my l
20、egs in Liverpools famous Philharmonic pub. It is a monument(丰碑) to perfection, and a heritage attraction itself.Being a World Heritage Site, my home city is certainly a place of “outstanding universal value”. It is a treasure house with plenty of secrets for the world to explore.语篇解读:本文是一篇说明文。作者在文中描
21、述了自己的家乡利物浦的美景,重点介绍了其独特的文化氛围,表达了作者对家乡的热爱。5What would visitors who see the city for the first time be deeply impressed by?AIts charming banks.BIts famous museums.CIts wonderful palaces.DIts attractive buildings.解析考查细节理解。根据第二段最后一句“. most visitors would be overwhelmed by the beauty of the noble building
22、s, which are solid signs of Liverpools history.”可知,大部分游客都被利物浦的建筑吸引,故选D项。答案D6The third paragraph is developed mainly by _.Aproviding different examplesBfollowing the order of spaceCmaking comparisonsDanalysing causes解析考查写作手法。根据第三段可知,作者举了博物馆、音乐和体育等方面的例子,从而可知应选A项。答案A7What does the author use the Philha
23、rmonic pub to prove?ALiverpool is a wellknown city for its restaurants.BLiverpool is an impressive place full of attraction.CA pub is a wonderful place for visitors to relax themselves.DA pub is a perfect choice for visitors to complete their journey.解析考查细节理解。根据倒数第二段最后一句“It is a monument(丰碑) to perf
24、ection, and a heritage attraction itself.”可知,作者通过举出这个例子证明利物浦是一个极具吸引力的地方,故选B项。答案B8What is the passage mainly about?AThe universal artistic beauty in Liverpool.BThe exciting experience of the author in Liverpool.CThe special cultural atmosphere of Liverpool.DThe beautiful historic sites of Liverpool.解
25、析考查主旨大意。文章不仅介绍了利物浦的美景,而且重点介绍了其独特的文化氛围,故选C项。答案C.短文改错During May Day, I went to the zoo to see lovely animal and went to the sea world to see some beautiful fishes. That was very much interesting. I also visited my grandparents with my parents and we have some nice foods. We rode horses on the grasslan
26、d and played local children. Riding horses was very excited. After that, I hold a party and invited some of my best friends to my house. His mother bought a lot of tasty foods for us, so we took many photos during the party. We played very happy. I also watched a few cartoon films at home, that were
27、 wonderful.答案.书面表达假设你是李黛予,刚刚和堂妹刘倩从加拿大旅游回来,请根据下面提示写一篇100词左右的报告,简要向同学们介绍你们的经历。游览地点特点落基山美丽的风景;大灰熊;山羊中部地区空旷;种植小麦多伦多国家电视塔;尼亚加拉大瀑布上升起的雾霭;加顶的体育馆蒙特利尔法语的指示牌和广告答案What We Saw in CanadaMy cousin and I travelled across Canada by train from west to east. Some of the most important and interesting things that we s
28、aw are included in this report.We passed through the Rocky Mountains on the train, and saw beautiful scenery, a grizzly bear and some mountain goats. Canada is very empty in the centre, which is a wheatgrowing area. In Toronto, we went up the CN Tower and saw the mist from Niagara Falls. We visited the covered stadium, which is the home of the famous basketball team. In Montreal, we saw many signs and ads in French.There is so much to see and do in Canada on one trip. We saw only a few things, but we think we would like to go back for another visit.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有