1、课后作业(十三).单句语法填空1Im feeling _(slight) better now.2Therere many _(harbour) in our country.3The boy_(lead) the way, we had no trouble finding the strange cave.4Tom was chatting _ his classmates when the head teacher came in.5When the fire broke out, everyone managed _(escape) from the hotel.6The pianis
2、t _(surround) by a crowd of fans will hold a concert in the Workers Stadium.7As we got _(board) the train, we said goodbye to him.8Its a suitable _(locate) for the new school.9_(measure) 258,000 square metres in area, the National Stadium looks very magnificent.10He is said to be _(gift) in music, a
3、nd has won many prizes.答案1.slightly2.harbours3.leading4.with5.to escape6.surrounded7.aboard8.location9Measuring10.gifted.短语填空rather than, have a chat with, settle down, catch sight of, have a gift for, on the way to, be surrounded by, go through1. _ the supermarket, I met two men, who had a violent
4、quarrel.2My house _ a lot of trees, so we feel cool even during summer hot days.3If you _ Mary, ask her to come and see me.4It is good for you to _ your friends sometimes.5We can achieve a lot when we learn to let our differences unite, _ divide us.6They first _ a valley, then a forest and at last t
5、o the village.7Mr. Smith had stayed in many parts of the world, and he finally _ in Canada in the 1990s.8Lucy _ music and dreams of becoming a famous pop singer.答案1.On the way to2.is surrounded by3.catch sight of4.have a chat with5.rather than6.went through7.settled down8.has a gift for.单句改错1We spen
6、t an enjoyable evening chatting with old times._2Mark lives in a big pleasant room measured approximately five metres by six metres._3He lay there, his teeth set, his eyes looked straight up._4The river lies to the border between the US and Mexico._5Fortunately, I managed getting in touch with a Dar
7、tmoors Livestock Protection officer._6He tried to run away but gave up when he found himself surrounding._7I think Tom, rather than you, are to blame._8His articles show that he has a gift with writing and he is sure to become a writer._9The plane crashed, killed all 200 people aboard._10He lay on h
8、is back in bed, his hands to cross under his head._答案1.withabout2.measuredmeasuring3lookedlooking4.toon5.gettingto get6surroundingsurrounded7.areis8.withfor9killedkilling10.to crosscrossed.阅读理解ACanada, the second biggest country in the world, has an area of about ten million square kilometres, cover
9、ing most of the northern part of the North American continent and with an area larger than that of the United States. Canada lies to the southwest of Greenland. To the south, it reaches to the same latitude(纬度) as southern France. The distance from the Pacific coast in the west to the Atlantic in th
10、e east is greater than that from North America to Europe. But in spite of its size, two thirds of the population of Canada live in a narrow belt of land no more than 200 kilometres from the US border. In the southeast are the Great Lakes that lie on the border with the United States. These huge inla
11、nd seas empty into the St Lawrence River, which links them with the Atlantic Ocean. The centre of government and finance is in Ontario. So are many of Canadas industries.Canada is a country of ten provinces and three territories(地区). The first inhabitants(居民) of Canada were North American Indians an
12、d Inuit. France and Britain each governed Canada in the past. At that time the population of Canada was almost entirely the French, but in the next few decades, thousands of British colonists emigrated(移民) to Canada from the British Isles and from the American colonies. In 1849, the right of Canada
13、to selfgovernment was recognised. Today, 18 percent of Canadians still speak only French.Canada is often called “A Land of the Future”. The countrys rich oil and mineral resources have hardly been touched. It is among the ten leading industrial nations in the world. Its capital is Ottawa and the lar
14、gest city is Toronto. Other important cities include Montreal, Vancouver, Edmonton, Calgary, Winnipeg, Hamilton, and Quebec.语篇解读:本文是一篇说明文,主要从历史、地理和工业等方面介绍了加拿大。1What is the passage mainly about?AThe history of Canada.BThe geography of Canada.CThe industry of Canada.DAll of the above.解析考查主旨大意。根据文章内容可知
15、,本文主要从历史、地理和工业等方面介绍了加拿大,故选D项。答案D2What does the underlined word “links” in the first paragraph mean?AConnects.BStarts.CCollects.DBegins.解析考查词义猜测。根据语境可知,这些巨大的内陆海流入圣劳伦斯河,它将它们与大西洋连接起来。所以画线词意为“连接”,故选A项。答案A3According to the passage, where are Canadas industries mainly located in?AOttawa.BToronto.CVancouve
16、r.DOntario.解析考查细节理解。根据第一段的“The centre of government and finance is in Ontario. So are many of Canadas industries.”可知,加拿大的工业大多在安大略省,故选D项。答案D4Why is Canada called “A Land of the Future”?ABecause its a developed country.BBecause its future is very wonderful.CBecause its rich resources havent been devel
17、oped.DIts not mentioned in the passage.解析考查细节理解。根据最后一段的“The countrys rich oil and mineral resources have hardly been touched.”可知,加拿大被称为“未来之地”是因为它的很多资源还未被开发,故选C项。答案CBI picked up my two best friends and we were off on a road trip. I had just returned to America from a year abroad in China. So, natural
18、ly I wanted to take a trip to Canada.Montreal, the second largest city in Canada, is a fourhour drive from my home in New Hampshire. We felt a thrill as we crossed the border into Canada. It was the first time I had ever driven across an international border. We turned on the radio to try and find s
19、ome Canadian stations.After dropping off our bags at our hotel, we were immediately walking down the famous St Catherines Street. While we walked, two things surprised us: how cold it was and how well everyone dressed. The streets of Montreal are like a fashion show. Both_men_and_women_look_like_the
20、y_stepped_out_of_the_pages_of_a_magazine.All of that fashion has to keep them warm since Montreal is so cold. Last year it broke the record for the most snowfall in North America. To hide from the cold we went into a small diner because we wanted to order Poutine, a very popular snack in Montreal. I
21、t is French fries covered in cheese and brown gravy(肉汁). It is delicious.However we had a hard time ordering the dish since the official language of Montreal is French. It is actually the fifth largest Frenchspeaking city in the world. But since the rest of Canada speak English, plenty of people wer
22、e there to help.We spent the rest of the weekend going to many historical churches and monuments in Montreal. But at night wed head to the very modern dance clubs and bars. Montreal is a city that sits between the past and the future and the traveller can choose whichever direction he wants to go.语篇
23、解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在加拿大蒙特利尔的经历。那里寒冷的天气、人们时髦的服装、美食、著名历史景点等都给作者留下了深刻的印象。5How do you understand the underlined sentence in Paragraph 3?AThe men and women are really the fashion models of a magazine.BThe portraits of the men and women are printed in the magazine.CThey are so well dressed that they look
24、like models in a magazine.DThe men and women like to copy characters in magazines.解析考查细节理解。根据该段中的“how well everyone dressed”可知,在作者看来,蒙特利尔的人穿着时尚,像杂志里的模特。答案C6Which of the following can NOT be concluded from the passage?AThe author and his friends couldnt wait to explore the city.BThe author wasnt used
25、 to the weather of Montreal.CThe citizens from Montreal care much about what they wear.DMontreal often holds fashion shows.解析考查细节理解。根据第三段第一句话中的“we were immediately walking.”可知作者和他的朋友迫不及待地想参观蒙特利尔。根据第四段中的“To hide from the cold.”可以推知作者并不适应那里的寒冷。根据第三段最后两句可知蒙特利尔的人们非常注重着装。D项文中未提及,故选D。答案D7What can we infer
26、 from the passage?AThe author often went to China for a visit.BThe people they met in the diner were kind and helpful.CAll the people in the diner were locals.DThe author went to Montreal on business.解析考查推理判断。根据第五段中的“But since the rest of Canada speak English, plenty of people were there to help.”可推
27、知作者及朋友在餐馆碰到的人非常友好且乐于助人。答案B8Which of the following is TRUE according to the passage?AThe author listened to Canadian radio programmes and chose their first stop as advised.BThe author took a trip to Montrealthe third largest city in Canada.CMontreal broke the record for the most snowfall in the world
28、 last year.DMontreal is a city which is both traditional and modern.解析考查细节理解。根据文章最后一段中的“Montreal is a city that sits between the past and the future.”可知,蒙特利尔既有往昔的风采,也有现代的气息,由此可确定答案为D。答案D.七选五阅读填空Summer is the season of family travel. _1_ Here are our top 5 things to teach your children before enterin
29、g big crowds.How Far They Can Go_2_ For young children, you should set a rule of always holding a parents hand. For older kids, you may be comfortable with an “I can always see you and you can always see me” rule.To Call Your Real NameTeach your children that you will find them, so its best if they
30、stay in one place. Whats more, teach them to call out your full name instead of “Mummy” or “Daddy” to help you more easily find them.How to Identify a “Safe Person”Make sure your children know the best people to approach if they get separated from you. Employees working at the place youre visiting a
31、re generally “safe people”. But what about places that may not have employees, like the beach? _3_ Experts say that mums are often the most willing and bestequipped people to help kids.What to Say_4_ Remember that if your children do get separated from you, they will likely be panicked(恐慌), so dont
32、assume that they will know how to tell strangers that they are lost. Roleplay getting lost and using simple sentences like, “I am lost” with your kids to help them know what to do if it actually happens.Their Personal InformationMake sure your children know as much basic personal information as poss
33、ible, including their full names, parents full names and telephone numbers and the address. _5_ATeach your children to look for a mum with kids.BSometimes its not hard to find a safe person in such places.CBut do your kids know what to do if they get separated from you?DIf your kids are too young to
34、 remember them, write them down!EIt can be hard for people to help a lost child.FTell your children to behave normally when they get lost.GIts important to talk with your children about how close you expect them to stay with you.语篇解读:本文介绍了在带孩子外出旅行前必须教给孩子的五件事情。1解析由空前表明夏季是全家旅行的季节和后句说下面是在出门旅行前必须教给孩子的五件
35、事情可知,C项(但是如果你的孩子跟你分开了,他们知道做什么吗?)起到承上启下的作用,故选C项。答案C2解析根据本段标题How Far They Can Go可知,本段建议父母告诉孩子他们可以走多远。G项中的“how close you expect.”与How Far They Can Go相呼应,故选G项。答案G3解析下句的关键词mums与A项中的“a mum with kids”对应。且下句提到的“妈妈通常愿意帮助孩子”与A项中说的“找一位带着孩子的妈妈”意思相承接,故选A项。答案A4解析根据下文的“Remember that if your children do get separated from you,they will likely be panicked”可知,该段是教孩子在走失时行为举止要正常,故选F项。答案F5解析本段建议让孩子记住个人信息,所以D项(如果孩子太小记不住这些信息,就把它们写下来!)符合语境。them指代前面提到的一系列个人信息,故选D项。答案D
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有