ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:72KB ,
资源ID:432843      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-432843-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2018(江西)黎川县高考英语一轮完形填空和阅读编练题含答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2018(江西)黎川县高考英语一轮完形填空和阅读编练题含答案.doc

1、2018(江西)黎川县高考英语一轮完形填空和阅读编练题含答案【山东青州市2017高考选练题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项。Anaya Ellick from Chesapeake,Virginia has won the Nicholas Maxim Special Award for Excellence in Manuscript Penmanship in 2016Brave Anaya does not use prostheses,instead,he holds her pen between her forearms and stands

2、 up at her desk to writeDespite her being born without hands,she manages to catch up with her classmates and to be no different from them“We looked at her writing and were just shocked to see how well her handwriting was,considering she writes without hands,”competition director Kathleen Wright told

3、 ABC News“Her writing sample was comparable to those of normal people”Her hard work and determination has inspired and amazed almost everyone around her,including her parents,teacher,and principal“There is truly very little that this girl cannot do,”the principal of Greenbrier Christian Academy in C

4、hesapeake,Tracy Cox,told ABC News“She is a hard workerShe is determinedShe is independent”Her parents Bianca and Gary were worried about her daughter at first,but are now inspired by her determination“She ties her shoes,she gets dressed by herself,she doesnt really need any assistance to do anything

5、”her mom told WTKR “I was shocked at the news at first,”Anayas father Gary told WTKR,but now they are confident that she can overcome her impairment“I dont think Anaya thinks of it as an obstacle”Greenbrier founder and superintendent Ron HWhite told ABC News Anaya has been presented with a trophy an

6、d a $1,000 prize,according to Zaner-Blosers website.Will and determination seem to grant anyone to do anythingThis touching and inspirational story about the little girl sheds light on our life when we get frustrated from difficultiesBy not letting any excuse stands in the way,we will surely make ou

7、r lives more fulfilled24Why was Anaya given the Nicholas Maxim Special Award?ABecause she wrote better than any other competitorBBecause she tried to catch up with her classmates in daily lifeCBecause she inspired everyone around her with her determinationDBecause she presented her outstanding handw

8、riting as a girl without hands25Which of the following statements is true?AAnaya regarded her disability as an obstacle at firstBAnayaparents are worried about her all the timeCAnayas success was beyond her parentsexpectationDRon HWhite thinks Anaya is independent26The underlined word“impairment”in

9、paragraph 6 means_Amental pressure Bphysical disabilityCtemporary failure Dinside sadness27What can we learn from Aayas story?ANo obstacles to success BNo excuses in the wayCSuccess enriches life DDream inspires morale【参考答案】2427、DC BB 阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。About 70 scientists were

10、working on a very busy project. All of them felt really desperate due to the pressure of work and the demands of their boss but everyone was loyal to him and did not think of quitting their job.One day, one scientist came to his boss and told him, “Sir, Ive promised to take my children to the exhibi

11、tion going on in our township so I want to leave at 5:30 p. m.” His boss replied, “OK. Youre permitted to leave the office early today.”The scientist started working. He continued his work after lunch. As usual, he got involved to such an extent that he looked at his watch only when he felt he was c

12、lose to completion. The time was 8:30 p. m. suddenly he remembered his promise to the children. He looked for his boss but he was not there. Having told him in the morning himself, he closed everything and left for home. Deep within himself, he was feeling guilty for having disappointed his children

13、. He reached home. The children were not there. His wife alone was sitting in the hall and reading magazines. The situation was explosive; any talk would boomerang on him. His wife asked him, “Would you like to have coffee or shall I straight away serve dinner if you are hungry?” The man replied, “I

14、f you would like to have coffee, I too will have but what about the children?” His wife replied, “You dont know? Your boss came here at 5:15 p. m. and has taken them to the exhibition.”What had really happened was the boss who gave him permission was observing him working seriously at 5:00 p. m. He

15、thought to himself: this person will not leave the work, but hes promised to take his children to the exhibition. So he took the lead in taking them there. The boss does not have to do it every time. But once its done, loyalty is established.That is why all the scientists at Thumba continued to work

16、 under their boss even though the stress was extraordinarily huge. By the way , can you boldly guess who the boss was? He was none other that the mastermind behind Indias successful nuclear weapons program, Dr. APJ Abdul Kalam, former president of India.1. The scientist asked for an early leave beca

17、use .A. he felt increasingly desperate about his workB. he meant to accompany his wife at dinnerC. the task at hand was close to completionD. hed promised to take his kids to a show2. The underlined sentence implies that the scientist thought his wife was .A. dissatisfied with his coming home lateB.

18、 ready to serve dinner for himC. grateful to his kind-hearted bossD. delighted to see him back home3. The boss took children to the exhibition .A. when it was too late for the scientist to do soB. because the scientist was absorbed in his workC. because he also wanted to see what was on showD. when

19、the mans wife asked him to do so4. All the scientists stayed loyal to their boss .A. out of gratefulness for his thoughtfulnessB. because he had power over themC. to learn how to live under pressureD. every time he took the children to the show1、答案解析:答案为D。本题为细节题。由第二段科学家对他老板说的话 “Ive promised to take

20、my children to the exhibition going on in our township so I want to leave at 5:30 p. m.” 可知,答案为D。2、答案解析:答案为A。本题为语义理解题。结合划线句子的上下文,科学家专注于工作,忘记了带孩子去看演出,回到家感到非常愧疚,可是孩子们并不在家,只有妻子一个人坐在客厅读杂志,作者用句子. “The situation was explosive; any talk would boomerang on him.” 来描述此时科学家内心的活动 “情况非常糟糕,他一开口谈话必然会遭到妻子的责骂”, 因此划线

21、部分的句子暗示科学家认为他的妻子对他的晚归非常不满意,故答案为A。3、答案解析:答案为B。本题为细节题。由倒数第二段 “He thought to himself: this person will not leave the work, but hes promised to take his children to the exhibition. So he took the lead in taking them there.”可知,老板带科学家的孩子去看演出是因为时间到了的时候科学家仍然专注于自己的工作,故答案为B。4、答案解析:答案为A。本题为推理题。由倒数第二段最后两句话 “The

22、 boss does not have to do it every time. But once its done, loyalty is established.” 和最后一段首句 “That is why all the scientists at Thumba continued to work under their boss even though the stress was extraordinarily huge.” 可知,科学家忠实于他们的老板是因为老板体贴关心他们,因此科学家感激老板,不论压力多大也愿意为老板工作,故答案为A。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C

23、和D)中,选出最佳选项。America has always had people of many different nationalities and languages. The 1990 census (人口普查) indicates that almost 14% of Americans speak a non-English language at home. Yet only 3% reported that they spoke English “not well” or “not at all ”. That means that slightly more than on

24、e out of 10 Americans could be considered bilingual. Besides that, many high school and college studentsand even some elementary school studentsare required to take a foreign language. Actually, a growing number of Americans are coming to appreciate the benefits of using different languages.Ethnic e

25、nclaves(少数民族聚居地) have preserved the language and culture of American immigrants. Some local residents can function quite well in their native language, without having to bother learning English. Regions such as southern Florida and the Southwest have numerous Spanish-speaking neighborhoods. In fact,

26、 Spanish speakersnumbering over 17 millionform the largest non-English linguistic group in America. But Chinese, Vietnamese, Italian, Polish and many other ethnic group add to the linguistic flavor of America. Foreign languages are so commonly used in some ethnic neighborhoods that visitors might th

27、ink they are in another country!Although some Americans welcome this linguistic and cultural diversity, others have begun to fear that the English language is being threatened. Since the 1980s, the “English Only” movement has sought to promote legislation(立法)which would establish English as the “off

28、icial language” and restrict the use of non-English language. However, some groups, including TESOL, the organization for Teachers of English to Speakers of Other Language, object to such “language restrictionism”. But so far, 19 states have passed “English Only” legislation, and the topic is the fo

29、cus of an ongoing debate.Whether or not English is the official language of the United States, it remains the “language of wider communication”. Nearly everyone recognizes the need to develop the ability in using English in order to do well in America. Americans also recognize that English is the in

30、ternational language, and people with good English skills can get by in many international settings. On the other hand, in a world growing increasingly smaller, second language skills can be a great favor. They can build cross-cultural bridges and give people an edge in a variety of career field. In

31、deed, lack of foreign language skill can limit ones chances for advancement and keep one in a cultural dead-end street.12. Ethnic groups have preserved their native languages because .A. their native languages are commonly used in their neighborhoodsB. ethnic groups are not allowed to speak EnglishC

32、. ethnic groups can do very well in their native languagesD. ethnic groups dont allow their natives to learn English13. The underlined word “bilingual” in paragraph 1 probably means .A. being able to speak two languagesB. being able to speak one languageC. being able to speak different languagesD. b

33、eing able to speak many foreign languages14. Which of the following is TRUE about “English Only” movement?A. Its purpose was to establish a legislation of restricting the use of English.B. TESOL was in favor of “English Only” by objecting to “English plus”.C. It was launched because English was bein

34、g threatened.D. A large majority of states supported the movement.15. What can be the best title of this passage?A. The English Only MovementB. Learn to speak EnglishC. Englishan International LanguageD. Being Bilingual【参考答案】1215、AACD 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Dave Bruno works as an online

35、marketing manager. Several years ago, one weekend Bruno and his family did a major house cleanup and then donated several bags of unneeded items to the local Goodwill store. “After all were done, I looked around and realized that I still had too much stuff”, says Bruno, “It occurred to me that maybe

36、 I wanted to lead a simple life but in reality I behaved differently.” That realization prompted the 39-year-old father of three to try an experiment, “The 100 Thing Challenge”.With the goal of breaking free of what he calls a “bad habit of consumerismBruno was determined to live for one year with j

37、ust 100 personal items. He cut down his possessions to 94 items, including a Bible, laptop, guitar, wedding ring, car and clothes. He created some guidelines for the experiment since his wife and daughters did not participate-family-shared and household items did not count as personal items. He also

38、 grouped together some basic things such as underwear and socks. Bruno began blogging about his new lifestyle and eventually wrote a book, The 100 Thing Challenge: How I Got Rid of Almost Everything, Remade My Life, and Regained My Soul.Since completing the experiment, Bruno has continued to live by

39、 the motto: reduce, refuse, and rearrange and maintains just 110 personal things. “ Nearly three years of living with a minimal amount of personal possessions, Im no longer in the habit of consuming for the sake of consumption(消费),” he wrote in his blog last week, “That has freed me up for all sorts

40、 of better endeavors than shoppinglike spending time with family and writing a book and planning for business opportunities.”Brunos project has also inspired others to live minimally, many of whom post their own 100 Thing Challenge updates on YouTube. “The reality is that the 100 Thing Challenge is

41、surprisingly easy”, says Bruno, “ I m not saying there were no challenges or disappointments. I miss some things, but not that much. Frankly, its far easier to live with less stuff than with excessive trash.”31.What does the underlined sentence mean in Paragraph 1?A.Bruno regretted to have an easy l

42、ife.B.Bruno had a special behavior in reality,C.Bruno and his family led a happy life.D.Bruno would have liked a life with fewer items.【答案】D【解析】句意猜测题。根据下文The 100 Thing Challenge可知Bruno想用更少的东西在日常生活中,故选D。32.The things were included in Brunos 94 items EXCEPT _.A.socks B. a Bible C. cookers D. a wedding

43、 ring【答案】C 【解析】细节理解题。根据He cut down his possessions to 94 items, including a Bible, laptop, guitar, wedding ring, car and clothes.只有炊具没有提到,故选C。33.It can be inferred in the last paragraph that _.A.it is less possible for people to live simplyB.Bruno met some difficulties in the experimentC.many people

44、 were inspired to update their blogsD.getting rid of the habit of over-consumption is easy【答案】B【解析】推理判断题。根据I m not saying there were no challenges or disappointments可知Bruno在实验中也遇到了一些困难,故选B。34.What can we learn from the passage?A.Bruno hasnt blogged for a long time. B. Unneeded things should be throw

45、n away.C.Bruno has succeeded in the experiment. D. The family show interest in the experiment.【答案】C【解析】推理判断题。根据Brunos project has also inspired others to live minimally可推知有人愿意去效仿这说明Bruno的实验成功了,故选C。 35.What is the best title for the passage?A.Live with 100 Things B. Defeat 100 Challenges in LifeC.Sur

46、vive by Your MottoD. Consume for Consumptions Sake【答案】A【解析】标题归纳题。根据短文的内容主要叙述了Bruno做实验用100项的生活用品.来进行简朴的生活,故选A。完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项A、B、C和D中,选出最佳答案。In an effort to raise awareness about the homeless,those living on the streets are being recruited(招募) to read the weather forecast 1._ TV in Eur

47、ope.Saatchi & Saatchi Berlin set up the program,called Days of Hope, in 2._ homeless people deliver the weather forecast and discuss 3._ it affects them while living on the streets.“This is 4._ very simple but surprising idea,which 5._ are expecting to get a lot of attention,encourage conversations

48、around this important issue,and 6._ important of all,increase donations,” John Pallant,Saatchi & Saatchis regional creative director for EMEA,said.Russia and Romania have already taken part in the program,7._ Germany,Switzerland and Poland are expected 8._ follow.And Days of Hope originated on the r

49、adio in Germany.1. on考查介词。on TV “在电视上”,为固定搭配。2. which考查定语从句的引导词。此处in which引导定语从句修饰the program。3. how考查宾语从句的引导词。萨奇柏林广告公司做了一档名叫Days of Hope的节目,节目请来了流浪汉来播报天气,并讨论这种天气对于他们这种露宿街头的人来说会有怎样的影响。4. a考查冠词。此空表泛指,故用a。此处意为“这是一个非常简单却让人惊讶的想法”。 5. we考查代词。该空在句中作主语,再结合句意可判断填we。6. most考查副词。我们希望能够通过这种想法得到更多人的关注,并引发大家对这个重要的问题的讨论。最重要的是希望此举能够增加人们对流浪汉的捐助。7. while考查并列连词。while在此处连接两个并列句子,意为“而”。句意:俄罗斯、罗马尼亚已经参与到这个节目中来了,而德国、瑞士、波兰都有可能加入。8. to考查不定式符号。be expected to do sth被期待做某事。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1