ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:57.50KB ,
资源ID:432842      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-432842-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2018(江苏)高考英语一轮复习教案:7-2(B)经典句型 含答案 (2).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2018(江苏)高考英语一轮复习教案:7-2(B)经典句型 含答案 (2).doc

1、2018(江苏)高考英语一轮复习教案:7.2(b)经典句型江苏高考英语一轮复习教案:7.2(b)经典句型模块七 Unit 2一、高考能力提升练习【一】阅读理解阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Working with a group of baboons (狒狒) in the Namibian desert,Dr.Alecia Carter of the Department of Zoology,Cambridge University set baboons learning tasks involving a novel food and a fa

2、miliar food,hidden in a box.Some baboons were given the chance to watch another baboon who already knew how to solve the task,while others had to learn for themselves.To work out how brave or anxious the baboons were,Dr.Carter presented them either with a novel food or a threat in the form of a mode

3、l of a poisonous snake.She found that personality had a major impact on learning.The braver baboons learnt,but the shy ones did not learn the task although they watched the baboon perform the task of finding the novel food just as long as the brave ones did.In effect,despite being made aware of what

4、 to do,they were still too shy to do what the experienced baboon did.The same held true for anxious baboons compared with calm ones.The anxious individuals learnt the task by observing others while those who were relaxed did not,even though they spent more time watching.This mismatch between collect

5、ing social information and using it shows that personality plays a key role in social learning in animals,something that has previously been ignored in studies on how animals learn to do things.The findings are significant because they suggest that animals may perform poorly in cognitive (认知的) tasks

6、 not because they arent clever enough to solve them,but because they are too shy or nervous to use the social information.The findings may impact how we understand the formation of culture in societies through social learning.If some individuals are unable to get information from others because they

7、 dont associate with the knowledgeable individuals,or they are too shy to use the information once they have it,information may not travel between all group members,preventing the formation of a culture based on social learning.1What is the first paragraph mainly about?AThe design of Dr.Carters rese

8、arch.BThe results of Dr.Carters research.CThe purpose of Dr.Carters research.DThe significance of Dr.Carters research.2According to the research,which baboons are more likely to complete a new learning task?AThose that have more experience.BThose that can avoid potential risks.CThose that like to wo

9、rk independently.DThose that feel anxious about learning.3Which best illustrates the “mismatch” mentioned in Paragraph 4?ASome baboons are intelligent but slow in learning.BSome baboons are shy but active in social activities.CSome baboons observe others but dont follow them.DSome baboons perform ne

10、w tasks but dont concentrate.4Dr.Carters findings indicate that our culture might be formed through _.Astoring informationBlearning from each otherCunderstanding different peopleDtravelling between social groups答案:【语篇解读】本文是一篇科普说明文。剑桥大学的一些研究人员通过对狒狒的研究发现,影响狒狒学习成效的因素不是它们的智力,而是其性格以及对学习的渴望程度。这一研究结果也适用于人类

11、社会:如果我们不善于与他人沟通或太胆怯而不能利用所得到的信息,那么会阻碍以社会学习为基础的文化的形成。1A解析:推理判断题。第一段描述了研究人员如何开展这一研究的具体细节:把新奇的食物和熟悉的食物藏在一个盒子里,有些狒狒有机会观看另外一只狒狒是如何完成任务的,而另外一些狒狒则不得不自学完成任务,因此选A项“卡特博士研究的设计”,而非研究的“结果”“目的”或“重要性”。2D解析:细节理解题。由文章第二段中The braver baboons learnt,but the shy ones did not learn.及第三段中The anxious individuals learnt.whil

12、e those who were relaxed did not.这些对实验的描述可知D项“那些渴望学习的狒狒”符合题意。3C解析:推理判断题。该词所在上文,即第二、三段提到在观察了别的狒狒之后,勇敢的、渴望学习的狒狒学到本领,而害羞的狒狒学了却不像别的狒狒那样去做;再根据between collecting social information and using it可知与“收集”和“使用”对应的是“观察别人但不跟着做”,即C项。4B解析:细节理解题。最后一段首句The findings may impact how we understand the formation of cultu

13、re in societies through social learning.意为“研究结果可能会影响我们如何理解社会文化的形成,该文化的形成是通过社会学习获得的”。换言之,作者认为我们的文化是通过social learning而形成的,与B项“互相学习”相呼应,而非“储存信息”“理解不同的人”或“在社会群体间传播”。【二】短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,瀚你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个翻词符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,

14、并在该词下面写出修改后的词。注意:1、每处锗误及修改均仅限一词;2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。On the Childrens Day last year, our city held an interested activity. In theactivity children and their parents act as the rich and the poor. In the dinner, the richcould have delicious food, but the poor could only have breads with porridge.

15、Parents allhoped to have the dinner for the poor with the children. They hoped that our childrencould taught a lesson from the dinner. Now many people on the earth dont have enoughfood and clothes. Every day only one half the world can enjoy enough food. The activitywas held make the families unders

16、tand the differences between the poor and the rich andalso make the parents know that too much material life wont always do good for the children.【参考答案】短文改错On the Childrens Day last year, our city held an interested activity. In thethe interestingactivity children and their parents act as the rich a

17、nd the poor. In the dinner, the richactedcould have delicious food, but the poor could only have breads with porridge. Parents allbreadhoped to have the dinner for the poor with the children. They hoped that our childrentheircouldtaught a lesson from the dinner. Now many people on the earth dont hav

18、e enoughbefood and clothes. Every day only one halfthe world can enjoy enough food. The activityor ofwas heldmake the families understand the differences between the poor and the rich andtoalso make the parents know that too much material life wont always do good for the children.for 改为to 或把do改为be二、

19、经典句型1.if省略句【原句呈现】Have you ever seen a doctor?If so, what happened?【考点聚焦】if any如果有的话if not如果不/没有的话if ever如果曾经有的话if possible如果可能的话if necessary如果必要的话if anything如果有任何东西的话【考题研读】It sounds like something is wrong with the cars engine. _, wed better take it to the garage immediately.A. Otherwise B. If notC.

20、 But for that D. If soAre there any English story-books for us students in the library?There are only a few, _.A. if much B. if someC. if many D. if any2.it is likely that句型【原句呈现】If you open any medicine cupboard in the world, it is likely that you will find aspirin and penicillin.【考点聚焦】it is likely

21、 that有可能sb. is likely to do sth.某人很可能做某事【考题研读】It is likely _ you will get a flu if you wear a short dress with your arms and legs _ to the cold.A. whether B. why C. what D. thatStudies show that people are more _ to suffer from back problems if they always sit before computer screens for long hours.

22、 A. likely B. possible C. probable D. sure 3.not.but.所连接的句型【原句呈现】For example, Alexander Fleming was not looking for penicillin, but was doing research on something else.【考点聚焦】not.but.“不是而是”,用来连接两个并列成分。not.but.连接的并列成分作主语时,谓语应与but后的成分在人称和数上保持一致。【考题研读】The happiest are not those who own all the best thi

23、ngs, _ but those who can appreciate the beauty of life. A. otherwiseB. thereforeC. thoughD. butNot John and Tom but their younger sister, Mary, _ great interest in the piano lessons.A. take B. takes C. have taken D. had taken4.suggest+宾语从句的句型【原句呈现】One theory explaining this phenomenon suggests that

24、acupuncture blocks pain signals from reaching the brain.【考点聚焦】判断“suggest”的意义。suggest表示“提出、暗示、表明”时宾语从句无需用虚拟语气。【考题研读】Who do you _ we send to cover the bank robbery?A. know B. supposeC. think D. suggestOff the east, the sky looked pale enough to suggest the storm _ quickly. A. is coming B. come C. was

25、coming D. should come附录:本单元还有五个经典句型1.not only.but also.句型【教材原句】Not only has aspirin proved vital for reducing fever and helping stop pain, but there are also other things that aspirin can help with.(教材P18)阿司匹林不仅被证明对于退烧、止痛必不可少,而且还有其他用途。参看模块二 Unit 3句型 2.not onlybut also句型。2.there be句型及其变形【教材原句】In 1999

26、,aspirin was over 100 years old,and yet there have been more discoveries about how it can help increase the length of peoples lives.(教材P18)到1999年,阿司匹林已有一百多年的历史,但是在它如何能够帮助延年益寿方面仍然有更多的发现。参看模块六 Unit 41.there be及其衍生句型。3.too.to句型【教材原句】However,these traditional medicines had the potential of either causin

27、g people to bleed or have a severe stomach upset, or they were too weak to be effective.(P21)然而,这些传统药物有可能让人出血或引起严重的胃部不适,或者药力太弱发挥不了作用。参看模块三 Unit 1 1. too to句型。4.情态动词+have done句型【教材原句】Since it was abnormal for mould to be in that lab dish,something must have gone wrong.(P21)对于在实验室里的那个碟子里的霉菌来说是不正常的,所以一定是某些东西变坏了。参看模块四 Unit 2情态动词。5.表示“一就”的句型【教材原句】On arriving at the hospital reception,we saw there were a lot of people there.(P23)一到达医院的挂号处,我们发现那儿有好多人。参看模块一Unit 14.Upon/On doing或Upon/On名词的结构。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1