ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:6 ,大小:51KB ,
资源ID:432814      下载积分:7 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-432814-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2018高考英语(外研版)大一轮复习检测 选修八 MODULE 2 THE RENAISSANCE WORD版含答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2018高考英语(外研版)大一轮复习检测 选修八 MODULE 2 THE RENAISSANCE WORD版含答案.doc

1、Module 2The Renaissance.语法填空Sweet wormwood (青蒿) is a common plant in China,1. it has the power to cure the deadly disease called malaria (疟疾).Tu Youyou 2. (be) the woman who uses the plants special power to save millions of lives.The Chinese scientist won a Nobel Prize because of her great contribut

2、ion.On October 5,Tu was awarded the 2015 Nobel Prize in Physiology or Medicine.She shared the prize with two other scientists from the US and Japan.Tu is the first native Chinese person 3.(receive) a Nobel Prize in natural sciences.Tu was modest about receiving the award:“Its a success for the whole

3、 research team.”She also thinks 4. is scientists duty to fight for the health of all humans.When Tu joined the national research team to find the medicine 5. could fight against malaria in the 1960s and 1970s,things were hard.The team didnt have 6. (advance) equipment back then.Tu used to test 7. (m

4、edicine) by eating them herself.Her team searched old Chinese medicine books by hand and tested over 2,000 traditional recipes.Once Tu 8. (return) home after traveling for six months.Her little daughter didnt recognize her and hid from the“strange woman”.To do research,Tu also had to move around a l

5、ot.Finally,Tu found artemisinin (青蒿素) in sweet wormwood in 1971.She spent the next decades 9. (try)to improve the medicine.According to World Health Organization,about 200 million people suffer 10. malaria around the world,and about half a million die each year.Artemisinin is still the most effectiv

6、e treatment against malaria known today.Tu never complains about how hard she works.“I feel more rewarded when I see so many cured patients,” she said.答案及剖析:1.but考查连词。空前语境为:青蒿在中国是一种常见的植物;空后语境为:它有治愈致命疾病疟疾的能力。根据空格前后语境可以判断,两句为转折关系,故用转折连词but。2.is考查时态和主谓一致。根据该句中的“who uses the plants special power”可知,该句应用

7、一般现在时。又因主语为Tu Youyou,故用is。3.to receive考查动词不定式。该句中的“native Chinese person”前有序数词修饰,应用动词不定式作person的后置定语。4.it考查it的用法。分析句子结构可知,动词不定式短语to fight for the health of all humans作真正的主语,it作形式主语。5.that/which考查定语从句。分析该句结构可知,该句为定语从句,先行词为medicine,空格处在从句中作主语,故用which或that引导该定语从句。6.advanced考查形容词。此处需要用形容词修饰名词equipment,表

8、示“先进的设备”。7.medicines考查名词的数。根据该句中的them可以判断,空处应用复数形式。8.returned考查时态。根据下句的“Her little daughter didnt recognize her”可知,这里陈述的是过去的事情,故用一般过去时。9.trying考查非谓语动词。spend time (in) doing sth.为固定搭配,意为“花费时间做某事”。10.from考查介词。suffer from为固定搭配,意为“(因疾病、痛苦等)受折磨”。.阅读理解AMention the terms Italian Culture and Renaissance Art

9、 and one is immediately reminded of the mysterious smile of Leonardo da Vincis Mona Lisa.The renaissance period had a deep effect on European culture development. Having its beginnings in Italy, by the 16th century, it had spread to the rest of Europe. Its influence was felt in different fields such

10、 as philosophy, literature, religion, science, politics, and, of course, art. The scholars of the renaissance period applied the humanist method in every field of study, and wanted human emotion and realism in art.Renaissance scholars studied the ancient Latin and Greek texts, searching the monastic

11、(修道院的)libraries of Europe for works of ancient times that had become obscure, in their hunt for improving and perfecting their worldly knowledge. This was completely different from the religion that Christianity(基督教)stressed. However, that does not mean that they refused Christianity. In fact, much

12、of the greatest works of the renaissance period was devoted to it, with the church supporting a lot of the works of renaissance art. However, there were slight changes in the manner in which the scholars began to treat religion, which affected the cultural life of the society, which in turn influenc

13、ed the artists of that period and therefore was reflected in their art.In Raphaels School of Athens, for example, some well-known people were described as classical scholars, with Leonardo da Vinci being given as much importance as Plato in his time. Giotto di Bondone, 12671337, a Florentine, who is

14、 regarded as the greatest Italian painter just earlier than the renaissance period, is thought to be the first artist who treated a painting as a window into space.However, it was only after the writings of Filippo Brunelleschi, 13771446, who is considered the first great builder of the Italian Rena

15、issance, that perspective was formally accepted as an artistic technique. 1.What makes Italy stand out in a way in world history? A.Its artists during the Renaissance were numerous. B.It was the center of the European countries. C.It had Leonardo da Vincis Mona Lisa. D.It was the home to the Renaiss

16、ance.2.The underlined word “obscure” in Paragraph 3 most probably means “”. A.meaningless and hard to recognizeB.clear and meaningful to guide peopleC.unclear and difficult to understand or seeD.easy to understand but having little meaning3. When was perspective officially received during the Renais

17、sance? A.After the completion of Leonardo da Vincis Mona Lisa. B.After Leonardo da Vincis being compared to Plato. C.After Giotto di Bondones paintings were respected. D.After Filippo Brunelleschis completing his writings.4.The passage aims to tell us. A.Italys renaissance art and artistsB.the famou

18、s artists in Italys historyC.Italys influence on the world in cultureD.the hardships during the renaissance in Italy语篇解读:文章介绍了文艺复兴的发源地意大利在当时的背景下的文化特色和相关艺术家在这个时期的作用。答案及剖析:1.D推理判断题。第二段第二句话Having its beginnings in Italy, by the 16th century, it had spread to the rest of Europe.说明意大利是文艺复兴的发源地,到16世纪它影响到整

19、个欧洲。2.C词义猜测题。该题根据语境结合选项进行猜测。句中的the monastic说明这些资料的来源, 和宗教有关的应该是较难理解的, works of ancient times也说明了这一点。3.D细节理解题。根据最后一段中的“only after the writings of Filippo Brunelleschi, 13771446. perspective was formally accepted as an artistic technique.”可知答案为D项。4.A主旨大意题。文章是围绕着意大利在文艺复兴中的文化发展和相关的艺术家展开的。BUsing too much

20、 water or throwing rubbish into our rivers are clear ways that humans can put our water supply in danger,but we also affect our water supply in less obvious ways. You may wonder how paving(铺砌) a road can lead to less usable fresh water. A major part of the water we use every day is groundwater. Grou

21、ndwater does not come from lakes or rivers. It comes from underground. The more roads and parking lots we pave,the less water can flow into the ground to become groundwater.Human activity is not responsible for all water shortages. Drier climates are of course more likely to have droughts(干旱) than a

22、reas with more rainfall,but in any case, good management can help to make sure there is enough water to meet our basic needs.Thinking about the way we use water every day can make a big difference,too. In the United States,a family of four can use 1.5 tons of water a day! This shows how much we depe

23、nd on water to live,but theres a lot we can do to lower the number.You can take steps to save water in your home. To start with,use the same glass for your drinking water all day. Wash it only once a day. Run your dishwasher (洗碗机)only when it is full. Help your parents fix any leaks in your home. Yo

24、u can even help to keep our water supply clean by recycling batteries instead of throwing them away.5.Which of the following is most likely to lead to less groundwater?A.Using river water.B.Throwing batteries away.C.Paving parking lots.D.Throwing rubbish into lakes.6.What can be inferred from the te

25、xt?A.All water shortages are due to human behavior.B.It takes a lot of effort to meet our water needs.C.There is much we can do to reduce family size.D.The average family in America makes proper use of water.7.The last paragraph is intended to.A.show us how to fix leaks at homeB.tell us how to run a

26、 dishwasherC.prove what drinking glass is best for usD.suggest what we do to save water at home8.The text is mainly about.A.how human activity affects our water supplyB.how much we depend on water to liveC.why droughts occur more in dry climatesD.why paving roads reduces our water语篇解读:这是一篇关于用水问题的议论文

27、。尽管大量用水和污染水源使人类用水处于危险境地,但是人类的一些小型活动也对用水问题有着巨大的影响。答案及剖析:5.C细节理解题。根据第一段最后一句The more roads and parking lots we pave, the less water can flow into the ground to become groundwater.可知,导致地下水减少的是铺设道路和停车场,故选C。6.B推理判断题。根据第二段中good management can help to make sure there is enough water to meet our basic needs.及下文描述可知,要满足我们的用水需求需要很大的努力, 故选B。7.D推理判断题。根据You can take steps to save water in your home.及本段描述可知,本段主要是针对如何节水提出建议,选D。8.A主旨大意题。这篇短文主要描述了人类活动与水资源的关系,告诉我们如何节约用水。故选A。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1