1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 2Section Grammar. 用适当的引导词填空,并判断从句类型1.It is said that more middle school graduates will be admitted into universities; this is the information_has been put forward.(_)2.I cant stand the terrible noise_she is crying loudly.(_)3.She heard a terrible noise, _brought her heart into h
2、er mouth.(_)4.The thought came to him_maybe the enemy had fled the city.(_)5.Mary wrote an article on_the team had failed to win the game.(_)6.Mary wrote an article on_the team thought was the reason for their losing the game.(_)7.Along with the letter was his promise_he would visit me this coming C
3、hristmas.(_)8.John left word with my deskmate_he would call again in the evening.(_)9.Have you got any idea_will take over our company?(_)10.Here comes the question_we should do with so much ewaste.(_)答案1.which;定语从句2.that;同位语从句3.which;定语从句4.that;同位语从句5.why;宾语从句6.what;宾语从句7.that;同位语从句8.that;同位语从句9.wh
4、o;同位语从句10.what;同位语从句. 句型转换1.He hasnt made up his mind whether he will go there.He hasnt_he will go there.2.In many parents opinion, teenagers shouldnt spend too much time online.Many parents_teenagers shouldnt spend too much time online.3.Modern science has proved that smoking can lead to many disea
5、ses.Modern science has_smoking can lead to many diseases.4.She works hard.The fact is well known to us all._she works hard is well known to us all.5.Did he suggest that we start our work right away?Did he_we start our work right away?答案1.made the decision whether2.hold the view that3.given clear evi
6、dence that4.The fact that5.make a suggestion that. 完成句子1.Word came_(我们将要举行一个派对) to celebrate the big victory.2.The fact has worried many scientists_(地球变得越来越暖和) these years.3.The problem_(我们是否继续做这个实验) has been solved.4.The suggestion_(在公共场所禁止吸烟) is necessary.5.We should consider the students request_
7、(学校图书馆应该提供更多的图书) on popular science.答案1.that we would hold a party2.that the earth is becoming warmer and warmer3.whether we should continue to do the experiment4.that smoking should be forbidden in public places5.that the school library (should) provide more books限时30分钟. 阅读理解Colorado farmer Chris J
8、essen and his wife Pam became the newest owners of a “panda cow” when it was born on their farm on New Years Eve.The calf (小牛), named Ben, was created through genetic engineering.Ben was the second panda cow born on Jessens farm, but was a surprise.Jessen said that he was expecting a black calf.This
9、 rare breed of panda cow gets its nickname from its similarity to a panda bear.Its white face and black fur around its eyes are extremely pandalike.There is a white belt circle around the middle part of its black body.Baby Ben has a black mark on its forehead.Its thick newborn coat also increases th
10、e similarity to a panda.Ben is expected to grow four feet tall and weigh close to 1,000 pounds, like its father.The breed is not only extremely rare, but is also only ten years old.The first mini panda cow, Precious, was born on April 27,2000, on the Happy Mountain Miniature Cattle Farm, in Covingto
11、n, Washington.It took 44 years of genetic engineering by Richard Gradwohl, although the farmer claims the new cow was actually an accident.Precious father was an American Beltie bull, named Rebel.The mother was a small Happy Mountain cow, named Sarah.Gradwohl is the author of The Beginners Guide to
12、Owning Your Own Miniature Cattle Business, a 24part article series.These miniatures are actually kept to be pets.Jessen plans to sell Ben after training.Cows are social animals that respond well to humans and some will come when their names are called.Panda cows can be petted and are popular with ma
13、ny people.A close relationship can be formed with them, like other more traditional pets.1.Why did the newborn get such a nickname?A.Because its newborn coat is soft and thick.B.Because it has a black mark on its forehead.C.Because it has a white face and black eyes.D.Because it looks like a panda i
14、n many ways.解析细节理解题。根据第二段“This rare breed of panda cow gets.increases the similarity to a panda.”可知小牛崽的白脸黑眼眶、身体中部的白条纹等很多地方酷似熊猫。答案D2.What can we learn from the last two paragraphs?A.Cows cannot understand humans instructions very well.B.Ben will be kept as a pet by Jessen.C.Panda cows are too big to
15、be petted.D.Gradwohl knows how to manage miniature cattle business well.解析推理判断题。根据倒数第二段“Gradwohl is the author.a 24part article series”可知,Gradwohl写了一本关于“迷你牛”行业的入门书,所以他对这个行业肯定很了解。答案D3.Which of the following is a similarity between Precious and Ben?A.They were both created through genetic engineering.
16、B.They are both four feet tall.C.They belong to the same owner.D.They were born in the same state of the USA.解析细节理解题。根据第一段“The calf, named Ben, was created through genetic engineering”和第三段的“It took 44 years of genetic engineering by Richard Gradwohl”可知A正确。答案A4.What is the main purpose of this passag
17、e?A.To introduce a new technology to us.B.To show us how the panda cow is made.C.To introduce a genetic engineering invention:the panda cow.D.To introduce the Happy Mountain Miniature Cattle Farm to us.解析作者意图题。纵观全文,文章主要介绍了基因工程的一项成果“熊猫牛”,故选C。答案C. 完形填空It is a HUGE city, with more people living in it t
18、han in my whole country.Im a stranger in the city and I cant afford to buy my own room so I_1_a flat in a gated community.But to my_2_, there was a favela (贫民区) quite near.For several months I didnt have a car_3_three times a week, I had to use public transportation to go to the city centre._4_these
19、 trips, I would ride with the people who took the same bus from the favela to go to work.When I got on the bus,all the seats were already_5_.When people saw that my bag was heavy so they_6_to hold it in their lap to make me feel_7_standing.At first, I felt_8_because I thought he may steal from me.Th
20、en I realized these people had absolutely no that_9_:they only wanted to give me a_10_.Once, on my way back, I had to wait for a long time at a bus stop.I was_11_, except for a woman who was_12_and was apparently very poor.She carried a small paper bag of popcorn and nothing else.While we were waiti
21、ng, she walked over and offered me some popcorn.I thanked her, but didnt want to_13_myself to it.She then repeatedly_14_that I take from what was evidently her only food.That was the first time I thought about_15_people who have almost nothing, are sometimes able to_16_the little they have so much m
22、ore “easily” than those who own a lot.I wonder if its true that the more you have, the bigger the_17_and the difficulty to share anything with others is.I was so moved by that womans simple_18_that day.I clearly had_19_she did, _20_she naturally and joyfully shared what little she had with me.1.A.bo
23、rrowedB.beggedC.received D.rented解析根据上文“Im a stranger in the city and I cant afford to buy my own room.”可知我当时在这个城市是一个陌生人,同时我又没钱买房,因此我只能是租房。答案D2.A.fear B.regretC.sadness D.surprise解析答案结合语境可知当时我的处境是身处陌生的城市,无钱买房只得租房,因此当知道自己居住地附近就是贫民区的时候,我感到难过。答案C3.A.even if B.so thatC.as though D.in case解析根据上文我没有车,以致于我
24、不得不使用公共交通工具去上班。so that以致于,符合语境。答案B4.A.During B.AmongC.Between D.Over解析此处指在我去上班的期间,我与来自贫民区的一个人一同去上班。during在期间。答案A5.A.taken B.madeC.occupied D.chosen解析根据下文知道我只能站着,由此可知此处是指当我上车时座位已被占满了。take a seat坐下,此处为其被动形式。答案A6.A.refused B.offeredC.asked D.called解析根据上文“When people saw that my bag was heavy.”可知他们主动为我提
25、供一个可以站的地方。同时下文“While we were waiting,she walked over and offered me some popcorn.”也是很好的例证。答案B7.A.heavier B.straighterC.lighter D.cleverer解析当他们看到我带着很沉的包的时候,他们主动提供方便我站的地方,这样做的目的是为了让我站的时候能感到我的包轻一点,此处的lighter与上文的heavy相对应。答案C8.A.excited B.happyC.relieved D.nervous解析起初我感到紧张的原因在于后文的“because I thought he ma
26、y steal from me”。答案D9.A.plan B.suggestionC.design D.intention解析上文我认为他这样做的原因是为了偷我的东西,根据下文可知他并没有这种意图。intention意图,目的。答案D10.A.trouble B.problemC.try D.hand解析此处是我理解他的目的是为了给予我帮助。give sb.a hand给予某人帮助。答案D11.A.worried B.ignoredC.alone D.deserted解析根据后文可知,在等车的地点只有一个陌生的拿着爆米花的女士,因此当时我的感觉是孤独。答案C12.A.in danger B.i
27、n ragsC.in trouble D.in surprise解析根据后文“.and was apparently very poor.”可知她衣衫褴褛。答案B13.A.help B.enjoyC.treat D.feed解析由上文“.she walked over and offered me some popcorn.I thanked her,.”的语境可知我不想吃。help oneself to自取,随便吃。答案A14.A.insisted B.decidedC.showed D.noticed解析结合后文“I take from what was evidently her onl
28、y food.”同时结合此处的动词的时态为一般过去时态,可知空处只能用insisted,这样其后跟的从句才能用虚拟语气。答案A15.A.what B.whyC.when D.where解析此处是作者的感想,为何几乎一无所有的人,相比富有的人更容易与别人分享。答案B16.A.spare B.serveC.share D.deserve解析根据文章最后一句话“.she naturally and joyfully shared what little she had with me.”可知此处是分享他们所拥有的。答案C17.A.difficulty B.burdenC.happiness D.sa
29、tisfaction解析此处依然是作者的感想,一个人越富有,与别人分享自己所拥有的一切就越困难。答案B18.A.generosity B.curiosityC.understanding D.excitement解析结合上文可知,那个女的一无所有竟然让我吃她仅有的爆米花,此处是我为她的这种慷慨而感动。答案A19.A.less than B.other thanC.more than D.rather than解析此处为很明显我拥有的比她要多。答案C20.A.therefore B.otherwiseC.somewhat D.however解析承接上文,但是她非常乐意与我分享一切。答案D. 语法
30、填空From March 20 to 26,2014, the first lady of the US, Michelle Obama, had a weeklong trip in China with her two daughters and her mother.After arriving_1_Beijing on March 20, Michelle visited a middle school and the_2_(forbid) City in the company of Chinas first lady Peng Liyuan the next day._3_(del
31、iver) a speech at Peking University and paid a_4_to the Great Wall of China in the next two days, Michelle left for Xian on March 24 and visited the Terracotta Warriors and Horses Museum as_5_(good) as the Xian Fortification.On March 25, Michelle reached her third destination in China, Chengdu, _6_s
32、he visited Chengdu No.7 High School, _7_(give) her second speech in China and put_8_end to her visit in China by_9_(visit) the Chengdu Panda Base on March 26.Michelle Obama believes her trip to China will not only boost exchanges in culture and education between China and the US_10_improve the USChi
33、na relationship.1.解析考查固定搭配。arrive in是固定词组,表示到达一个大地方,arrive at则表示到达一个小地方。答案in2.解析考查词形转换。the Forbidden City表示“紫禁城”。答案Forbidden3.解析考查非谓语动词。结合下文的paid可推断这里应用having done形式作时间状语。答案Having delivered4.解析考查语境填词。pay a visit to.是固定词组,表示“参观”。答案visit5.解析考查固定用法。as well as表示“也,还,除之外”。答案well6.解析考查定语从句的引导词。where引导非限制性
34、定语从句,先行词是Chengdu。答案where7.解析考查时态。此处与visited并列,应与其保持时态一致,故用一般过去时。答案gave8.解析考查冠词。put an end to是固定词组,表示“使终止”。答案an9.解析考查非谓语动词。介词之后应接动名词作宾语。答案visiting10.解析考查连词。此处是并列连词not only.but also.的用法,表示“不但而且”。答案but (also). 短文改错When I was a child, I hoped to live in the city.I think I would be happy there.Now I am l
35、iving in a city, but I miss my home in countryside.There the air is clean or the mountains are green.Unfortunately, on the development of industrialization, the environment has been polluted.Lots of studies have been shown that global warming has already become a very seriously problem.The airs we b
36、reathe in is getting dirtier and dirtier.Much rare animals are dying out.We must found ways to protect your environment.If we fail to do so, well live to regret it.答案When I was a child, I hoped to live in the city.I I would be happy there.Now I am living in a city, but I miss my home in countryside.
37、There the air is clean the mountains are green.Unfortunately, the development of industrialization, the environment has been polluted.Lots of studies have been shown that global warming has already become a very problem.The we breathe in is getting dirtier and dirtier. rare animals are dying out.We must ways to protect environment. If we fail to do so, well live to regret it.高考资源网版权所有,侵权必究!