1、云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题考试时间100分钟,总分120分注意事项:1本试卷共分两部分,第卷为选择题,第卷为非选择题。2答卷前,考生务必将所在的学校、考场、考号、姓名、座号等填写(或涂黑)在答题卡的相应栏目内。考试结束,仅收答题卡。3第I卷(选择题)选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案序号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案序号,不能答在试题卷上;第卷(非选择题)的答案,仍答在答题卡上的相应栏目内。第卷第一部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空
2、白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。例:It is generally considered unwise to give a child he or she wants.A. however B. whatever C. whichever D. whenever答案是B。1. Excuse me, could you tell me the way to the British Museum? Sorry, Im a stranger here. _. A. Thanks, anyway B. It doesnt matter C. Never mind D. No problem2
3、. One more month,_these baby birds will fly out of their nest. A. or B. and C. but D. otherwise3. _ apple four hundred years ago led to the law of gravity while _ apple designed by Steve Jobs has changed our life greatly. A. The; an B. An; an C. An; the D. The; 不填4. Thank you for your timely help, o
4、therwise we _ in great trouble now. A. are B. would have been C. would be D. were5. Do you think the reason _ he gave is believable? A. when B. why C. what D. which6. Having taken our seats, _.A. the professor began the lectureB. the lecture began in no time C. we were attracted by the lecture immed
5、iately D. the bell announced the beginning of the lecture7. Professor John will give us a lecture on how to learn English, but when and where _ yet. A. hasnt been decided B. havent been decided C. isnt decided D. arent decided8. When he was a child, he _ watch TV whenever he wanted to. A. should B.
6、could C. must D. need9. Out _ when the bell rang. A. rush the children B. rushed the children C. were rushing the children D. the children rushed10. The villagers planted many trees in and around the village, which, _, provide them with a beautiful scenery and much fresher air. A. in turn B. for ins
7、tance C. in return D. for example11. _ Libyas oil production returns to normal, I guess, it will be fifteen months, said a UN expert. A. After B. That C. Before D. Since12. You seem to be familiar with London. I _ there for three years. Its great to be back again. A. had lived B. lived C. have lived
8、 D. live13. Many girls are easily _by products promising to make them lose weight quickly. A. taken off B. taken out C. taken away D. taken in14. I really dont know _ I had my wallet stolen. A. when was it that B. that it was when C. where it was that D. it was where that 15. She is in a poor _ of h
9、ealth, which worries her mother a lot.A. position B. situation C. case D. state第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。An African American man named John Henry was the hero of the people who built the railroads in the 19th century. He was the stronges
10、t man who ever lived and was the 16 steel-drivers(钢钻技师)involved in a railway project. He was almost two meters tall, 17 more than ninety kilograms. One day a salesman came to the working 18 with a new drilling machine(钻机) powered by 19 . He said it could drill holes faster than twelve men 20 togethe
11、r. The boss of the workers believed Henry could 21 more than twenty men. In the end, the salesman promised the company could 22 the machine without 23 if John was faster. Henry told the boss he would never let the machine 24 his job. The 25 began. At first, the drill worked two times faster than he
12、did. Then, he started working with a 26 in each hand. Henrys wife 27 when the machine that had 28 was pulled from the tunnel(隧道). She 29 him to come out. But he kept working, hitting the steel so hard that his body began to fail him. He became 30 , and his heart burst. He fell down to the ground but
13、 he 31 held one of the hammers. However, in no time, the steam drill and other machines 32 the steel-drivers in America. Confirming details of John Henrys life is not possible. That is because no one knows for 33 whether he really lived. This is one of the things that make his story 34 . However, Jo
14、hn Henry is based, in part, on real events. Many people say he represents the 35 of America during this period.16. A. fastestB. slowestC. most handsomeD. most experienced17. A. weighB. weighingC. weighedD. to weigh18. A. roomB. hallC. shopD. area19. A. waterB. coalC. windD. steam20. A. standingB. ru
15、nningC. workingD. sitting21. A. coverB. beatC. leadD. hire22. A. repairB. haveC. borrowD. lend23. A. payB. choiceC. delayD. reason24. A. giveB. takeC. fetchD. bring25. A. partyB. meetingC. competitionD. show26. A. stickB. hammerC. knifeD. gun27. A. shoutedB. laughedC. criedD. cheered 28. A. put down
16、B. turned upC. broken down D. looked up29. A. urgedB. waitedC. convincedD. refused30. A. weakB. strongC. aliveD. awake31. A. hardlyB. evenC. almostD. still32. A. discoveredB. damagedC. replacedD. killed33. A. sureB. funC. goodD. bad34. A. annoyingB. depressedC. interestingD. discouraged35. A. memory
17、B. failureC. imaginationD. spirit 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题; 每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AA philosophy professor stood before his class with some items on the table in front of him. When the class began, wordlessly he picked up a very large and empty jar and sta
18、rted to fill it with rocks. He then asked the students if the jar was full. They agreed that it was. So the professor then picked up a box of pebbles and poured them into the jar. He shook the jar lightly. The pebbles, of course, rolled into the open areas between the rocks. He then asked the studen
19、ts again if the jar was full. They agreed it was. The professor picked up a box of sand and poured it into the jar. Of course, the sand filled up everything else. He then asked once more if the jar was full. The students responded with “Yes.” “Now,” said the professor, “I want you to recognize that
20、this jar represents your life. The rocks are the important things your family, your partner, your health, your children things that if everything else was lost and only they remained, your life would still be full. The pebbles are the other things that matter like your job, your house, your car. The
21、 sand is everything else. The small stuff.” “If you put the sand into the jar first,” he continued “there is no room for the pebbles or the rocks. The same goes for your life. If you spend all your time and energy on the small stuff, you will never have room for the things that are important to you.
22、 Pay attention to the things that are critical to your happiness. Play with your children. Take your partner out dancing. There will always be time to go to work, clean the house, and give a dinner party. Take care of the rocks first the things that really matter. Set your priorities(优先). The rest i
23、s just sand.”36. The professor filled an empty jar with rocks to _. A. teach a life lesson B. make an experimentC. show the large jarD. recognize the jar37. What did the professor think were the most important things in his life? A. Rocks, pebbles and sand. B. House, job and car. C. Family, health a
24、nd children. D. Work, house and party.38. The underlined word “pebbles” in the first paragraph probably refers to _. A. tasty cokes B. round stones C. glass balls D. sweet potatoes 39. What is the best title for the passage? A. Take Care of the Rocks B. An Important Lesson C. A Jar Full of Happiness
25、 D. The Important Things In LifeBThe White House Correspondents Dinner is an annual event, and a highlight of the evening is the Presidents comedy routine. This year, President Obama decided to make a good-natured hit at Michelles expense. You might remember the “bangs”(刘海) that the First Lady intro
26、duced to the world several months ago! Oh yes he did! Obama bangs joke shows how, with professional helps, presidents are now just as funny as the comedian hosts.For his second term, President Obama will be making big changes! He kicked off his White House Correspondents Dinner speech at the Washing
27、ton Hilton on Saturday, Apr. 27 by joking, “Second term, baby!” “I recognize that this job can take an attack on you. I understand that second term you need a burst of new energy and try some new things,” Obama, 51, said. “My team and I talked about it and were willing to try anything, so we borrowe
28、d one of Michelles tricks.” He then presented a slideshow of funny photoshopped images of himself sporting his wifes famous new bangs, a photo of himself and the first lady side by side, both with bangs. “I think this looked pretty good.”After Obamas speech, Conan OBrien took the stage and kept the
29、jokes coming. The late night host made a joke about the Presidents focus on job creation. “Since he was reelected,” he said, “ the number of popes(教皇) has doubled and the number of Tonight Show hosts had three times.”40. President Obama made a good-natured hit at Michelles expense to _. A. laugh at
30、Michelle B. show his humor C. remember the “bangs” D. make big changes41. What is the closest meaning of the phrase “kicked off” in the second paragraph _. A. enjoyed B. expressed C. started D. cancelled42. One of Michelles tricks that Obama borrowed is her _. A. bangs B. slideshow C. photoshopped i
31、mages D. speech43. We may learn from the last paragraph that _ A. President wants to be as funny as a comedian hosts. B. the first lady made bangs jokes with professional help. C. Michelle is sure to be angry with president. D. President will focus on job creation in his second term.CFour most Extre
32、me Travel Destinations in the WorldColdest Inhabited Place on Earth Oymyakon, RussiaAs the coldest inhabited place on earth, the small Russian town of Oymyakon was once only used as a location for political prisoners. Winter temperature average at about -58 degrees F, the ground is frozen all year l
33、ong. Popular sports include skiing, ice hockey and ice fishing.Closest Place to Outer Space Mount Chimborazo, EcuadorMount Chimborazo stands at over 20,000 feet high. Standing on it will put you closest to outer space that man can ever reach on foot. Its peak is completely covered by glaciers, but t
34、his mountain has several routes for climbers.Hottest Place on Earth Lut Desert, IranHere, temperatures reach as high as 158 degrees F. Though tourists visit this desert land, its a destination only for those willing to take on the challenge of surviving the heat and the dry climates.Most Isolated Pl
35、ace on Earth Tristan da Cunha, United KingdomLooking for a getaway from the everyday? This is about as far away from it as you can get. The island is home to fewer than 300 inhabitants and has no airport, Tristan da Cunha is accessible only by sea.44. Oymyakon was once used as a location for politic
36、al prisoners probably because it _. A. is isolated and cold B. was covered by glaciers C. is hot and deserted D. is a getaway for people45. How can we get to Tristan da Cunha? A. By air. B. By car. C. By ship. D. By train.46. Where does this text probably come from? A. A science fiction.B. A tourist
37、 guide book. C. A sports magazine.D. An economic handbook.DAs many people hit middle age, they often start to notice that their memory and mental attention are not what they used to be. We suddenly cant remember where we put the keys just a moment ago, or an old friends name, or the name of an old b
38、and we used to love. It happens to most of us, but is it unavoidable? Scientists are increasingly showing that theres actually a lot that can be done. It turns that the brain needs exercise in much the same way as our muscles do, and the right mental workouts can improve our basic cognitive(认知) func
39、tions. Now, a new San Francisco Web-based company has taken it a step further and developed the first brain training program designed to actually help people improve and regain their mental sharpness. Called Lumosity, it was designed by some of the leading experts from Stanford University. Lumosity
40、is far more than an online place to exercise your mental skills. Thats because they have combined these exercises with a Web-based program that allows you to systematically improve your memory and attention skills.Apparently it works. One study showed students improved their scores on math tests by
41、34 percent after using Lumosity for six weeks, greater gains than those made by other students in the same class, who were not training with the Lumosity program. The company says its users have reported clearer and quicker thinking, improved memory for names, numbers, directions, increased alertnes
42、s(警觉) and awareness, high mood, and better concentration at work or while driving.47. What is the purpose of Lumosity? A. To exercise the brain and muscles. B. To combine exercises with a web-based program. C. To improve basic cognitive functions. D. To improve students scores on test.48. Which of t
43、he following is true? A. Memory losing is unavoidable. B. Lumosity is unreasonable. C. Muscles dont need exercise. D. Brains need exercise.49. What does the last paragraph mainly tell us? A. Lumosity is an effective program. B. Users have improved their thinking. C. A company made a Lumosity trial.
44、D. Lumosity was carried out in tests.50. The author explains the training results by_ A. making a comparison. B. presenting training findings. C. analyzing facts. D. setting down rules.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Driving in a foreign country is always different in a
45、t least some ways from driving in your own country. Here are some general points regarding driving in New Zealand. 51 . However, they have to carry their local drivers license whenever driving.Vehicles drive on the left-hand side of the road as they do in Britain, Australia, and Japan. Most rental v
46、ehicles will have a sticker reminding you of this important fact.When the traffic light is red, you must stop. 52 .New Zealand road rules follow international standards but please note that in New Zealand vehicles turning left must give way to traffic turning right.In general, if you are turning lef
47、t (where there are give-way signs or no signs), give way to vehicles that not turning. In all other situations, give way to vehicles crossing or coming from your right. 53 .This stands for the driver and passengers. The driver is responsible for ensuring all passengers are wearing their seatbelts. 5
48、4 .Drinking and driving laws are strictly enforced.Speed limits are in kilometres per hour (kph), not miles per hour (mph).The speed limit on the open road is 100km/h. 55 .Be sure to obey all school crossing speed reductions as speed cameras operate regularly throughout New Zealand.For further infor
49、mation and up to date road conditions visit http/www.transit.govt.nzA. Seat belts must be worn at all times while driving in New ZealandB. A foreign driver is expected to have a driving license issued by New ZealandC. There is no left turn rule in New ZealandD. Visitors wishing to drive in New Zeala
50、nd do not require an international drivers licenseE. Do not drink alcohol before driving in New ZealandF. A passengers not wearing the seat belt has little to do with the driverG. In towns and cities the speed limit is 50km/h第卷注意事项:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。第三部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 假定英
51、语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏符号(),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线()划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1每处错误及其修改均仅限一词; 2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。In the twenty-first century, pollution has become serious problem to us. It mean that our environment is pol
52、luted by waste. He does harm not only to human beings but also to animals. We cannot have fresh air because many factories have the poisonous smoke send into the air. Beautiful parks are made dirty by plastic tins and bag. Fish dead from the polluted water. It is said that strange diseases have been
53、 appeared in some places because of pollution. I hoped scientists can find ways to solve this serious problem. We are looking forward to see the clear sky, clean rivers and beautifully parks. 第二节 书面表达(满分25分)李华曾经超重而且不愿意运动, 通过运动与节食后,他现在完全变了。请根据以下图片,写一篇100词左右的短文,并简要发表你自己的看法。注意:1文章应包括图片提供的所有内容;2开头已为你写好,
54、不计入总词数;3参考词汇:overweight, balanced diet。overweightbalanced dietLi Hua is no longer the boy he used to be he has changed greatly.云龙县2014年高二年级下学期期末考试试卷英语试题参考答案及解析第一、二部分单项选择15 ABCCD 610 CABBA 1115 CBDCD完型填空1620 ABDDC 2125 BBABC 2630 BDCAA 3135 DCACD阅读理解3640 ACBDB 4145 CADAC 4650 BCDAB 5155 DCAEG第三部分 第一节
55、In the twenty-first century,pollution has become serious problem to us. It mean a meansthat our environment is polluted by waste . He does harm not only to human beings Itbut also to animals. We cannot have fresh air because many factories have the poisonous smoke send into the air. Beautiful parks
56、are made dirty by plastic tins and sentbag. Fish dead from the polluted water. It is said that strange diseases have been bags diedappeared in some places because of pollution. I hoped scientists can find ways to hopesolve the serious problem. We are looking forward to see the clear sky, clean river
57、s seeingand beautifully parks. beautiful第二节 One Possible VersionLi Hua is no longer the boy he used to be he has changed greatly. Only a year ago, he was overweight and a little lazy. He got tired easily and did not like sports. His favorite meal was fried chicken and chips. One day, he realized tha
58、t he couldnt continue like this. So, he decided to change. He started to exercise. He ran on the school playground every day. He also began eating a balanced diet of more fruits and vegetables, and less meat. These changes helped him lose a lot of weight. He is now a very happy boy in very good shap
59、e, and he is always so active. What can we learn from LiHua to feel better and look better? We should all be careful about what we eat and make sure that we get enough exercise.英语试题解析一、单项选择1考查交际英语,答案选A 2考查并列连词,答案选B3考查冠词用法,答案选C4. 考查虚拟语气,答案选C5. 考查定语从句,答案选D. 6. 考查分词短语的逻辑主语,答案选C.7. 查被动、时态及主谓一致关系,答案选A. 8
60、. 考查情态动词,答案选B.9.考查全部倒装句,答案选B.10考查介词短语辨析,答案选A. 11考查it 的句型结构,答案选C12. 考查时态,答案选B.13考查动词短语辨析,答案选D14. 考查宾语从句及强调句,答案选C15名词辨析,答案选D二、完型填空16.根据下文可知Henry打钻的速度是最快的,答案选A17.由句子结构可看出:此句为简单句,weighing表伴随的特征,答案选B18.根据文章的故事内容,事情应发生在钻洞的工地,故选D19.下文中提到了钻机是以蒸汽为动力的,答案选D20.本句说的是钻机的速度超过十二名男子一起工作的速度,答案选C21.工人老板说Henry打钻的速度胜过钻机
61、,答案选B22.公司推销员说要是Henry比钻机快,可免费拥有那台钻机,答案选B23.由上可知答案选A24.Henry高速老板他决不会让钻机夺走他的工作,答案选B25.由上下文看出比赛开始了,答案选C26.由下文的one of the hammer可知,他每只手拿着一把hammer,答案选B27.Henry的妻子看到钻机抛锚被拖出,高兴起,答案选D28.由上可知答案选C29.妻子催他赶紧离开隧道,答案选A30.由于过度劳动,Henry身体非常虚弱,答案选A31.Henry倒在了地上,却仍然握着一只铁锤,答案选D32.不久,钻机取代了钻工,答案选C33.无人能确定他的真实存在,for sure确
62、定,答案选A34.而上面这一点恰恰是故事有趣的地方,答案选C35.他代表一种美国精神,答案选D三、阅读理解A篇记叙文;一位哲学教授通过装瓶演示,道出了人生真谛人生最重要的是家人和健康。36. A 推理判断题,根据文章,特别是最后一段可知教授上课的目的。37.C 细节理解题,根据文章第二段第二句“The rocks are the ”38. B 词义猜测题,根据文章第一段可知答案。39. D 标题归纳。B篇逸闻趣事报道;讲述了白宫记者协会一年一度的盛宴中现任总统Obama的幽默。40. B 细节理解,根据文章第一段,Obama拿夫人刘海一事做文章,目的是显示幽默。41. C 词义猜测题。文章第二
63、段 kicked off speech可知答案。42. A 细节推理题。从全文可看出Obama借用“刘海”一事。43. D 细节判断题。文章最后一段,Conan OBrien的玩笑点出了答案,“job creation”.C篇应用文;文章介绍了四个级限旅游之地。44. A 细节理解题,根据文章第一段As the coldest in habited place可知答案。45. C 细节理解题,根据文章最后一段中“be accessible only by sea”可知答案。46. B 文章推理题。D篇说明文。人到中年认知能力渐渐减退,Stanford大学研制了Lumosity项目,在实验中展示
64、了效果。47. C 细节理解题,根据文章第三段“to actually help people improve and regain their mental sharpness”可知答案。48. D 细节推理题,根据文章第二段第二句“It turns thatthe same way as muscles do”可知答案。49. A 主旨推理题,根据文章最后一段内容说明Lumosity项目非常成功。50. B 写作方式考查题,根据文章最后一段的培训结果,可得出答案。七选五5155 DCAEG (推理判断)短文改错解析1、 “serious problem”前加“ a”表示“一个严重问题”; 2 、 It means,主谓一致; 3、 指代上文“pollution”用“It”; 4 、have something done, 固定搭配; 5、 bags。复数形式表类别; 6 、“die”才是动词, “dead”为形容词; 7、 been去掉,此处不需要被动语态; 8、 hoped 改为hope,全文为一般现在时态; 9、 look forward to 后接动词的“ing”形式; 10、 修饰名词“parks”用形容词“ beautiful”。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有