ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:120KB ,
资源ID:431081      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-431081-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc

1、云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案语法填空。阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。In order to know a foreign language thoroughly, four things are necessary. Firstly, we must understand the language when we hear1spoken. Secondly, we must be able to speak it ourselves correctly with confidence and without hesita

2、tion. 2, we must be able to read the language, and fourthly, we must be able to write it. We must be able to make sentences that are grammatically correct. There is no easy way to success3language learning. 4good memory is a great help, but it is not enough only5(memorize)rules from a grammar book.

3、It is no much use learning by heart long lists of words and their meanings, studying the dictionary and so on. We must learn6using the language. 7we are satisfied with only a few rules we have memorized, we are not really learning the language. “Learn through use”is a good piece of8(advise)for those

4、9are studying a new language. Practice is important. We must practise speaking and10(write)the language whenever we can. 【文章大意】本文主要介绍了如何学好一门外语。1. 【解析】it。考查代词。代替上文的language, 应用it。2. 【解析】Thirdly。考查副词。由上文的Firstly, Secondly及下文的fourthly可知, 此处是第三条, 应用Thirdly。3. 【解析】in。考查介词。和success连用的介词应用in。4. 【解析】A。考查冠词。

5、memory意为“记忆”, 常用单数形式, 此处泛指“一个好的记忆”, 故用不定冠词a。5. 【解析】to memorize。考查不定式。句中it是形式主语, 真正的主语是不定式to memorize。6. 【解析】by。考查介词。by doing sth. 通过做某事, 作方式状语。7. 【解析】If。考查连词。句意: 如果我们只满足于我们记住的几个规则, 我们就不是真正在学语言。if引导条件状语从句。8. 【解析】advice。考查名词。介词(of)后面应跟名词。9. 【解析】who。考查关系代词。who引导定语从句, 修饰those并在从句中作主语。10. 【解析】writing。考查动

6、名词。writing和speaking是并列成分, 作practise的宾语。【 山东省菏泽市2014高考英语一模试题】BWhen I was a small boy my family was very poor. My father always used his savings to 21 my mother to visit her parents who lived far away. There was just my younger brother and myself in the house. One evening Dad came home from 22 and the

7、re was no food in the house, not 23 a piece of bread. Although we were 24 , my brother and I went to bed without eating anything.My father had no money, but I knew from the 25 on his face that he could not let us have an empty stomach. He 26 the house and about two hours later returned and quickly 2

8、7 us up. He had in his hand two small potato pies, which he gave us to eat. I dont know where he got the 28 but somehow he 29 to get us something to eat.My father had not eaten and had worked all day 30 he sat there with great satisfaction watching us eat. This has 31 stayed in my mind and left more

9、 of an impression than any amount of 32 he may ever have given me.At that moment, I felt happy knowing that he was there and would not let us 33 . I guess the 34 I am trying to make is that in difficult times it is 35 not to show weakness but strength and character. If a 36 is the cement (粘合剂) that

10、holds a family together, then the father is 37 that strengthens that cement.It is his values and 38 and memories that have carried me forward and helped me to 39 my own problems in life. In my own 40 I have learned that it is the valuable time you spend with your children and the values you give to

11、them that will remain with them always.21. A. force B. encourage C. send D. teach 22. A. hospital B. work C. school D. shop23. A. quite B. just C. only D. even24. A. nervous B. hungry C. sleepy D. busy25. A. worry B. pleasure C. disappointment D. surprise26. A. cleaned B. observed C. left D. searche

12、d27. A. brought B. put C. called D. woke28. A. chance B. food C. support D. recipe29. A. managed B. decided C. agreed D. waited30. A. so B. or C. but D. and31. A. normally B. always C. shortly D. softly32. A. cost B. time C. salary D. money33. A. suffer B. know C. leave D. cry34. A. decision B. prom

13、ise C. point D. apology35. A. strange B. important C. difficult D. common36. A. father B. brother C. sister D. mother37. A. something B. anything C. everything D. nothing38. A. words B. records C. actions D. failures39. A. work out B. carry out C. run into D. look into40. A. opinion B. home C. order

14、 D. turn 【参考答案】2125 CBDBA 2630 CDBAC 3135 BDACB 3640 DACAD第1模块 完形填空 模块导读(4) 探究点三前制性、后制性和语篇性的设空完形填空答案有的由已读过的上文决定, 有的由未读过的下文决定, 还有的要综合上下文而定, 这三种设空方法分别称为前制性设空、后制性设空和语篇性设空。毫无疑问, 前制性设空难度低, 后制性设空难度较高, 语篇性设空难度最大。1前制性设空:答案由已读过的上文决定例1 I couldnt bear the pain of the bites.I woke up my cousin, who was sleeping

15、 peacefully in the bed next to mine.Unhappy for being _ she said, “There is nothing you can do”Ablamed BinterruptedCmoved Dfrightened【解析】 B根据I woke up my cousin可以知道答案。 例2 Being alone in outer space can be frightening.That is one reason why astronauts on solo space flights were given plenty of work t

16、o keep them _ .Atired BasleepCconscious Dbusy【解析】 D既然Being alone in outer space can be frightening. 那么astronauts.were given plenty of work的目的就是使他们有事可做。 2后制性设空:答案由未读过的下文决定例3 Ring up this lady.She wants a _ immediately.In fact, you would have to start tomorrow by cooking a dinner for ten people.ACook

17、BhelpCteacher Dsecretary【解析】 A根据下文have to start tomorrow by cooking a dinner可以知道答案。 例4 Liu Mei is among the _ ones. The Chinese University of Hong Kong granted Liu a full scholarship HK$500,000. Not all students are so fortunate.Apoor BsmartClucky Dsilent 【解析】 C根据下文.granted Liu a full scholarship和No

18、t all students are so fortunate.可以知道答案。 例5 It had been a longstanding joke in our family that I wanted a piano so that I could _lessons. “Learn to play the piano, and Ill get you one.” was my husbands response.Agive BtakeCdraw Dteach【解析】 B根据下文Learn to play the piano, and.可以知道答案。 3语篇性设空:综合上下文后敲定答案这种设

19、题方式体现了“突出语篇”的命题思路。例6 I did very badly at school.My headmaster thought I was _ and when I was 14 he said, “Youre never going to be anything but a failure.” Abright BuselessCsimple Dhopeful 【解析】 B根据上文.did very badly和下文Youre never going to be anything but a failure, 可知答案。 例7 I played a racquetball game

20、 against my cousin Ed last week. It was one of the most _ games Ive ever had. When Ed suggested we play, I laughed quietly, figuring on an easy victory. .When the game finally ended, both of us were lying flat on our backs. In a way, I think we both won: I won the game, but cousin Ed won my respect.

21、Aencouraging BhopelessCsurprising Dregular 【解析】 C此题并非考查四个词的区别, 而是考查对全文的理解。根据后文提到的作者预计的得分与实际得分相比较, 这场比赛的结果是出人意料的, 所以可以推断C项为正确答案。 阅读理解3D cinema has been around since the early 20th century, but Hollywood brought the technology back in 2007. Many thought it was just a trick to make more money. But then

22、 came Avatar, the first mustsee movie in 3D.But since Avatar, 3D cinema has struggled. In_2010,_several_3D_movies_bombed_at_the_box_office. And by late 2010, some people said the technology was dead. Of course, that wasnt the first time Hollywood had struggled with new technology. Although sound was

23、 added to movies in the late 1920s, it took audiences time to get used to the new technology. But in the end, sound and colour became the standard. James Cameron, director of Avatar, thinks were going through the same process with 3D.Some say cinemas are charging too much for 3D movies. In the US, s

24、eeing a 3D movie can cost up to $7.5 more than seeing it in 2D.Also, a recent study at California State University finds audiences dont actually enjoy movies in 3D any more than in 2D.Walter Murch, a famous movie editor, wrote in 2011 that human beings have no ability to process 3D images. Watching

25、a 3D movie confuses our brain and this is why some people get headaches.But James Cameron disagrees. In fact, he recently predicted that in five years all movies will be in 3D.And there are signs that 3D is fighting back. More 3D movies were put on the market in 2012 than ever before. The Lion King

26、3D recently made over US $150 million at the box office, and Camerons Titanic 3D made even more.Who knows what the future holds for 3D? Steven Spielberg recently said, “Im hoping 3D gets to a point where people notice it. Because then it just becomes another tool and helps tell a story.”1The underli

27、ned sentence in Paragraph 2 probably means that in 2010, 3D movies_Awere not successfulBbecame popularCdeveloped quicklyDwere of poor quality2The example of sound and colour is used mainly to show that_AHollywood tends to absorb what is newB3D technology takes time to be acceptedCHollywood struggles

28、 with new technologyDhigh technology helps to make better movies3In Walter Murchs opinion, 3D movies_Abring moviemakers great profitsBare more expensive than 2D moviesCdo great harm to peoples healthDare unsuitable for people to watch4What can we learn from the text?AAvatar was the first 3D movie.B3

29、D cinema has existed for years.CTitanic 3D has made the most money.D2012 witnessed the coming of 3Ds time.【要点综述】自从阿凡达采用3D影像技术获得巨大成功之后,全世界范围内掀起了一股波涛汹涌的3D热潮。本文就3D时代是否到来展开了讨论。1A推理判断题。由本段中关键词struggled、dead和bombed可判断该句意为“票房失利”。故选A项。2B推理判断题。根据第二段的“that wasnt the first time Hollywood had struggled with new

30、 technology.”可知,作者用有声电影和彩色电影如何发展成为行业标准的例子来说明3D电影技术目前遭遇的尴尬境遇,指出其要被大众接受还需要时间。故选B项。3D细节理解题。根据第三段“that human beings have no ability to process 3D images. Watching a 3D movie confuses our brain and this is why some people get headaches.”可以判断出,在Walter Murch看来,3D影像画面不适合人们观看。故选D项。4B推理判断题。3D技术自从20世纪初出现以来,一直处于尴尬的境地。多年来,人们一直讨论3D电影技术的发展前景。文章首句是解题关键。故选B项。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1