ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:10 ,大小:94.11KB ,
资源ID:429966      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-429966-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2019-2020学年英语北师大版必修3习题:第九单元检测 WORD版含解析.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2019-2020学年英语北师大版必修3习题:第九单元检测 WORD版含解析.docx

1、高考资源网() 您身边的高考专家第九单元检测(时间:100分钟满分:120分)第一部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AMark Twain,the famous American writer,was once travelling in France.He went by train to Dijon.He was very tired and wanted to sleep.He therefore asked the conductor to wake him up when

2、the train came to Dijon.But first he explained he was a very heavy sleeper,“I may possibly protest(抗议)loudly when you try to wake me up,” he said to the conductor.“But dont take any notice of what I say.Just put me off the train anyway.”Then Mark Twain went to sleep.Later,when he woke up it was nigh

3、t time and the train had reached Paris already.He realised at once that the conductor had forgotten to wake him up at Dijon.He was so angry that he ran to the conductor and began to shout at him.“I have never been so angry in my life,” Mark Twain said.The conductor looked at him calmly(平静地).“You are

4、 not half so angry as the American whom I put off the train at Dijon,” he said.1Mark Twain knew that he was a heavy sleeper,so .A.he protested loudly to the conductorB.he did not sleep before he arrived in DijonC.he told the conductor to wake him up no matter how loudly he might protestD.he slept li

5、ghtly that time答案C解析细节理解题。由第二段可以得出答案。2The conductor didnt wake up Mark Twain at Dijon because .A.he didnt take Mark Twains words seriouslyB.he forgot Mark Twains words when the train came to DijonC.he did not want to bear his protestD.he mistook another American traveller for Mark Twain答案D解析推理判断题。由短

6、文最后一段列车员的话可推知,他误把另外一名乘客当成了马克吐温而让那位乘客下了车。3The American whom the conductor put off the train .A.wanted to get off at Dijon B.wanted to get off at ParisC.did not want to get off at Dijon D.did not want to get off at Paris答案C解析推理判断题。由短文最后一句话的“You are not half so angry as the American whom I put off the

7、train at Dijon”可知那位乘客很生气,因此推测那位乘客不该在那一站下车。B(导学号58030027)(2017全国卷)The Intelligent Transport team at Newcastle University have turned an electric car into a mobile laboratory named “DriveLAB” in order to understand the challenges faced by older drivers and to discover where the key stress points are.R

8、esearch shows that giving up driving is one of the key reasons for a fall in health and well-being among older people,leading to them becoming more isolated(隔绝) and inactive.Led by Professor Phil Blythe,the Newcastle team are developing in-vehicle technologies for older drivers which they hope could

9、 help them to continue driving into later life.These include custom-made navigation(导航) tools,night vision systems and intelligent speed adaptations.Phil Blythe explains:“For many older people,particularly those living alone or in the country,driving is important for preserving their independence,gi

10、ving them the freedom to get out and about without having to rely on others.“But we all have to accept that as we get older our reactions slow down and this often results in people avoiding any potentially challenging driving conditions and losing confidence in their driving skills.The result is tha

11、t people stop driving before they really need to.”Dr Amy Guo,the leading researcher on the older driver study,explains:“The DriveLAB is helping us to understand what the key stress points and difficulties are for older drivers and how we might use technology to address these problems.“For example,mo

12、st of us would expect older drivers always go slower than everyone else but surprisingly,we found that in 30mph zones they struggled to keep at a constant speed and so were more likely to break the speed limit and be at risk of getting fined.Were looking at the benefits of systems which control thei

13、r speed as a way of preventing that.“We hope that our work will help with technological solutions(解决方案) to ensure that older drivers stay safer behind the wheel.”4What is the purpose of the DriveLAB?A.To explore new means of transport.B.To design new types of cars.C.To find out older drivers problem

14、s.D.To teach people traffic rules.答案C解析细节理解题。从第一段“.a mobile laboratory named DriveLAB in order to understand the challenges faced by older drivers and to discover where the key stress points are.”可知,DriveLAB的目的在于发现老年司机驾驶汽车所面临的问题。5Why is driving important for older people according to Phil Blythe?A.I

15、t keeps them independent.B.It helps them save time.C.It builds up their strength.D.It cures their mental illnesses.答案A解析细节理解题。从第四段第二句“.driving is important for preserving their independence,giving them the freedom to get out and about without having to rely on others.”可知,在Phil Blythe看来,驾驶汽车对于老年人之所以重

16、要,是因为驾驶能让他们保持独立。6What do researchers hope to do for older drivers?A.Improve their driving skills.B.Develop driver-assist technologies.C.Provide tips on repairing their cars.D.Organize regular physical checkups.答案B解析细节理解题。从第六段“The DriveLAB is helping us to understand what the key stress points and di

17、fficulties are for older drivers and how we might use technology to address these problems.”可知,研究者们想为老年司机研制一种辅助驾驶的技术。7What is the best title for the text?A.A New Model Electric CarB.A Solution to Traffic ProblemsC.Driving Services for EldersD.Keeping Older Drivers on the Road答案D解析主旨大意题。通读全文,尤其是首尾两段可

18、知,本文主要介绍纽卡斯尔大学智能交通研发团队对一款电动汽车进行实验,以发现老年司机驾驶汽车的难题并加以解决,以便他们在路上更安全行驶。故选D项。CA car needs gas to run and your body also needs food to work for you.Eating the right kind of food is very important.It can help your body grow strong to take care of what you eat.There are four main food groups altogether.The

19、dairy group has food like milk and cheese.The other three groups are the meat and fish group,the fruit and vegetable group,and the bread and rice group.Each meal should have at least one food from all four main groups.With all these food together,you will be given enough energy during the day.It is

20、easy to get into bad eating habits.You may eat your breakfast in a hurry to get to school on time.Or you may not have time for a good lunch.It may seem easy to finish your supper with fish and chips all the time.But you will find yourself tired in these days and you cannot think quickly.Watching wha

21、t you eat will help keep your body healthy and strong.It is also good to take some exercise.It will help you eat more if you take a walk or play games in the open air.Having a good eating habit with some exercise is the key to your health.8The underlined word “dairy” in the second paragraph means .A

22、.the food made out of cows such as milk and butterB.the shop that sells milk and butterC.a farm where cows are keptD.a place where milk products are made答案A解析词义理解题。由该句中的milk and cheese 可推知dairy的含义是“源自奶牛的像牛奶和黄油类的食物”。9Which of the following diets do you think is the best one?A.Eggs,tomatoes and chicke

23、n.B.Milk,bread,cabbages and beef.C.Corn,fish,cream and pork.D.Rice,apples,fish and chicken.答案B解析细节理解题。从第二段前四句尤其是第四句“Each meal should have at least one food from all four main groups.”可以得出答案。10In this passage the writer mainly tells us that .A.every person needs food to grow wellB.taking exercise can

24、 keep your body strongC.right kind of food with exercise will keep you healthyD.enough energy helps people think more quickly答案C解析主旨大意题。文章最后一句是主题句,“Having a good eating habit with some exercise is the key to your health.”11The best title for this passage is .A.The Four Food GroupsB.A Healthy DietC.Y

25、our Body and FoodD.The Key to Your Health答案D解析主旨大意题。本文谈到了饮食类型和饮食习惯,还谈到了锻炼的作用,而这些都影响着人的身体健康。D(导学号58030028)Metro Pocket GuideMetrorail(地铁)Each passenger needs a farecard to enter and go out.Up to two children under age five may travel free with a paying customer.Farecard machines are in every station.

26、Bring small bills because there are no change machines in the stations and farecard machines only provide up to $5 in change.Get one day of unlimited Metrorail rides with a One Day Pass.Buy it from a farecard machine in Metro stations.Use it after 9:30 a.m.until closing on weekdays,and all day on we

27、ekends and holidays.Hours of serviceOpen:5 a.m.Mon.Fri.7 a.m.Sat.Sun.Close:midnight Sun.Thurs.3 a.m.Fri.Sat.nightsLast train times vary.To avoid(避免) missing the last train,please check the last train times posted in stations.MetrobusWhen paying with exact change,the fare is $1.35.When paying with a

28、SmarTrip card,the fare is $1.25.Fares for senior/disabled customersSenior citizens 65 and older and disabled customers may ride for half the regular fare.On Metrorail and Metrobus,use a senior/disabled farecard or SmarTrip card.For more information about buying senior/disabled farecards,SmarTrip car

29、ds and passes,please visit MetroOpensD or call 202-637-7000 and 202-637-8000.Senior citizens and disabled customers can get free guide on how to use proper Metrobus and Metrorail services by calling 202-962-1100.Travel tipsAvoid riding during weekday rush periodsbefore 9:30 a.m.and between 4 and 6 p

30、.m.If you lose something on a bus or train or in a station,please call Lost & Found at 202-962-1195.12What should you know about farecard machines?A.They start selling tickets at 9:30 a.m.B.They are connected to change machines.C.They offer special service to the elderly.D.They make change for no mo

31、re than $5.答案D解析由第二段最后一句中的“farecard machines only provide up to $5 in change”可知答案为D项。13At what time does Metrorail stop service on Saturday?A.At midnight.B.At 3 a.m.C.At 5 a.m.D.At 7 p.m.答案B解析由第二个小标题Hours of service中的“Close:midnight Sun.Thurs. 3 a.m.Fri.Sat.nights”可推知答案为B项。14What is good about a Sma

32、rTrip card?A.It is convenient for old people.B.It saves money for its users.C.It can be bought at any time.D.It is sold on the Internet.答案B解析由第四个小标题Fares for senior/disabled customers中的第一、二句可知,SmarTrip卡的用户可以付半价,故选B项。15Which number should you call if you lose something on the Metro?A.202-962-1195B.20

33、2-962-1100C.202-637-7000D.202-637-8000答案A解析由最后一个小标题Travel tips中的第二句“If you lose something on a bus or train or in a station,please call Lost & Found at 202-962-1195.”可知答案为A项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Our personal strengths are part of what makes us unique as indiv

34、iduals,and part of the value we offer to the world around us.If were not aware of our personal strengths,we cant use them well.1617The activities we enjoy often show the skills we naturally have.Take a few moments to think about the things you really love doing,and look at the potential parts that e

35、nrich these experiences for you.Ask trusted friends and family.18 Many of us come from cultures where its polite to be modest,and this can make it hard to make out our own strengths without any outside help.Ask trusted friends or family what they think your personal strengths are,and see if any of t

36、he answers surprise you.What qualities do you like in yourself?19 For example,if you like the fact that you stick to your goals,even when the going gets tough,one of your personal strengths might be determination.What makes you proud?Think about three examples in your life when you really felt proud

37、 of the way you acted or responded.20 What values did you display and why do you feel proud of the way you acted?A.Notice what you enjoy.B.Take a look at a list of personal strengths.C.Sometimes its hard to judge our strengths exactly.D.Most of us have role models in our business and personal life.E

38、.What was it about your action or response that made you proud?F.We potentially miss out on true achievements in our life and careers.G.The qualities you like about yourself will show some of your personal strengths.答案1620 FACGE第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C

39、和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。(导学号58030029)From an early age,Parker always said that he would be an astronaut when he grew up.But no matter how much he studied and worked,he was 21 selected(选拔) to fly in space.22,he grew over the maximum age for taking the selection tests.He would never be able to 23 his d

40、ream.People thought about all the time and effort Parker had put into trying to be a(n) 24,and they really felt 25 for him.Although he was told to 26 his wish,Parker continued training and studying,27 he was going to have the tests next month.He carried this on and on as he got 28,and when he was a

41、very old man he 29 that they were doing some very important medical experiments.For those experiments they 30 a very old astronaut.Parker,who now walked with a 31,was the only old man in the whole world who was 32 to fly in a rocket.So,when no one 33 it,Parker found himself flying in space,with the

42、help of 34.It was clear that the knowledge gained 35 his past training helped to cure one of the worst 36 for old people,and Parker was 37 as a hero in the whole world.Photos of an astronaut with a walking stick and no teeth 38 all over the world,and became a 39 of how you can never train or learn t

43、oo much.It 40 that persistent(坚持不懈的) effort always paid off.It also brought reward,even though that reward might not be in the form we had first expected.21A.neverB.alwaysC.everD.sometimes答案A解析根据下文中的“He would never be able to his dream”等信息可知,他从未(never)被选去参加太空飞行。22A.SecretlyB.SuddenlyC.LuckilyD.Final

44、ly答案D解析最后(Finally),他的年龄超过了参加选拔的最大限制。23A.searchB.refuseC.realiseD.accept答案C解析参加选拔的年龄超过了,这说明他永远也不能实现(realize)他的梦想了。24A.scientistB.astronautC.officerD.soldier答案B解析根据第一段中的“.Parker always said that he would be an astronaut.”可知,他努力想当一名宇航员(astronaut)。25A.happyB.nervousC.calmD.sorry答案D解析人们想到帕克所付出的时间和努力都为他感到

45、惋惜(sorry)。26A.look forB.set downC.give upD.turn to答案C解析分析句子的逻辑关系,特别是根据主句的语境,他继续训练,尽管人们要他放弃(give up)希望。27A.as ifB.so thatC.now thatD.even though答案A解析他继续训练、学习,就好像(as if)下个月要参加选拔考试一样。28A.tallerB.richerC.strongerD.older答案D解析根据下文中的“.a very old man.”等语境可知,他老(older)了,但还是继续训练。29A.guessedB.heardC.reportedD.p

46、romised答案B解析他很老的时候,听说(heard)他们要进行一些重要的医疗实验。30A.removedB.invitedC.sentD.needed答案D解析他们要进行实验,由此可知需要(needed)一位很老的宇航员。31A.mapB.candleC.stickD.guide答案C解析帕克很老了,所以现在是一位拄着拐杖(stick)的老人了。32A.trainedB.warnedC.orderedD.forced答案A解析根据上文中的“.Parker continued training and studying.”可知,为了太空飞行,帕克一直接受训练(trained)。33A.und

47、erstoodB.exploredC.expectedD.discovered答案C解析根据常识可知,帕克到了这么大的年龄,已经没有人会想到(expected)他能成为一名宇航员了。34A.cultureB.scienceC.historyD.politics答案B解析太空飞行需要高科技,所以需要科学技术(science)的帮助。35A.beforeB.untilC.afterD.during答案D解析帕克一直没有间断训练、学习,由此可知这里指在他过去训练期间(during)。36A.sicknessesB.thoughtsC.habitsD.meals答案A解析联系上文中的“.some ve

48、ry important medical experiments”,再结合常识可知在太空中飞行会引起身体的某种反应,故此处指恶心(sicknesses)。37A.affectedB.replacedC.educatedD.celebrated答案D解析帕克这样大的年龄顺利参加太空飞行,所以人们把他当作英雄一样歌颂(celebrated)。38A.movedB.wavedC.spreadD.flew答案C解析太空飞行是震动全世界的事情,故他的照片在全世界传播(spread)。39A.tipB.symbolC.giftD.design答案B解析帕克的事迹具有代表性,他成为坚持训练和学习的象征(sy

49、mbol)。40A.showedB.explainedC.answeredD.admitted答案A解析这里是对上文的总结,上述有关帕克的故事表明(showed)不懈努力就一定会有回报。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(导学号58030030)Were you the first or the last child in your family?Or were you a middle or an only child?Some people think 41. matters where you were bor

50、n in your family.But there are different ideas about what birth order means.Some people say that 42.(old) children,who are smart and strong-willed,are very likely 43.(succeed).The reason 44. this is simple.Parents have a lot of time for their first child and give him or her a lot of attention.An onl

51、y child will succeed for 45. same reason.What happens to the other children in the family?Middle children dont get so much attention,so they dont feel that important.If a family has many children,the middle one sometimes gets 46.(lose) in the crowd.The 47.(young) child,however,often gets special tre

52、atment.Often this child grows up to be funny.But a recent study saw things quite 48.(difference).The study found that first children believed in family rules.They didnt take many chances in 49.(they) lives.They usually 50.(follow)orders.Rules didnt mean as much to later children in the family.They t

53、ook chances and they often did better in life.答案41.it42.oldest43.to succeed44.for45.the46.lost47.youngest48.differently49.their50.followed第三部分:写作(共两节,满分35分)第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线

54、()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。A car is an important part of life in the United States.Without a car,the most people feel that they are poor.Even so a person is poor,he doesnt really feel poorly when he has a car.Cars are very popular in the United States

55、.There are two main reason.First,the car is cheapest form of transportation.With a car,people can go anywhere without spending too many money.Second,Americans dont like to wait for a bus,a train and a plane.They not like to follow exact schedules.A car give them the freedom to arrange their own time.And this freedom is that Americans want most.答案A car is an important part of life in the United States.Without a car,the most people feel that they are poor.Even - 10 - 版权所有高考资源网

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1