1、 高考资源网() 您身边的高考专家Unit 2 Discovering Useful Structures & Listening and Talking1、The moment _ (come) soon, he thought to himself, waiting nervously.2、Close the door of fear behind you, and you _ (see) the door of faith open before you.3、Lets wait and see! He _ (open) the door, and the basin full of wa
2、ter is sure to drop and make him wet through.4、Look at the timetable. Hurry up! Flight 4026 _ (leave) at 18: 20.5、Ladies and gentlemen, please fasten your seat belts. The plane _ (take) off.6、The manager is punishing the worker for his fault.The worker for his fault by the manager.7、The boys and gir
3、ls are decorating the classroom.The classroom by the boys and girls.8、We have to take another road because this road is under repair. We have to take another road because this road .9、The police are questioning two young men now.Two young men by the police now.10、The teacher is grading the students
4、schoolwork now. The students schoolwork by the teacher now.11、那个小男孩最近进步很快,总是被他的老师们表扬。The little boy has made rapid progress recently and by his teachers.12、这位老师正在教一首新歌。A new song by the teacher.13、关于在哪儿建厂的问题现在正在讨论中。The question about where to build a factory now.14、这儿正在建一座新公园 。A new park here.15、这些天
5、我们正在制订勘探南极的计划:The plan to explore the South Pole by us these days.16、用方框内所给短语的适当形式填空be full of, be free for, be based on, in contact with, make up1. Good relationship _ respect from each other.2. Girls _ 56% of the student numbers.3. When Christmas comes, the shops _ people, buying all kinds of pres
6、ents.4. If you _ supper this evening, Id like to treat you to some delicious food.5. I wonder if you _ your former friends.17、 Travel is one of the most exciting experiences a human being can have. Imagine how Italian traveller Marco Polo must have felt when he found himself on Chinese soil, seeing
7、a way of life quite different from anything hed seen before. And how great must it have been to listen to Zhang Qian when he returned to China from his journey through Central Asia and West Asia? His brain must have been packed with everything hed seen and heard,leading to the founding of the Silk R
8、oad. Some people have travelled all over the world,and travel is a way of life to them. They perhaps know what to expect before they travel. Thats why the best travel is when its for the first time. Imagine a person who has always wanted to travel to the United States. Of course, hes probably seen t
9、he Statue of Liberty a thousand times on TV , and the White House, and all the other famous sights. But none of that would compare to the thrill of looking out of the cabin window as the plane lands, watching the cities and streets of the real America come into view. Although travel is often just fo
10、r recreation, its also educational. We may not know that we are getting an education, but we still are. Were learning every day : new words in a new language, new people, and new ways of life. But this learning takes place in the school of the world, not the classroom. One of the lessons we learn is
11、 undoubtedly a moral one. As we get to know foreign places, we come to understand that there are many different ways to live, and that the way we live isnt necessarily the best way. The British politician Benjamin Disraeli summed this up well when he said, Travel teaches toleration.1.The underlined
12、word in Paragraph 4 probably means _.A.learningB.knowledgeC.funD.risk2.According to the last two paragraphs, the writer believes that _.A.traveling should be included in formal educationB.traveling improves peoples confidence in their lifestyleC.a foreign journey may raise peoples cultural understan
13、dingD.there is more to learn from adventures than being in classrooms3.The writer uses Marco Polo and Zhang Qian as examples to _.A.explain how the Silk Road was foundedB.present travel as an amazing experienceC.show how the way people travel has changedD.describe important cultural exchanges in his
14、tory18、 My mum is always at work and my sisters are never around, so I have nothing to do. My house is boring. The train lets me escape and explore. I have been taking the train for five years. Ive learned that its fast and convenient. I live about two miles from the Blue Line Imperial Station. I li
15、ke taking the train because it gives me freedom. My favourite place to go is downtown. I take the train to Macys Plaza in front of the 7th Street Station to do some shopping at Borders or Victorias Secret, or to get something to eat at the food court. With 25 cents, you can take the DASH bus from th
16、e station to get to the Fashion District. Since I like making accessories (首饰) like earrings, I love going there because of all the deals on jewelry supplies. I take the train to the Museum of Contemporary Art with friends on the first Sunday of every month since we can get in for free. We tour arou
17、nd the museum and get to do an art project at the end. I like going to the museum because there are a lot of wonderful things. The cool thing about the train is that it connects to other train lines, which lets you see different parts of the city. The Gold Line runs from Union Station northeast to P
18、asadena and now east to East LA. The Red Line goes from downtown to Hollywood. The Green Line goes from Norwalk to several beaches. When I dont know how to get somewhere, I go to mta. net, type in my starting point and end point and get times and routes. I hardly ever get lost.1. We can infer from P
19、aragraph 1 that _.A. the writers sisters are always busy with their work B. the writer doesnt get along well with her family C. the writer doesnt know how to kill time D. the writer doesnt like staying at home alone2. What does the writer often go downtown for?A. To do some shopping.B. To eat pizza.
20、C. To visit her friends.D. To make accessories.3. The writer seldom gets lost because _.A. she often takes a map with her B. she is familiar with every line C. she often has a travel guide with her D. she often refers to a website for bus and train lines19、 Travellers to new cities are often told to
21、 start their trip with a bus tour. The thinking is that they can then return to the places that 1 them. Its not true! What you see from the2of a moving bus is3 . Its different from the real sights, sounds, and4 outside. Be adventurous (冒险的) ! The best5to experience any place is on foot and with comp
22、letely no travel plan.6go wherever your feet and your interests7you. You finally will get to the8places that are on the bus tour-the museums, the city hall-but you will have seen much more. You will have9the present life of the city. But what if I get lost? people might ask. No one ever gets 10 lost
23、 in a big city. At last, you can find your way back to a (n) 11 place. If it makes you afraid of being 12 , just find a taxi and go back to where you started. However, the 13 things can happen if you are lost. You can 14 at a cafe to sit and relax. You can ask the local (当地的) people at the next tabl
24、e for directions. And 15 they dont speak your language, your trip becomes more interesting because of the 16 . Here are two more ways to help you. Know before you go. 17 a few hours before your trip learning about the history and culture of your destination (目的地) . Move around like a 18 . Use the su
25、bway and buses of the city that youre 19 . Youll not only20money, but also learn how people really live.1. A. helpedB. concerned C. interestedD. satisfied2. A. insideB. front C. backD. centre3. A. realB. true C. unrealD. common4. A. viewsB. cities C. townsD. smells5. A. useB. way C. groupD. voyage6.
26、 A. JustB. Never C. HardlyD. Especially7. A. leadB. move C. tellD. help8. A. differentB. wrong C. rightD. same9. A. leftB. felt C. livedD. led10. A. terriblyB. possibly C. hopelesslyD. finally11. A. unknownB. well-known C. strangeD. familiar12. A. lostB. decided C. leftD. went13. A. worstB. hardest
27、C. nicestD. happiest14. A. reachB. get C. riseD. stop15. A. in caseB. as a result C. in factD. even if16. A. experienceB. conversation C. talkD. trip17. A. TakeB. SpendC. PayD. Use18. A. graduateB. TouristC. nativeD. foreigner19. A. seeingB. visiting C. goingD. walking20. A. organise B. bendC. saveD
28、. Flow 答案以及解析1答案及解析:答案:is coming解析:句意:他心想:“这个时刻终于要到来了,”并焦急地等待着。 2答案及解析:答案:will see解析: 3答案及解析:答案:is to open解析: 4答案及解析:答案:leaves解析: 5答案及解析:答案:is taking解析:考查动词的时态句意:女士们、先生们,请系好安全带飞机就要起飞了此处现在进行时表示将来。 6答案及解析:答案:is being punished解析: 7答案及解析:答案:is being decorated解析: 8答案及解析:答案:is being repaired解析: 9答案及解析:答案:
29、are being questioned解析: 10答案及解析:答案:is being graded解析: 11答案及解析:答案:is always being praised解析: 12答案及解析:答案:is being taught解析: 13答案及解析:答案: being discussed/under discussion解析: 14答案及解析:答案:is being built解析: 15答案及解析:答案:is being made解析: 16答案及解析:答案:1. is based on 2. make up 3. are full of 4. are free for5. are
30、 in contact with解析: 17答案及解析:答案:1.B; 2.C; 3.C解析:1.推理判断题。根据文章第一、二段,特别是第一段首句 Travel is one of the most exciting experiences a human being can have.可知,作者引用马可波罗和张骞的例子是为了说明旅行是令人惊奇的经历。2.同义猜测题根据文章第四段第一句中its also educational可排除选项A和B,结合常识可排除D,应选C, 尽管旅行通常只是为了娱乐,它也有教育意义。3.细节理解题。根据文章最后一段倒数第二句As we to know foreig
31、n places, we come to understand that there are many different ways to live, and that the way we live isnt necessarily the best way.可知出国旅行可以增进人们对文化的理解。 18答案及解析:答案:DAD解析:1. 推理判断题。根据第一段中的My house is boring. The train lets me escape and explore.可推知, 作者觉得一个人在家里太孤独、太无聊, 所以乘坐火车出去玩。故选D项。2. 细节理解题。根据第三段的介绍可知,
32、 作者经常去市中心购物。故选A项。3. 细节理解题。根据最后一段最后两句When I dont know how to get somewhere, I go to , type in my starting point and end point and get times and routes. I hardly ever get lost.可知, 作者几乎不迷路的原因是她经常上网查找出行路线。 19答案及解析:答案:CACDB AADBC BACDD ABCBC解析:1.C 句意: 这个想法就是他们能够返回到使他们感兴趣的地方。2.A 本空与第4空后的outside相呼应。句意: 你从一
33、辆移动的车里所看到的景色是不真实的。3.C unreal不真实的。4.D 能与sights, sounds并列的只有smells, 故选D。5.B 体验任何地方最好的方式是步行。故选B。6.A 句意: 就去你的脚和兴趣指引你去的地方。just仅仅, 就; never从不; hardly几乎不; especially特别, 尤其。7.A 句意见上一题。lead带领, 引领。8.D 你最终会到达与公共汽车旅行相同的地点。9.B 通过这种方式你会体会到城市现在的生活。10.C 在大城市迷路不会让人绝望。根据下文可知, 你有很多方法可以回到原来的地方。hopelessly绝望地, 无可救药地。11.B
34、 迷路后你能通过各种方法回到众所周知的地方。well-known众所周知的; unknown不为人所知的; strange奇怪的; familiar熟悉的。12.A 如果你害怕走丢就找一辆出租车, 让它带你回到出发的地方。13.C 由下文知, 迷路后你可以到路边的咖啡馆放松、休息, 询问当地人正确的路线, 而且你的旅行还会变得难忘, 故如果迷路了也会有好事情发生。14.D 迷路后可以在一家咖啡馆停下来, 坐下休息。15.D 由本句句意可知: 即使他们不讲你的语言, 你的旅行也会更有趣的。到外地旅行, 当地人所讲的语言可能与你的不同。even if 即使; in case以防, 万一; as a
35、 result结果; in fact事实上, 实际上。16.A 你的旅行会因为这些经历变得更有趣。17.B 旅行之前花费几个小时了解你的目的地的历史和文化, spend time (in) doing sth. 意为花费时间做某事。而take指花费时间时常用句型: It takes sb. some time to do sth.。pay只能指花费金钱, 不指花费时间。18.C 句子大意是像当地人一样乘坐地铁和公交出行。native意为当地人。19.B 使用你正在游览的那个城市的地铁和公共汽车不仅省钱, 而且可以了解当地人的生活。故选B。20.C 乘坐地铁和公交车等公共交通工具肯定是比较节省开销的, 故答案选save。organise组织; bend弯腰; flow流动。 高考资源网版权所有,侵权必究!
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有