ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:84KB ,
资源ID:429538      下载积分:7 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-429538-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2019年高考英语一轮巩固达标练题Unit3Ahealthylife含解析新人教版选修6.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2019年高考英语一轮巩固达标练题Unit3Ahealthylife含解析新人教版选修6.doc

1、A healthy life李仕才一、阅读理解。One of the main challenges facing many countries is how to maintain their identity in the face of globalization and the growing multi-language trend. One of the main reasons for economic failure in many African countries is the fact that, with a few important exceptions, moth

2、er-tongue education is not practiced in any of the independent African states. said Neville Alexander, Director of the Project for the Study of Alternative Education in South Africa at the University of Cape Town.In response to the spread of English and the increased multi-language trends arising fr

3、om immigration, many countries have introduced language laws in the last decade. In some, the use of languages other than the national language is banned in public spaces such as advertising posters. One of the first such legal provisions(规定) was the 1994 Toubon law in France, and the idea has been

4、copied in many countries since then. Such efforts to govern language use are often considered as futile by language experts, who are well aware of the difficulty in controlling fashions in speech and know from research that language switching among bilinguals is a natural process. It is especially d

5、ifficult for native speakers of English to understand the desire to maintain the purity of a language by law. Since the time of Shakespeare, English has continually absorbed foreign words into its own language. English is one of the most mixed and rapidly changing languages in the world, but that ha

6、s not been a barrier to acquiring superiority and power. Another reason for the failure of many native English speakers to understand the role of the state regulation is that it has never been the Anglo-Saxon way of doing things. English has never had a state-controlled authority for the language, s

7、imilar, for example, to the Academic Francaise in France. The need to protect national languages is, for most western Europeans, a recent phenomenon- especially the need to ensure that English does not unnecessarily take over too many fields. Public communication, education and new ways of communica

8、tion promoted by technology, may be key fields to defend.1.Neville Alexander believes that _.A. mother-tongue education is not practiced in all African countriesB. globalization has resulted in the economic failure of AfricaC. globalization has led to the rise of multi-language trendD. lack of mothe

9、r-tongue education can lead to economic failure2.The underlined word futile (in paragraph 2) most probably means _.A. workable B. practical C. useless D. unnecessary3.What can we infer from the last paragraph?A. English has taken over fields like public communication and education.B. Many aspects of

10、 national culture are threatened by the spread of English.C. Most language experts believe it is important to promote a national language.D. Europeans have long realized the need to protect a national language.4.The best title for the passage is _. A. Fighting against the rule of English B. Protecti

11、ng local languages and identitiesC. Globalization and multi-language trend D. To maintain the purity of language by law【文章大意】现在世界全球化导致很多国家的独特的文化收到了冲击和影响,本文讲述的正是这方面的话题。很多国家都采取了很多的措施来保护本国的文化。1.D 【解析】推理判断题。根据文章第一段One of the main reasons for economic failure in many African countries is the fact that, w

12、ith a few important exceptions, mother-tongue education is not practiced in any of the independent African states. said Neville Alexander可知,他认为母语教育方面的缺失会导致经济方面的失败。故D正确。2.C 【解析】词义猜测题。根据本句Such efforts to govern language use are often dismissed as futile by language experts, who are well aware of the d

13、ifficulty in controlling fashions in speech and know from research that language switching among bilinguals is a natural process.可知,很多语言专家都认为管理语言使用的努力是无用的,因为这样的控制是没有什么效果的。故C正确。4.B 【解析】主旨大意题。根据文章第一段One of the main challenges facing many countries is how to maintain their identity in the face of globa

14、lization and the growing multi-language trend.可知,现在世界全球化导致很多国家的独特的文化受到了冲击和影响,本文讲述的正是这方面的话题。故B正确。二、语法填空。A survey showed a child, who has been protected and habitually given whatever he wants, will always put himself first. He will be ignorant _1_ his parents efforts. When he starts work, he _2_ (assu

15、me) that every person must listen to him, and when he becomes a manager, he will never know the sufferings of his _3_ (employ) and will always blame others.For this kind of person, _4_ may be good academically and may be _5_ (success) for a while, eventually he will not feel the sense of achievement

16、. If we are this kind of protective parents, are we really showing love or are we destroying our children instead? You can let your children live in _6_ big house, eat a good meal, learn the piano, watch a big screen TV. But when you are cutting grass, please let them experience _7_.After a meal, le

17、t them wash their plates and bowls together with their brothers and sisters. It is not _8_ you do not have money to hire a maid. You want them _9_ (understand), no matter how rich their parents are, one day their hair will grow gray.The most important things are that your children learn _10_ to appr

18、eciate the effort and experience the difficulty and learn how to work with others to get things done.1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇说明文。研究表明被溺爱的孩子往往会很自私,因此让孩子适度体验生活的艰难对他们会有好处。1of考查介词。此处指他会忽视父母的努力。be ignorant of sth. “不知道,不了解”。2will assume考查动词的时态。根据语境,此处指的是还未发生的动作,从句“When he starts

19、 work”用一般现在时,主句应用一般将来时。下文中的“when he becomes a manager, he will never know the sufferings . ”亦是提示。3employees考查词性转换。他永远也不会知道他下属的痛苦。空前的“his”表明,此处应用名词,且此处用名词复数形式表泛指。4who考查定语从句的引导词。分析句子结构可知,空处引导定语从句,修饰先行词person,并在定语从句中作主语,故用who。5successful考查词性转换。分析句子结构可知,空处在句中作表语,故用形容词successful。6a考查冠词。此处指让你的孩子住在一个大房子里,表

20、泛指,故用不定冠词,结合空后的big可知,应填a。7it考查代词。你割草时让他们来体验一下。此处用it指代割草这件事。8because考查连词。这样做并不是因为你没钱雇女仆。空后解释的是原因,故用because。注意:本句为省略的强调句,只能用because,不用since/as/for。9to understand考查非谓语动词。want sb.to do sth.为固定用法,意为“想要某人做某事”。10how考查疑问词。分析句子结构可知,此处是“疑问词不定式”结构作宾语,且表示“如何”,故用how。三、完形填空。阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可能填入空白处的

21、最佳选项。I have written a poem called Flying Kites,in which a man _1_ his son to fly a kite.After a few minutes,the child _2_ drops the string and lets the kite soar(高飞)With joy in his eyes,he watches it climb until it disappears _3_.The father realizes that _4_ hell have to loosen the tie that binds(绑)

22、him to his son.And he _5_ ,“Will I release the string as unselfishly as that?”Many years later my son,Gary,_6_ he wouldnt finish his college career.I tried to talk him out of it.But none of my reasoning made any _7_.At the end of the semester Gary moved back home.Gary managed to find a_8_ at a nurse

23、ry and went at it with usual enthusiasm.I,_9_ ,was deeply disappointed.What was a college professors _10_ doing at a job that any high school dropout could perform?Then I tried to _11_ him.“Look,”I said,“in a few years youll be at your high school reunion with_12_ classmates who became doctors,lawye

24、rs,and engineers.Do you think youll be able to_13_ that?”“Yes,Dad,”he replied without _14_.Then he fixed his eyes on mine and said,“But the real question is:Can you?”Shame suddenly _15_ me.I wasnt thinking about my son;I was thinking about myself and what my friends would think.The problem wasnt Gar

25、ys pride;it was mine.All at once I remembered my _16_ and the question it asks“Will I release the _17_ as unselfishly as that?”At that moment I knew I had to let go.Gary was _18_ enough to make his own choices.Today Gary has a successful career working for the city.I am very _19_ of who he has becom

26、e._20_ I let go of my pride,Ive been able to sit back and enjoy watching him soar.1A.orders BinstructsCadvises Dallows2A.suddenly BactuallyCproperly Dsadly3A.in a row Bin a wayCin no time Din the distance4A.abruptly BeventuallyCabsolutely Dapparently5A.responds BguessesCwonders Dhesitates6A.believed

27、 BexplainedCregretted Dannounced7A.progress BdecisionCeffort Ddifference8A.ball BjobCkite Dtoy9A.therefore BbesidesChowever Dotherwise10A.daughter BnephewCson Dcousin11A.support BacceptCcontrol Dpersuade12A.honest BordinaryClatter Dformer13A.prevent BforgetChandle Dadmit14A.hesitation BcommitmentCpe

28、rmission Dcomment15A.deserted BsilencedCignored Dangered16A.essay BarticleCpoem Dpassage17A.secret BstringCdog Dnews18A.old BhonestClucky Dcute19A.guilty BtiredCafraid Dproud20A.Since BWhenCAlthough DUnless【解题导语】本文主要讲述了作者应对儿子大学辍学这一情况的故事。【核心词汇】release v释放,放开semester n学期enthusiasm n热情reunion n团聚1B根据语境

29、可推知,一个男人在教儿子放风筝。instruct“教授”。故选B。2A根据下文可知,诗篇中的儿子突然(suddenly)把线松开,让风筝高飞。3D与语境“disappears”呼应可推知,风筝消失在远方(in the distance)。4B这个男人意识到最终(eventually)他必须对儿子放手。5C结合语境可推知,诗篇中的父亲有疑问,想知道自己将来会不会无私地“松开线”。wonder“想知道”。6D根据语境可推知,作者的儿子宣布他将不会完成大学学业。7D根据下文的“At the end of the semester Gary moved back home”可知,作者的劝说毫无作用。m

30、ake a difference意为“有作用”。8B根据下文的“What was a college professors _10_ doing at a job”可知,作者的儿子找到了一份工作。9C根据上文的“with usual enthusiasm”和下文的“was deeply disappointed”可知,上下文表示逻辑上的转折关系。10C根据上下文可知,Gary和作者是父子关系。11D根据作者下文所说的话和上文的“reasoning”可知,作者想劝说儿子放弃那份工作,因为作者感到很失望。persuade“劝说”。12D根据“reunion”可知,此处是和以前的高中同学团聚。for

31、mer “以前的”。13C根据语境可知,作者认为儿子的工作一个高中辍学者都可以做,而他的同学们则成了医生、律师和工程师,作者问儿子能否应对这种情况。handle“应付,处理”。14A作者的儿子很坚定地回答,没有丝毫犹豫,与语境“Yes,Dad,”呼应。15B根据上文可知,儿子的话让作者沉默了。16C根据上文的“I have written a poem called Flying Kites”可知,作者想起了自己写的那首诗。17B根据上文的“Will I release the string as unselfishly us that”可知,此处表示要放开风筝上的线。18A根据空后的“mak

32、e his own choices”可推知,儿子已经长大,可以自己做决定了。19D根据上文的“Today Gary has a successful career working for the city”可推知,父亲看到儿子的成功,自然是为之自豪。20A根据语境可知,此处表示逻辑上的因果关系。since“因为,既然”。四、短文改错。This morning I lost my MP3 player on my way to school. It was bought with the money I had been saved for months. Too upset was I tha

33、t I could hardly concentrate in what the teacher was saying. After class, my head teacher called me out and asked if or not I had lost something. It turned out that my MP3 player slipped out of my pockets while I was walking. And fortunately, a young lady walked behind me noticed it. She found the s

34、chool guard and gave them to him.How excited and how deep moved I was to get my MP3 player back! I want to be kind person like the lady.答案:This morning I lost my MP3 player on my way to school. It was bought with the money I had saved for months. upset was I that I could hardly concentrate what the

35、teacher was saying. After class, my head teacher called me out and asked or not I had lost something. It turned out that my MP3 player slipped out of my while I was walking. fortunately, a young lady behind me noticed it. She found the school guard and gave to him.How excited and how moved I was to

36、get my MP3 player back! I want to be kind person like the lady.难项分析:第一处:去掉been考查动词的语态。此句中the money为先行词,其后为省略了关系词which/that的定语从句。从句中I和save之间是主动关系,所以此处不能用被动语态。第四处:ifwhether考查宾语从句。asked后的句子是宾语从句。宾语从句可用if/whether “是否”来引导,但whether可与or not连用,if则不可,故应将if改为whether。第十处:kind前加a考查冠词。person为可数名词,且此处表泛指,故其前应加不定冠词,表示“一个善良的人”。五、七选五。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1