ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:9 ,大小:107.12KB ,
资源ID:428784      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-428784-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(吉林省吉林市2022高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(3).docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

吉林省吉林市2022高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(3).docx

1、吉林市2022高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(3)及答案(安徽省“江南十校”高三联考) A scientist turns out to be able to see the future by offering each of some four-year-olds a piece of candy and watching how he or she deals with it. Some children reach eagerly for the treat they see. Some last a few minutes before they give in. But oth

2、ers are determined to wait until the last moment. By the time the children reach high schoo1,something remarkable has happened. A survey found that those who as four-year-olds had enough self-control to hold out generally grew up to be more popular, adventurous, confident and dependable. The childre

3、n who gave in to temptation(诱惑)early were more likely to be lonely. easily frustrated and inflexible(顽固的). Actually, the ability to delay reward is a sign of emotional intelligence which doesnt show up on an IQ test. The hardware of the brain and the software of the mind have long been scientists co

4、ncerns. But brain theory cant explain what we wonder about most,like the question why some people remain upbeat in the face of troubles that would sink a less resistant soul. Here comes the theory of Daniel Goleman, writer of Emotional Intelligence:when it comes to predicting peoples Success, brain

5、ability measured by IQ may actually matter less than the qualities of mind once thought of as character. EQ is not the opposite of IQ. What researchers have been trying to understand is how they work together; how ones ability to handle stress, for instance, affects the ability to concentrate and pu

6、t intelligence to use. Among the ingredients (要素)for success, researchers now generally agree that IQ counts for about 20;the rest depends off everything from social class to luck. While many researchers in this relatively new field are glad to see emotional issues finally taken seriously, some few

7、fear EQ invites misuse.(3)The underlined word upbeat in Paragraph 4 probably means_.A. kind B. floating C. excited D. optimistic(4)Why does the author mention the experiment at the beginning of the text?A. To amuse both the children and readers.B. To prove the scientists wisdom.C. To introduce the t

8、opic of the text.D. To show us how to do an IQ test.(5)What is most likely to be written in the paragraph that follows?A. Information about famous people with high EQ.B. Examples showing the opposite voice about EQ.C. Some reasons why EQ is a relatively new field.D. Strong demands for basic emotiona

9、l education.【解析】 这篇文章讲述了情商所起的重要作用、它与智商的关系以及人们应如何看待。(1)C推理判断题。从文章第二段的第二句可推出答案为C。 (2)C正误判断题。从倒数第二段的第一句EQ is not the opposite of IQ. 可知EQ和IQ并没有相对立的关系,由此可判断C项正确。(3)D猜测词义题。从画线词所在句后面的内容“困难可打倒意志不坚定的人”可猜测出upbeat是“乐观的”意思。(4)C写作意图题。文章从make an experiment入手,从而引出作者要谈及的话题EQ和IQ。(5)B文章结构题。从文章的最后部分some few fear. EQ

10、invites misuse可推出,下文最有可能谈及少数人对EQ持否定态度的例子。*结束3、(2022年安徽省“江南十校”高三联考) Museum of the Moving Image(MMI)(Monday Closed)As the best museum in New York City and with a balance of hands-on(实际操作的)activities and information, its the rare bird that can entertain and educate people of different ages. Its a perfe

11、ct destination for a family trip of a couple hours.ProsExcellent movie screenings. Easy subway access.ConsDifficult to reach by ear.New York Hall of Science(NYHS)(Monday Closed)Being New York Citys only handson science and technology center, it is an interactive science museum focusing on its audien

12、ce of children. It has the most hands-on exhibits in an NYC museum,and its a fun destination for ages 5 and up. Older folks might take great interest in the NASA rockets outside the museum, but dont bother unless youve kids to keep you company.ProsCool interactive science exhibits, the rockets.ConsH

13、ard to reach by public transportation.Queens County Farm Museum(QCFM)(Year-round 7 days a week) It is an actual farm in New York City and home to animals your kids can feed and a yard full of a climbing plant whose fruit can be made into wine. Good chance to meet sheep, goats, pigs, chickens and cow

14、s! The animals are mostly readily accessible to visitors. And the museum sells feed for young hands willing to get licked by sheep and goats.ProsOutdoor fun.ConsExpensive festivals, long bus ride, no subway.Queens Museum of Art(QMA)(Monday and Tuesday Closed) Opened in 1972 to serve as a cultural ce

15、nter for the borough(行政区), it exhibits art by local and international artists. Its best exhibits are on the two Worlds Fairs. and of course,the Panorama of New York City, a gift, highly detailed diorama(透景画)of all five New York City boroughs.ProsThe Panorama, great gift shop. Easy subway access.Cons

16、Not much for kids.(1)The least likely choice for 5-year-old Jack to make among the museums is_.A. MMI B. NYHS C. QMA D. QCFM(2)According to the text,which of the following is NOT true?A. All the museums mentioned above lie in New York City.B. No other museum in New York City is better than MMI.C. Lu

17、cky visitors can see grapes in one of the museums.D. NYHS has the most hands-on activities in America.(3)We can know from the text that_.A. people can visit only one of the museums any time and any dayB. visitors can pay a visit to all the museums by subwayC. there is often a rare bird flying in the

18、 sky above MMID. the Panorama is, as a matter of fact, a great gift shop【解析】 这篇文章介绍了纽约市四个博物馆的特点、开放的时间、适合参观的对象以及各自的利与弊。 (1)C细节判断题。MMI中讲到people of different ages,NYHS中提到focusing on its audience of children,QCFM中提到your kids can feed,由此可知A、B、D三项孩子都可以参观;由QMA中的Not much for kids可知孩子最不可能参观的就是C项。(2)D正误判断题。由第

19、二则信息可知D项错在in America。应该是in New York City。(3)A推理判断题。根据四则信息提供的开放的时间可知,只有第三则信息中的博物馆(QCFM) Year-round 7 days a week是全年开放的,故A项正确。*结束Liu Xiang, athlete, born in 1983Liu Xiang made his name by winning the 110-meter hurdles gold medal at the 2022 Summer Olympics in Athens. This was the first time an athlete

20、 of non-African descent (血统) had gone under 13 seconds for the event. In the same year, Liu set a new 110-meter hurdling world record at the Super Grand Prix in Lausanne, with a time of 12.88 seconds. Lang Lang, pianist, born in 1982Lang Lang began piano lessons at age three. His father quit his job

21、 to accompany his boy to Beijing. At 11, Lang Lang was awarded first prize for his outstanding performance at the Fourth International Young Pianists Competition in Germany. In 1995, at 13, he won first place at the Tchaikovsky International Young Musicians Competition in Japan. At 17, Lang Lang mad

22、e his breakthrough in the West and has performed with many of the worlds major orchestras since then.Li Yuchun, singer, born in 1984Born into a middle-class family, Li was not encouraged by her parents to pursue a career in entertainment. The turning point came when she entered the Super Girl contes

23、t in 2022. This competition drew the largest audiences in Chinese television history. She rose above 120,000 applicants with her tomboy style and Latin-flavored performance. Her win came as a surprise to many people because she didnt fit the stereotype of female singers. She has millions of fans of

24、all ages all over the country. Her haircut and manners have been copied by tens of thousands of girls. Her first album sold more than 430,000 copies in the first month.Ding Junhui, snooker player, born in 1987Ding quit school at 13, after his father insisted he concentrate on snooker. His parents th

25、en sold their house to help Ding kick-start his career. In March 2022, he celebrated his 18th birthday by reaching the final of the China Open in Beijing, along the way beating world top-16 ranked players Peter Ebdon, Marco Fu and Ken Doherty. In the final, he defeated the then world No 3, Stephen H

26、endry, ranking first in the tournament. After shooting to fame, questions were raised over the fathers decision for Ding to quit school.60. Who is the passage intended for?A. People only interested in China Daily.B. Children born after the 1980s.C. Students and the young crazy fans.D. Readers of all

27、 ages.61. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Liu Xiang was the first to prove the Asians can equal the African descent in the hurdles.B. Li Yunchuns talent made her the best-known singer in China.C. Ding Junhui was forced to drop out of school because of his low grades.D. Lan

28、g Lang was the most popular with the students in China.62. Who was the youngest when they rose to fame?A. Li Yuchun. B. Liu Xiang. C. Ding Junhui. D. Lang Lang. 6062 DAD *结束Do you forget to turn off the lights and heaters when you go out of a room? In 2040 it will not matter. They will turn themselv

29、es offand on again when you return. You will choose the temperature for each room, the lighting and the humidity. A sensor(传感器) will find the presence of a human (and, with luck, ignore the dog!) and turn the systems on, and when the humans leave it will turn them off again.The sensors will work thr

30、ough the central home computer, and they will do much more than just turn the fires and lights on and off for you. They will find faulty electrical appliances, plugs or switches, separate them so that they cannot harm anyone, and then warn you that they need repair. They will detect(发现) fire and if

31、you are out of the house, the computer will call the fire brigade. It will not be too difficult because the locks on the outside doors will be electronic. You will open them using your personal cardthe one you use for shoppingmaybe using a number known only to you.It will be impossible to lose the k

32、ey, and a housebreaker will have to tamper(拨弄) with the lock or with a window. It is not very difficult to make such tampering send a signal to the computer.The computer will be more than a fireman-policeman-servant. It will be an entertainer, and most of your entertainment will come right into your

33、 home. It does now, of course, but by 2040 “entertainment” will mean much more. For one thing, you will be able to take part actively, rather than just watching.47.The author intends to tell us that _.A. in 2040 we will live without lights and heaters B. in 2040 we will use much more lights and heat

34、ersC. in 2040 there will be no switches of lights and heatersD. in 2040 lights and heaters will be on and off automatically48.According to the author, in 2040, new technology _.A. will free us from the keys we use today B. will turn everything into sensorsC. will make the locks out of date D. will g

35、et rid of all crimes49.Thanks to computers, in 2040 people _.A. will have no entertainment outside B. will replace TV with computersC. will be controlled by computers D. will have more fun at home50.The best title for the passage might be _. A. Sensors and Computers B. Life at Home in the Year 2040C. The Development of Science and TechnologyD. Lights and Heaters in the Year 2040参考答案*结束- 9 -

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1