1、题组层级快练(二十)“阅读七选五完形”组合练(时间:35分钟).阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。(原创)Endangered giant pandas are facing a new threat: the loss of their food sourcebamboo. In Chinas Qinling Mountains, giant pandas spend most of their day eating bamboo. The plant makes up 99% of the pandas diet, with some pandas
2、 eating about 40 pounds of it a day. But Qinlings pandas may soon have to find another food source. A new study published in the science journal Nature Climate Change reports that warming temperatures may cause the loss of most of the regions bamboo by the end of the century.A team made up of resear
3、chers from Michigan State University and the Chinese Academy of Sciences studied the effects of climate change on the regions three main bamboo species. They studied the influence of rising temperatures on the spread and growth of bamboo. Bamboo is sensitive to temperature changes. “Even with a 3.6
4、Fahrenheit increase in temperature, we found that 80% to 100% of bamboo would be gone by the end of the century,” Jianguo Liu, one of the studys authors said. Shirley Martin, who came from Paris but not involved in the team said that its really a demanding challenge for us to get a desired result.Th
5、e Qinling Mountains, located in eastern China, are home to about 270 pandas. That is about 17% of the worlds wild panda population. The panda is one of the worlds most endangered species.In recent years, China has stepped up efforts to protect pandas. But Liu says the country has yet to consider the
6、 longterm effects of climate change in its conservation planning. Aside from increasing nature reserve areas(保护区) where pandas are protected, Liu wants China to lower its use of fuels that release(释放) greenhouse gases as should the rest of the world. “The future of pandas,” he says, “is in our hands
7、.”1. From the first paragraph we can know _A. pandas mainly feed on bambooB. Qinlings giant pandas have already eaten 99% of the bambooC. the bamboo in Qinling is enough for giant pandasD. most of the bamboo in Qinling will disappear in the near future2. The researchers in the team come from _A. Bri
8、tain and ChinaB. U. S. and ChinaC. France and U. S. D. Germany and U. S.3. Which of the following statements is WRONG according to the text?A. Bamboo is sensitive to the changes of temperature.B. 17% of the worlds wild pandas are in the Qinling Mountains.C. China is making great efforts to protect g
9、iant pandas.D. Whether pandas can survive in the future depends on their ability of adaption.4. Whats the best title of the text?A. The Endangered Giant PandasB. Saving Pandas Food SourceC. Protecting The Environment Around UsD. The Terrible Future Of Pandas答案与解析【文章大意】本文主要讲述秦岭大熊猫的食物来源竹子受到威胁。由于气候变暖,到
10、本世纪末,秦岭的大部分竹子也许会遭遇灭顶之灾。研究者们呼吁采取措施进行保护。1. 答案A解析细节理解题。根据第一自然段The plant makes up 99% of the pandas diet可知,B项表述错误,并非秦岭99%的竹子已经被大熊猫吃掉了;C项“秦岭的竹子足够大熊猫吃的”,文章并未提到;D项错误在于will disappear,文中是may cause the loss of most of the regions bamboo。2. 答案B解析细节理解题。根据第二自然段中的Michigan State University and the Chinese Academy
11、of Sciences可知,研究者们来自美国密歇根州立大学和中国科学院。故B项正确。Shirley Martin来自法国巴黎,但是并不是团队一员,根据who came from Paris but not involved in the team可知,故C项不正确。3. 答案D解析判断推理题。A项根据Bamboo is sensitive to temperature changes.可知正确;B项根据That is about 17% of the worlds wild panda population可知正确;C项根据China has stepped up efforts to pro
12、tect pandas可知正确,D项根据“The future of pandas,” he says, “is in our hands.”可知错误,熊猫的未来,掌握在我们的手里,而非“依赖于它们的适应能力”。4. 答案B解析主旨大意题。本文主要讲述大熊猫的主食竹子在秦岭面临灭绝。根据文章首句Endangered giant pandas are facing a new threat: the loss of their food source, bamboo.可知B项正确。A项并非本文主要讨论的话题,C、D也不是文章论述的中心。.阅读填空根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最
13、佳选项,选项中有两项为多余选项。 (2019衡水)Stress is common in the lives of most students, often coming and going throughout the year, and varying in nature. So the parents and teachers should know how to help the students out of the stress. Talk to the stressed student. Listen attentively to what he says. _1_ Set bo
14、undaries with the student, but avoid taking a “superior” approach to the relationship.Ask the student whether the stress is new or whether he has dealt with it in the past successfully. For example, students who become stressed during the same time each semester, may have developed coping mechanism(
15、应对机制). _2_Direct the stressed student to find suggestions. _3_ Remind the student of her social network and campus organizations that provide opportunity for relaxation and stress relief.Tolerate temporary deviance(异常行为)from the schedule. _4_ While students should keep up with current work, consider
16、 making an exception that allows the student to get caught up if they are suffering academically due to significant stress.Watch for clues or warning signs that suggest the student is in some kind of trouble or has safety concerns. Assure the students safety and address troublesome behaviour. _5_A.
17、Students deal with a number of stresses.B. Make sure to give the student 100 percent attention.C. Teachers or professors should not be the cause of their stress.D. Encourage the student to use past coping methods that worked.E. Suggest that the student visit the school counseling centre or see her p
18、hysician.F. If troublesome behaviour persists or is threatening, report the behaviour according to school policy.G. Encourage the student to keep up with coursework and follow a daily routine including attending all classes.答案与解析【文章大意】压力对于大多数学生来说是很普遍的,父母和老师应该了解一下如何减轻学生压力的方法,本文就此给我们提供了一些可行的建议。1. 答案B解
19、析上文提到要聚精会神地听孩子说话,此处选择B项,意思是“确保给学生百分之百的关注”。2. 答案D来源:1解析上文提到有些学生会对以前所产生的类似压力形成应对机制,故此处选择D项,意思是“鼓励学生使用以前应对压力的有效方法”。3. 答案E解析本段说明的是要指导感到有压力的学生去找到对自己有帮助的建议,故此处选择E项,意思是“建议学生去学校咨询中心谈一谈或者去看私人医生”。4. 答案G解析下文提到尽管孩子应该跟上所有的学习任务,也要考虑一些意外情况,故此处选择G项,意思是“鼓励学生跟上课程作业并且正常上课”。5. 答案F解析上文提到要确保孩子的安全并与孩子讨论他们所遇到的麻烦,故此处选择F项,意思
20、是“如果这种麻烦行为继续存在或者构成威胁,可以根据学校的政策举报”。.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。A person should eat right, get some exercise, or he or she will look terrible in 25 years. And if the person drinks and smokes? Even _1_. Thats the message from Blue Cross Blue Shield. The _2_, called “Future You”,
21、uses a digital camera and computer to compare a persons current image with his or her future _3_ without changes in bad habits.“Smoking can _4_ your skin,” said Anna, a creative operation manager, “You can see what the results of the toxins(毒素)and the chemicals in _5_ are.”Along with the potentially
22、 _6_ sight of ones older self, Future You offers sciencebased _7_ on what to eat, how much to exercise and other ways to _8_ your health. But will it work? Too _9_ to tell was the verdict(意见)of Anna.“I want to see some data!”she said. Generally, Anna said, men show _10_ concern about their appearanc
23、e than women.“Women say, That looks like my _11_ on the screen.” she said.“Men are more likely to _12_, Yeah, go ahead. Put it on Facebook.” The project was raised more than a year ago to improve the overall(总体的)health of the people who are _13_ of this company. In addition, the growth in the ranks
24、of _14_ customers would bring down the overall cost of health care. In coming weeks, two new ones will be _15_ in locations such as the American Tobacco Campus and the Museum of Natural Science. If users _16_, their information will be stored as secrets without names to create a database of good and
25、 bad _17_The process is free and the response is not _18_, at least according to Valencia Robertson, one of a line of people who waited to _19_ the instrument on Thursday.“Im good,” Robertson said after _20_ her future image.“Its not going to be a big difference.”1. A. easier B. happierC. bitter D.
26、worse2. A. instrument B. pictureC. place D. structure3. A. wealth B. characterC. appearance D. education4. A. reflect B. botherC. ruin D. affect5. A. cigarette B. beers来源:1ZXXKC. medicines D. foods6. A. confusing B. convincingC. depressing D. exciting7. A. opinions B. plansC. thought D. advice8. A.
27、break B. damageC. preserve D. change9. A. possible B. naturalC. early D. clear10. A. deeper B. lessC. higher D. stronger11. A. son B. fatherC. daughter D. mom来源:Z。xx。k.Com12. A. guess B. sayC. doubt D. wonder13. A. customers B. managersC. secretaries D. cleaners14. A. cautious B. smartC. careless D.
28、 generous15. A. showing up B. thought outC. sold out D. dying out16. A. know B. agreeC. come D. listen17. A. habits B. choicesC. methods D. plans18. A. nice B. coolC. strange D. bad19. A. repair B. sellC. try D. buy20. A. drawing B. viewingC. picturing D. imaging答案与解析【文章大意】将来的你长得什么样子?新发明的“Future You
29、”能让你通过分析你目前的生活习惯,然后推算出你将来的样子!文章建议养成健康的饮食习惯。1. 答案D解析考查形容词。根据if the person drinks and smokes?可知,如果吸烟或喝酒的话那就更糟了。2. 答案A解析考查名词。instrument“仪器”;picture“图画”;place“地方”;structure“结构”。根据下文. called Future You, uses a digital camera and computer to . 可推知,这里指仪器。3. 答案C解析考查名词。根据上文. compare a persons current image w
30、ith可知,这里是指将一个人现在和未来的外表进行比较。4. 答案D解析考查动词。吸烟会影响你的皮肤。affect“影响”。5. 答案A来源:学#科#网解析考查名词。你可以看到烟里的毒素和化学物质会导致什么结果。6. 答案C解析考查形容词。confusing“令人疑惑的”;convincing“令人信服的”;depressing“令人沮丧的”;exciting“令人兴奋的”。根据下文“ones older self”可知,看到自己老了以后的形象会感到沮丧。7. 答案D解析考查名词。Future You会提供饮食、运动以及其他方面的科学建议。8. 答案C解析考查动词。通过饮食、运动及其他一些方式来
31、保持健康。9. 答案C解析考查形容词。根据下文“I want to see some data!”可知,要判断仪器的效果现在还尚早。10. 答案B解析考查形容词。根据下文“Yeah, go ahead. Put it on Facebook.”可知,男士不像女士那样关心自己的外貌。11. 答案D解析考查名词。女人说,屏幕上的自己像她的妈妈。12. 答案B解析考查动词。男人更有可能会说。13. 答案A解析考查名词。根据下文“customers”可知,这里指的是消费者。14. 答案B解析考查形容词。cautious“谨慎的”;smart“聪明的”;careless“粗心的”;generous“慷慨
32、的”。根据下文“customers would bring down the overall cost of health care”可知,这样的消费者增长将会使整体的医疗费用降低,由此可推知,消费者是精明的。15. 答案A解析考查动词短语。show up“出现”;think out“想出”;sell out“卖出”;die out“灭绝”。在接下来的几周,两款新式的仪器将会出现。16. 答案B来源:Zxxk.Com解析考查动词。如果使用者允许的话,他们的信息将会被匿名保存。故选B项。17. 答案A解析考查名词。建立一个好坏习惯的数据库。18. 答案D解析考查形容词。程序是免费的,而且反响不错。19. 答案C解析考查动词。根据排队等候尝试这套仪器的尝试者说。20. 答案B解析考查动词。根据上文“Im good”以及下文“Its not going to be a big difference”可推知,Robertson是看过自己未来形象之后说的这些话。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有