1、题组层级快练(十六)阅读速度提升练(时间:20分钟).阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。来源:Zxxk.Com(2019廊坊模拟)Every year Britains biggest food bank charity prepares to supply Christmas dinners to over 60,000 people, a third of them being children, to ensure they have a hearty meal on December 25.The Trussell Trust wants to
2、 bring at least some Christmas cheer to families struggling to make ends meet in Britain. Thousands of traditional food, such as puddings, biscuits, turkeys will be handed out. And other charities also prepare various kinds of presents for the holiday, it means thousands of others will be helped to
3、ensure Christmas is not canceled for the worst hit families.Despite encouraging messages from these charities that things are getting better, the number of people forced to rely on food banks continues to rise. New figures from the Trussell Trust shows since April more than 500,000 have turned to fo
4、od banks for help. In the whole of the previous year the figure was 350,000.Trussells national food bank director Adrian Curtis said the figures for next year are expected to be even higher. Christmas is a stressful and worrying time for many families, but when there is little money and no food it i
5、s much worse.“We are concerned about the ever rising number of people referred to food banks because they have hit a crisis time in their lives,” he said. Without help from our food banks some people have told us they would be eating a meal of beans on toast on Christmas Day. We have even been told
6、by some families that without our help they would have died.“we need to accept that something is wrong and that we need to act now to stop UK hunger getting worse,” said Adrian Curtis.1. According to the text, the number of children helped by Britains biggest food bank is _A. 60, 000B. 500, 000C. 35
7、0, 000 D. 20, 0002. The second paragraph mainly discuss _A. what kind of persons can get aid from charitiesB. how important Christmas is for the BritishC. how many children need help from the food bankD. what kind of food or presents they can receive from the charities3. From the third paragraph we
8、can infer _A. the number of people forced to rely on charities is decreasingB. the number of people that needed to be helped is 150, 000 in the previous yearC. there are indeed some good news from charities in BritainD. the Trussell Trust is an organization which aims at collecting data.4. Which of
9、the following can be the best title of the text?A. British Charity to Supply Christmas DinnerB. Hearty Meals on December 25C. The Worst Hit Families in BritainD. Several Ways of Celebrating Christmas答案与解析【文章大意】本篇文章主要讲述英国慈善机构the Trussell Trust对经济困难人群的救助,尤其是在圣诞节的时候。来源:Zxxk.Com1. 答案D解析细节理解题。根据第一段中a thi
10、rd of them being children可知答案。60 0001/3 20 000。故D项正确。来源:学*科*网Z*X*X*K2. 答案D解析主旨大意题。文章第二段主要讲述慈善机构在圣诞节时所捐献的食品、礼物的种类。故D项正确。3. 答案C解析判断推理题。根据the number of people forced to rely on food banks continues to rise可知,需要救济的人数在增加,而非减小,故A项错误;根据In the whole of the previous year the figure was 350,000可知,前一年的数量为350,
11、000,故B项错误;根据Despite encouraging messages from these charities that things are getting better可知C项正确,在英国,有关救济的情况确实在向好的方向发展;D项“the Trussell Trust是一个统计数据的机构”表述错误。4. 答案A解析主旨大意题。本篇文章主要讲述在圣诞节英国慈善机构对处于经济困难中的人的救济。故A项正确。B、C两项表述不全面;D项文章并未提及。(2019日照模拟)Black Box Thinking By Matthew SyedThis book is a new approac
12、h to high performance, a means of finding all edge in a complex and fastchanging world. It is not just about sport, but has powerful implications for business and politics, as well as parents and students, in other words, all of us. Drawing on a dizzying series of case studies and realworld examples
13、, together with cuttingedge research on small gains, creativity and courage, Matthew Syed tells the inside story of how success really happens and how we cannot grow unless we are prepared to learn from our mistakes.Map Stories By Francisca MatteoliIn the book, the author tells 20 surprising stories
14、 on the geography of the world and, using beautiful maps from all countries and times, she explains the birth of the most magical places on Earth. The book is a journey through space and time, and a lesson about the world as it is and our place in it.Making It up as I Go Along By Marian KeyesIt is a
15、 funny look at the absurdity of modern life and recognizes that we are all clearly making it up as we go along. It includes Keyes, guide to breaking up youre your hairdresser, and her warning about the dangers of fake tan(古铜色). And there is some secret truth about writers, or at least about Keyes. M
16、og and Me and Other Stories By Judith KerrJudith Kerr was born on June 14, 1923 in Berlin but escaped from Hitlers Germany with her parents and brother in 1933 when she was nine years old. Judith went to 11 different schools and worked with the Red Cross during the war. For the past 30 years, shes w
17、orked as an author and illustrator of childrens books. Come and play with everyones favorite family pet, in this huge board book collection of stories especially for younger readers.来源:Zxxk.Com5. If you are interested in exploring the world, which book do you prefer?A. Black Box Thinking.B. Making I
18、t up as I Go Along. C. Mog and Me and Other Stories.D. Map Stories.6. Which author tells some secret truth about himself in the book?A. Matthew Syed.B. Francisca Matteoli.C. Marian Keyes D. Judith Kerr.7. The book Mog and Me and Other Stories is mainly aimed at _. A. children B. parentsC. businessme
19、n D. politicians答案与解析【文章大意】本文向读者介绍了四本书籍及其主要内容。5. 答案D解析细节理解题。根据Map Stories中的信息. she explains the birth of the most magical places on Earth可知,正确答案应为D项。6. 答案C解析细节理解题。根据Making It up as I Go Along中的信息And there is some secret truth about writers, or at least about Keyes.可知,正确答案应为C项。7. 答案A解析细节理解题。根据Mog and
20、 Me and Other Stories中的信息For the past 30 years, shes worked as an author and illustrator of childrens books. Come and play with everyones favorite family pet, in this huge board book collection of stories especially for younger readers.可知,正确答案应为A项。(原创)Researchers are now using 3D printing to create
21、models of the human heart to help heart specialists. The heart doctors can use the models to better help patients before an operation.Dr Bramlet, a childrens heart expert at the University of Illinois College of Medicine, says the 3D models show information he cannot get any other way.“And so what w
22、eve done with the printed models? Weve pulled it out of the screen so that you can actually hold it in your hand and evaluate the anatomy(解剖)”A 3D printer uses images from a digital display to create a physical model of a human heart. Matthew Bramlet says doctors can use the model to understand the
23、anatomy.Pictures from medical tests like CAT scan or MRI are sent to a 3D printer to create a heart in a plaster(石膏)form. The printer then constructs the heart, thin layer by thin layer. Dr Bramlet says the model matches the real heart in every detail.“When weve done with the model and made our deci
24、sion, we want to be able to go back to the source image and confirm those findings,” he says.Dr Bramlet has built model hearts for different kinds of heart operations. All of the operations were successful. In his first case, digital images showed only one tiny hole in a babys heart. But, the 3D pri
25、nted model showed several defects or problems that the baby was born with. Dr Bramlet says those defects could not be seen easily in the images. The heart surgeon was able to change the type of surgery for the patient based on the 3D model. He added that 3D heart models save time during heart operat
26、ions.Kathy Magliato is a heart surgeon at Saint Johns Health Centre in Los Angeles. She welcomes the new technology. She says it could help her make better decisions before she operates on the hearts of her patients.“I can then take this very complicated structure before the operation and I can hold
27、 it in my hand and plan an operation around what Im seeing, touching and feeling. That to me is what can potentially change the game in an operation and save lives.”Dr Bramlet continues to research the technology. He is working with the National Institutes of Health to build a 3D library that includ
28、es heart models and images that others can use.8. Whats the main idea of the passage?A. The application of 3D printing in heart operations.B. The development of 3D technology.C. The difficulties of heart operations.D. Heart operations with the help of 3D models.9. What is the biggest advantage of 3D
29、 models in the diagnosis of heart problems?A. Surgeons can see, touch and feel the 3D models.B. They can help surgeons save time.C. They can be made exactly like the hearts.D. They can help discover the otherwise hidden heart problems.来源:110. Which of the following statements is TRUE?A. The 3D model
30、 can be taken out of a screen.B. CAT scan and MRI are no longer needed.C. The 3D model is an exact copy of the heart.D. Digital images are not reliable in heart operations.11. What can we infer from the passage?A. Digital images will mislead heart surgeons.B. More patients will benefit from the 3D t
31、echnology.C. Heart operations will never fail with 3D models.D. Surgeons cannot operate on hearts without 3D models.答案与解析【文章大意】本文主要介绍了3D打印在心脏病手术治疗领域的应用。8. 答案A解析主旨大意题。由文章开头Researchers are now using 3D printing to create models of the human heart to help heart specialists.可知,本文主要是围绕3D打印在心脏病手术中的应用展开的。9
32、. 答案D解析细节理解题。由第二段中the 3D models show information he cannot get any other way.可知,3D模型可以发现别的方式发现不了的问题。10. 答案C解析细节理解题。由第四段中的A 3D printer uses images from a digital display to create a physical model of a human heart.可知,3D打印可以制造出心脏的模型。11. 答案B解析推理判断题。由最后一段的Dr Bramlet continues to research the technology.可知,他会继续从事该技术的研究,以后会有更多的病人从中受益。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有