1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 4 Discovering Useful Structures & Listening and Talking1、 Tears of happiness and shouts of joy rang out last week at the San Jose mine in northern Chile as 33 miners were lifted to freedom, one by one. The men, ranging from 19 to 63 years old, have been buried alive since a cave
2、 in the copper and gold mine where they were working fell down on August 5. It is the longest time anyone has ever survived being trapped underground. After the fall, the men found an emergency shelter off one of the mines tunnels. The temperature in the dark shelter was around 90 F. For more than t
3、wo weeks, the miners water came from the radiator tanks on their work vehicles. They shared a supply of food that was meant to last for only 48 hours. The miners were totally separated until rescue teams made contact with the men on August 22. They sent a note to the surface explaining their situati
4、on. Rescuers drilled small holes to reach the cavern and sent down supply tubes containing food, water, clothes, medicine, fresh air and other supplies. They also received letters from their families, a television set and games. Additional falls slowed down rescue efforts. Finally, a tunnel was buil
5、t that could fit a 13-foot rescue capsule, called the Phoenix. The escape hole measures 28 inches across, a tight fit for the winding 20-minute, 2,041-foot ride. The first miner reached the surface just after midnight on Wednesday. More than half of the men had been brought to safety by Wednesday af
6、ternoon. The miners were met by family members who were waiting at Camp Hope, a settlement of tents near the mine. Chiles president, Sebastian Pinera, cheered at the scene and hugged the miners. We made a promise never to surrender, and we kept it, he said. After an immediate medical exam, the men w
7、ere air-lifted to the nearest hospital for 48 hours of observation.1. The first paragraph tells us that trapped miners _.A. shouted in joy after getting rescued B. were buried while having a rest C. came to the ground together D. were all different in ages2. What do we know about the emergency shelt
8、er?A. It was very hot inside.B. It had food supply for 48 workers.C. It had water stored for two days.D. It had a hole to get fresh air.3. What made the rescue more difficult?A. Miners got weak without food.B. Additional collapse happened later.C. The escape hole was too narrow to use.D. The rock wa
9、s too hard to dig a tunnel.4. The underlined word surrender in the last paragraph may mean _.A. dig out B. cheer up e C. give inD. take a chance2、 Summer is coming and you might be delighted in the stories and images these summer picture books bring. Sun, Sun by Brad Gray For this rhyming celebratio
10、n of fun in sun, all your family needs to take in summers very best. Life-like illustrations light the senses and bring back memories of summers past and dreams of the summers to come. Available from Amazon, $9.99 When We Go Camping by Margriet Ruurs What goes into camping? Setting up tents and look
11、ing at stars? Sure, but there9s also so much more! Get to know nature and all the mystery and wonder she brings as a family goes on an outdoor adventure. As educational as it is fun, this image-rich story will lead your child to explore deeper into the woods than ever before. Available from Amazon,
12、$ 8.93 The Watermelon Seed by Greg Pizzoli Ever wonder what would happen if you swallowed a watermelon seed? A crocodile has wondered (and worried) about it quite a bit! Will he grow a watermelon in his belly? Will he sprout crazy vines (藤)? Hes not quite sure, but when the concerned crocodile accid
13、entally swallows a seed, his imagination takes over and amusement arises! Available from Amazon, $ 9.95 Three Little Words by Amy Novesky Dorys “Just keep swimming!” message of perseverance is perfect for anyone who has ever felt like they were drowning. Follow Dory an unforgettable adventure as she
14、 finds her way in this beautiful water color adventure of friendship and survival. Available from Amazon, $ 12.061.Which book do you buy if you enjoy sleeping outdoors?A.Sun, SunB.When We Go CampingC.The Watermelon SeedD.Three Little Words2.What troubles the crocodile in The Watermelon Seed?A.A plan
15、t might grow in his body.B.He shouldnt have eaten the watermelon.C.A seed wont come out of his stomach.D.He doesnt know how to take care of the plant.3.What message does Three Little Words give its readers?A.Swimming is dangerous.B.Adventure is interesting.C.Never give up.D.Swimming is useful.3、Im n
16、ot sure is more frightened,me or the female gorilla(大猩猩) that suddenly appears out of nowhere. Im walking on a path in the forest in the Central African Republic. Unexpectedly, Im face-to-face with the gorilla, who begins screaming at top of her lungs. That makes her baby scream,and then a 400-pound
17、 male appears. He screams the (loud) of all. The noise shakes the trees as the male beats his chest and charges toward me. I quickly lower myself, ducking my head to avoid (look) directly into his eyes so he doesnt feel (challenge). My name is Mireya Mayor. Im a (science) who studies animals such as
18、 apes and monkeys. I was searching these three western lowland gorillas Id been observing. No one had seen them for hours, and my colleagues and I were worried. When the gorillas and I frightened each other. I was just glad to find (they) alive. True to a gorillas unaggressive nature,the huge animal
19、 (mean) me no real harm. He was just saying: Im king of this forest, and here is your reminder!” Once his message was delivered, he allowed me (stay)and watch.4、How to grow tomatoes?Given the proper climatic (气候的) conditions, you can grow tomatoes nearly anywhere. Before you grow tomatoes, check if
20、your area has the right climatic conditions for this purpose. _ And if it doesnt,just give up this idea._ One is to grow them from seed and the other is to grow them from the plants. The seeds usually take six to eight weeks to grow. If you dont know how to grow tomatoes from seed, you can consider
21、buying the plants directly. Many of these plants can be found at most garden centers.Tomatoes dont grow well in cool conditions. _ Tomatoes require areas with full sun and should have enough protection from strong winds as well, thats more,they require a lot of water; therefore, you had better water
22、 your tomato plants regularly. _Check tomato plants daily for any ripe (成熟的) produce. Picking often helps more to grow. Once the end of growing season is coming, its helpful to remove any flowers as well. _ If you still have a lot of green tomatoes during this time,go ahead and pick them. These can
23、be stored in a warm area up to four weeks, and then they will turn red.A. Its not that difficult to grow tomatoes.B. Doing this can help existing fruits grow.C. If it does, find some land for growing some.D. There is one popular way to grow tomatoes.E. There are two ways for you to grow tomatoes.F.
24、Pay attention to all these things to grow tomatoes well.G. They require an average temperature of 65 F or higher to grow well. 答案以及解析1答案及解析:答案:DABC解析: 1. 文章第一段的第二句话告诉我们这些被埋的矿工的年龄在19岁到63岁之间, 由此可知他们的年龄是不同的, 故选D。2. 由文章第二段的第二句话可知这个应急避难所的温度很高, 故选A。3. 由第四段第一句话可知后来的不断塌陷造成了救援的困难, 故选B。4. 最后一段的第二、三句话表达了智利的总统看
25、到矿工们被营救上来的高兴以及他说过的不会放弃这些矿工的诺言终于实现了, 由此可知应选C。 2答案及解析:答案:1.B; 2.A; 3.C解析:1.细节理解题。根据 Setting up tents and looking at stars? 可知, 如果喜欢在野外住宿,你可能会买When We Go Camping。2.推理判断题:根据 Crocodile has wondered (and worried) about it quite a bit! Will he grow a watermelon in his belly? 可知,他担心肚子里会长出西瓜。3.推理判断题:;根据Dorys
26、 Just keep swimming! message of perseverance is perfect for anyone who has ever felt like they were drowning.可知,C项正确。 3答案及解析:答案:1. which/who2. the 3. loudestt4. looking5. challenged 6. scientist7. for 8. them 9. meant10. to stay解析:1.此处为宾语从句,从句缺少主语,所以 用which或who表系“哪一个”。2. at the top of为固定短语,此处表示“以最大的
27、 肺活量喊叫”。3. 根据后面的of all可知,它的声音最大,所以用最高级loudest。4.动词avoid后用动名词。5. feel为系动词,此处表示“被挑战”,故 用过去分词challenged。6.根据语境可知,作者是一名科学家。7. search for是固定搭配,表示“寻找”。8.此处作find的宾语,故用宾格them。9.分析本句的句子成分可知,此处缺少谓语, 再根据句意可知要用一般过去时,所以用meant。10. allow sb to do sth “允许某人做某事”。 4答案及解析:答案:CEGFB解析:本文是一篇说明文,主要介绍了种植西红柿需要注意的一些问题。1. 此空设
28、于段中,是对上一句的进一步解释。前一句讲在你准备种植西红柿之前,要检查一下你所在区域的气候是否适宜,所以可推测下一句应该围绕气候是否适宜的情况进行展开。另外根据空格后一句内容如果不适宜的话,就放弃这个想法,也可推测出答案。2. 此空设于段首,是本段的主旨句。后面提到的种植西红柿的两种方法均是围绕这一句展开的。3.此空设于段中,对本段第一句进行解释。前一句讲在凉爽的环境下,西红柿长得不好,此句接着对其进行解释.点明种植西红柿所需要的具体适宜温度。4.此空设于段尾,对本段讲述的内容进行总结。 前面都是在讲种植西红柿需要注意哪些事项,此处接着总结,告诉我们要想种好西红柿,得注意以上方面。5.此空设于段中,与上文之间存在逻辑上的指代关系。此空中的this指代的是前面提到的remove any flowers。 - 6 - 版权所有高考资源网
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有