1、课时分层作业 二十三Module 6Period 3. 用适当的关系词填空1. There is nothing that can prevent him from doing it. 2. I know the student from whom I borrowed the book. 3. She heard a terrible noise, which brought her heart into her mouth. 4. Beijing is the place where I was born. 【补偿训练】All the neighbors admire this famil
2、y where the parents are treating the children as friends. 5. (20176月天津高考)My eldest son, whose work takes him all over the world, is in New York at the moment. 6. This is the reason why he was late. 7. We will never forget the days when we stayed at that beautiful countryside. 8. I dont like the way
3、that/in which/不填 you speak to your teacher. 9. The boy whose name was called stood up. 10. Lang Lang finally worked to reach the place where fortune spots him, and lets him shine. 【补偿训练】1. This is the mountain village which she was born. (whichwhere)2. Is this the reason why he gave for his being ab
4、sence? (whythat/which)3. On an autumn afternoon, we were sent to a farm which we learned to plant potatoes. (whichwhere)4. Do you remember the day in which you joined our club? (inon)5. This is the place in that we lived ten years ago. (thatwhich)6. He got himself into a situation which he might los
5、e control of his motorbike. (whichwhere)7. A story I read two years ago, who name I cant remember clearly, changed my idea about education. (whowhose)8. It was a time which there were many great philosophers. (whichwhen). 根据汉语提示完成下列句子1. Anyone who failed the exam (没有通过考试的) should be punished. 2. He
6、is late for class again, as is often the case(这是常有的事). 3. Can you think of a situation where this phrase can be used (使用这一短语的情景)? 4. There are two thousand students in our school, two thirds of whom are girls(其中2/3是女孩). 5. On the wall hangs a picture, whose color is blue. (颜色是蓝色的)6. Please tell me t
7、he reason why you were absent (你为什么缺席). 7. He still lives in a house, which was built ten years ago (一座10年前建造的房子). 8. As is reported(正如所报道的) in the newspapers, talks between the two countries are making progress. . 语法填空阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Once there lived a rich man 1. _ wanted to do so
8、mething for the people of his town. But first he wanted 2. _ (find) out whether they deserved his help. In the centre of the main road into the town, he placed 3. _ very large stone. Then he 4. _(hide) behind a tree and waited. Soon an old man came along with his cow. “Who put this stone in the cent
9、re of the road? ” said the old man, but he did not try to remove the stone. Instead, with some 5. _(difficult) he passed around the stone and continued on his way. Another man came along and did the same thing; then another came, and another. All of them complained about the stone but did not try to
10、 remove 6. _. Late in the afternoon a young man came along. He saw the stone, 7. _ (say) to himself “The night 8. _ (be) very dark. Some neighbors will come along later in the dark and will fall against the stone. ” Then he began to move the stone. He pushed and pulled with all his 9. _ (strong) to
11、move it. How great was his surprise at last! 10. _ the stone, he found a bag of money. 【语篇概述】一位富人在路中间放了一块大石头来考验人们。人们陆续从此处经过, 但是他们只是抱怨, 并没有移走它。只有一位年轻人为了别人而把石头移走了, 他因此得到了富人的馈赠。1. 【解析】who/that。考查定语从句。用关系代词who/that指代先行词a rich man, 且在从句中作主语。2. 【解析】to find。考查非谓语动词。want to do sth. 想做某事, 不定式作宾语。3. 【解析】a。考查冠
12、词。结合语境可知, stone为可数名词单数, 且very以辅音音素开头, 用a表示泛指。4. 【解析】hid。考查时态和语态。根据上下文可知, 此处用一般过去时表示动作发生在过去, 且he与hide为主谓关系, 故填hid。5. 【解析】difficulty。考查词性转换。在介词后宾语用名词形式。 6. 【解析】it。考查代词。所填词特指前面所说的那块大石头。7. 【解析】saying。考查非谓语动词。say与主语之间在逻辑上是主谓关系。故填saying作伴随状语。8. 【解析】will be。考查时态。结合语境可知, 此处表示将来的情况, 应用一般将来时。9. 【解析】strength。考
13、查词性转换。由形容词性物主代词his可知应填strength。10. 【解析】Under。考查介词。根据语境可知, 令这个年轻人吃惊的是, 石头下面有一袋钱。故填Under。阅读理解AThousands of puffins (海鹦) live in Maine and on islands in the Gulf of Maine. But the puffins may be in danger. Last summer, the percentage of laid eggs that successfully produced baby puffins took a dive. Sci
14、entists also found a decline in the average body weight of the adult and baby puffins on Machias Seal Island, home to the areas largest colony. Over the winter, dozens of the seabirds from the region were found dead, likely from starvation. Whats causing the puffins trouble? Scientists think it may
15、be a shortage of food. With ocean temperatures rising, fish populations have moved around. Normally, puffins primary food source is herring, a type of fish. A lack of herring in the area could be causing the problem. Butterfish from the south have become more abundant in the Gulf of Maine and could
16、be a new food source for birds. But Steve Kress says butterfish may be too big and round for baby puffins to swallow. Puffins spend most of their lives at sea. They come ashore to breed each spring and return to the ocean in August. The chicks swim to the sea about 40 days after hatching. Puffin pop
17、ulation stretches across the North Atlantic, from Maine to northern Russia. Maines puffin population has been at risk in the past. In the 1800s, they were hunted for their food, eggs and feathers. By 1901, only one pair of puffins remained in the state. Thanks to the help of local lighthouse keepers
18、 and seabird restoration programs, the states puffin population has been restored to more than 2, 000 birds. Scientists arent sure what will happen to the Gulf of Maines puffins. The birds may move further north. Kress says he hopes the Gulf population will sustain itself and then he continues, “You
19、 never know what climate change will bring. Historically fish could move out and more southerly fish could move in, and puffins may adapt to the new fish. Only they know how the story will unfold. ”【语篇概述】海鹦的数量在减少并濒临灭绝, 科学家们对此进行了研究, 试图找出其原因。1. The underlined phrase “took a dive” means _. A. increased
20、B. aroseC. reducedD. changed【解析】选C。词义猜测题。从第一段的句子But the puffins may be in danger. 可知, 现在海鹦成功孵出小鸟的几率在减少。2. In scientists opinions, _is contributing to the puffin trouble. A. a lack of herringB. environmental pollutionC. the increase of birdsD. the huge size of butterfish【解析】选A。细节理解题。从第二段的句子A lack of
21、herring in the area could be causing the problem. 可知, 科学家认为缺少鲱鱼是导致这一问题的原因。3. It can be inferred from the passage that _. A. Maines puffin once nearly became extinctB. Maines puffins eggs were of high pricesC. baby puffins grew up quicklyD. the number of Maines puffins is worrying【解析】选A。推理判断题。从文章第五段的
22、句子Maines puffin population has been at risk in the past. 可知, Maine的海鹦曾经几乎要灭绝了。4. Judging from Kresss words in the last paragraph, we know _. A. climate change matters littleB. there is cause for concernC. the new fish wont harm puffinsD. puffins may move to the south【解析】选B。推理判断题。从最后一段的句子You never kn
23、ow what climate change will bring可知, Kress 认为有担心的必要。BOld tennis balls are being used in an unusual way to help us learn more about one of the rarest mammals(哺乳动物)in the country. Harvest mice are only about 2 inches (5 cm) long. This spring and summer, wildlife experts are encouraging people to repor
24、t sightings of harvest mice so that records can be built up about numbers and locations can be made. Meadows and grassland are animals traditional homes but as farming methods change over time, the habitats are being lost and numbers are thought to be declining. Old tennis balls, complete with penny
25、-sized holes, make a strong and popular choice of home for the mice and around 200 are available for surveyors to distribute and monitor, after being donated by a local tennis club. The project, supported by the Leicestershire County Council, is thought to be the biggest of its kind ever run in Leic
26、estershire. County Council wildlife expert, Helen OBrien, said, “Little is known about the creatures present situation locally so we need people to look in tall grass and fields and send in their information. The information will help us track numbers and tell us where we need to focus our attention
27、 to safeguard(保障)their future. ”Anyone interested in getting involved(参与), can pick up tips and learn more about harvest mice on a training day. This is taking place between 7: 30 p. m. and 9: 30 p. m. on Monday, 14th June at the County Councils Environmental Resource Centre in Birstall. People livi
28、ng in Leicester, Leicestershire and Rutland can get involved with the survey or book a place on the training day by calling Gareth Price at 0116-267-1950. 【语篇概述】捐献网球就能为研究珍稀动物巢鼠做贡献。 5. The underlined word “declining” in Para. 3 is closest in meaning to _. A. droppingB. increasingC. keepingD. moving【解
29、析】选A。词义猜测题。联系本段的the habitats are being lost可推知, 巢鼠的数量在减少。6. According to the passage, old tennis balls are _. A. seriously polluting harvest mices homes B. being used to kill harmful animals in the fieldsC. being provided for harvest mice as homesD. being collected to raise money to save animals【解析】
30、选C。细节理解题。根据第四段Old tennis balls. . . make a strong and popular choice of home for the mice可知, 旧网球是给巢鼠当巢穴用的。7. The County Council needs local people to _. A. donate food for harvest miceB. keep harvest mice as pets at homeC. raise more cats to kill harvest miceD. collect information about harvest mice
31、【解析】选D。细节理解题。根据第六段. . . so we need people to. . . send in their information. 可知, 需要人们收集有关巢鼠的信息。8. What is the best title for the passage? A. Harvest mice like old tennis ballsB. The importance of tennis ballsC. The rarest animal: harvest miceD. Harvest mices homes are being lost【解析】选A。主旨大意题。本文主要讲述了在
32、英国, 为了保护巢鼠, 人们向它们提供挖了小洞的旧网球作巢穴, 故A作为标题最合适。【补偿训练】 If you are interested in animals, you probably hear about the tragedy at Seaworld Orlando. On February 24, Tillicum, a six-ton orca (虎鲸), was performing with his trainer, Dawn Brancheau, who stood on a platform by his pool. They had done the same show
33、 together many times before, without incidents. This time, though, events took a terrible turn. Without warning, Tillicum leaped from the water, took hold of Brancheau by her hair and dragged her deep below the waters surface. Before other trainers could react, Brancheau drowned. Although known as k
34、iller whales, orcas are the largest member of the dolphin family. They are easy to train, and performances like Tillicums have been done safely thousands of times. Yet Dawn Brancheaus death is a shocking reminder of what can happen when human beings act together with wild animals. People begin to as
35、k, “Should orcas be kept in captivity(囚禁)? ”YesWorldwide, only 42 orcas are being kept by humans. Scientists know very little about these huge sea animals, which are difficult to study in the wild. However, they do know that orcas are easily harmed by pollution. As our oceans become even more damage
36、d by human activity, observing orcas up close helps us understand them and do a better job of protecting them in nature. “I think that some dangerous animals, such as killer whales, should be kept in captivity because it raises awareness about them and educates people about wild animals, ” says Laur
37、en, 12, a 6-grader from Colorado. “Keeping some in captivity will help protect their species. ”NoEnclosed habitats can be painful to wild animals, and make them act in unpredictable, even harmful ways. “It is wrong to keep these animals in captivity, ” says Prathm, 12. The 7th-grader from New Jersey
38、, adds, “They should live in their own habitats, not be used as entertainment slaves. ” Richard Ellis, a marine conservationist in New York, agrees. “It is part of human nature to keep wild animals in small space and train them to do tricks, ” he says. “Im against it because I think it humiliates th
39、e animals. ”【语篇概述】由虎鲸伤人事件引发了讨论: 虎鲸是否需要被囚禁? 1. What can we infer from the text? A. It is hard to train orcas. B. Orcas are rare sea animals. C. Orcas habitat is being destroyed. D. Many orcas are hunted each year. 【解析】选C。推理判断题。根据第四段However, they do know that orcas are easily harmed by pollution. As o
40、ur oceans become even more damaged by human activity. . . 可知, 虎鲸很容易受到污染的伤害, 而因为人类活动, 海洋已经受到了污染。2. The underlined word “humiliates” in the last paragraph most probably means “_”. A. makes somebody less intelligent B. makes somebody feel ashamed C. makes somebody physically weakD. makes somebody feel
41、threatened【解析】选B。词义猜测题。根据前文Im against it可知男孩反对这件事, 由此推断这件事带给动物的一定是不好的影响, 再根据前文说让动物表演节目, 可能会让动物感到尴尬, 据此答案选B项。3. The text is mainly about _. A. how to help animals live a better lifeB. how to develop friendship with animalsC. whether killer whales should be protectedD. whether animals should be kept i
42、n captivity【解析】选D。主旨大意题。根据文章结构可知, 第三段是文章的中心段, 而第三段的最后一句话是本段中心句People begin to ask, Should orcas be kept in captivity(囚禁)? 据此可知答案是D项。【技法导练】定语从句中, 选择关系词的技巧首先, 判断定语从句中缺少什么成分, 如果缺少主语、宾语、表语和定语, 则选择关系代词; 如果缺少状语, 则选择关系副词。其次, 确定先行词是指人还是指物以及是否受到序数词、最高级等词的修饰和限制, 以进一步确定关系词。She is the lady whom we met yesterday. Tell me about the film which you saw last night. This is the number one reason why this class is so popular.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有