1、Section Learning about Language and Using Language. 用所给词的适当形式填空1.He made a speech after his success, _(owe) it to his tutor.2.Mr. Smith took up golf after his_(retire) from the position.3.Recently, the noise outside has been_(bother) us neighbours.4.The young teacher enjoys great_(popular) from his
2、students.5.What the teacher told us about selfconfidence_(strike) importance of it into my heart.6._(initial), find the cause of this kind of problems.7.This is one of_(drawback) of the new system.8.At present, getting a degree by cheating is impossible and_(suit).9.The woman driver was charged with
3、_(resist) arrest.10.Finding a good job for most graduates is_(mere) a daytime dream.答案1.owing2.retirement3.bothering4.popularity5.struck6.Initially7.drawbacks8.unsuitable9.resisting10.merely. 完成句子1.People with great press would like to_(回忆,回顾) their childhood.2.In the company of others, I_(一定,注定) fi
4、nd some strengths in them.3.After my first aid, the old man_(苏醒,复苏).4.Fortunately, our efforts were not_(白费).5.The old temple built 1,500 years ago is still_(状况良好).答案1.look back on2.am bound to3.was brought back to life4.in vain5.in good condition. 句型转换1.A.You owe your parents an apology.B._you owe
5、to your parents_an apology.2.A.The possibility of cloning extinct wild animals has always excited film makers.B._has always excited film makers_it is possible to clone extinct wild animals.3.A.He has failed the exam again.This is because he never studies.B._he has failed the exam again is_he never s
6、tudies.答案1.What;is2.It;that3.The reason why;that限时30分钟. 阅读理解AScientists in Argentina have created the worlds first cow to boast two human genes that will enable it to produce humanlike milk, which is matchless up to now.It is a breakthrough in the area of clone.Genetic engineering was used to introd
7、uce the “mothers milk” genes into the animal before birth, according to the National Institute of Agribusiness Technology in Buenos Aires.As an adult the cloned cow “will produce milk that is similar to humans” in what will prove “a development of great importance for the nutrition of infants”, it s
8、aid in a statement.“The cloned cow, named Rosita ISA, is the first one born in the world that incorporates (包含) two human genes that contain the proteins present in human milk,” the statement said.In April scientists in China published details of research showing that they had created GM Holstein da
9、iry cows which produced milk containing proteins found in human breast milk.But the Argentine team says the Chinese only introduced one human gene, whereas their research involved two genes meaning the milk will more closely resemble that of humans.Rosita ISA was born on April 6 and was delivered by
10、 Caesarean section because she weighed around 100lbs, roughly twice the normal weight of Jersey cows.Adrian Mutto, from the National University of San Martin said, “Our goal was to raise the nutritional value of cows milk by adding two human genes, the protein lactoferrin and lysozyme, which can pro
11、vide infants with antibacterial (细菌的) and antiviral protection.”Cristina Kirchner, President of Argentina, said that the scientific institute “makes all Argentines proud”.She also revealed that she had rejected the “honor” of having the cow named after her.“They came to tell me that the name is Cris
12、tina, but what woman would like to have a cow named after her?It appeared to me to be more appropriate to call it Rosita.”1.The underlined word “matchless” in Para.1 probably means “_”.A.uselessB.significantC.out of date D.second to none解析词义猜测题。根据上文“Scientists in Argentina have created the worlds fi
13、rst cow to boast two human genes.”以及下文“It is a breakthrough in the area of clone.”可推知matchless意为“无与伦比的”,另外根据该词的构词法也能进行简单的推断。second to none意为:独一无二。答案D2.Which of the following statements about Rosita ISA is true according to the passage?A.The milk from Rosita ISA has the exact same proteins as human b
14、reast milk.B.It is the first one that produces milk containing proteins in human breast milk.C.The aim of Rosita ISA born is to improve the nutritional value of cows milk.D.The weight of Jersey cows was about 3001bs equal to the weight of Rosita ISA.解析细节理解题。根据文章倒数第二段中的“Our goal was to raise the nutr
15、itional value of cows milk by adding two human genes,.”可知培育这种转基因奶牛是为了提高牛奶的营养价值。选项A说的太绝对;选项B犯了张冠李戴的错误;选项D误解了倍数关系。答案C3.The function of lactoferrin and lysozyme in milk can_.A.offer more proteins in cow milkB.increase the production of milkC.build up the immunity for infantsD.help provide more milk fro
16、m cow解析细节理解题。根据文章倒数第二段中的“.the protein lactoferrin and lysozyme, which can provide infants with antibacterial (细菌的) and antiviral protection.”可知该蛋白质可为新生儿提供抗菌与抗病毒的保护,即增强免疫力。答案C4.Which of the following would be the best title of the passage?A.The benefits of the cloned cow would bring about.B.New findi
17、ngs about how the cloned cow was born.C.Scientists create cow that produces human milk.D.Scientists in Argentina could produce human milk.解析标题归纳题。本文是一篇科学报道,主要报道了阿根廷转基因奶牛能产人奶的事情。答案CBJapanese grocery stores had a problem.They are much smaller than shops in the USA and therefore dont have room to waste
18、.Watermelons, big and round, wasted a lot of space.Most people would simply tell the grocery stores that watermelons grow round and there is nothing that can be done about it.That is how majority of people would respond.But some Japanese farmers took a different approach.If the supermarkets wanted a
19、 square watermelon, they asked themselves, “How can we provide one?” It wasnt long before they invented the square watermelon.The solution to the problem of round watermelons was solved as the farmers did not assume it was impossible and simply asked how it could be done.They found out that if you p
20、ut the watermelon in a square box when they are growing, the watermelon will take on the shape of the box and grow into a square fruit.This made the grocers very happy and had the added benefit that it was much easier and cost effective to ship the watermelons.Consumers also loved them because they
21、took less space in their refrigerators.There are two lessons we can draw from this story.First, dont assume.The major problem is that most people have always seen round watermelons so they naturally assume that square watermelons are impossible before even thinking about the question.So breaking you
22、rself from assuming this way can greatly improve your overall life as you are constantly looking for new and better ways to do things.Second, be creative.When faced with a problem, be creative in looking for a solution.This often requires thinking outside the box.Most people who face this question a
23、re likely to think they are being asked how they could genetically alter watermelons to grow square, which would be a much more difficult process to accomplish.Being creative and looking at things in different ways will help you find solutions to many problems where others cant see them.5.What was t
24、he problem grocery stores in Japan were faced with?A.They lacked space for watermelons.B.Customers didnt like watermelons.C.The watermelons were too large to sell.D.They couldnt make profits from watermelons.解析细节理解题。根据第一段可知,日本的食品杂货店地方太小,没有足够的空间存放西瓜。答案A6.Some Japanese farmers were able to solve the p
25、roblem because_.A.they had a habit of asking questionsB.they had grown square watermelons beforeC.they were experienced in growing watermelonsD.they believed there were solutions and were always willing to try new things解析推理判断题。根据第三段的内容可知,日本农民相信没什么问题是解决不了的,并积极寻求解决方法,最终他们将正在生长的西瓜放在方形的盒子里,从而种植出了方形的西瓜。
26、答案D7.We can infer from the last paragraph that_.A.watermelons can grow into different shapesB.we can change the shapes of fruits as we likeC.we can solve problems in many waysD.thinking differently leads to new approaches解析推理判断题。根据最后一段可知,我们要有创造力,要突破思维定势,改变思考问题的角度,这样我们就能找到新的解决问题的办法。答案D8.The passage i
27、s written to_.A.share an interesting story with usB.inspire us to change our ways of thinkingC.remind us of the way to improve our lifeD.inform us how to grow square watermelons解析写作意图题。本文通过讲述日本农民种植出方形西瓜的故事,旨在启发我们:一是不要主观臆断;二是做事要有创意。所以本文的写作目的是启发我们改变自己的思维方式。答案B. 语法填空Last Friday, I rode my bike home_1_u
28、sual.But at a crossing, I accidentally knocked an old man off his bike.I found his leg was injured.Nervous and worried, I called my mom and told her what_2_(happen).We decided to take him to the hospital first.Soon after we arrived at the hospital, my mother came.The doctor gave_3_old man a thorough
29、 examination._4_our delight and relief, there was nothing_5_(serious) wrong with him.We thanked the doctor and left.After that, we went back to the place where my bike was parked, only_6_(find) it didnt work.So I immediately found a repairman to get it_7_(fix).Before the old man left, my mom offered
30、 him her cell phone number_8_he needed to contact us.Then the old man got on his bike and we waved goodbye to each other.The accident made me realize that in the first place we should be careful to avoid accidents, _9_once they occured, we should accept full_10_(responsible).1.解析考查连词。as usual表示“和平常一
31、样”。答案as2.解析考查时态。结合语境此处应用过去完成时表示过去的过去。答案had happened3.解析考查定冠词。这里用定冠词the特指被撞倒的老人。答案the4.解析考查介词。to ones delight and relief是介词短语,表示“使某人高兴和庆幸的是”。答案To 5.解析考查词形转换。修饰形容词wrong,应用副词seriously。there is nothing wrong with sb. 表示“某人没有问题”。答案seriously6.解析考查非谓语动词。only to do往往表示意外或不幸的结果。答案to find7.解析考查非谓语动词。此处表示使自行车被
32、修,应用get sth. done,故此处用fixed。答案fixed8.解析考查连词。in case引导条件状语从句,表示“以防,以防万一”。答案in case9.解析考查连词。此处but连接并列句,前后句构成转折关系。答案but10.解析考查词形转换。accept responsibility表示“负责”。答案responsibility. 书面表达假如你是李明,你班同学最近参加了某报组织的一场讨论。讨论的主题是:要不要克隆人类。请你根据下表所提供的信息,给报社编辑投稿,客观介绍讨论的情况。40%的学生认为:30%的学生认为:1.克隆人非常有意义;2.能使世界变得更加有趣,给人们带来更多的
33、欢乐;3.可以克隆一些著名科学家,让他们为人类做更多的事情。1.不能克隆人类;2.每个人都是很特别的,被克隆的人只不过是复制品罢了;3.克隆人可能被坏人利用。你的观点:1.现在还很难说克隆人类是对还是不对;2.也许我们只得等待。注意:1.信的开头和结尾已为你写好;2.词数:100左右。Dear editor,Recently we have had a discussion on whether we should clone humans._Yours sincerely,Li Ming答案Dear_editor,Recently_we_have_had_a_discussion_on_wh
34、ether_we_should_clone_humans.40 percent of the students think cloning humans is very meaningful.It can make the world more interesting and give people more pleasure.We can clone some very famous scientists and let them do more things for humans.30 percent of the students think we cant clone humans.Each of us is special, but a cloned person is only a copy.Whats worse, cloned people may be used by some bad persons.As far as I am concerned, it is difficult right now to say whether cloning humans is right or not.Perhaps we will just have to wait and see.Yours_sincerely,Li_Ming
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有