1、课后限时作业(十)(见课时作业P19) 语言知识练.单句语法填空1Up to now, large quantities of food have been sent(send) to Africa to save the starving people.2More and more people realize that the key to solving(solve) the problem is to reduce(reduce) pollution.3Tom is the first student to work(work) out the math problem.4Since
2、then finding ways to grow(grow) more peanuts has been his life goal.5Does he have the ability to do(do) the work?6The professor thought that the idea the young engineer brought up was worth considering.7Parents always support their children in their education.8It has been discovered that the traffic
3、 accident resulted from the drivers careless driving.9We are planning to replace the old machines with/by some new ones.10We cant figure out why quite a number of insects, birds and animals are dying out.句型训练1政府正在努力寻找提高食品安全的方法。The government is trying to find a way to improve food safety.2他感觉很难受,把吃的
4、东西全吐了出来。He felt so sick that he brought up what he ate.3由于学习努力,她获得了奖学金。She won the scholarship as a result of her hard work.4如果你在一个大家庭中长大,你更有可能培养与他人融洽相处的能力。If you grow up in a large family, you are more likely to develop the ability to get on well with others.5问题是如何提高我们的英语口语水平。The question is how to
5、 improve our spoken English. 课文语法填空Yuan Longping is a 1.leading(lead) figure in the ricegrowing world, born and brought up in China. When he was a boy, he was educated in many schools, and was given the nickname, “the student 2.who/that asks questions.”He was interested in plants from 3.an early age
6、, and he studied agriculture in college. 4.As a young teacher, he began experiments in crop breeding. He thought there was only one way 5.to have(have) more rice quickly. That was to cross different species of rice plant. Then he began his search 6.for a special type of rice plant. It had to be male
7、 and sterile. When the 7.naturally(nature) sterile male rice plant was discovered in 1970, it was a breakthrough. As a result, Chinas rice production rose 8.by 47.5% in the 1990s. And 50 thousand square kilometers of rice fields 9.were converted(convert) to growing vegetables and other cash crops. 1
8、0.Following(follow) this, Yuan Longpings rice was exported to some other countries. 高考题型练.阅读理解When Gitanjali Rao shared how she likes “finding solutions to real problems”, it was hard to imagine this dynamic girl could settle a problem that had escaped scientists for years.In just three months, Rao
9、came up with a device that can replace the costly and lengthy tests currently used to reliably determine lead levels in our fresh water. Inspired by the current litigation(诉讼) in Flint, Michigan, a case of water pollution from 2014 until present, Rao designed a new testing system that resulted in he
10、r being named “Americas top young scientist” for 2017.Rao had been following the water problem for about two years. She was amazed by the number of people affected by lead pollution in water and wanted to do something to change this. Rao spent months trying to convince local high schools and college
11、s to give her lab time to continue her experiment. At home, Rao worked on her project in the “science room” she asked her parents to create for her. Rao has created a device that uses three parts: a cartridge, a Bluetooth reader and an app. To put it simply, the cartridge contains carbon nanotubes(纳
12、米管) that react to lead. This reaction is then registered by the Bluetooth reader, which sends a signal to a mobile app that can tell you immediately if your water is safe to drink.Rao appropriately named the device Tethys and is hoping to make a little improvement to get the device on the market. Wh
13、ile we may not be aware of any lead pollution present in our aging pipelines, lead poisoning can cause delays in physical and mental development. With Rao believing that “the purpose of science is to make a difference”, her incredible invention could make a difference to millions of people in the Un
14、ited States.一个女孩发明了一款可以检测水中铅含量的装置,从而解决了一个多年来科学家忽视的问题。【熟词生义】lead常用义:v.引领生义:n.铅put常用义:v.放,安置生义:v.表达reader常用义:n.读者生义:n.阅读器1What do we know about Raos device?AIts cheap and quick.BIts cheap and inaccurate.CIts expensive and reliable.DIts portable and timeconsuming.解析 A推理判断题。根据第二段第一句可推知,与以前又贵又费时的设备相比,Rao
15、所发明的设备既便宜又省时,与第三段最后一句相呼应,故选A项。2What made Rao have the idea of designing the device?AHer parents suggestions.BHer desire for winning the award.CHer interest in settling real problems.DThe water pollution litigation in Flint.解析 D细节理解题。根据第二段第二句可知,Rao设计这种装置的想法是受一起水污染诉讼的启发,故选D项。3What do the carbon nanotu
16、bes function as?ASending immediate signals.BDetecting the presence of lead.CRecording the reaction results.DShowing the water quality results.解析 B细节理解题。根据第三段倒数第二句可知,这个碳纳米管可以对铅起反应,即可以检测出水中是否含有铅,故选B项。4What does the author think of Raos invention?AIt will lead Rao to make a fortune.BIt will help millio
17、ns of Americans drink safe water.CIt will promote the development of science in America.DIt will soon settle the leadpolluted problem thoroughly.解析 B观点态度题。根据最后一段最后一句可知,Rao的发明可以影响数百万美国人;再根据上文可知,该发明可以帮助检测饮用水的安全性,故选B项。.七选五Artificial Intelligence(AI) is a hot topic in the job market. While some people a
18、re anxious about how AI will change careers and how to look for jobs, there are a few very positive ways AI will impact the workforce.1Analyse data better.Everyone wants to know the data behind their companys strategy. 2 See a few numbers you dont like? These attheready statistics allow you to chang
19、e direction quickly to avoid any profit or engagement decline.Streamline(使合理化) the budget.3 With certain AI platforms, youll be able to have your computer do the work for you. Looking to save money on office coffee costs? Let your AI find the best deal. Youll be able to save time and money by employ
20、ing technology for budgeting.4Since AI is a piece of technology, it wont get upset when you ask it to run a task for the 87th time. Avoid employee tension by using AI for dull tasks.Allow employees to be more creative.At the start of the Innovation Age, most routine work like scheduling, searching a
21、nd budgeting can be done by AI. 5 College degrees will become even more important, as an educated, creative workforce will be in high demand.AReduce employee tensions.BHelp employers find the right candidate.CBudgeting can be a tiresome and thankless task.DHere are some ways AI will change the job m
22、arket.EWith AI, you can provide data analysis faster and with more accuracy.FTherefore, employees will have more time to be productive and creative.GRun reports and get realtime data on how your companys campaign is doing.本文介绍了人工智能技术对职场的积极影响。1.解析 D顺承关系。空前一句提到AI对劳动力的积极影响,空后分四点详述,D项(以下是AI改变职场的几个方面)承上启
23、下,过渡自然,故选D项。2解析 E递进关系。由小标题可知,本段核心为Analyse date, E项中的data analysis与其呼应;G项也有realtime data,但衔接不够自然,故选E项。3解析 C顺承关系。本段关键词为budget,C项的关键词Budgeting与之呼应,故选C项。4解析 A总分关系。空处统领下文,A项中的reduce employee tensions与下文的avoid employee tension对应,故选A项。5解析 F因果关系。本段小标题的关键词是creative,F项中包含这一关键词,且F项作为空前一句的总结,符合逻辑,故选F项。.短文改错Last
24、 Friday, I was standing near a subway exit, to call a taxi. But no luck. Then I thought of the taxibooking app my friend recommended and I booked a taxi through my cell phone. Soon it came, and I stepped in, feeling pretty proudl of my hightech way and satisfied with the convenience brought by the a
25、pp. later, I was upset to find that the driver was busy looking his cell phone to get the next order. It was just then I began to worry about my safety. Whats , the drivers information might be unreliable. How can our passengers legal rights be if something bad happens? So be careful when you use th
26、e taxibooking app next time. 解析 try与主语I之间为主谓关系,故用现在分词trying作伴随状语。 解析 本处recommend的动作发生在谓语thought of之前,故用过去完成时。 解析 系动词feel后应接形容词作表语。 解析 此处与上文形成转折关系,故用连词But/Yet。 解析 look为不及物动词, look at仔细查看,为固定搭配。 解析 此处为强调句,被强调部分是时间状语just then,故用that。 解析 whats worse更糟糕的是。 解析 information为不可数名词,没有复数形式。 解析 此处表示“合法权利被保护”,故用被动语态。 解析 表示“下一次”用next time。