1、Section Introduction & Reading and VocabularyLanguage Points 品句填词1Chaplin was not just a genius; he was also one of the most influential figures(人物) in film history.2Our children was being educated(教育) to be green in everything they do.3Production(产量)of computers has increased double in the last few
2、 years.4We are very proud of the high quality(质量) of our product.5Agriculture(农业) in this country has developed greatly after liberation.6The shopkeeper said he would replace(更换) the TV set if we were not satisfied.7The scientist has made another breakthrough(突破)in this field, which is of great impo
3、rtance to the progress of science.8He needs a high income to support(供养) such a large family. 单句改错1Most parents devote all their lives to bringing in their children.inup2The flood came about as a result the heavy spring rains.result后加of3I dont like the way which he speaks to his mother.whichthat或在wh
4、ich前加in4Eating better and eating less could be the key to avoid cancer.avoidavoiding5Great quantities of sand was washed down the hillside by the heavy rain.waswere 课文语法填空The Chinese scientist, Yuan Longping, is a 1.leading(lead) figure in the ricegrowing world.He was born and brought 2.up in China.
5、As a boy he 3.was_educated(educate) in many schools.He studied agriculture in college.After 4.graduation/graduating(graduate) from Southwest Agriculture College, he has devoted 5.himself(he) to agriculture education and research ever since.He thought that the key to 6.feeding(feed) people was to hav
6、e more rice and to produce it 7.more(much) quickly.After many years hard work, he produced 8.a new plant by crossing different species of rice plant, 9.which could give a higher yield than either of the original plants.This breakthrough in rice breeding has made great 10.contributions(contribute) to
7、 the world. 单句语法填空1The majority of people in the town are strongly in support of the plan to build a playground for children.2It has been discovered that the traffic accident resulted from the drivers careless driving.3The first thing he does is (to)_finish(finish) his homework after school.4We are
8、planning to replace the old machines with/by some new ones.5Up to now, large quantities of food have_been_sent(send) to Africa to save the starving people.6The key to keeping(keep) this country a comfortable and clean place to live in is to_control(control) industrial pollution.7The old scientist ha
9、s made a breakthrough in growing rice, which will feed more people in the world.8(2019天津红桥区期中)The professor thought that the idea the young engineer brought up was worth considering.9I am really interested in his way to_study(study) English, which is helpful to me.10We cant figure out why quite a nu
10、mber of insects, birds and animals are dying out. 阅读理解AMost of us know about the Nobel Prize, especially the Nobel Peace Prize, but few of us know anything about the man who set them up. His name was Alfred Nobel. He was a great scientist and inventor himself. Besides, he had a big business. His bus
11、iness may surprise you. He made and sold explosives. His companies even made and sold weapons. Isnt this something that surprises you? The man who made money from weapons should set up the Peace Prize?Though Alfred Nobel had a lot of money from weapons, he hated war. He hoped that there would be no
12、war in the world. He was one of the richest in Europe. When he died in 1896, he let behind him a lot of money and his famous will. According to his will, most of his money was placed in a fund. He wanted the interest from the fund to be used as prizes every year. We know them as the Nobel Prizes. Th
13、e Nobel Prizes are international. Alfred Nobel wanted the winners to be chosen for their work, not the country they came from.Alfred Nobel had given his whole life to his studies and work and to the benefits of mankind. He made money all by his own efforts, but he let the world share his wealth. His
14、 inventions and wealth stay with the world for ever.【解题导语】艾尔弗雷德诺贝尔把他的一生献给了他的学习和工作, 以及人类的利益。他靠自己的努力挣钱, 但他分享了他的财富给这个世界。他的发明和财富永远留在世界上。1Alfreds business was _Amaking and selling explosivesBnot making and selling weaponsCmaking explosives and selling weapons Dmaking weapons and selling explosivesA解析:细节理
15、解题。根据第一段中的“His business may surprise you. He made and sold explosives.”可知他的企业是制造并贩卖炸药的。2Nobel wanted to set up the Nobel Peace Prize because _Ahe made enough moneyBhe hated warChe wanted to get more interest from the fund Dhe liked to live in a peaceful worldB解析:细节理解题。根据第二段中的“he hated war. He hoped
16、that there would be no war in the world.”可知Nobel讨厌战争, 因此他希望以后不再有战争。3Nobel Prizes come from _Aall Nobels money in the fundBall Nobels money in his company Call the interest from the fund Dsome of the interest in the fund C解析:细节理解题。Nobel Prizes的来源在本文中是指:“He wanted the interest from the fund to be used
17、 as prizes every year.”也就是他基金中每年的利息。4Which statement of the following is RIGHT according to the passage? ANobel set up his company to sell clothes.BMost of Nobels money was used for the world wars.CNobel Prizes are only for some people from some special countries.DNobel worked hard in his life and s
18、aved lots of money for the world to share.D解析:细节理解题。根据最后一段中的“He made money all by his own efforts, but he let the world share his wealth.”可知Nobel让全世界分享(share)他的财富。BIts the time of year when kids are thinking about their holiday wish lists. So whats a parent to do when a child asks for a smartphone?S
19、ydney Crowe is in sixth grade and has a smartphone.While she admits she mostly uses it for “playing games and watching television”, her mom, Patty, says thats not why Sydney got the phone.Pattys main concern was safety. The bus missed Sydneys stop enough times to really worry her parents. Without me
20、ans to call an adult, she would walk to school near a busy highway.Thats when Patty gave her daughter a phone. Patty says she rolled her eyes at the idea of her child having a smartphone, but finally decided to allow it for one main reason: peace of mind.On the other side of the argument, theres Mer
21、cy Shannon. Shes 9 years old and doesnt have a cellphone.Mercys mom, Brooke Shannon, like many other parents, faced the cellphone decision early on. She started an online promise called“Wait Until 8th”to create a community of parents waiting to give their kids smartphones until at least eighth grade
22、when most children are nearing high school.In addition to wanting her kids to have a break from screens, Brooke worries about the influence of social media(媒体)“Children just dont have the brain development at this age to be able to deal with the social situations that come with social media,” she sa
23、ys.That isnt just a parent concern. Richard Freed, a child psychologist(心理学家) and author of a book on the subject, wanted to research the topic after seeing an increase in the number of children coming to him with anxiety and depression.His suggestion? Put some ground rules in place.“I want parents
24、to understand how powerful these technologies are,” he says.Theres no magic age to give a kid a smartphone. Rather than considering the age of a child, we should think about maturity(成熟)【解题导语】本文是一篇议论文。随着科技发展,越来越多的人开始使用智能手机。如果一个正在上小学的孩子想要拥有一部智能手机,父母该不该给呢?5What does Sydney mainly use her smartphone fo
25、r?AStudies.BEntertainment.CCalling for help.DCommunicating with her family.B解析:细节理解题。由第二段中的“While she admits she mostly uses it for playing games and watching television”可知,Sydney主要用她的智能手机玩游戏和看电视,即娱乐。6According to Brooke, children can have smartphones when they are _A8 years oldB9 years oldCin 8th g
26、rade Din high schoolC解析:细节理解题。由第六段中的“She started an online. until at least eighth grade”可知,Brooke认为应该至少等到孩子上八年级,才可以给他们智能手机。7What led to Richard Freeds research on children having smartphones?AHis interest in the topic.BThe need of writing a book on the subject.CHis wish to warn parents of the power
27、of modern technologies.DThe fact that more children are having psychological problems.D解析:细节理解题。由倒数第三段中的“wanted to research the topic. with anxiety and depression”可知,Richard Freed看到越来越多的孩子们因为焦虑、抑郁等问题向他求助,之后萌生了研究这个课题的想法。8What does the author think parents should consider before giving children smartp
28、hones?ATheir age. BTheir safety.CTheir holiday wish. DTheir brain development.D解析:细节理解题。由最后一段中的“Rather than considering the age of a child, we should think about maturity(成熟)”可知,作者认为决定要不要给孩子智能手机时,不应该考虑他们的年龄,而应该看他们是否成熟,即大脑发育完善与否。 七选五Friendly people are welcoming.When you are friendly,you make other p
29、eople feel good about themselves and you also feel more confident about yourself. 1._ Being friendly doesnt have to mean changing who you are but doing little things to make others comfortable.2_ If you are not naturally friendly, you might feel embarrassed when you first try to be more welcoming wi
30、th others.One way to learn to be friendly is to think of an outgoing person and copy his/her postures(姿势),words and behavior.Be kind to strangers.An easy way to be friendly is to offer a smile to people you might normally ignore.Every day there are opportunities to be friendly with strangers. 3._Try
31、 to accept others. 4._ If someone new tries to chat with you,make an effort to contribute to the conversation instead of giving oneword answers.In a group, look out for one who doesnt seem to know anyone and try to accept him/her into the group.Stay in touch.Sometimes we neglect(忽视) to be friendly w
32、ith those we know the bestour close friends and family. 5._ Therefore,you can send a warm email to let your mother know that you are thinking about her.AObserve friendliness in others.BSmile and remember everyones name.CThey may want to hang out, but be too shy to ask.DSo friendliness is a winwin no
33、 matter how you look at it.EDont pass up the chance to be warm and make others comfortable.FActually, offering friendliness and warmth to them is also very important.GMaking new people you meet feel accepted forms a large part of being friendly.【解题导语】本文是一篇说明文,本文主要介绍的是如何对别人表示友好。1D解析:此空与前一句之间存在逻辑上的因果关系,介绍的是对他人表示友好会带来双赢的结果。2A解析:此空设于段首,是本段的主题句。主要介绍应该仔细观察他人是如何表示友好的。3E解析:此空与前一句形成递进关系,说明不要放过让他人感到温暖和舒适的机会。4G解析:此空对本段主题句进行了解释,说明要尝试去接纳别人。5F解析:此空与前一句形成指代关系。此空中的them指的是前一句中的those we know the bestour close friends and family。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有