1、课时作业9.从方框中选词并用其适当形式填空active; ash; damage; eruption; terrifying; luckily; warning;possibility; previous; ruin1. They seem to have nothing but bad_2. His main_after work is playing football with some friends.3. He_me not to go near the horse because it kicks.4. Smoke and flames came out of the volcano
2、 as it_5. The noise of the thunder_the small children.6. Almost each person has_been heavy smokers in the group.7. After the war the Japanese economy lay in_8. Many buildings were badly_during the war.9. Well do everything_to finish the task on time.10. Their house was burned to_overnight.答案1. luck2
3、. activity3. warned4. erupted5. terrified6. previously7. ruins8. damaged9. possible10. ashes.从方框中选词并用其适当形式填空according to;catch fire; put out;set fire to; take place; turn over11. The meeting will_as planned.12. The police hasnt found out who_the storehouse.13. She was rushing around madly trying to_
4、the fire.14. Dont stand too close to that stove. Your clothes may_.15. They divided themselves into three groups_age.16. The wheelchair_and Nancy was thrown out.答案11. take place12. set fire to13. put out14. catch fire15. according to16. turned over.阅读理解ANinety years ago a man named Howard Carter mad
5、e a great find.But he didnt discover an unknown people group or a new plant.He found the resting place of a king.People had seen signs of King Tutankhamuns tomb (坟墓) but had never found it.Finally, Carters team discovered a set of steps that led down to some underground rooms.There Carter found the
6、kings body and many of his treasures.Carter recorded his first impression in his popular book, The Tomb of TutAnkhAmen:At first I could see nothing, the hot air coming from the room causing the candle light to flicker (闪烁), but later, as my eyes grew used to the light, details of the room within app
7、eared slowly and clearly, strange animals and goldeverywhere the light of gold I was struck speechless with amazement, and when Lord Carnarvon, unable to stand the silence any longer, asked anxiously, “Can you see anything?” it was all I could do to get out the words, “Yes, wonderful things.”The dis
8、covery has made King Tutankhamun, Tut for short, one of the bestremembered kings of Egypt.Tut became king when he was only 9 years old and ruled ancient Egypt from 1332 to 1323 BC.No one is sure why, but he died suddenly before he turned 20.Because he died so young, there wasnt time to prepare a gre
9、at tomb for him.So he ended up with a smaller tomb.Its small size was actually the reason why it stayed hidden for so long.And, Tuts tomb was not like other Egyptian kingsit was not as damaged by time or robbers as other tombs.King Tuts tomb remains the bestkept royal (皇室的) tomb ever discovered.The
10、discovery of this little tomb has helped people learn a great deal about ancient Egypt.17We can learn from Paragraphs 1 and 2 that_AHoward Carter found Tuts tomb in the 1930sBthere were a lot of treasures in Tuts tombCHoward Carter found Tuts tomb by accidentDa new plant was found in Tuts tomb18How
11、did Howard Carter feel when he first saw Tuts tomb?ACalm.BProud. CDisappointed. DShocked.19What do we know about King Tut?AHe died of a strange disease.BHe ruled Egypt for about nine years.CHe is known to few people today.DHe built his own tomb over a long time.20Whats the text mainly about?AKing Tu
12、ts story.BHow to find a tomb.CHoward Carters achievement.DKing Tuts tomb.答案与解析本文是说明文。文章介绍了图坦卡蒙法老古墓的发现过程和现实意义。17B细节理解题。根据第二段最后一句There Carter found the kings body and many of his treasures可知,他发现了很多财宝,故选B。18D推理判断题。根据第三段Carter在其书中的描述I was stuck speechless with amazement可推知,Carter看到这个坟墓的时候觉得很震惊,故选D。19B细节
13、理解题。根据第四段ruled ancient Egypt from 1332 to 1323 BC.可知,Tut大约统治了古埃及九年,故选B。20D主旨大意题。全文主要介绍了图坦卡蒙法老坟墓的发现及意义,故选D。BDear Mr. Brown, My mom and I are always arguing and I have been angry about it and so has my mom. She does not listen to me when Im trying to tell her how I feel. She just tells me how disappoi
14、nted she is at me. I cant stand it! I have tried many times to talk to her about things, but it always leads to an argument. She never accepts the fact that sometimes she is wrong, even when she is obviously wrong. When I tell her things that she needs to try and work on, she says, “I am your mother
15、, not your friend. We dont work things out you listen to me!” I think this is unbelievable because I try to balance things out by compromising(妥协). I tell her that I am trying so hard to fix things and that she just needs to put in very little effort so that things will work. And her response is, “T
16、ry harder, and do everything I say. Then you wont need my effort.”I cant take it that shes so stubborn and mean! The biggest problem is that I dont have anyone to tell. I dont have any close friends here because my family moved here just a few months ago. And I cant tell my sister because my mom for
17、ces her to tell her everything I say. I cant talk to my dad because he just agrees with everything my mom says.I dont mean that theyre bad parents. They give me everything I need.I appreciate that, but I would rather have a good family relationship than material needs.What should I do?Yours,Alice21.
18、 When Alice tries to tell her mother how she feels,_A. her mother comforts her at timesB. her mother sometimes listens carefullyC. they usually end up getting into a fierce fightD. they usually end up with an unhappy experience22. According to Paragraph 1, what does Alice most probably think of her
19、mother?A. Easygoing.B. Strict.C. Unreasonable. D. Sensitive.23. Alice cant talk with her sister about her feelings because her sister_A. is stubborn and meanB. tells her friends about her troublesC. is too young to understand herD. tells her mother about what she says24. What is Alices problem?A. He
20、r mother doesnt really love her.B. She doesnt enjoy a good family relationship.C. Her parents dont give her what she wants.D. She is bad at getting along with others.答案与解析Alice无法和她的妈妈很好地沟通,这件事让她十分苦恼。21D细节理解题。根据第一段中的“She does not listen to me when Im trying to tell her how I feel.She just tells me ho
21、w disappointed she is at me.I cant stand it”可知,作者跟妈妈谈自己的感受时,最后总是闹得不愉快。22C推理判断题。根据第一段中的“I think this is unbelievable because I am the bigger person and try to balance things out by compromising.I am trying so hard to fix things and that she just needs to put in very little effort.”可推断出,作者觉得她的妈妈很不可理喻。
22、23D细节理解题。根据第二段中的“And I cant tell my sister because my mom forces her to tell her everything I say”可知应选D。24B细节理解题。根据第三段中的“They give me everything I need and I appreciate that,but I would rather have a good family relationship than material needs”可知,Alice的苦恼是:不能和家人建立良好的家庭关系。.七选五 Every day is a gift, a
23、nd if you look forward to enjoying each day with happiness, then you need to learn to make the most of your day. Here are some tips that can help you:Include healthy habits in your morning routine. Rise early and get ready for your new day. Go for a morning walk or run. Listen to good music. _25_ Al
24、l this will help you start your day in a positive way.Make a plan for the day. _26_ This will help you save a lot of time later in the day. If youre a student, make sure you arrange enough time for your homework or projects every day. Also, dont forget to spare some time to play!_27_ Read an interes
25、ting book, write something interesting in your diary, try a new hobby, spend time with your friends, or just watch your favourite show on television. Anyway, do whatever makes you happy.Try something totally new and learn from it. _28_ To prevent this, step out and take some time to do things that y
26、ou have never done before. This will not only make a day exciting, but also build your confidence.Ask someone in your life to be your accountability partner(责任同伴). It could be your brother or sister, parent or a good friend. _29_ So he or she will help you get over difficulties and achieve your goal
27、s.A. Have a balanced breakfast.B. Make time for short breaks.C. Try to do something fun every day.D. Doing the same things every day is boring.E. Review your day before you go to bed at night.F. This person encourages you, supports you and loves you.G. Make a list of all the tasks you want to comple
28、te during the day.答案与解析本文主要介绍如何充分利用自己的一天,过上充实的生活。25A本文一开头就说要充分利用自己的一天,需要有健康的晨间日程,吃一顿均衡的早餐应该包括在其中,故选A项。26G制订计划就是列出你一天想要完成的事情,故选G项。27C读有趣的书,写有趣的事,尝试新的爱好,与朋友在一起,看有趣的电影,即每天要做让自己开心的事,由此逻辑关系可判断选C项。28D尝试新的东西的反面就是每天做同样的事。而每天做同样的事是无趣的,所以应该试着尝试新的东西。由此逻辑可判断选D项。29F责任同伴就是鼓励你、支持你和爱你的人,由此逻辑可判断选F项。.语法填空Once there l
29、ived a rich man _30_ wanted to do something for the people of his town._31_ first he wanted to find out whether they deserved (值得) his help. In the center of the main road into the town, he placed _32_ very large stone. Then he _33_(hide) behind a tree and waited. Soon an old man came along with his
30、 cow.“Who put this stone in the center of the road?” said the old man, but he did not try to remove the stone. Instead, with some difficulty he passed around the stone and continued on his way. _34_ came along and did the same thing; then another came, and another. All of them complained about the s
31、tone but no one tried to remove _35_. Late in the afternoon a young man came along. He saw the stone, _36_ (say) to himself: “The night _37_ (be) very dark. Some neighbors will come along later in the dark and will fall against the stone.” Then he began to move the stone. He pushed and pulled with a
32、ll his _38_ (strong) to move it. How great was his surprise at last! _39_ the stone, he found a bag of money.答案与解析通过本文考查了学生对一些英语语法的理解和应用。如固定搭配,形容词副词的区别,名词的用法等。30who考查关系代词。该句为定语从句,先行词为man,所以这里的关系代词需用who,来修饰人。31But考查连词。这里前后为转折关系,所以需用连词but。32a考查冠词。这里需用冠词a表示泛指。33hid考查时态。该句需用过去时态,所以该空需用动词的过去式,hide的过去式为hi
33、d。34Another考查代词。Another“另外一个”,为代词。35it考查代词。这里用代词it代指前面的stone,所以这里需用代词it。36saying考查现在分词。He和say之间是主动关系,所以需用现在分词。37will be考查情态动词。该句需用一般将来时,所以需用情态动词will加动词原形。38strength考查名词。该空需用名词,strong为形容词,其名词形式为strength。39Under考查介词。这里指的是在石头下面,所以需用介词under。.短文改错My little cousin is greatly interesting in science.And he
34、does some dangerous experiments sometimes.Although his parents want to encourage him to be great scientist, at times they worry about his safety.Last week, if my cousin was doing an experiment, he hurts his thumb.My aunt felt sadly and wanted him to stop from doing that experiment.However, my cousin
35、 didnt want to give up.She said, “Many scientists got hurt when they were doing experiments, so they didnt give up.” My aunt had to let him finish the experiments and he finally succeeded in finish it.答案与解析 本文是一篇记叙文。文章主要讲述我表弟热爱科学,在一次做实验的时候弄伤了手指,姑姑很担心他,希望他放弃。但他坚持并成功的完成这项实验。40interestinginterested短语用法
36、错误。短语be interested in对感兴趣。句意:我的表弟对科学非常感兴趣。故将interesting改为interested。41great前加a冠词用法错误。名词scientist为可数名词,故前用不定冠词a。句意:虽然他的父母想鼓励他成为一名伟大的科学家。故在great前加a。42ifwhen/while连词用法错误。这里为引导时间状语,故用连词when/while。句意:当我表弟在做实验时,他伤了拇指。故将if改为when/while。43hurtshurt时态用法错误。根据文章的时态可知用一般过去时。当我表弟在做实验时,他伤了拇指。故将hurts改为hurt。44sadlys
37、ad词性用法错误。系动词felt后接形容词形式。句意:我姑姑很伤心,希望他停止做那个实验。故将sadly改为sad。45from去掉短语用法错误。stop doing sth.停止做某事。句意:我姑姑很伤心,希望他停止做那个实验。故将from去掉。46shehe代词用法错误。这里代指my cousin,故用he。句意:他说:“很多科学家在做实验时受伤了。”故将she改为he。47sobut连词用法错误。根据前后句之间的逻辑关系可知,这里表示转折关系。句意:但他们没有放弃。故将so改为but。48experimentsexperiment名词数用法错误。这里特指前面所做的那个实验,故用单数形式。句意:我姑姑不得不让他完成这项实验。故将experiments改为experiment。49finishfinishing短语用法错误。短语succeed in doing sth.成功做某事。句意:他成功的完成了它。故将finish改为finishing。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有