1、Section Integrating Skills & Cultural Corner.七选五Cats are the most popular pets among Americans. 1 Some cats like to catch small birds, like canaries (金丝雀)If someone looks very proud or satisfied with himself or herself, we say he or she looks like “the cat that ate the canary” 2 So if you “play cat
2、and mouse” with someone, you change between different kinds of behavior when dealing with another person.For example, a child might offer something sweet to her little brother and then take it away when he reaches for it.One old and funny expression describes something that is the best.Americans mig
3、ht say that something is “the cats miaow (喵)” 3 Sometimes people sleep for a short time during the day.This is called “a cat nap”If you tell about something that was supposed to be a secret, we say you “let the cat out of the bag” 4 Then someone might ask if “the cat has got your tongue”Have you eve
4、r watched children in a classroom when their teacher leaves for a few minutes? 5 It means people sometimes misbehave when there is no supervision (监督)You may have heard this expression: curiosity killed the cat.This means being too concerned about things that are not your business might cause proble
5、ms.AWhen the cat is away, the mice will play.BSometimes you are not able to speak or answer a question.CSometimes, a cat likes to play with a small animal it catches.DA cat will often catch a small animal and present it to its owner.EYou may have known that cats spend most of their time sleeping.FSo
6、 it is not surprising that there are many expressions with the word, “cat”GThe saying “that looks like something the cat dragged in” describes something in bad condition.【语篇解读】本文是一篇说明文。猫在美国是很常见的宠物,所以有很多关于猫的表述也不奇怪,本文就介绍了几个有关猫的表达。1解析:选F根据出现的位置可以知道这一句是总起句,与下文构成总分关系,下文的内容是有关猫的表达,所以答案是F。2解析:选C在下一句“So if
7、youplay cat and mouse with someone, you change between different kinds of behavior when dealing with another person.”中出现了cat(猫) 和mouse (老鼠)。根据常识,我们知道猫是抓老鼠的,这个正好和C选项中的“a cat likes to play with a small animal it catches 猫喜欢和它抓到的小动物玩”匹配,所以答案是C。3解析:选E根据下一句“Sometimes people sleep for a short time during
8、the day.”中出现的sleep(睡觉)和答案E中的“spend most of their time sleeping(花费很多时间睡觉)”匹配,所以答案是E。4解析:选B在下一句“Then someone might ask if the cat has got your tongue”中出现的tongue (舌头),根据常识可知舌头是与说话有关的,这与选项B中的speak(说话)匹配,所以答案是B。5解析:选A根据上一句的描述“Have you ever watched children in a classroom when their teacher leaves for a f
9、ew minutes?”意思是老师走了学生就会吵闹,这和“When the cat is away, the mice will play.”(直译:猫不在,老鼠乐翻天,意译:山中无老虎,猴子称大王)的表达是一致的,所以答案是A。.完形填空An old man went to live with his son, daughterinlaw, and 4yearold grandson. The old mans hands 1 , his eyesight was not clear, and his 2 unsteady (不稳定的)The family were 3 every nigh
10、t at the dinner table.But the elderly grandfathers shaky hands and 4 sight made this rather difficult.Peas rolled off his spoon onto the floor.When he grasped the glass, 5 would often spill (洒落) onto the tablecloth.“We must do something about grandfather,” said the husband.So the husband and wife se
11、t a small table in the corner.There, grandfather ate 6 in the corner while the rest of the family enjoyed dinner at the dinner table. 7 grandfather had already broken a dish or two , his food was served in a 8 bowl.Sometimes, when the family 9 grandfather, he had a tear in his eye as he ate alone. 1
12、0 ,the only words the couple had for him were sharp 11 when he dropped a fork or spilled food.The 4yearold boy watched all this 12 One evening before supper, the father 13 his son playing with wood scraps (小块) on the floor.He asked the child sweetly,“What are you making?” Just as 14 , the boy answer
13、ed,“Oh, I am making a little 15 for you and mama to eat your food from when I grow up.” The 4yearold boy smiled and went back to 16 on it.The words 17 the parents so much that they were 18 Then tears started to stream down their cheeks. 19 no word was spoken,both knew what they had to do.That evenin
14、g, the husband took grandfathers hand and 20 led him back to the family table.【语篇解读】文章讲述的是一个关爱老人的故事。老人年纪大了,手脚开始变得不听使唤。家人嫌弃手脚不便的老人,让老人单独吃饭,还经常批评老人打破餐具。这些场景都被四岁的孩子看到了,小男孩也学着爸爸妈妈的做法,给爸爸妈妈做木碗,等长大了让爸爸妈妈也用木碗吃饭。通过这件事,夫妇两人认识到了他们的错误。1A.woundedBmovedCtrembledDdragged解析:选C考查形容词辨析。A项意为“受伤的”;B项意为“感动的”;C项意为“颤抖的”;
15、D项意为“牵引的”。根据文章第四句“the elderly grandfathers shaky hands”可知,老人有手颤的毛病,故选C。2A.stepBfeetCspeechDbody解析:选A考查名词辨析。A项意为“脚步,步子”;B项意为“脚”;C项意为“演讲”;D项意为“身体”。“The old mans hands 1 , his eyesight was not clear, and his 2 unsteady(不稳定的)”老人手颤,视力不好,走起路来也不稳。根据句意可知,这里描述的是老人的肢体状况,故选A。3A.awayBtogetherCasleepDapart解析:选B考
16、查形容词辨析。A项意为“离开”;B项意为“一起”;C项意为“睡着的”;D项意为“分开的”。根据“Peas rolled off his spoon onto the floor.”可知,一家人每晚聚在一起吃晚饭,故选B。4A.losingBfailingCdisappearingDrising解析:选B考查形容词辨析。A项意为“失去的”;B项意为“衰退的”;C项意为“消失的”;D项意为“上升的”。这里指下降的视力,故选B。5A.foodBpanCmilkDdinner解析:选C考查名词辨析。A项意为“食物”;B项意为“平底锅,烤盘”;C项意为“牛奶”;D项意为“晚餐”。“When he gra
17、sped the glass, 5 would often spill(洒落)onto the tablecloth.”当他握住玻璃杯时,牛奶总是洒到桌布上。根据句意可知,杯子里装的是液体,故选C。6A.aloneBcasuallyCsteadilyDbitterly解析:选A考查副词辨析。A项意为“单独地,独自地”;B项意为“随意地”;C项意为“稳定地”;D项意为“强烈地,痛苦地”。根据“while the rest of the family enjoyed dinner at the dinner table”可知,老人独自一人在角落里用餐,故选A。7A.AfterBSinceCWhil
18、eDWhen解析:选B考查连词。A项意为“在之后”;B项意为“自从,因为”;C项意为“当时候,尽管”;D项意为“当”。根据“his food was served in a 8 bowl”可知,老人用的是木制的碗,防止老人吃饭时把碗打破。句子前后是因果关系,故选B。8A.smallBsafeCbigDwooden解析:选D考查形容词辨析。A项意为“小的”;B项意为“安全的”;C项意为“大的”;D项意为“木制的”。根据“grandfather had already broken a dish or two”可知,老人已经打破了一两个碗,家人给老人换了木制的碗,不容易摔烂,故选D。9A.glan
19、ced atBstared atClooked throughDlooked after解析:选A考查动词短语辨析。A项意为“一瞥”;B项意为“盯着看”;C项意为“浏览”;D项意为“照顾”。“Sometimes, when the family 9 grandfather, he had a tear in his eye as he ate alone.”有时,当家人瞥见老人时,老人眼里含着泪,故选A。10A.HoweverBOtherwiseCStillDRather解析:选C考查副词辨析。A项意为“然而”,表转折;B项意为“否则”;C项意为“然而,不过”;D项意为“相反”。这里不表转折,
20、用still加强语气,故选C。11A.commentsBquarrelsCwarningsDremark解析:选C考查名词辨析。A项意为“评论”;B项意为“争吵”;C项意为“警告”;D项意为“评论,意见”。“sharp 11 when he dropped a fork or spilled food”当老人弄掉叉子或洒出食物时,夫妇两人总是说一些尖锐的话语警告老人,故选C。12A.in silenceBin advanceCin dangerDin charge解析:选A考查介词短语辨析。A项意为“静静地”;B项意为“提前”;C项意为“处于危险中”;D项意为“负责”。“The 4yearol
21、d boy watched all this 12 ”4岁的小男孩静静地看着这些事情,不敢吱声,故选A。13A.researchedBnoticedCsearchedDexplored解析:选B考查动词辨析。A项意为“研究”;B项意为“注意到”;C项意为“搜寻”;D项意为“探索”。“the father 13 his son playing with wood scraps (小块) on the floor”父亲注意到儿子在玩一块木头,故选B。14A.firmlyBsuddenlyCcruellyDsweetly解析:选D考查副词辨析。A项意为“坚决地,紧紧地”;B项意为“突然”;C项意为“
22、残酷地”;D项意为“甜美地,良好地”。根据“He asked the child sweetly”可知,儿子用同样甜美的声音回答,故选D。15A.bowlBcupCspoonDpan解析:选A考查名词辨析。A项意为“碗”;B项意为“杯子”;C项意为“汤匙”;D项意为“平底锅”。根据“to eat your food from”可知,儿子在为爸爸妈妈做一个木碗,故选A。16A.worshipBworkCwhisperDweave解析:选B考查动词辨析。A项意为“尊敬”;B项意为“工作”;C项意为“低语”;D项意为“编织”。“went back to 16 on it”男孩说完后继续做木碗,wor
23、k on“继续工作,致力于”,故选B。17A.impressedBtouchedCconfusedDstruck解析:选D考查动词辨析。A项意为“给深刻印象”;B项意为“感动”;C项意为“使困惑”;D项意为“敲打”。“The words 17 the parents so much”男孩的话语让父母吓得目瞪口呆,struck“使感到(惊讶)”,故选D。18A.speechlessBhomelessCfearlessDhopeless解析:选A考查形容词辨析。A项意为“语塞的”;B项意为“无家可归的”;C项意为“无畏的”;D项意为“无望的”。“The words 17 the parents s
24、o much that they were 18 ”儿子说的话让父母吓了一跳,变得一时无话可说,故选A。19A.OnceBWhetherCThoughDUnless解析:选C考查从句辨析。A项意为“一旦”;B项意为“是否”;C项意为“尽管”;D项意为“除非”。“ 19 no word was spoken, both knew what they had to do.”尽管夫妇俩什么也没说,但两人都知道该怎么做了。前后表示转折关系,故选C。20A.gentlyBhappilyCfluentlyDfortunately解析:选A考查副词辨析。A项意为“温和地”;B项意为“开心地”;C项意为“流利地”;D项意为“幸运地”。“the husband took grandfathers hand and 20 led him back to the family table”男子握住老人的手,温和地把他带回到餐桌前,故选A。1be supposed to理应;应该2misbehavev行为不端3.curiosityn好奇心4elderlyadj.年龄较大的5.graspv抓紧;抓牢;理解;明白6streamv流出;流动
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有