ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:21 ,大小:140.17KB ,
资源ID:423625      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-423625-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2022版高考英语(外研版)总复习文档:必修二 MODULE 2 NO DRUGS WORD版含答案.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2022版高考英语(外研版)总复习文档:必修二 MODULE 2 NO DRUGS WORD版含答案.docx

1、2022版3年高考2年模拟专有电子资源必修二Module 2No Drugs(主题语境:人与自我正确的人生态度)Happiness is not meant to be destroyed, and wealth is not meant to be wasted.幸福不是用来破坏的,财富不是用来挥霍的。1 addict n.对(药物等)上瘾的人;瘾君子单句填空Im 19 years old and I used to be drug addict.(教材原句) Once you are addicted to (smoke), it is difficult to give it up.(a

2、ddict) to playing computer games, he is always absent from school.Toms parents are worried that he is to computer games which are . They want him to fight against his to computer games. (addict)句型转换Bob is addicted to playing computer games, seldom, if ever, listening carefully in class., Bob seldom,

3、 if ever, listens carefully in class.答案asmokingAddictedaddicted, addictive, addictionAddicted to playing computer games点拨(1)addicted adj.上瘾的be/become/get addicted to 沉迷于;热爱;迷上(2)addictive adj.使人上瘾的(3)addiction n.瘾;入迷;嗜好易错(1)addicted和addiction常与介词to连用,后跟名词、代词或动名词形式作宾语。(2)addicted常修饰人;addictive常修饰物。2

4、likely adj.可能的 adv.很可能选词填空(likely,possible,probable)It is the sun that gives off light and heat, which makes it for plants to grow.Recent studies suggest that as many as 5 in 1,000 new mothers are to have this problem.It is that he will come to the party.Would she mind playing against her former tea

5、mmates? Not . She is willing to play against any tough players.完成句子Drug users(更可能陷入麻烦) at school.(教材原句)David (不太可能开始) smoking because neither of his parents smokes.答案possiblelikelylikely/possible/probablelikelyare more likely to get into troubleis unlikely to start点拨(1)be likely to do sth.很可能做某事be u

6、nlikely to do sth.不可能做某事(2)It is likely that.很可能It is unlikely that.不可能(3)not likely 不可能(表示强烈反对)辨析likely/possible/probablelikely一般指表面上看来有可能,成为现实的可能性比possible要大。likely既可以用人作主语,也可以用物作主语,还可以用It is likely that.结构替换possible强调事情客观上有可能发生,但这种可能性较小,究竟能否成为现实尚存疑虑。possible不能用人作主语,常用It is possible (for sb.) to d

7、o sth.;It is possible that.结构probable一般指事情的发生是有根据的、合情理的或可信的,推理成分较重,所表示的事情成为现实的可能性在三个词中最大。probable不能用人作主语,表示某人可能做某事可以用It is probable that sb. .结构3 affect vt.影响;对有影响;感动;(疾病)侵袭选词填空(affect,effect,influence)Smoking in a park doesnt other people in the same way.(教材原句)However, far less has been known about

8、 how meal timing and exercise might general health.Consider theit will have on your future before you give up the job.Were having a meeting in half an hour. The decision to be made at the meeting will the future of our company.单句填空We want to know whether the drug has an effect peoples health.People

9、are now seeking (effect) ways of using the least energy to create the greatest benefit.Deeply (affect) by the film, she couldnt help weeping.答案affectaffecteffectinfluenceoneffectiveaffected点拨(1)affect sb./sth. 影响某人/某物 (2)effect n.作用;影响have an effect/influence on 对有影响effective adj.有效的;起作用的辨析effect/af

10、fect/influenceeffect n.(因某事物而导致的)变化,常与介词on搭配affect v.使产生变化;对有影响,affect=put/have an effect on.influence v.& n.指通过举例或说服等对行动、思想、性格等产生不易察觉的潜移默化的影响4 recognise(recognize) vt.认识;认知;认出;承认,认可单句填空Participants learn (recognise) smoking triggers (things that start them smoking) and they try to set a date in the

11、 future when they will stop smoking.(教材原句)Alexander tried to get his work (recognize) in medical circles.For weeks on end people walked round the streets wearing masks doing what they wanted to do without (recognize).He received the award in recognition his success over the past year.He was still ve

12、ry modest though he was recognized the best student in our class.完成句子从萨拉还是个小女孩的时候我就没见过她了,她已变得我都认不出来了。I havent seen Sara since she was a little girl, and she . 人们认为环境污染已成为人们面临的最严重的问题之一。environmental pollution has become one of the most serious problems that people face.答案to recogniserecognizedbeing r

13、ecognizedofas/to behas changed beyond/out of recognitionIt is recognized that点拨(1)recognize sb./sth.辨认出某人/某物recognize.as/to be承认是;认出是recognize sb./sth. by/from根据认出某人/某物(2)It is recognized that.人们公认(3)recognition n.认出;认可;承认in recognition of 认可;承认out of/beyond recognition 认不出来联想表示“认为是”的短语还有:regard.as.

14、;consider.as.;see.as.;view.as.;think of.as.;look on.as.;treat.as.。5 ban v.& n.禁止;取缔;禁令单句填空The government is thinking about banning(smoke) on public transport.(教材原句)They hope paper bags (ban) someday too and want shoppers to use the same reusable bags for years.I certainly think there should be a ban

15、 tobacco advertising.完成句子因为他造成了那起事故,所以他被禁驾三年。Hefor three years because of the accident he caused.中国政府下令禁止吃野生动物。The Chinese governmenteating wild animals.答案smokingwill be bannedonwas banned from drivingput a ban on/banned点拨(1)ban sb. from doing sth. 禁止某人做某事ban doing sth. 禁止做某事(2)a ban on.有关的禁令put a b

16、an on禁止1 break into 破门而入;强行闯入;突然开始介(副)词填空The next day, I broke a house and stole a television and a video recorder.(教材原句)He had to pause from time to time to wipe the sweat from his forehead, because the air-conditioning system broke.Before the war broke , many people put away possessions they could

17、 not take with them in safe places.Im surprised to hear that Sue and Paul have broken . They seemed very happy together when I last saw them.We were having a meeting when suddenly Tom broke and said something urgent.完成句子那个男孩想挣脱他的父亲,但没成功。The boy tried tohis father but in vain.科学家们认为他们开始在与癌症的战斗中取得突破。S

18、cientists think they are beginning in the fight against cancer. 答案intodownoutupinbreak away fromto break through点拨break in闯入;打断;插嘴break out爆发;突然发生break through克服;突破;冲垮break down (身体)垮掉;(机器)出故障;(化学)分解break up (关系)破裂;拆散break away from脱离;突然挣脱易错break into中的into是介词,其后面接宾语;而break in中的in是副词,属不及物动词短语,其后不能接宾

19、语。2 give up 戒除;放弃;让给介(副)词填空And here are some ideas to help people to give smoking.(教材原句)If a person has not had enough sleep, his actions will give him during the day.I wont give whatever great difficulties I come across in my life.This is a very special flower and it can give a strong sweet perfume

20、 at night.Do not give your credit card information unless it is a secure site.Now their talks have reached a key stage where one side must give in the other.答案upawayinoffoutto点拨give up sth. to 把某物让给/捐献给give away 暴露;泄露;分发;捐赠give in 屈服;让步give in to 屈服于;向让步give off 发出(气体、味道等);散发(光线等)give out 分发;公布;用尽;停

21、止运行3 belong to属于;为的财产;为的一员单句填空As is known to us all, China is a developing country(belong)to the third world.=As is known to us all, China is a developing country which(belong) to the third world.完成句子阅读第一至第六部分,然后决定它们属于哪篇文章。Read parts 16 and decide which article they .(教材原句)1876年日本军方绘制的一张日本地图证明这些岛不属于

22、日本。A Japanese map drawn by the Japanese military in 1876 proves that the islands Japan.出租车司机经常提醒乘客下车时带走自己的东西。The taxi driver often reminds passengers when they leave the car.答案belonging;belongsbelong todont belong toto take their belongings点拨(1)belong to中的to是介词,后接名词或代词。(2)belong to不用于进行时态,也没有被动形式。(3

23、)belongings n.所有物;财产 1 “否定词+比较级”表示最高级 教材原句I couldnt agree more.我非常同意。完成句子我从来没有听过比这更好的嗓音。I haveheard avoice.你买的这个好极了。Youone.你开车时再小心也不为过,因为交通事故经常发生。Youwhile driving a car, for accidents happen frequently.一句多译朱莉娅是她班上最高的女生。Julia is taller thanin her class.Julia is taller thanin her class.Julia is taller

24、 thanin her class.Julia is taller thanin her class.Julia is thegirl in her class.答案never;bettercouldnt have bought a bettercant be careful enough/too carefulany other girlall the other girlsany of the other girlsthe rest of the girls tallest点拨(1)cant/couldnt+比较级,该句型表示“非常;不能再”,从表面上看是否定形式,实际上是用否定形式表示肯

25、定的概念,表达最高级的含义。用于该结构中的否定词除了not之外,还有no,never,nothing等。(2)比较级在以下几种句式中均表示最高级含义:比较级+than+any other+单数名词all(the)other+复数名词anyone elseany ofthe other+复数名词the rest of+the+复数名词或不可数名词表示最高级含义的其他句型:(1)完成时+never+so+形容词(副词)/so+形容词+a(n)+单数名词/such+形容词+名词(2)cant.+形容词(副词)+enough/too+形容词/副词2 whatever引导让步状语从句 教材原句Whate

26、ver youre doing when you want to smokedo something else!无论你在做什么,当你想抽烟时,做点别的事吧!用whatever,no matter what, however填空The lawyer seldom wears anything other than a suit the season is. hungry I am, I never seem to be able to finish off this loaf of bread.Some people believe has happened before or is happe

27、ning now will repeat itself in the future.She is very dear to us. We have been prepared to do it takes to save her life.完成句子Believe it or not. Im always on your side (不管你有什么困难).答案whateverHoweverwhateverwhateverwhatever/no matter what difficulties you have点拨(1)whatever、whoever、whichever、whomever既可引导名

28、词性从句,也可引导让步状语从句,在引导让步状语从句时相当于no matter what/who/which/whom。(2)whenever、wherever、however引导让步状语从句,相当于no matter when/where/how。(3)however相当于no matter how。句式结构:however+形容词/副词+主语+谓语。1 教材与语法填空阅读所学课文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Adam Rouse used to be a drug addict,1.first started using drugs at 15 and continue

29、d to buy cannabis from a man in the street for about six months.Then 2.man offered him some crack cocaine.When Adam went back and wanted 3.(many)crack cocaine,the man asked him 4.a lot of money. 5.he didnt have enough money,and was in great pain.Then Adam broke into a house, 6.(steal)a television an

30、d a video recorder and sold them in a shop.With the money he bought some more crack cocaine from the same man. By this time he was 7.(addict)to crack cocaine.And he had to steal something every day to pay for the drugs. Finally he 8.(take)to the police station,where he took the doctors advice and st

31、opped taking crack cocaine 9.(immediate). Now Adam Rouse works in a center for drug addicts, 10.(help)others to stop taking drugs.答案1.who2.the3.more4.for5.But6.stole7.addicted8.was taken9.immediately10.helping2 教材与短文改错根据课文内容,对下面材料进行修改。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。In almost every US city

32、 and town,there are local organizations to help the people stop smoking.Participants learn to recognize smoking triggers and he try to set a date in the future when they stop smoking.One of the most popular and success is the California Smokers Helpline.It provides some advices for people which want

33、 a cigarette.For example,whichever youre doing when you want to smoke,do something else.It also gives some ideas to help people to give in smoking.One of these suggestion is that one develops new interests such as walking,biking or jogging.答案1.第一句:去掉the2.第二句:hethey3.第二句:stop前加will4.第三句:successsucces

34、sful5.第四句:advicesadvice6.第四句:whichwho/that7.第五句:whicheverwhatever8.第六句:inup9.第七句:suggestionsuggestions10.第七句:developsdevelop3 教材与话题写作.写作要点根据下面的素材,用本模块所学词汇和句式结构完成句子。1.李华,属于二班的一个学生,过去沉溺于毒品。2.为了让他戒掉这个坏习惯,他的父母减少了他的生活费用。3.他们告诉他照这样下去他很可能会被送进监狱。李华不愿意听。4.为了弄点钱,一天他闯入附近的一座房子然后被捕了。5.警察告诉李华他处于危险之中,决定把他送到戒毒中心。.连

35、句成篇将以上句子连成一篇语言流畅、用词准确、逻辑严密的短文。_答案One possible version:Li Hua, a student belonging to Class 2, used to be addicted to drugs. His parents reduced his living cost in order to let him give up the bad habit. Whats more, they told him that he was likely to be sent to prison if he went on like this. Howeve

36、r, Li Hua wouldnt listen to them. To get some money, he broke into a house nearby one day and then was arrested. The policeman told Li Hua that he was in danger and decided to send him to a center for drug addicts.阅读理解A(2020湖南长沙一模)Sally Dawly is a woman from Auburn, California. Over the last three a

37、nd a half years, the anti-littering woman has spent most of her free time picking up cigarette butts (烟头) from the streets of her home city.Called the “Butt Lady” by her local community, Dawly began her mission to rid the streets of her city of cigarette butts in October, 2014.The woman looked for c

38、igarette butts, picked them up and threw them in the trash. To keep a count of how many butts she picks up, the Butt Lady has been using a tablet(平板电脑), and earlier this month, she hit a historic milestoneone million cigarette butts.“I got tired of going on my walks and seeing cigarette butts everyw

39、here,” Sally Dawly said. “Im just shocked that I had to pick up so many. Ive ever picked up 3,000 butts in one day,” she said. “Dont throw away your butts; better yet, stop smoking.”With so many cigarette butts littering the streets, can one persons efforts really make a difference? Surprisingly, th

40、e answer seems to be yes. Soon after the Butt Lady of Auburn started her mission and word of her efforts spread, cigarette cans started appearing around bars and restaurants in the city. Members of the local community even came out to cheer her on as she approached her one-million-butt milestone.Sal

41、ly knows her citys cigarette butt littering problem wont be solved anytime soon, but she hopes her work will inspire people to at least think twice before dropping cigarette butts in the streets. She has decided to continue cleaning up after irresponsible smokers, and already has a new milestone in

42、her sightstwo million cigarette butts.Word of the Butt Ladys efforts to keep the streets cigarette butt-free has reached neighboring communities as well, and CBS Sacramento reports that other cities have started seeking her help as well.1.Why does Sally Dawly carry an iPad with her while picking up

43、the butts? A.To entertain the crowds.B.To monitor the smokers.C.To attract peoples attention.D.To record the number of the butts.2.How did Sally Dawly feel when picking up cigarette butts?A.Excited but upset.B.Shocked and sorry.C.Frightened but content.D.Astonished and desperate.3.From the text what

44、 can be inferred about Sally Dawly?A.She picks up nearly 3,000 cigarette butts every day.B.She will work in other cities in California in the future.C.She has set a new goal of picking up two million cigarette butts.D.She picked up one million cigarette butts with members of her community.4.What is

45、the text mainly about?A.Californias “Butt Lady”.B.Fighting against smoking.C.Californians health problems.D.Smoking problems in California.答案语篇解读众所周知,吸烟有害健康,然而有时候让人更加烦恼的是随处可见的烟头。在美国加利福尼亚州有这样一位“烟头女士”,她利用业余时间捡拾烟头,并在最近捡到了第100万个烟头!1.D细节理解题。由第二段中To keep a count of how many butts she picks up, the Butt La

46、dy has been using a tablet可知为了记录自己捡到的烟头数量,她带了平板电脑。故选D项。2.B推理判断题。根据第三段内容可知Sally很厌烦看到这么多烟头,她对捡起来这么多数量的烟头感到震惊,并且劝告大家最好不要吸烟。因此她的感受应该是“震惊和难过的”。故选B项。3.C细节理解题。根据倒数第二段中and already has a new milestone in her sightstwo million cigarette butts可知C项正确。根据第三段.Ive ever picked up 3,000 butts in one day.可知A项错误;根据最后一段

47、可知Sally的行动影响了邻近的城市,但并不是她要去邻近的城市工作,故B项错误;根据倒数第三段Members of the local community even came out to cheer her on.可知D项错误。故选C项。4.A主旨大意题。本文讲了来自加利福尼亚州的一位女士在业余时间捡起了一百万个烟头,并且获得了“烟头女士”的称号,故选A项。B(2019云南一检,C)The legislature(立法机构) finds that the cigarette is considered one of the deadliest products in human histor

48、y, so it begins a new bill introduced in Hawaiis State House, calling for a ban on cigarette sales in the state by 2024.Hawaii has some of the most restrictive cigarette laws in the nation. In 2016, it became the first state to raise the age to buy cigarettes to 21. Now, its new bill calls for raisi

49、ng the cigarette-buying age to 30 by 2020, up to 40, 50 and 60 in each following year, and up to 100 by 2024.That would effectively clear Hawaiis store shelves of cigarettes, although tourists could still bring them in. The age limits would not apply to e-cigarettes, cigars or chewing tobacco.And cu

50、riously, Hawaii would offer its centenarians (百岁老人) the chance to buy cigarettes near the end of their life if they could find them.Richard Creagan, the bills sponsor, said that he hoped the bill could represent an “end game” for the cigarette problem, and that it might be easier to pass the bill in

51、 Hawaii than in a mainland state.“On the mainland they have more trouble with this because they have states around them that are selling cigarettes,” he said. “We dont have any states around us. And thats why I thought it could be done here, and it would be kind of an example for the rest of the nat

52、ion and the world.”Creagan told the Hawaii Tribune-Herald hes confident that the bill will survive any court challenges.In 2015, the National Academy of Sciences released a report arguing that increasing the age to buy tobacco to 21 would have a “considerable impact” on the age at which someone take

53、s their first puff. The report also suggested “if someone is not a regular tobacco user by age 25, it is highly unlikely he or she will become one.”5.What can we know about Hawaii from Paragraph 2?A.Hawaii has no cigarette laws at present.B.The cigarette-buying age will be 50 in 2023.C.The age to bu

54、y cigarettes was raised to 21 in 2016.D.All cigarette stores in the state have been closed.6.What does the new bill call for?A.Even tourists cant bring cigarettes to Hawaii.B.No one under 100 can buy cigarettes by 2024.C.Hawaiians cant buy cigarettes in other states.D.Growing tobacco is not allowed

55、in Hawaii.7.The underlined words in the last paragraph mean “”.A.buys their first pack of cigarettesB.smokes their first cigaretteC.quits smoking for the first timeD.first offers cigarettes to others8.What is the main idea of the text?A.Hawaii is considering a bill to ban cigarette sales.B.Hawaii wi

56、ll lower the cigarette-buying age.C.Hawaii is to ban smoking in its neighboring states.D.Hawaii has released a report on the harm of smoking.答案语篇解读本文为说明文。文章围绕夏威夷正在考虑一项禁止香烟销售的法案展开,相关人士就此表达了自己的看法。5.C细节理解题。根据第二段第二句In 2016, it became the first state to raise the age to buy cigarettes to 21.可知,夏威夷在2016年成

57、为第一个将购买香烟的年龄提高到21岁的州。故选C项。6.B细节理解题。根据第二段中Now, its new bill calls for raising the cigarette-buying age to 30 by 2020, up to 40, 50 and 60 in each following year, and up to 100 by 2024.可知,新法案要求到2020年将购买香烟的年龄提高到30岁,在接下来的每一年分别提高到40岁、50岁和60岁,到2024年提高到100岁。由此推断,到2024年时,100岁以下的人不能买香烟。故选B。7.B词义猜测题。根据下文The r

58、eport also suggested “if someone is not a regular tobacco user by age 25, it is highly unlikely he or she will become one”.(报告还指出“如果一个人在25岁之前不经常吸烟,那么他或她成为烟民的可能性就非常小”。)可推断,把购买烟草的年龄提高到21岁是为了推迟人们“第一次抽烟”的时间,使得他们在25岁之前不能经常吸烟,从而使人们不成为烟民。故画线单词应为“抽第一根烟;第一次抽烟”,故选B项。8.A主旨大意题。根据第一段提出的话题以及文章主要围绕这一话题进行展开,说明了相关人士

59、对于夏威夷禁止香烟销售的法案的看法和意见可知,文章的中心思想是夏威夷正在考虑一项禁止香烟销售的法案。故选A项。.七选五(2020课标全国)Emoji(表情符号)and Workplace CommunicationIn Asia, messaging platforms are growing rapidly, with users in the hundreds of millions, both at work and play. 1. Its been reported that 76 percent of employees in some western countries are

60、using emojis at work.Written communications can often read as cold and dull. Using emojis can add humor and feeling, keeping intention clear. 2, encouraging better and more frequent communication.In any given office, employees can range from age 22 to 70 and beyond, and finding common ground in comm

61、unication style can be a challenge. 3. While the younger generations prefer to communicate visually, for those used to working with traditional tools like email, it may feel like a learning curve(曲线). The good news is that its simple to learn and can be worth the effort.There is also the matter of t

62、one(语气). Who hasnt received an email so annoying that it ruined an entire day? 4. Emoji can help communication feel friendlier, and even a serious note can be softened with an encouraging smile.5, and emoji can contribute directly to that positive outcome. And when your employees begin adding smilin

63、g emojis to their business communication, youll know you have succeeded in improving your work culture.A.Messages with emojis feel more conversationalB.Even a formal email can seem cold and unfriendlyC.Sending smiling faces to colleagues may seem strangeD.The popularity of these platforms is spreadi

64、ng globallyE.Giving employees the tools enables them to communicate honestlyF.Studies show that friendlier communication leads to a happier workplaceG.An easy way to bring all work generations together is with a chat platform1.2.3.4.5.答案语篇解读本文是一篇说明文,主题语境是人与社会,主题语境内容为介绍表情符号与工作场所交流。文章介绍了表情符号的几个优点。本文旨在

65、培养学生的逻辑分析和语言能力。1.D过渡句。these是对上一句中messaging platforms的指代,the popularity照应下一句中76 percent of employees.are using emojis at work。故D项是最佳选项。2.A细节句。上一句说使用表情符号可以增加幽默和感情,让意图清楚,设空处进一步讲述表情符号的功能。故选A项(使用表情符号的信息让人感觉更具有会话性)。3.G细节句。本段首句表明雇员的年龄范围从22到70及以上,找到一个共同的交流方式可能是个挑战。设空处具体解释应对挑战的方法。故选G项。4.B细节句。这一段阐明表情符号在语气中的作用

66、。上一句为电子邮件如此令人烦恼,设空处衔接上文,甚至正式的电子邮件也会冰冷和不友好。故选B项。5.F主题句。根据设空处位置可以推测此处为主题句,是对文章的概括。 研究表明更为友好的交流有助于建立更快乐的工作氛围。 后面的并列分句说明表情符号就会产生那个积极的效果。因此,F项是最佳选项。长难句While the younger generations prefer to communicate visually, for those used to working with traditional tools like email, it may feel like a learning cur

67、ve.尽管年轻一代喜欢面对面交流,然而对于那些习惯使用电子邮件这样的传统工具的人来说,聊天平台可能像一个不断学习的曲线。本句是一个主从复合句。 while引导让步状语从句;for those.是介词短语作状语,used to working with traditional tools like email是过去分词短语作those的后置定语。.短文改错(2020福建漳州模拟)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把

68、多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I still remembered my working experience in a caf last summer. One day, I entered into it to get a drink. However, what attracted my attentions was not the menu, but a notice said, “NOW HIRING”. I took look at the req

69、uirements but thought maybe I could have a try. On arriving home, I talked to my parents about get a part-time job in the caf during the summer vacation and he strongly supported me. Determine to challenge myself, I went to the interview. Fortunate, I passed it and I was really proud of myself!答案1.第

70、一句:rememberedremember句意:我还记得去年夏天在一家咖啡馆工作的经历。此处表达:我现在仍然记得此事,所以谓语动词要用一般现在时。2.第二句:去掉into此处表达:我走进这家咖啡馆。enter是及物动词,后面直接跟宾语,不需要加介词。3.第三句:attentionsattention句意:然而,吸引我注意力的不是菜单,而是一张写着“现招”的告示。attention是不可数名词,没有复数形式。4.第三句:saidsaying此处是现在分词作定语,修饰前面的名词notice,两者之间是主动关系,所以要用v.-ing形式。5.第四句:在took后加a句意:我看了一下要求,然后想或许我

71、可以试一试。take/have a look at 看了看。6.第四句:butand前后在意思上是并列关系,应该用并列连词and连接。7.第五句:getgetting介词about后面应该用v.-ing形式作宾语,故把get改为getting。8.第五句:hethey我和爸妈讨论此事,所以此处应该是:他们都支持我。故把he改为they。9.第六句:DetermineDetermined句意:决心挑战自己去面试了。逗号前是非谓语动词作状语,根据be determined to do sth.可知,此处要用Determined。10.第七句:FortunateFortunately此处应该用副词作

72、状语,修饰整个句子。.书面表达(2020湖南长郡中学三模)假定你是李华,你收到了来自英国的朋友Mr. Nathan从北京寄来的纪念中华人民共和国成立70周年(anniversary)的邮票。现在请写一封电子邮件。要点如下:1.收到邮票的心情;2.表示感谢;3.询问对方情况及是否需要帮助。注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。_答案One possible version:Dear Mr. Nathan,Having received your wonderful giftstamps for the 70th anniversary of the Peoples Repu

73、blic of China, I feel more than excited and pleased. Im thankful for your considerate and thoughtful present. As you know, these stamps are so great and important to a stamp collector that I will keep them forever. You must have made great efforts in collecting these stamps. I must say thank you very much.How about your work in Beijing? Wish you all the best, and tell me your demands during your stay in China, and I will try my best to help you.Hope to communicate more often.Yours,Li Hua 21 / 21

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1