ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:9 ,大小:171.84KB ,
资源ID:423494      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-423494-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2022版高考英语大二轮复习第五部分书面表达专题二十二应用广告类阅读+社会文化类阅读+完形填空+书面表达优选习题.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2022版高考英语大二轮复习第五部分书面表达专题二十二应用广告类阅读+社会文化类阅读+完形填空+书面表达优选习题.docx

1、专题二十二应用广告类阅读+社会文化类阅读+完形填空+书面表达.阅读理解A(2022辽宁鞍山一模)Haad Farang (Haad Sai Yao),KohMukThis small but striking bay in Thailand has water free from riptides(激流),making it safe for families to play water in the sun.As its nickname impliesFarang is Thai for foreignersyoull find a large concentration of backp

2、ackers here.Still,with only a couple of simple food shops,its a far cry from the noises of Chaweng beach on Koh Samui or Kamala on Phuket,which makes it to be one of the top tourist destinations.Rent a sea kayak(皮划艇)(100 baht,which is around2 an hour) and go around the corner to Tham Morakot (the Em

3、erald Cave),a winding cave that opens up to a bay walled by thick leaves and often visited by groups of monkeys.It is very inspiring,but to fully appreciate it,be sure to prepare a light to avoid knocking into cave walls and other kayaks.To avoid being crowded,make the trip in the late afternoon.Whe

4、re to eatThe Ko Yao Viewpoint Hotel is the best place for tourists.Drink the sweet cocktails in favour of an icy Chang beer and sit in the last rays of the day.Where to stayCheaper hotels of comparable quality are set slightly back in the forest,but if you want beachfront access its worth choosing o

5、ne of the basic hotels at Koh Mook Charlie Beach Resort (bungalows from 32).Getting thereFly from Bangkok to Trang with Air Asia (from 30),then take a one-hour Tigerline ship from Hat Yao Pier (19).Besides,a five-hour ship from Phuket at Rassada Pier(41) goes directly to the island and will drop pas

6、sengers at Haad Farang.For more information and service,please click here.【语篇解读】本文是广告类应用文。介绍了泰国水域的一处安静的海湾Haad Farang。1.What is most likely to attract many people to Haad Farang?A.Its riptides.B.Its scenery.C.Its simple food shops.D.Its quiet environment.答案D解析细节理解题。根据第一段中的“.its a far cry from the noi

7、ses of Chaweng beach on Koh Samui or Kamala on Phuket,which makes it to be one of the top tourist destinations.”可知,吸引人们的是Haad Farang安静的环境。答案为D项。2.What can we infer about the Tham Morakot?A.It has winding rivers suitable for boating.B.There live groups of monkeys inside it.C.Tourists need to take car

8、e when swimming here.D.There are fewer people in the late afternoon.答案D解析推理判断题。根据第二段中的“To avoid being crowded,make the trip in the late afternoon.”可知,到傍晚的时候去会避免拥挤,所以推断下午晚些时候人少了。答案为D项。3.Which of the following is the advantage of the hotels back in the forest?A.They are near the sea.B.They are not exp

9、ensive.C.Its very quiet there.D.Its of high quality there.答案B解析细节理解题。根据文中的“.its worth choosing one of the basic hotels at Koh Mook Charlie Beach Resort (bungalows from 32).”可知,这个酒店值得选择是因为便宜。答案为B项。4.Where is the text most probably taken from?A.Travel magazines.B.Newspapers.C.Internet.D.Travel Agency

10、notes.答案C解析细节理解题。根据最后一段“For more information and service,please click here.”可知,这篇文章应该是出现在网页上,所以答案为C项。B(2022黑龙江双鸭山期末)For me,2022 was a milestone year.I was turning 70,and just as I was deciding how to celebrate,a brochure arrived from a seniors travel company about a special tour of the UK and Irelan

11、d.It was perfect,as they were visiting the birthplace of my grandparents where Id always longed to go.The tour started off well in London.However,the next morning I began to feel unwell during the tour and was admitted to Warwick Hospital.On regaining consciousness two days later I realized with hor

12、ror that the tour had gone ahead,leaving me alone and barely able to function,surrounded by strangers thousands of kilometers from in a country where no one can be contacted for help.As I stared across the room,another patient and her male visitor smiled.Introducing themselves as Sue and Roger,they

13、said they had been told of my troubles,and offered to contact my relatives in Australia.Ten days later,I was discharged but was still too weak to travel.Sue and Roger suggested I stay at the Falcon Hotel.Each morning they came with magazines,books and special treats.I then spoke of a friend in New Z

14、ealand who also over the years had been to my home to listen,advise and assist whenever needed and I explained he was a famous retired surgeon in Auckland and I told them more information about him.Sue suddenly shouted Don Martin!” Martin turned out to be Rogers stepbrother.We sat staring at each ot

15、her surprisingly before shouting how this miracle had brought us together in a hospital when I was so much in need.How lucky I was!Ever since the bond between us has grown.We keep in contact and hope very much to meet again.【语篇解读】本文是社会文化类阅读。作者在为如何庆祝70岁生日发愁时,他收到了老年旅游公司发来的小册子。他决定去祖父母出生地看看,但是在旅途中生病住院,幸

16、亏有病友的帮助他才渡过难关。他们结下了深厚的友谊。5.Whats the main idea of the first paragraph?A.It indicates the reason for the special tour.B.It praises the scenery of the UK and Ireland.C.It introduces the life of the author herself.D.It expresses satisfaction with the tour firm.答案A解析推理判断题。根据第一段内容可知,作者在为如何庆祝70岁生日发愁时,他收到了

17、老年旅游公司发来的小册子,所以第一段表明了这次特殊旅游的原因。答案为A项。6.What did the author realize after her consciousness?A.She was surrounded with her tour companion.B.She was left where there was no way to contact.C.She was exposed to an absolutely strange world.D.She was able to catch up with her tour group.答案C解析推理判断题。根据第二段“On

18、 regaining consciousness two days later I realized with horror that the tour had gone ahead,leaving me alone and barely able to function,surrounded by strangers thousands of kilometers from in a country where no one can be contacted for help.”可知,作者在旅游中不舒服住进了医院,当恢复意识时发现自己处于完全陌生的地方。答案为C项。7.What does t

19、he underlined sentence“I was discharged”mean in Paragragh 3?A.I had a successful operation there.B.I was permitted to leave hospital.C.I was urged to pay for the treatment.D.I failed to afford the medical fees.答案B解析词义猜测题。根据第三段“Ten days later,I was discharged but was still too weak to travel.Sue and

20、Roger suggested I stay at the Falcon Hotel.”可知,Sue and Roger建议作者住在Falcon Hotel,是因为作者被允许出院了,所以答案为B项。be discharged“可以出院”。8.Which would probably be the best title for this passage? A.The precious and instructive lessonB.The timely and generous helpC.The friends from my tour groupD.The joy from an unfor

21、gettable tour答案B解析主旨大意题。本文主要讲述在作者生病住院,出院后依然太虚弱不能旅行时,Sue and Roger给予了身处异地的作者急需的慷慨帮助,作者非常感激。答案为B项。.完形填空(2022宁夏银川一中模拟)Making finger puppets(木偶) is a simple and cheap craft project for children and adults alike.These 1 can be crafted from colorful paper or felt (a thick soft material made of wool,hair o

22、r fur),or other 2 materials around the house.Some people are 3 enough to make custom finger puppets based on their own imagination,while others get 4 from books or websites.If you dont know what to 5,there are models for both felt and paper hand puppets around the web.Remember that you are not 6 to

23、humans and animals;flowers,household objects,and heavenly bodies can also be 7 in a finger puppet story.First,8 what materials the hand puppets will be made from and gather them up.You will also 9 scissors,needle and thread or glue,and things to decorate the base with.Regular glue is unreliable when

24、 10 felt finger puppets.Such glue can be 11 by hot glue,a very strong kind of glue.The second step is to make a base for your puppet.12 two pieces of paper or felt and glue or sew them together,leaving enough room to fit a(n)13 inside.If you are creating a felt finger puppet,turn the newly crafted b

25、ase inside out to 14 the seam (the line where things have been sewed together).15 the base is finished,it is time to 16 your finger puppet.You can sew,draw,or glue on the 17 of a finger puppetyou can give it whatever expression you want.To 18 the design,some people even buy pre-made accessories(饰品)

26、like googly eyes,felt mouths,or animal parts.If using glue,give the finger puppet time to 19 before playing with it.Finally,fit the puppet on your finger and determine if any final additions should be made before putting away the 20 crafting materials.【语篇解读】本文是说明文。介绍了finger puppets(手指布偶)的制作流程。1.A.cl

27、othesB.toysC.presentsD.cards答案B解析行文逻辑题。前文提到finger puppets,所以这里用toys“玩具”来替代。答案为B项。2.A.healthyB.strangeC.simpleD.special答案C解析词义辨析题。A项“健康的”;B项“奇怪的”;C项“简单的,简朴的”;D项“特殊的”。根据上文的“colorful paper or felt (a thick soft material made of wool,hair or fur)”可知,制作手指布偶的材料是彩纸和毛毡等再简单不过的材料;再根据后面“materials around the ho

28、use”可知,其他材料也都是家里可以找到的简单材料,所以答案为C项。3.A.creativeB.fastC.patientD.careful答案A解析词义辨析题。A项“有创造力的,创新的”;B项“快速地”;C项“耐心的”;D项“仔细的,认真的,小心的”。根据该句后面“based on their own imagination”可知,制作手指布偶可以依据自己的想象力,所以可以随意创新。答案为A项。4.A.resultsB.ideasC.tasksD.chances答案B解析词义辨析题。A项“结果”;B项“想法,主意”;C项“任务”;D项“机会,可能性”。人们不仅可以按照自己的想象去制作布偶,而

29、且也可以从书籍或网络上获取一些想法和灵感。答案为B项。5.A.keepB.searchC.bringD.make答案D解析行文逻辑题。根据后文“there are models for both felt and paper hand puppets around the web”可知,如果不知道做什么,网上有现成的用彩纸和毛毡手工做成的模型供参考。动词make在文中多次重复。答案为D项。6.A.directedB.ledC.limitedD.connected答案C解析词义辨析题。A项“指导,指示”;B项“带领,通向”;C项“限制”;D项“联系,连接”。根据后面“humans and ani

30、mals;flowers,household objects,and heavenly bodies”可知,制作手指布偶的题材广泛,不受限制。答案为C项。7.A.charactersB.namesC.picturesD.secrets答案A解析词义辨析题。A项“人物,角色,文字,特征,性格”;B项“名字”;C项“照片,图片”;D项“秘密”。根据上一题的分析可知,布偶的题材多种多样,可以是各种人物和角色。答案为A项。8.A.imagineB.learnC.concludeD.decide答案D解析文化常识题。A项“想象”;B项“学习,得知,了解到”;C项“总结,概括,推断”;D项“决定,裁决”。

31、根据该句“what materials the hand puppets will be made from”及常识判断,制作布偶的第一步应该是先选择制作的材料和准备工具,所以答案为D项。9.A.needB.showC.expectD.allow答案A解析词义辨析题。A项“需要”;B项“展示”;C项“期待,料想”;D项“允许”。根据后面“scissors,needle and thread or glue,and things to decorate the base with”可知,这是制作布偶需要的工具,所以答案为A项。10.A.dealing withB.working withC.ch

32、ecking withD.playing with答案B解析词义辨析题。A项“应对,处理”;B项“和一起工作”;C项“查看,核实,商量”;D项“同一起玩,玩弄”。句意:把玩用毛毡制作的手指布偶时,普通胶粘的布偶往往不够结实。答案为B项。11.A.changedB.replacedC.coveredD.influenced答案B解析词义辨析题。A项“改变”;B项“替代”;C项“覆盖,走完一段路程,报道,足够支付”;D项“影响”。这样的普通胶可以用热熔胶代替。答案为B项。12.A.FetchB.TurnC.BuyD.Take答案D解析词义辨析题。A项“去取回”;B项“转身,转动”;C项“买”;D项

33、“带走,取出,耗费,接受”。句意:取出两张彩纸或毛毡,然后用胶水粘在一起,或者用线缝在一起。答案为D项。13.A.handB.armC.fingerD.head答案C解析文化常识题。根据常识可知,手指布偶是一种套在手指上的玩偶,所以应该留出能插入手指的空间。答案为C项。14.A.controlB.desertC.reproduceD.hide答案D解析词义辨析题。A项“控制”;B项“插入,嵌入”;C项“繁殖,复制,再版”;D项“隐藏”。句意:如果你要做一个毛毡手指布偶,把新缝制好的胚子里面翻到外面,这样就可以将缝合线藏在里面。答案为D项。15.A.ThoughB.UntilC.OnceD.Un

34、less答案C解析语法功能题。句意:一旦胚子做好后就可以开始装饰你的手指布偶了。根据句意可知应该用once引导条件状语从句。答案为C项。16.A.decorateB.paintC.abandonD.mend答案A解析词义辨析题。A项“装饰,装修”;B项“绘画,粉刷”;C项“放弃,停止”;D项“修理”。根据后文可知,该段主要介绍如何装饰手指布偶,所以答案为A项。17.A.eyesB.earsC.noseD.face答案D解析词义辨析题。根据后面“you can give it whatever expression you want.”可知,这里是在布偶脸上进行装饰。答案为D项。18.A.dev

35、elopB.recognizeC.improveD.finish答案C解析词义辨析题。A项“发展,培养,形成,养成,冲洗胶片”;B项“认出,识别出”;C项“改善,提高”;D项“完成”。根据后文“some people even buy pre-made accessories(饰品) like googly eyes,felt mouths,or animal parts.”可知,一些人会使用现成的、做好的饰品,目的是为了使自己的设计更漂亮,所以答案为C项。19.A.growB.dryC.practiceD.exercise答案B解析文化常识题。根据常识可知,如果使用胶水粘布偶,要等胶水彻底干

36、后才能把玩,所以答案为B项。20.A.leftoverB.unfinishedC.cheapD.satisfying答案A解析词义辨析题。A项“剩余的,吃剩的”;B项“未完成的”;C项“便宜的”;D项“令人满意的”。根据该句中“putting away”可知,这里指的是把剩余的材料收起来,所以答案为A项。.书面表达(2022河南开封三模)假定你是李华,准备参加在你市举办的“一带一路”国际青少年文化节志愿者招聘活动。活动主办方要求能够熟练运用英语。请你用英文写封信,推荐自己。内容包括:1.你的自荐理由;2.你对活动的理解。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。生词提示:一

37、带一路 the Belt and Road参考范文Dear Sir,Thank you for reading my letter.Im writing to apply to be one of the volunteers of the Belt and Road International Youth Culture Festival.Above all,Im good at English and Chinese,which will play an important role in communicating with foreigners.Besides,I am fond of

38、 Chinese culture and have a rich knowledge about Chinese history,which enables me to make a detailed introduction of our splendid culture.Whats more,this activity provides us an opportunity to make a better understanding among students from around the world.I hope to expand the horizons and improve my ability by making some contribution to the activity.To sum up,I believe I can be a qualified volunteer.Looking forward to your early reply.Yours,Li Hua9

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1