1、课时作业8Unit 3Section Discovering Useful Structures.单句语法填空1More than 50,000 yuan has_been_raised (raise) for the poor family since the group was founded.2Chinas space program has_been_developed (develop) greatly since it sent its first astronaut to space in 2003.3Computer science, with which rapid prog
2、ress has_been_made (make) in recent years, plays a very important part in our daily life.4Up to now, more than five new species have_been_found (find) on this island by researchers.5Black Friday has_been_regarded (regard) as the beginning of the holiday shopping season for years.6Since the early 199
3、0s, a lot of clinics have_been_founded (found) in this country to treat poor people for free.7The balance between the city and the country has_been_broken (break) by the industrial development over the past two centuries.8Some efforts were_made (make) to improve the air quality in the city last wint
4、er.9Over the past three years, the paintings have_been_taken (take) to more than 20 museums in the world.10For centuries, the ancient language has_been_passed (pass) on from one generation to another.阅读理解ASmartphones, tablets and smart watches are banned(禁止) at school for all children under 15 in Fr
5、ance. Under the ban students are not able to use their phones at all during school hours, including meal breaks.“I think its a good thing. School is not about being on your phone,” Paris mum Marie Caroline Madeleine told AFP. “Its hard with kids. You cant control what they see and thats one of the t
6、hings that worries me as a parent.” There is no law like this in Australia, but some Australian schools have banned phones. McKinnon Secondary School in Victoria introduced a total ban in February and Principal Pitsa Binnion said this has been a success. McKinnon students still have a Chromebook to
7、use in every class for daytoday learning but theyre not allowed to use social media (媒体). Ms Binnion said at first “teachers cheered and students moaned (抱怨),” but now theyre seeing the positives (优势). “They come to school and theyre not allowed to use phones at all during the school day, including
8、lunch breaks,” she said. “Its been wonderful in terms of students communicating with each other at lunchtime and not looking at their screen,” she said. Ms Binnion also leads by example and doesnt use her mobile phone in school. “I think anyone can do it if weve done it.” Not everyone agrees with th
9、e bans. Western Sydney University technology researcher Dr. Joanne Orlando wrote in online magazine The Conversation earlier this year that Australia should not ban phones in schools because its important to educate kids to live in the age they are raised in. “A good education for students today is
10、knowing how to use technology to learn, communicate and work with ideas,” she wrote. “Banning students from using smartphones is a 1950s response to a 2018 stateofplay.”【语篇解读】本文是篇议论文。文章讨论了澳大利亚学校是否该禁止学生使用手机。1Why did Madeleine welcome the ban?ASchool is for studying.BKids behave badly nowadays.CTeache
11、rs find it hard to control kids.DHer kids depend too much on phones.答案与解析:A推理判断题。由第二段中的“School is not about being on your phone.”可知, Madeleine认为学校不是玩手机的地方,言外之意就是学校是学习的地方。2What can we learn about the ban in McKinnon Secondary School?ASome teachers were against it at first.BStudents can now see the go
12、od of the ban.CStudents can use their phones at lunch breaks.DTeachers have stopped using phones at school as well.答案与解析:B推理判断题。由第四段中的“this has been a success”和第五段中的“now theyre seeing the positives”可知,学生们起初抱怨,但现在都看到了这一禁令的好处。3What does the underlined word “Chromebook” in Paragraph 5 probably refer to
13、?AA book.BA notebook.CA learning website. DA kind of computer.答案与解析:D词义猜测题。由第一段中的“Smartphones, tablets and smart watches”和第五段中的“for daytoday learning but theyre not allowed to use social media(媒体)”可知,画线词应该指的是一种电脑。学生们学习可以用,但是不允许使用社交网络。4What does Dr. Joanne Orlando think of banning phones in schools?A
14、It will disconnect parents and kids.BIt will cause kids to communicate less.CIt will prevent kids being techminded.DIt will make education go back 60 years.答案与解析:C推理判断题。由倒数第一、二段可知, Dr. Joanne Orlando认为现在是科技时代,就应该让学生与时代接轨,禁止学生使用手机不符合这个时代的特征。BKeeping kids busy with various activities provides them wit
15、h a wellrounded social life. Growing up, I knew many teenagers who were actively involved in both sports and student government. Those teenagers all ended up going to college and graduating. This may not be the situation in all cases, but from what I have noticed, teens who stay active and do good i
16、n the community are typically the ones who deal with anxiety and depression (抑郁) better.A 2015 study published by professor of biology Theodore Garland concluded, “If kids exercise regularly through the school years, they may be more likely to exercise as adults, which could have farreaching positiv
17、e effects on human health and wellbeing. Our results suggest that any positive effects of earlylife exercise on adult exercise tendencies will require reinforcement (强化) and maintenance if they are to be longlasting.” This study found that along with physical activity, having a spirit of adventure w
18、ould also help improve childrens physical and mental health.Some parents disagree. They feel that pushing a child to stay active and involved causes unnecessary stress and can have the opposite effect, making him/her hate being involved or being active. Parents also fear their children will experien
19、ce failure, which they believe could lead to low selfconfidence.The key to helping the youth stay motivated is not pressuring them too hard. People who have strict parents typically rebel (反抗) or feel they will never be good enough. Keep in mind that encouraging the youth to be competitive isnt the
20、best thing. Some of the unhappiest people I have met are competitive. Positive reinforcement is the best way to keep people motivated.An active and involved youth will show personal qualities that will become useful in the future. Some of these include leadership, teamwork, a healthy lifestyle, educ
21、ational benefits, respect and trust, which will lead to success in the future.【语篇解读】本文是一篇议论文。让孩子在兼顾学业之余多参加活动,对于孩子成年后的发展是有积极影响的。5According to the author, active teens _.Aget much better educationBconcentrate more on selfimprovementCdo well in both sports and managementDdeal with some mental problems
22、better than others答案与解析:D细节理解题。根据第一段的“teens who stay active and do good in the community are typically the ones who deal with anxiety and depression better”可知,积极参加活动的孩子能更好地应对焦虑和抑郁。6The study in 2015 implies that _.Athe positive effect of earlylife exercise is not necessarily lastingBphysical activit
23、y helps children become more confidentCearlylife exercise has positive effects on relationshipsDschool life experience has a longlasting influence答案与解析:A推理判断题。根据第二段的“Our results suggest that any positive effects of earlylife exercise on adult exercise tendencies will require reinforcement and mainte
24、nance if they are to be longlasting.”可知,早期的活动锻炼对于成年后的发展有积极影响,但前提是这些锻炼需要加强和维持。7Why are some parents against teens being active?AThey believe it may take a lot of time.BThey think it is unnecessary to push kids.CThey are worried about the opposite effect.DThey are afraid it makes their children feel d
25、epressed.答案与解析:C细节理解题。根据第三段的“They feel that pushing a child to stay active and involved causes unnecessary stress and can have the opposite effect, making him/her hate being involved or being active.”可知,他们担心这样做会达到相反的效果。8What is Paragraph 4 mainly about?AThe importance of trusting the youth.BThe key
26、to keeping the youth motivated.CThe possible problem faced by the youth.DThe reasons for helping the youth stay positive.答案与解析:B主旨大意题。根据本段内容可知,本段讲的是使年轻人保持积极性的关键所在。.完形填空When Emma and her family go out to dinner, they always go to their favourite restaurant. It is an Italian restaurant, and they _1_ g
27、o there once a week. Emma always chooses ravioli (意大利馄饨), and her little brother Josh always _2_ spaghetti (意大利面) with meatballs. Their _3_ like to try different things.One week when they were getting ready to go out to dinner, Emmas father _4_ they try the new restaurant in town. Emma and Josh both
28、 looked _5_. The new restaurant was Lebanese (黎巴嫩的). All Emma and Josh _6_ about Lebanese food was that it was mainly chickpeas and grape leaves.“You might actually end up _7_ it if you give it a try,” said their mum.Their dad added, “Lets try it once, and if you dont like it, we will _8_ to our tri
29、ed and tested restaurant next week.”When they arrived at the _9_ restaurant, a host led them to a _10_ and a server came over shortly. The server _11_ them what some of his favourite meals were. Emma and Josh were _12_ to learn that the restaurant served something similar to ravioli, _13_ it served
30、a meatball dish. Emma asked for manti and dumplings. Josh _14_ kibbeh and meatballs.After Emma and Josh took the first bites of their _15_, they stopped for a while before _16_ anything. Emma was thinking that the manti tasted different than ravioli, but she didnt think it was _17_. Josh was thinkin
31、g he kind of liked the kibbeh.They each took a few more bites, and then they both said, “You were _18_, Mum. This food is pretty tasty.” When they _19_ the meal, Emma and Josh said, “We think we have another _20_ restaurant.”【语篇解读】本文是记叙文。两个孩子总是喜欢去他们经常去的那家饭店,然而一次用餐经历却改变了他们固有的看法。1A.finallyBusuallyCqui
32、ckly Dshortly答案与解析:B根据上一句中的“they always go to their favourite restaurant.”可知,Emma一家“通常(usually)”一周去一次那家意大利餐馆。2A.gets BkeepsCmakes Davoids答案与解析:A根据前半句“Emma always chooses ravioli.”可知,Emma经常吃意大利馄饨,Josh经常吃(gets)有肉丸子的意大利面。3A.classmates BneighboursCparents Dteachers答案与解析:C根据文章首句中的“Emma and her family go
33、out to dinner.”以及下文中这两个孩子和父母的交谈可知,这里填parents。4A.agreed BpromisedCproved Dsuggested答案与解析:D根据下文中的“Lets try it once.”可知,Emma的爸爸向大家提议(suggested)去镇里新开的饭店吃饭。5A.excited BunhappyCtired Dimpatient答案与解析:B根据下文中的“All Emma and Josh _6_ about Lebanese food was that it was mainly chickpeas and grape leaves.”可知,Emm
34、a和Josh不太看好黎巴嫩菜系,因此显得有点不高兴(unhappy)。6A.cared BwonderedCknew Dtalked答案与解析:C该句中的“.it was mainly chickpeas and grape leaves.”是Emma和Josh所了解(knew)到的关于黎巴嫩菜的知识。7A.enjoying BdiscussingCremembering Dexperiencing答案与解析:A根据下文中爸爸补充的话“Lets try it once, and if you dont like it.”可知,妈妈劝说两个孩子说不定最后会喜欢(enjoying)上黎巴嫩菜。8A
35、.pay off Bhurry upCdrop off Dgo back答案与解析:D根据本句中的假设条件“if you dont like it. our tried and tested restaurant next week.”可知,爸爸向孩子们承诺:如果他们不喜欢新餐馆的饭菜,那么下周还去那家意大利餐馆。9A.small BnewCfamous Dexpensive答案与解析:B根据上文的the new restaurant in town可知,这家人到了新(new)开业的饭店。10A.restaurant BkitchenCtable Dbed答案与解析:C根据该空后的“.a se
36、rver came over shortly.”以及下文这家人开始点餐可知,迎宾把他们带到一张饭桌(table)旁。11A.told Blistened toCasked Dwrote to答案与解析:A服务生向顾客推荐餐馆里的拿手菜,告诉(told)他们他最喜欢吃的菜。12A.worried BsorryCproud Dsurprised答案与解析:D该空后的“.the restaurant served something similar to ravioli.”和上文中两个孩子对黎巴嫩菜的认识“Lebanese food was that it was mainly chickpeas
37、and grape leaves.”形成对比,因此他们感到很诧异(surprised)。13A.but BandCsince Dthough答案与解析:B“餐馆有类似馄饨的食物”与“餐馆提供有肉丸子的菜”之间为并列关系,故填and。14A.ordered BateCshared Dfound答案与解析:A根据上一句“Emma asked for manti and dumplings.”以及下一段中的“Emma and Josh took the first bites.”可知,Josh也点了(ordered)自己想吃的菜。15A.dumplings BmeatballsCdishes Dbr
38、eakfast答案与解析:C根据文中的dinner以及两个孩子分别点的不同的菜可知,此处填dishes。16A.picking BsayingCplanning Dreading答案与解析:B根据下文中的“Emma was thinking.”和“Josh was thinking.”以及“They each took a few more bites, and then they both said.”可知,两个孩子在说话(saying)前都稍微停顿了一会儿,在心里体会了一下对新菜系的感受。17A.unhealthy BfreshCsimilar Dbad答案与解析:D根据转折连词but以及
39、“This food is pretty tasty.”可知,Emma认为新餐馆的菜不“难吃(bad)”。18A.kind BrightCdifferent Dwrong答案与解析:B根据下一句“This food is pretty tasty.”可知,两个孩子认为妈妈在上文中说的话是对的(right),他们确实喜欢上了新餐馆的饭菜。19A.finished Bprepared forCpacked Dwaited for答案与解析:A根据上文中的took the first bites和took a few more bites以及语境可知,他们在餐馆吃完了(finished)饭。20A.
40、selfservice BtakeawayCcheap Dfavourite答案与解析:D根据上文中的“This food is pretty tasty.”可知,两个孩子对新餐馆的饭菜进行了肯定,认为他们又有了一家“特别喜欢的(favourite)”餐馆。.语法填空For thousands of years, skilled carpenters (木工) have created furniture from wood. However, researchers at the Massachusetts Institute of Technology (MIT) have created
41、 robots 1._ can create custommade (定做的) wooden furniture. They say the robots will not take the place of human carpenters, 2._ instead allow them to do more important 3._ (task) such as design. It is hoped that the robots will also greatly ensure 4._ (safe)“Every year thousands of carpenters injure
42、their hands and fingers when 5._ (do) dangerous work such as sawing,” the team said.The MIT team used technology to create what they call the AutoSaw. AutoSaw could let people customise different items that can then be made 6._ the help of the robots. The robots will cut the wood 7._ (correct), addi
43、ng the holes needed to fit it together. Compared to traditional machines 8._ (use) by carpenters, AutoSaw is much 9._ (cheap)Researcher Adriana Schulz said:“Our goal is 10._ (let) users make what best fits their needs.” She believes it will help people to create betterdesigned furniture.1答案与解析:that/
44、which/who考查关系代词。设空处引导限制性定语从句修饰robots,且在从句中作主语,故填that/which/who。2答案与解析:but考查连词。设空处所在句意为“机器人不会取代木工,而是让他们做一些像设计这类重要的工作”,故填but。3答案与解析:tasks考查名词复数。设空处作宾语,表示“工作,任务”。task是可数名词,且此处表示泛指,应用复数,故填tasks。4答案与解析:safety考查名词。设空处作ensure的宾语,表示“安全”,故填名词safety。5答案与解析:doing考查动词ing形式作状语的用法。thousands of carpenters与do之间是逻辑上
45、的主谓关系,且由Every year可知,设空处表示经常性的动作,故填doing。6答案与解析:with考查介词。with the help of.意为“在的帮助下”。7答案与解析:correctly考查副词。设空处作状语,表示“准确地”,故填副词correctly。8答案与解析:used考查过去分词作定语的用法。设空处所在句意为“与木匠所使用的传统机器相比”,machines与use之间是被动关系,故填used。9答案与解析:cheaper考查形容词比较级。设空处所在句意为“与木匠所使用的传统机器相比,AutoSaw价格更低”,故填cheap的比较级cheaper。10答案与解析:to let考查不定式作表语的用法。设空处与users make what best fits their needs作表语,说明主语goal的具体内容,故填to let。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有