1、高考资源网() 您身边的高考专家课时提能练(十一) 必修3Unit 1Festivals around the worldA:知识层面.语境语法填空A(考查派生词)I have the greatest 1admiration (admire) for my grandfather, who still feels 2energetic (energy) and enthusiastic about his job. He works for a nature reserve, enjoying the fun of playing with wildlife. He holds on fas
2、t to the 3belief (believe) that a funfilled, 4independent (independence) life equals happiness. Last Sunday, my family members gathered together in 5celebration (celebrate) of his 70th birthday. Upon our 6arrival (arrive) at his cottage, I asked him for 7permission (permit) to have a close look at s
3、ome wild animals. He agreed, but he himself kept me company all the way, 8obviously (obvious) trying to make sure of my safety.B(考查动词)My friends and I had decided on 9gathering (gather) at 8 for a trip to Mount Tai. I set off for the meeting place in my car the next morning. However, not 10reminded
4、(remind) that the road was under repair, I soon got trapped in a traffic jam. I had to phone to my friends and explain, hoping 11to be forgiven (forgive) for being late. They joked that it was no use 12apologizing (apologize). When we finally met, it was already 10 oclock. To make up for the lost ti
5、me, our cars began 13to gain (gain) speed. We didnt even stop for a meal. So all of us were 14starving (starve) when we reached the destination.C(考查句型)While I was seated on the sofa 15watching (watch) TV, I heard a young couple 16quarrelling (quarrel) loud next door. I hurried to see what was happen
6、ing. Things went like this. The couple were meant 17to spend (spend) their holidays abroad. The husband liked Italy 18while the wife preferred France. It was obvious 19that they were both very stubborn and neither wanted to give in. While I was willing to help, I found it difficult to persuade them
7、to change their minds. So the quarrel went on.根据提示补全句子 1这个箱子太沉了,那个男孩搬不动。The box is too heavy for the boy to carry2他胳膊下夹着一本书走出了图书馆。He went out of the library with a book under his arm3听,雷声!看来似乎要下雨了。Listen to the thunder! It seems as if/as though it is going to rain.4不管他回来多晚,他的母亲总会等他一起吃饭。No matter how
8、/However late he was back,his mother would always wait for him to have dinner together.5他们都屏息以待,看谁能在选举中获胜。They held their breath to see who would win the election.B:能力层面.阅读理解AMany Americans spend Thanksgiving with family and friends around a table of roast turkey,sweet potatoes and cranberry sauce.B
9、ut for others,its a competition.Across the United States,there are contests to see who can eat the most pumpkin(南瓜) pie.These events start in October and continue through Thanksgiving.Elk Grove,California hosts the World Pumpkin Pie Eating Championship.Matt Stonie won in 2014 by eating 20 pounds,13
10、ounces of pumpkin pie in 8 minutes.In other words,about 9 and a half kilograms.That was a “world record”, reported by the Major League Eating (MLE) in New York City.Stonie won $5,000The MLE website praised Stonie: “Like a silent car at top speed driving past you on the highway;like the boxer with li
11、ghtning blows;like a speedskater in a very tight bodysuit,long limbs stretching faster than the clock can tick.The great one makes it look easy.”Some of the pumpkin pie eating contests are turned into gluttony(暴饮暴食)Others have a more lighthearted approach to pumpkin pie eating contests.Students at t
12、he Duthie Center for Engineering in Louisville,Kentucky posted their pumpkin pie eating contest on Facebook.It was a friendly social affair.In Broomfield,Colorado,their Turkey Day celebration takes a different approach.They hold a pumpkin pie eating contest,but contestants just have to eat one piece
13、 of pie (or about onesixth of a pie) as fast as possible.Theres a 5kilometer race and a 10kilometer race afterwards,for those who want to lose weight.And at Pumpkin Paloozaa pumpkin pie eating contest in Sparks,Nevadathe organizers note on their website,“The winners are chosen by audience applause,s
14、o style,talent and humor are the beall and endall”【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了美国感恩节各地举办的吃南瓜馅饼的比赛。1What does MLE website praise Stonie for in Paragraph 3?AHis easy manner.BHis effortless speed.CHis huge eating amount.DHis dynamic performance.B推理判断题。根据第三段“Like a silent car.makes it look easy.”,可知是通过把Stonie吃南瓜
15、馅饼的速度与汽车、拳击手和速滑运动员的速度进行对比来突出Stonie吃的速度以及他给观众的毫不费力的感觉。故选B。2Whose approach is contrary to the lighthearted approach?AMajor League Eating.BWorld Pumpkin Pie Eating Championship.CThe Turkey Day races in Broomfield,Colorado.DPumpkin Palooza in Sparks,Nevada.B细节理解题。根据第二段可知,World Pumpkin Pie Eating Champio
16、nship比的是谁吃得最多,这当然不会是轻松的(lighthearted)。故选B。3What do people value most in the Turkey Day celebration in Broomfield?AHealth.BEnergy.CCompetition.DSkill.A推理判断题。根据第四段中的“contestants just have to eat one piece of pie (or about onesixth of a pie) as fast as possible.for those who want to lose weight”可知, 在这里
17、参加比赛的人只比赛吃一块南瓜馅饼的速度,随后的赛跑是为那些要减轻体重的人准备的,故可推知,在Broomfield的Turkey Day celebration中, 人们最注重健康。故选A。4Which of the following can replace the underlined phrase?ARandom.BPlayful.CEndless.DVital.D词义猜测题。根据画线部分前的“The winners are chosen by audience applause,so style,talent and humor”可知, 这个比赛的胜者由观众的掌声选出,因此可推知,参赛者
18、的风格、才能和幽默感很重要,故vital与画线部分意义相近。故选D。BWhenever I heard strangers singing out,whether it was in the supermarket or on the street,I used to think how annoying it was.That was until a few months ago.Recently,my daughter Zoe started her second year of middle school with a new sense of awareness,asking me t
19、o fix the“little girl” pattern on her wheelchair seat.Not wanting her to stand out at school,I spent hours filling in pale yellow stars with a black marker,eager to erase whatever childish signs I could.Shortly after that,Zoe got really sick and had to miss 20 days of school.This meant our days were
20、 filled with rushing between hospital appointments and meetings with the school,as we tried to make sure she didnt fall behind on her schoolwork.I felt pulled back to a time when she was little and her sickness was a huge part of her life.Back then,it seemed that Zoe lived in hospitals,as she spent
21、so much time in them.No matter how sick she got,however,she always had a positive attitude.But this was different: Zoe was no longer singing like she normally did.Zoe usually sings all the time,whether shes playing,riding in the car,or just doing her homework.There was no need for a radio in our hou
22、se;Zoe provided the music for us.Consumed with my motherly worries,it was more concerning to me than her sickness.One day,however,I heard her beautiful voice as I was cooking dinner.I stopped what I was doing and just smiled.“Pure delight,” I thought to myself.Her voice slowly grew stronger,and soon
23、,both the car and the house were filled with her music once more.How had I not noticed her singing had completely stopped,weeks and weeks ago? Now,thankfully,shes back in school,smiling and singing,and Im thankful for each and every song she sings.These days,whenever I hear a stranger singing a song
24、 to themselves,I dont get mad.Instead,I smile,as I know that by singing out,theyre simply sharing their happiness with the world.【语篇解读】作者最初对陌生人大声唱歌感到反感,后因女儿的经历,作者知道了大声唱歌是与世界分享快乐的一种方式,从而学会了宽容。5When did the author feel bothered?AWhen hearing strangers singing out.BWhen her daughter started middle scho
25、ol.CWhen fixing stars on the seat.DWhen her daughter became sensitive.A细节理解题。根据第一段第一句“Whenever I heard strangers singing out, whether it was in the supermarket or on the street,I used to think how annoying it was”可知,过去每当作者听到陌生人大声唱歌时,不管是在超市还是在街上,作者总是觉得那很烦人。故选A。6Which of the following best describes Z
26、oe?AConsiderate and helpful.BCompetitive and hardworking.COptimistic and strongwilled.DSelfaware and modest.C推理判断题。根据第二段的内容可推知,尽管Zoe身患重病,但她还是为了学业往返于医院与学校之间;又根据第三段的内容可知,Zoe在生活中经常放声歌唱,而且在小时候她就以积极的态度面对病痛;据此可推知, Zoe乐观而且意志坚强。故选C。7What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?AZoes love for m
27、usic.BZoes falling behind at school.CZoes silence during her sickness.DZoes slow recovery from her sickness.C代词指代题。根据第三段的内容,尤其是“But this was different:Zoe was no longer singing like she normally did”,并结合画线词所在句的后半部分(对于我来说,这比她的病更令人担心)以及第四段中表述的内容(女儿能再次唱歌,作者很欣慰)可推知,画线词it指的是Zoe在生病时的沉默,故选C。8What does sing
28、ing out mean to people according to the author?AA way to get rid of stress.BA way to express love to others.CA way to communicate with others.DA way to share joy.D细节理解题。根据最后一段的内容,尤其是最后一句中的“I know that by singing out,theyre simply sharing their happiness with the world”可知,作者认为大声唱歌对人们来说是与世界分享快乐的一种方式,故
29、选D。.完形填空(2020山东枣庄三调)When I was living alone in Santa Rosa,California,and running a business division for Intuit,my two cats Wiley and Wilbur were my family.We took care of one another,entertained one another, 1 annoyed one another,and 2 one another after all.Then,at only ten years old,Wilbur 3 cance
30、r.Letting go of Wilbur was painful,and I was sad when the time came to say 4 Wiley,my other cat,was 5 too.He and Wilbur were best friends.He had always been happy and welladjusted,but he seemed 6 after Wilburs passing.Wiley and I grieved and healed together.When people adopt a homeless pet,its clear
31、 that they are saving the animal from homelessness, 7 animal companionship to their lives.Theyre obviously 8 a far better life for the animal.Time after time,people who adopt homeless pets find their own lives being 9 too.Thats just one of the 10 of adopting a homeless animal.And thats why I 11 Mutu
32、al Rescue,an animalwelfare initiative aimed at highlighting this special bond 12 more homeless animals lives can be 13 .I also wrote a book about the 14 animals have on our lives:Adopting a Homeless Animal Can Save You,Too.This book includes some of the beautiful,lifechanging stories Ive 15 【语篇解读】作者
33、在和宠物相处过程中发现:人们收养帮助无家可归的动物时,动物也给他们的生活增加了一份陪伴,他们的生活也会改变。1A.always BoccasionallyCpermanently DusuallyB根据设空处语境可知,此处描述的是作者与两只猫日常相处的场景,应该是偶尔也会惹怒对方,occasionally意为“偶尔”,故选B项。always意为“总是”;permanently意为“永久地”;usually意为“通常地”。2A.hated BcomplainedCadored DdisgustedC根据上文annoyed以及下文after all可知,虽然偶尔会惹怒对方,但终究还是彼此喜欢的,a
34、dore意为“爱慕;喜爱”,故选C项。hate意为“憎恨”;complain意为“抱怨”;disgust意为“使厌恶”。3A.suffered from Bescaped fromCrecovered from Dgot fromA根据下文Letting go of Wilbur was painful可知,威尔伯得了癌症,suffer from意为“遭受(某种疾病)”,故选A项。escape from意为“从逃脱”;recover from意为“从恢复”;get from意为“从收到”。4A.hello BnothingCsorry DgoodbyeD根据下文after Wilburs pa
35、ssing可知,威尔伯去世了,应该是到了道别的时间了,固定搭配say goodbye意为“告别”,故选D项。say hello意为“问好”;say nothing意为“没说任何话”;say sorry意为“道歉”。5A.warmhearted BthrilledCscared DheartbrokenD根据下文的“Wiley and I grieved and healed together.”可知,威利对于威尔伯的去世也很伤心,heartbroken意为“心碎的”,故选D项。warmhearted意为“暖心的”;thrilled意为“非常激动的”;scared意为“害怕的”。6A.inspi
36、ring BgenerousClost DclumsyC根据上文表转折的but以及下文“Wiley and I grieved and healed together.”可知,它们是好朋友,虽然威利适应能力强,但对于威尔伯的去世它一时也没办法接受,lost意为“不知所措的”,故选C项。inspiring意为“鼓舞人心的”;generous意为“慷慨的”;clumsy意为“笨拙的”。7A.adding BapplyingCadapting DadjustingA根据设空处的saving the animal以及animal companionship to their lives可知,人们收养动
37、物的同时,动物也给予了他们陪伴,add.to.意为“为增加”,故选A项。apply意为“应用;申请”;adapt意为“改造;使适应”;adjust意为“调整”。8A.equipping BprovidingCcontributing DdonatingB根据上文saving the animal from homelessness以及设空处后的a far better life for the animal可知,人们收养无家可归的动物很显然会为动物提供更好的生活,provide意为“提供”,故选B项。equip意为“装备”;contribute意为“捐献”;donate意为“捐赠”。9A.di
38、sturbed BbotheredCsaved DchallengedC根据上文语境可知,人们在收养流浪动物的同时,动物也给予了他们的主人陪伴,可推知主人和动物是相互拯救的关系,save意为“拯救”,故选C项。disturb意为“打扰”;bother意为“打扰;烦恼”;challenge意为“向挑战”。10A.troubles BbenefitsCfaults DmissionsB根据上文语境可知,收养动物可以给自己带来陪伴,是一件有益的事,benefit意为“好处;益处”,故选B项。trouble意为“麻烦”;fault意为“过错”;mission意为“使命;任务”。11A.organize
39、d BlaunchedCcreated DimitatedB根据上文提到的收养动物的益处以及空后的Mutual Rescue,an animalwelfare initiative可推知,这些益处正是作者发起“互相救助”倡议的原因。launch意为“发起”,可与initiative搭配,故选B项。create意为“创造;产生”。organize意为“组织”;imitate意为“模仿”。12A.so that Bin caseCin that Dfor fear thatA根据上文aimed at highlighting this special bond和下文more homeless an
40、imals lives can be _并分析前后句语义可推知,前后为逻辑上的因果关系,so that意为“因此”,故选A项。in case意为“以防万一”;in that意为“因为;既然”;for fear that意为“唯恐”。13A.exchanged BtransformedCinterrupted DtransferredB根据第8空后的a far better life for the animal以及上文语境可知,被收养的流浪动物的生活一般都变得更好了,transform意为“使改观”,故选B项。exchange意为“交换;兑换”;interrupt意为“打断;中断”;trans
41、fer意为“转让;转移”。14A.setback BmercyCaccumulation DimpactD根据下文Adopting a Homeless Animal Can Save You,Too.可知,作者这本书的内容是关于动物对人们生活的影响的,impact意为“影响”,固定搭配have an impact on意为“对有影响”,故选D项。setback意为“挫折”;mercy意为“仁慈”;accumulation意为“积累”。15A.encountered BdesignedCinvented DfacilitatedA结合上文作者讲述让自己印象深刻的一件事以及设空处前stories Ive可推知,书中包含作者遇到的一些事情,encounter意为“遇到”,故选A项。design意为“设计”;invent意为“发明,创造”;facilitate意为“促进”。- 10 - 版权所有高考资源网
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有