ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:81KB ,
资源ID:421149      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-421149-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2019_2020学年人教版高中英语必修二:UNIT5 MUSIC 课堂同步训练卷(二) WORD版含答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2019_2020学年人教版高中英语必修二:UNIT5 MUSIC 课堂同步训练卷(二) WORD版含答案.doc

1、此卷只装订不密封班级 姓名 准考证号 考场号 座位号 2019-2020学年高一上学期训练卷必修二 Unit5 Music 英 语 (二)(本卷满分100分)一、阅读理解(每小题2分,共16分)AAt first sight, Alma Deutscher, a twelve-year-old girl from England appears to be like any other typical pre-teen. She loves to skip rope, read and play with her younger sister. But this modest youngste

2、r(孩子), who composed her first musical work at age six, first short opera at age seven, and first full-length opera based on Cinderella at age ten, is anything but average. Though her parents downplay(对.轻描淡写) her extraordinary talent, young Alma is being described as “little Mozart” by the music worl

3、d.Almas operatic take on the classic fairy tale, which she began writing at age eight, has a slight twist. Her Cinderella is a musician who meets her Prince Charming through a song. “In my Cinderella, she sings the beginning of a ballad but at midnight she flees. Eventually, the prince finds her aft

4、er asking all the maidens of the land to sing the end of the ballad.”The opera was first performed in Vienna, Australia on December 29, 2016, where the then eleven-year-old skillfully switched between the piano and the violin and receives enthusiastic reviews. The young genius has since performed tw

5、o new piano works, once in Australia and the other in China.While this may appear to be a lot for someone so young, Alma is not worried. She says, “of course I have to work hard. But all children have to work hard for exams, and at least when I work hard, I work hard for something incredibly excitin

6、g, like seeing my whole opera put on stage.Almas musical talent first came to light before she could even talk. Her parents recall that as an 18-month-old toddler, she was able to hum a pitch perfect version of the childrens rhyme:Twinkle Twinkle Little Star.However, Almas abilities only gained inte

7、rnational attention in 2012, after a family friend posted a video online comparing her to Mozart. The family was suddenly swamped with media requested and Alma became an overnight star, dubbed “little Mozart”. This nickname makes her parents unhappy because they believe it puts added pressure on the

8、 young girl. They would instead prefer her to be called “a composer and musician”.Alma does not want to be compared to the famous artist either, saying, “There was only one Mozart, and I prefer to be little Alma.” Regardless of what she calls herself, the twelve-year-old is changing the world of mus

9、ic forever!1. What do we know about Alma Deutscher?A. She has shown great musical talent from a young age.B. She comes from a famous musical family.C. She regularly performs the classical music of Mozart.D. She has adapted some famous works of classical music.2. How did Alma get to be widely known?A

10、. By performing on television.B. Through an online video.C. By putting on an opera.D. Through her parents promotion.3. What is Almas attitude towards her success?A. She is still unsatisfied with her performance.B. She is modest about her musical achievements.C. She is uncomfortable with so much pres

11、sure.D. She is proud to have become a professional musician.4. What can we infer about Almas parents?A. They are very well-educated people.B. They have made a good life plan for Alma.C. They have pushed Alma to take up music.D. They are protective of their daughter.【答案】1-4 ABBD【解析】文章介绍了一个很小就展现出色音乐天赋

12、的小女孩Alma,以及她的突出成就。1. 推理判断题。根据第一段“this modest youngster composed her first musical work at age six, first short opera at age seven, and first full-length opera based on Cinderella at age ten”可知Alma 在六岁时创作了她的第一部音乐作品,在七岁时创作了第一部短歌剧,在十岁的时创作了第一部以灰姑娘为原型的歌剧。由此可见她很小的时候就展现了出色的音乐天赋,故选A。2. 细节推理题。根据倒数第二段“Almas a

13、bilities only gained international attention in 2012, after a family friend posted a video online comparing her to Mozart.”可知Alma被世界关注是因为2012年一个朋友在网上发布的一段视频,故选B。3. 推理判断题。根据第四段“I have to work hard. But all children have to work hard for exams, and at least when I work hard, I work hard for something

14、incredibly exciting, like seeing my whole opera put on stage.”和最后一段“Alma does not want to be compared to the famous artist either, saying, There was only one Mozart, and I prefer to be little Alma. ”可知Alma认为自己要努力学习,以及不想和著名的艺术家Mozart进行比较。由此可见Alma个人非常努力,对取得的成就非常谦虚,故选B。4. 推理判断题。根据倒数第二段“This nickname ma

15、kes her parents unhappy because they believe it puts added pressure on the young girl. They would instead prefer her to be called a composer and musician.”可知Alma的父母怕这个称呼给这个小女孩带来额外的压力,可见她的父母对Alma是保护的。故选D。BI like music so much that I believe I cant live without it. I was once asked by a friend of mine

16、 why I took such a great interest in it. First I would like to go deep into my soul and find myself through the music I like. Actually, some people call it the process of looking for the purpose of life, but I consider it to find my own spirit rather than the purpose of life. And the other reason is

17、 that I can communicate with other people and share all the things we have with the help of music. In fact, the use of music as a communication tool has been kept by human beings for thousands of years.My friend asked me for further explanation after hearing what I said. I told him that this can dat

18、e back to the original time, and to the very beginning of the world. At the very beginning of human beings, our forerunners(先驱) already had a special hobby of music. Youll know exactly what I mean if you happen to know the musical sentence when Adam, the first man, said to the first woman Eve, “Mada

19、m, Im Adam”, which may have the meaning when you read from the end to the beginning. Later on, Adam and Eve and their children began to enjoy the sound of nature as a result of the special hobby of music. They found interest in listening to the sound of wind and rain, the singing of birds, the howls

20、 of beasts as well as the simple songs they themselves made.As time went by, people started to form different kinds of music, such as Eastern music, pop music, rock and roll and light music. People became more skillful at enjoying the music. They were not just paying attention to the words and melod

21、ies, but they went deep into the soul of a piece of music. They began to know the relationship between music and their own life. They realized the power of music and started to use music to show their feelings and emotions. At the same time, people who listened to music and found the right way of en

22、joying it were going deeper and deeper into their soul and spirit through music. They got the whole colourful world which was surrounded by music. They began to communicate with others and share their feelings with the help of music. Music has become a kind of language since then.Nowadays, people ta

23、ke a greater interest in music than ever before. More and more people begin to like music because they want to find their soul deep in their spirit and also because they have a need to share their life with other people. It is said that music has become an exactly international language today. It is

24、 even believed that if there are creatures on other planets and all other ways cant help communicate with them, music will probably do!5. The passage is intended to _.A. show people how to enjoy musicB. persuade people to take interest in musicC. tell people the origin of musicD. present the reasons

25、 why the writer loves music6. The underlined word “this” in Paragraph 2 refers to “_”.A. the explanationB. his love of musicC. musicD. the history7. In Paragraph 2 the example of Adam is meant to _.A. arouse peoples curiosityB. show music has a long historyC. reveal the real meaning of musicD. expla

26、in how music came into being8. Which of the following does NOT agree with the writer according to the passage?A. Music can serve as a means of communication.B. People can associate music with their own life.C. Music helps to find the purpose of life.D. Music is a universal language in a sense.【答案】5-

27、8 DCBC【解析】本文为记叙文。本文主要说明了作者喜爱音乐的原因,并介绍了音乐在人们交流和抒发情感方面的作用。5. 推理判断题。第一段“I like music so much that I believe I cant live without it. And the other reason is that I can communicate with other people and share all the things we have with the help of music.”可知,作者非常喜欢音乐,认为没有它简直活不下去,另一个原因是通过音乐可以和其他人交流,在音乐的帮助

28、下分享我们所拥有的。接着下文对此进行了较详细的说明。由此可推断出本文主要介绍了作者喜欢音乐的原因。故选D。6. 猜测词义题。根据画线词的上句“the use of music as a communication tool has been kept by human beings for thousands of years.” 可知,音乐作为一种交流工具已经被人类使用了数千年。划线的词语所在的句子“I told him that this can date back to the original time, and to the very beginning of the world”可

29、知,这(音乐)可以追溯到人类最初的时代,也可以追溯到世界的开端。由此可得知,下文是对音乐的发展过程的介绍。从而可判断出划线词“this”指的是“音乐”。所以C正确。7. 推理判断题。作者在举例前的一句“I told him that this can date back to the original time, and to the very beginning of the world. At the very beginning of human beings, our forerunners already had a special hobby of music.”讲述,音乐历史悠久

30、,这可以追溯到人类最初的时代,也可以追溯到世界的开端。接着用亚当和和夏娃的例子旨在表明音乐有悠久的历史。故B项正确。8. 细节理解题。根据文章第一段中的“some people call it the process of looking for the purpose of life, but I consider it to find my own spirit rather than the purpose of life”(有些人称音乐是寻找生命目的的过程,但我认为这是要探寻自己的心灵,而不是生命的目的。由此可推断出作者不同意C项观点。故选C。二、七选五(每小题2分,共10分)Why

31、doesnt the conductor face the audience? 9. As the only person with his back to the audience, the conductor is a figure who is bathed in the spotlight, but his complex work requires a high degree of musical skill, as well as an ability to extract(提炼) what he desires out of the group of artists he lea

32、ds his orchestra.10. A person may become a conductor without graduating from the conducting department of a music school or studying in any kind of conductors training program. However, becoming the conductor of a famous orchestra requires a great deal more than what is needed merely to join an orch

33、estra.11. These naturally examine a conductors technique and musical interpretation while he conducts an orchestra through a prepared piece of music, but they also involve a sight-reading element. 12. The conductor then has to sit in a room and memorize the piece before coming out and leading the or

34、chestra through the piece by memory. Not only does the conductor have to make his arm and hand motion properly, and signal all the entrances of each instrument, he has to point out intentional mistakes made by the orchestra members on the spot.The least capabilities a conductor must have are: The ab

35、ility to memorize an entire score. A good ear for distinguishing correct notes among the music of the entire orchestra. 13. Of the conductors that meet these requirements, those with better musical insight and a higher level of charisma(魅力) will succeed.A. The need for a common musical standard beco

36、mes necessary.B. The ability to lead a group of professional musicians.C. There are many conducting competitions.D. For this, the score of music is given to the conductor on site(现场).E. This is how the role of the conductor came to be established.F. The role of the conductor is in fact not well unde

37、rstood.G. There are no examinations for becoming a conductor.【答案】9-13 FGCDB【解析】本文主要介绍了乐队的指挥总是背对着观众,而不面向观众的原因,以及成为一名乐队指挥需要哪些方面的能力等。9. 根据前面的“Why doesnt the conductor face the audience”可知,人们对乐队指挥这一工作不甚了解,再根据本空后的内容推断应选F项。10. 根据本空后面的“A person may become a conductor without graduating from the conducting

38、department of a music school or studying in any kind of conductors training program”可知,乐队的指挥不需要毕业于音乐学校的“指挥系”或经过某种相关的专门训练,与G项的“不用考试”一致。11. 根据空格后面的“These naturally examine a conductors technique and musical interpretation while he conducts an orchestra through a prepared piece of music”可知,应选C项。这里的Thes

39、e指的是C项中的competitions。12. 根据后面的“The conductor then has to sit in a room and memorize the piece”可知应选D项,即把音乐的总谱现场给乐队指挥,然后指挥需要现场记忆。13. 与上文的“The ability to memorize an entire score”中的“ability”与B项是并列的。故选B。三、完形填空(每小题1.5分,共30分)Arts often lie at the bottom when students and parents are asked to rate subjects

40、 learned in school according to their importance. Music is nice, people seem to say, but not 14 . Too often it is viewed as mere entertainment, but certainly not an _15_ priority(最重要的事). This view is shortsighted. 16 , music education is 17 and important for all students.Music tells us who we are. B

41、ecause music is an expression of human beings who _18 it, it reflects their thinking and values, 19 the social environment it came from. Rock music shows a 20 just as surely as does a Schubert song. The jazz influence that George Gershwin and other musicians introduced into their 21_ is obviously Am

42、erican because it came from American musical traditions. Music expresses our character and 22 . It gives us identity as a society.Music provides a kind of emotive perception(感知) that can 23 be shown in any other way. Science can just explain how the sun rises and sets. The arts, _24 , explore emotiv

43、e meaning of the same phenomenon. We need every possible way to discover and 25 to our world for one simple but powerful reason: No one way can get it all.In exploration of the world, the arts are as 26 as mathematical and scientific symbols. They are ways we human beings “talk” to each other. They

44、are the _27 of civilization through which we 28 our fears, our curiosity, our hunger, our discoveries and our hopes. The arts are ways we give form to our ideas and imagination so that they can be 29 with others. When we do not give children access(机会) to an important way of expressing themselves su

45、ch as music, 30 , they miss an effective way to express themselves.Science and technology do not tell us what it 31 to be human. The arts do. Through music, we express and 32 human suffering, celebration, the meaning and value of peace and love.So music education is far more necessary than people to

46、 33 .14. A. creative B. interesting C. important D. unique15. A. education B. environment C. economy D. emotion16. A. After all B. In fact C. For sure D. In general17. A. boring B. disappointing C. necessary D. amusing18. A. believe B. enjoy C. create D. discover19. A. as long as B. as well as C. as

47、 far as D. as much as20. A. hobby B. dream C. lifestyle D. hope21. A. compositions B. life C. habits D. research22. A. ages B. colors C. interests D. values23. A. still B. also C. always D. never24. A. anyhow B. however C. otherwise D. therefore25. A. answer B. lead C. react D. get26. A. simple B. s

48、trange C. difficult D. powerful27. A. history B. language C. experiment D. result28. A. express B. avoid C. develop D. hide29. A. talked B. lived C. shared D. debated30. A. in other words B. on one hand C. above all D. as a result31. A. builds B. proves C. means D. leaves32. A. experience B. desert

49、C. escape D. strengthen33. A. value B. realize C. express D. remember【答案】14-18 CABCC19-23 BCADD24-28 BCDBA29-33 CDCAB【解析】文章介绍现在人们对音乐的不重视,然后作者从不同方面来论证自己的观点:艺术和科学从不同的角度来审视社会。音乐教育应该得到人们更多的关注。14. 考查形容词。A. creative有创造力的;B. interesting 有趣的;C. important重要的;D. unique独一无二的。人们似乎都认为,音乐挺好的,但不太重要。“but”是关键词,故选C。1

50、5. 考查名词。A. education教育;B. environment环境;C. economy经济;D. emotio情感。它常常被视为只是简单的娱乐方式,但肯定不是教育优先事项。故选A。16. 考查词组。A. After all终究,毕竟;B. In fact事实上;C. For sure确信;D. In general一般而言。这个观点是目光短浅的,事实上,音乐教育对学生来说是必须的、重要的。故选B。17. 考查形容词。A. boring令人厌烦的;B. disappointing令人失望的;C. necessary 必要的;D. amusing引人发笑的。事实上,音乐教育对学生来说

51、是必须的、重要的。故选C。18. 考查动词。A. believe相信;B. enjoy喜爱;C. create创造;D. discover发现。音乐告诉我们自己是谁,因为音乐是创造它的人类的一种表达方式,故选C。19. 考查固定搭配。A. as long as 只要;B. as well as还,又;C. as far as 远到;D. as much as和. .一样多。它反映了他们的思想和价值观,以及它所处的社会环境。故选B。20. 考查名词。A. hobby业余爱好;B. dream梦想;C. lifestyle 生活方式;D. hope希望。摇滚乐中展示了一种生活方式就和舒伯特曲调中所

52、流露的一样。故选C。21. 考查名词。A. compositions艺术作品;B. life 生活;C. habits习惯;D. research研究。GeorgeGershwin和其他音乐家引进到他们音乐中的爵士效果明显是美国式的,因为它源于美国的音乐传统。故选A。22. 考查名词。A. ages年龄;B. colors颜色;C. interests兴趣;D. values价值。音乐表达我们的性格和价值观。故选D。23. 考查副词。A. still仍然;B. also也;C. always总是;D. never从来没有。音乐提供了一种其他方式都无法媲美的情感感知方式。故选D。24. 考查副词

53、。A. anyhow无论如何;B. however 然而;C. otherwise 否则;D. therefore因此。然而,艺术却能探究这同种现象的情感意义。故选B。25. 考查动词。A. answer回答;B. lead引导;C. react 反应;D. get得到。我们需要每一种可能的方式去发现并对我们的世界做出回应,是因为有一个简单但有力的原因:没有一种方式可以放诸四海而皆准。故选C。26. 考查形容词。A. simple简单的;B. strange奇怪的;C. difficult困难的;D. powerful强大的。在探索世界时,艺术和数学、科学符号一样强大。故选D。27. 考查名词

54、。A. history 历史;B. language 语言;C. experiment 实验;D. result结果。它们是文明的语言,通过它们我们可以表达我们的担心、好奇心、渴望、发现和希望。故选B。28. 考查动词。A. express 表达;B. avoid 避免;C. develop 发展;D. hide躲藏。它们是文明的语言,通过它们我们可以表达我们的担心、好奇心、渴望、发现和希望。故选A。29. 考查动词。A. talked 谈论;B. lived 居住;C. share分享;D. debated辩论。艺术是我们思想和想象力形式的表达方式,以便于我们能够用这种方式与他人分享。故选C

55、。30. 考查词组。A. in other words 换句话说;B. on one hand 一方面;C. above all最重要的是;D. as a result结果。当我们没有给孩子们一个诸如音乐这样的表达他们自己的重要方式时,结果是,他们就错失了表达自己的有效方式之一。故选D。31. 考查动词。A. builds创建;B. proves证明;C. means意味着;D. leaves离开。科学技术并没有告诉我们做人的意义。故选C。32. 考查动词。A. experience 体验;B. desert遗弃;C. escape 逃脱;D. strengthen加强。通过音乐我们能表达和体

56、验人类的苦难、庆祝、和平与爱的意义与价值。故选A。33. 考查动词。A. value 珍惜;B. realize 意识到;C. express表达;D. remember记得。所以音乐教育比人们所以为的要重要的多。故选B。四、单句语法填空(每小题2分,共24分)34. If you intend to get along well with others, you must be honest _ them.【答案】with【解析】考查介词。句意:如果你想和别人好好相处,你必对他们坦诚。be honest with sb.“对某人坦诚”,为固定搭配,故填介词with。35. This is t

57、he famous singer about _ we are often curious.【答案】whom【解析】考查定语从句。句意:这是那位我们时常对其感到好奇的著名歌手。空处引导定语从句,“whom”指代先行词“singer”并作介词“about”的宾语。故填whom。36. This book describes the _ (pain) struggles of the villagers trying to dig a well.【答案】painful 【解析】考查形容词。句意;这本书描述了村民努力打井的艰难的奋斗经历。该空位于“struggles”名词之前,需用形容词形式,故填p

58、ainful。37. His family _ (collect) many famous paintings in recent years.【答案】has collected 【解析】考查时态。句意:近几年来,他家收藏了许多名画。由句中的时间状语“in recent years”可知此处用现在完成时,且主语为单数,故填has collected。38. His new job has several advantages, one of _ is a well-paid salary.【答案】which 【解析】考查定语从句连接词。句意:他的新工作有好几个优点,其中之一便是薪水高。“whi

59、ch”指代先行词“advantages”并作介词“of”的宾语。故填which。39. England is one of the countries _ people drive on the left.【答案】where【解析】考查where引导的定语从句。句意:英国是人们靠左驾驶的国家之一。定语从句修饰先行词“countries”,并先行词在定语从句中作地点状语,故用表地点的关系副词where。40. The football team got there ahead of schedule so as to get familiar _ the weather and food as

60、soon as possible.【答案】with 【解析】考查介词。句意:足球队先于预定时间到达那里以便尽快熟悉当地的天气和食物。be/ get familiar with表示“熟悉”。故填with。41. _ (realize) that he hadnt enough money for the gift, he decided to sell his watch.【答案】Realizing 【解析】考查非谓语动词。句意:意识到他没有足够的钱买礼物,他决定卖掉自己的手表。分析句子结构可知,本句已有谓语动词“decided”,且句中没有连词。“realize”与主语“he”是逻辑上的主谓关

61、系,因此用现在分词Realizing。42. The famous actor wears sunglasses. Therefore, he can go shopping without _ (recognize) by fans.【答案】being recognized【解析】考查非谓语动词。句意:那个著名的演员戴着墨镜,因此,他可以去购物而不被粉丝认出来。“without”是介词,后跟动词-ing形式,且“recognize”与主语“he”是逻辑上的动宾关系,因此用动词-ing形式的被动式。故填being recognized。43. He had to read the passag

62、e over several times _ he could understand it.【答案】before 【解析】考查从属连词。句意:他必须把这段文章读上几遍才能理解它。根据句意可知,空处表示“之后才”,故填before。44. He is very poor as a matter of fact but he acts as if he _ a millionaire.【答案】were【解析】考查虚拟语气。句意:事实上他很贫穷,但是他表现得好像自己是个百万富翁。从句表示与现在事实相反的虚拟语气,故从句中的谓语动词用一般过去时。若谓语动词是be动词,这时谓语动词要用were。故填we

63、re。45. Make a plan for the party and write _ invitation letter to your classmates.【答案】an【解析】考查冠词。句意:为这场聚会制订一个计划,并且写一封邀请函给你的同班同学。此处应用不定冠词泛指“一封”,且“invitation”的发音以元音音素开头,故填不定冠词an。五、单句改错(每小题2分,共20分)46. The ice will break out when the spring comes. _【答案】outup 47. He suggested that our class must be divid

64、ed into five groups. _【答案】mustshould或去掉must48. Once you settle down in a new place, take time to get familiar to your new neighborhood._【答案】第二个towith49. The sunset is not as excited as sunrise, yet it is so quiet and attracts many people as well. _【答案】excitedexciting50. There was a spring in the gar

65、den in which we got our water. _【答案】第二个infrom51. At Halloween, people like to play jokes with each other but no one gets angry. _【答案】withon52. A handshake is a message about your personality and confident in some degree. _【答案】confidentconfidence 53. The wallet leaving on the table, he said, belonged to a new friend from Australia. _【答案】leavingleft54. This is the question about that weve had so much discussion. _【答案】that which 55. I can dearly remember the day on which we both spent in Paris visiting the Eiffel Tower. _【答案】删去on

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1