1、高考资源网() 您身边的高考专家SectionLearningaboutLanguage,UsingLanguage,SummingUp&LearningTip课后篇巩固提升一、单句改错1.He spoke ill of us,which he apologised later.答案which前加for2.I have no option but give up the chance to go abroad.答案but后加to3.He is growing taller and stronger day after day.答案afterby4.Opposite to our school
2、is there a post office.答案去掉there5.Although 70% of the earth is covered by water,it is not abundant of fresh water.答案第二个ofin6.He is very stubborn and making him change his mind is out of question.答案question前加the7.The moment he got home,he settled down to check his emails.答案checkchecking8.Whenever he
3、felt lonely,it was his dog that kept his company.答案第二个hishim二、变式训练1.He has a wide variety of books in store.He stores books.答案all kinds of2.Peru has abundant wildlife.Peru wildlife.答案is rich/abundant in3.He did as much as he could to help me.He did to help me.答案everything he could4.Fix your attentio
4、n on getting the general idea.getting the general idea.答案Concentrate on5.Do you know what his brother is like?Do you know his brother ?答案what;looks like三、完成句子1.As soon as his novel came into the market,it (受青少年的欢迎).答案was popular with the teenagers2.As soon as he arrived,he (向老板道歉) for being late.答案m
5、ade an apology to his boss3.After preparing herself for one year,she decided to (申请一份工作) in that big company.答案apply for a job4.Our society offers us (各种各样的方法) to help us make a living.答案a variety/all kinds of ways5.Often the old man goes out for a walk after supper (在他女儿的陪伴下).答案in the company of hi
6、s daughter四、翻译句子1.在这件事情上,我的经验和你的类似。答案My experience in this matter is parallel to yours.2.湖里鱼很多。答案Fish are abundant in the lake.3.你应该克制一下自己的脾气。答案You should govern your temper.4.没有你的帮助提前完成任务是不可能的。答案Without your help,finishing the task ahead of time would be out of the question.5.后来,他开始在风景优美的地方安顿下来。答案L
7、ater,he began to settle in the place where the scenery is beautiful.五、阅读理解Last year I lived in Chile for half a year as an exchange student with the American Field Service.Compared to most visitors,I didnt travel much.I lived with a Chilean family and had the responsibilities of any Chilean teenager
8、.I went to school every day,in uniform.I had good days and bad days and days that I didnt understand.Chuquicamata,my host community,is a mining camp in the Atacama Desert.There is no disco,no shopping centre,no museum or beach.Driveways must be watered daily to keep the dust down.When I arrived here
9、,I was scared.It was so different from the urban middle-class America I was accustomed to.There were lost dogs on the streets,and a constant cloud of brick-coloured dust came from the mine.There was no downtown,few smoothly paved streets,and little to do for amusement.The people worked extremely har
10、d.Rain was a rare phenomenon;earthquakes and windstorms were frequent.I had studied Spanish for two and a half years and was always one of the best students in my class.But in my first week in Chile I was barely able to communicate and desperate for one person to whom I could explain my shock.I coul
11、dnt speak the thoughts in my headand there were so many.Most exchange students experience this like me.Culture shock presents itself in everything from increased aggression toward the people to lack of appetite or weight gain and depression.I was required to overcome all difficulties.Being an exchan
12、ge student is not easy.As time passed,everything changed.I began to forget words in English and to dream in Spanish and love Chilean food.I got used to not depending on expensive things for fun.Fun in Chuquicamata was being with people.And I took math,physics,chemistry,biology,Spanish,art,and philos
13、ophyfor which I received half a credit in global studies.Somehow my high school couldnt figure out a way to relate my experience to its curriculum.But the sacrifices were nothing compared to the gain.I learned how to accept as well as to succeed in another culture.I now know the world is my communit
14、y and have a much deeper understanding of both myself and others.1.The author went to Chile last year with the purpose of .A.paying a visit to Chile as a touristB.working in Chile as a volunteerC.studying Chilean culture as a college studentD.experiencing Chilean life as an exchange student答案D解析细节理解
15、题。由第一段第一句可知,作者是以一名交换生的身份来智利学习的。2.OnarrivinginChile,theauthorfeltfrightenedbecause.A.itwasnoteasyforhimtoshopthereB.hedidnotknowhowtogetalongwithlocalpeopleC.itslivingconditionswereworsethanwhathewasfamiliarwithD.itwasfullofdangerssuchasdogsonthestreet答案C解析推理判断题。文章第三段首先提出Itwassodifferentfromtheurbanm
16、iddle-classAmericaIwasaccustomedto,再从街道环境、矿井灰尘、购物环境、娱乐设施、自然条件等方面描写智利较差的生活条件。由此可判断,作者是由于智利与他原先习惯的较为富裕的美国中产阶层的生活差距而产生恐惧心理的,由此判断选C项。3.DuringthefirstweekinChiletheauthor.A.experiencedcultureshockB.hadanewfriendtochatwithC.wasnotusedtoeatingChileanfoodD.couldntexpresshisthoughtsinEnglish答案A解析细节理解题。根据第四段中
17、的ButinmyfirstweekinChileIwasbarelyabletocommunicate可知答案为A项。4.Accordingtothetext,theauthormostprobablythinksthathislifeinChilewas.A.wonderfulbutfrighteningB.hardbutmeaningfulC.difficultandterribleD.boringanddisappointing答案B解析推理判断题。综合第五段中的Iwasrequiredtoovercomealldifficulties和最后一段中的Butthesacrificeswer
18、enothingcomparedtothegain可知选B项。六、七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Moving abroad can be a challenging experience.You leave your family,friends and everything you know behind.You enter a new culture where the customs and sometimes the languages are different.1.Its a time to discover new thi
19、ngs,make new friends and begin a new adventure.So what are the best ways to involve yourself in the new culture while living abroad?Livewithanativespeaker2.First,you have a friend!Living alone can be a lonely experience,especially if youre far from home.As for me,Ive had the opportunity to meet my h
20、ousemates friends and socialise(交往) with them.3.In addition,you have someone to tell you about the cultural customs and interesting places in the area.SocialisewiththelocalpeopleThe thought of making friends and mixing with the local people may seem scary at first but its worth it.4,attending an eve
21、ning class or participating in a language exchange with people that are interested in learning your native language.5The food in France is amazing and discovering new food is a fun experience.Ive tried things that Ive never tried before.My knowledge of different bread and cheese types has grown grea
22、tly.A.Try the local foodB.But its also excitingC.I currently volunteer with homeless peopleD.You can also speak the local language every dayE.Improve my French vocabulary and understandingF.You can meet other people in the area by joining a clubG.There are many advantages of living with a native speaker答案15 BGDFA- 4 - 版权所有高考资源网
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有