ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:7 ,大小:21.10KB ,
资源ID:420623      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-420623-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2022版新教材高中英语 UNIT 5 POEMS Section Ⅰ Reading and Thinking基础训练(含解析)新人教版选择性必修第三册.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2022版新教材高中英语 UNIT 5 POEMS Section Ⅰ Reading and Thinking基础训练(含解析)新人教版选择性必修第三册.docx

1、Reading and Thinking. 单句语法填空1.She was very sorrowful (sorrow) when her beauty company caught fire.2. Literary (literature) works of this kind are well received by the masses.3.In critics eyes, Mo Yans works are dramatic (drama) with sharp languages and colorful characters.4.Youd better avoid beginni

2、ng your speech with a recitation (recite) of facts.5.They were given sentences of one year and eight months respectively (respective).6.Since childhood, her life has been revolving (revolve) around table tennis.7.Your reading speed and comprehension (comprehend) are tested during this exercise.8.I h

3、elped him put up some shelves (shelf) in his bedroom.9.The safety of civilians (civil) caught up in the fighting must be guaranteed.10.Hearing that she would have the opportunity to represent her school to take part in the competition, she was in a good mood. 同义替换sorrow; be made up of; contradictory

4、; quite a few; in spite of; delicate; distinctive; convey1.School education consists of not only teaching students academic subjects but also cultivating skills, such as teamwork skills. is made up of 2.She talked about her sadness after his death. sorrow 3.I should express my appreciation to my hig

5、h school teachers, without whose help I wouldnt achieve such success. convey 4.Despite his age, he still leads an active life. In spite of 5.A brand store has become famous for its characteristic scent. distinctive 6.They carefully packed the fragile china into cartons. delicate 7.A number of people

6、 are going to arrive early. Quite a few 8.We are faced with two apparently conflicting statements. contradictory . 完成句子1.因为有很多工作要做, 所以他匆匆忙忙地离开了。(with复合结构) With a lot of work to do , he left in a hurry.2.这个女孩看上去十分冷漠, 但事实上她很容易相处。(主语+be+形容词+不定式)The girl seems very cold, but in fact she is easy to get a

7、long with .3.电脑给人们的日常生活带来了巨大的变化, 让生活更方便。(非谓语动词作状语)Computers have brought dramatic changes to peoples daily life, bringing great convenience .4.城市的学校设施往往要好一些, 而农村的学校则相对差一些。(while)Schools in cities tend to be better equipped, while those in rural areas are relatively poor .5.我们都不知道他为什么拒绝了他们给的工作。(why)N

8、one of us knew the reason why he rejected the job they offered .素养综合练. 阅读理解(2020山东济南历城二中十月学情检测)Sam is a fourth-year student at Harvard Medical School, but poetry is still a big part of his life, now with a new teacher, Rafael Campo, who believes poetry can benefit every doctors education and work. R

9、afael is a physician, professor and a highly respected poet.“Poetry is in every encounter (邂逅) with my patients. I think healing really in a very great way is about poetry. And if we do anything when were with our patients, were really immersing (使沉浸于) ourselves in their stories, really hearing thei

10、r voices. And, certainly, thats what a poem does,” he said.Rafael worries that something important has been lost in medicine and medical education today: humanity, which he finds in poetry. To that end, he leads a weekly reading and writing workshop for medical students and residents (住院医师).He think

11、s medical training focuses too much on distancing the doctor from his or her patients, and poems can help close that gap.Third-year resident Andrea Schwartz was one of the workshop regulars. She said, “I think theres no other professions other than medicine that produces as many writers as it does.

12、And I think that is because theres just so much power in doctors and patients interacting when patients are at their saddest.” Not everyone believes thats what doctors should do, though.Rafael said, “I was afraid how people might judge me, actually. In the medical profession, as many people know, we

13、 must always put the emergency first. But, you know, that kind of treatment, if its happening in the hospital, very regrettably, sadly, results in a bad outcome. The family is sitting by the bedside. The patient hasnt survived the cancer. Dont we still have a role as healers there?”In a poem titled

14、“Health”, Rafael writes the wish to live forever in a world made painless by our incurable joy. He says he will continue teaching students, helping patients and writing poems, his own brand of medicine.1.What do we know about Rafael Campo?A.He works as a doctor.B.He is under medical care.C.He is a l

15、iterary professor.D.He knows little about poetry.2.What does the author try to show in Paragraph 2?A.The importance of medical training.B.The effect of poetry on medical treatment.C.The similarity involved in poetry and medical work.D.The present relationship between patients and doctors.3.What does

16、 Andrea Schwartz think of poetry?A.It comforts patients family.B.It contributes to medical work.C.It has nothing to do with doctors.D.It keeps doctors away from patients.4.What is Rafael Campos view on poetry?A.It requires a lot of spare time.B.It can provide a useful tool for doctors.C.It has littl

17、e effect on patients conditions.D.It should be included in emergency treatment.答案:1.A 解析:1.语篇解读 本文是新闻报道。诗歌不只是文人墨客的专属, 它还为前赴后继的医护人员带来内心的慰藉, 它是医护工作中的润滑剂, 是治愈伤痛的“良药”。【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第一段中的Rafael is a physician可知答案。答案:2.C 解析:2.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第二段中的Poetry is in every encounter (邂逅) with my patient

18、s. 和thats what a poem does可知, 在第二段中作者想表达诗歌和医护工作的相通之处。答案:3.B 解析:3.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据倒数第三段中的And I think that is because theres just so much power in doctors and patients interacting可知, Andrea Schwartz认为诗歌有助于医生和病人之间的互动, 医生和病患关系紧密就有助于医疗效果, 因此, Andrea Schwartz认为诗歌有利于医疗工作。答案:4.B 解析:4.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根

19、据最后两段的内容特别是末段中的his own brand of medicine可知, Rafael Campo认为诗歌对医生来说是一个有用的工具。深度解析词汇积累1. regular n. 常客; 老主顾 2. interact v. 交流; 沟通3. emergency n. 紧急情况; 突发事件 4. treatment n. 对待; 治疗 5. incurable adj. 不能治愈的; 不能改变的. 完形填空(2020辽宁省六校协作体高二期中联考)When middle-aged Alex 1 his job and made up his mind to become a free

20、lance writer, no one could tell for sure whether he would succeed or not. He found a cold storage room in a building, set up a used typewriter and settled down to work.After a year or so, however, Alex began to 2 himself. He found it was difficult to earn his living by 3 what he wrote. But Alex dete

21、rmined to put his dream to the test even if it meant living with uncertainty and fear of 4 . One day Alex got a(an) 5 ,“We need an assistant, and were paying 6,000 a year.” 6,000 was 6 money in 1960. It would enable Alex to get a nice apartment, a used car and more. As the dollars were dancing in Al

22、exs head, something 7 his senses. He had dreamed of being a full-time 8 . “Thanks but no,” Alex said 9 , “Im going to stick it out and write.”After Alex got off the phone, he 10 everything he had: two cans of vegetables and 18 cents. Alex put the cans and cents into a paper bag, saying to himself, “

23、This is 11 youve had so far.”Finally his work was 12 in 1970. Instantly he had the kind of fame and success that few writers 13 experienced.Then one day, Alex found the paper bag. Suddenly he 14 himself working in that cold storage room. It reminds Alex, and anyone with a dream, of the 15 and persev

24、erance it takes to stay the course in the shadow land.1.A.dreadedB.imaginedC.assignedD.quit2.A.doubtB.checkC.teachD.hate3.A.collectingB.sellingC.readingD.purchasing4.A.failureB.difficultyC.lossD.danger5.A.emailB.messageC.noteD.call6.A.certainB.realC.rightD.high7.A.clearedB.controlledC.attractedD.str

25、uck8.A.writerB.dancerC.driverD.salesman9.A.happilyB.slowlyC.firmlyD.peacefully10.A.handed outB.pulled outC.gave awayD.gave way11.A.nothingB.anythingC.somethingD.everything12.A.publishedB.completedC.cheered upD.come out13.A.evenB.everC.gentlyD.actually14.A.guaranteedB.toldC.describedD.pictured15.A.ho

26、nestyB.intelligenceC.courageD.humor答案:1.D 解析:1.语篇解读 本文是一篇记叙文, 讲述了已到中年的Alex放弃了自己的工作, 克服种种困难, 最后成为一名成功作家的故事。根据句意可知, Alex放弃了自己的工作, 决定做一个自由作家。quit离开; 停止。故D项正确。答案:2.A 解析:2.根据He found it was difficult to earn his living by可知, 那时的Alex不自信了, 对自己产生怀疑。故A项正确。答案:3.B 解析:3.根据语境可知Alex很难靠卖作品为生。故B项正确。答案:4.A 解析:4.此空应选

27、一个与uncertainty相呼应的词。故A项正确。答案:5.D 解析:5.根据下文的After Alex got off the phone可知, 他接了一个电话。故D项正确。答案:6.B 解析:6.根据It would enable Alex to get a nice apartment, a used car and more. 可知,6,000可以买很多东西, 是一笔可观的钱。故B项正确。答案:7.A 解析:7.根据Thanks but no可知, 当他意识清醒后他拒绝了。clear(使)变清醒。故A项正确。答案:8.A解析:8. 根据第一段第一句可知答案。故A项正确。答案:9.C

28、解析:9.根据Im going to stick it out and write. 可知, 他很坚定。故C项正确。答案:10.B 解析:10.根据语境可知, 他拿出了一切他拥有的东西。故B项正确。答案:11.D 解析:11.根据上一句everything he had: two cans of vegetables and 18 cents可知答案。故D项正确。答案:12.A 解析:12.根据Instantly he had the kind of fame and success可知, 他的作品出版了。come out是不及物动词短语, 意思是:出版。故A项正确。答案:13.B 解析:13.很快他有了为数不多的作家曾经能够享有的名誉和成功。故B项正确。答案:14.D 解析:14.根据语境, 看到了多年前的东西, 他想到了多年前的画面。故D项正确。答案:15.C 解析:15.Alex的成功充分说明需要勇气和坚持不懈。故C项正确。深度解析词汇积累1. make up ones mind某人下定决心 2. earn ones living 谋生 3. assistant n. 助手 4. instantly adv.立刻; 马上 5. fame n. 名声; 名誉; 名气 6. perseverance n. 毅力7

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1