ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:1.27MB ,
资源ID:420409      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-420409-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2019-2020版英语新教材导学人教必修第一册讲义:UNIT 4 SECTION Ⅱ READING AND THINKING(1) WORD版含答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2019-2020版英语新教材导学人教必修第一册讲义:UNIT 4 SECTION Ⅱ READING AND THINKING(1) WORD版含答案.doc

1、Section Reading and Thinking(1)1.DiscussingWhat do you think may happen before an earthquake?Bright lights in the sky may appear.Animals may be too nervous to eat.Mice may run out of holes looking for places to hide.Fish may jump out of their pools and ponds.Well walls may have deep cracks.2.Predict

2、ingLook at the title and the picture and predict what the text is probably about.A terrible earthquake is likely to happen.1.First readingMatch the main idea with each paragraph.Para.1A.The earthquake caused unbelievable destruction to Tangshan.Para.2 B.The earthquake happened and caused deaths and

3、injuries in Tangshan.Para.3 C.Help came soon after the quakes.Para.4 D.Strange things happened,but no one paid attention to them.Para.5 E.Tangshan came back to life again.答案Para.1 DPara.2 BPara.3 APara.4 CPara.5 E2.Second readingChoose the best answer according to the text.(1)When did the earthquake

4、 happen?A.At night on July 28,1976.B.On the morning of July 28,1976.C.On the afternoon of July 28,1976.D.The writer didnt tell us.(2)How many people who lived there were dead or injured?A.A half.B.Two thirds.C.One third. D.The text didnt tell us.(3)What does the sentence “Slowly,the city began to br

5、eathe again.” mean?A.The city will not die; it has hope and it can recover from the pain.B.The army sent 150,000 soldiers to Tangshan to help people.C.Hundreds of thousands of people were helped.D.Most of the 10,000 miners were rescued.答案(1)B(2)B(3)A3.Third readingFill in the blanks according to the

6、 text.Tangshan EarthquakeBefore the earthquakeThe water in the village wells rose and fell again and again.Animals in the farmyards became too nervous to eat.During the earthquakeAt 3:42 am everything began to shake.And hard hills of rock became rivers of dirt.Damages of the earthquakeOver 400,000 p

7、eople were killed or injured in the earthquake. And nearly everything was destroyed.The help from the whole nationSoldiers dug out those who were trapped and buried the dead. Medical workers came to provide medical care. Workers built shelters for survivors.The great success people have achievedThe

8、new city has taken on a new look, with great improvements in transportation, industry, and environment.阅读技巧点拨怎样理清文章的篇章结构?阅读一篇文章,首先要知道这篇文章是围绕什么而展开的、是怎样展开的,这就是文章的篇章结构问题。理清文章和段落的组织结构有助于我们更加清晰地把握文章的脉络,理解作者的观点在文章中是如何提出、展开的。理清了文章结构不但可以帮助我们理解和记忆文章的主要信息,还可以帮助我们极大地提高阅读效率。学会有选择地阅读,哪些语句可以跳读、粗读,哪些语句需要精读、细读。本篇文章

9、结构:分总结构;文章是以时间顺序组织的。语言现象感知.单词理解体会句中加黑单词的词性和含义1.He was bleeding from the head and suffering from shock.n.休克2.His glasses were buried under a pile of papers. vt.掩埋.词块积累写出下列词块的含义1.tens of thousands of成千上万的2.bury the dead埋葬死者3.the rest of the world 世界其他地方4.in the well walls在井壁上5.as usual和往常一样6.look for

10、places to hide 寻找藏身之处7.get up on ones feet站起来8.become a home to成为的家园.句式欣赏1.同词重复表强调For several days the water in the village wells rose and fell,rose and fell.2.everywhere用作连词,引导状语从句。Everywhere survivors looked,there was nothing but ruins.3.把无生命的事物当作有生命的事物来描写,这种方法叫做拟人。Slowly,the city began to breathe

11、 again.思考请你在文中找出类似的拟人句:The city began to revive itself and get up on its feet again.1.Compared with Wenchuan Earthquake,why did Tangshan Earthquake cause such great losses?People took no notice of the signs before the earthquake./People thought little of the earthquake./People didnt make good prepar

12、ations for the earthquake./They lack knowledge about how to survive the earthquake./The buildings were not strong enough to resist.2.Imagine the room begins to shake and you must leave it right away.You have time to take only one thing.What will you take? Why?The answer is open.3.Group work:Make a p

13、oster about earthquakes in groups.The answer is open.AHaving lived in California until 1970,my family has felt a number of earthquakes.We have been fortunate,however,to have suffered no bodily harm or property damage.There is a website that lists all California earthquakes recorded from 1769 to the

14、present.The site lists the dates and times as well as the magnitude(震级) and the exact location of any quake that measured more than 6.0.There are only a few quakes that stand out in my memory and,luckily,none is shown in the website.So,my personal experience with earthquakes might be considered insi

15、gnificant.There are three earthquakes that are difficult to forget.The first one was in 1955 and our oldest daughter was walking with me in our backyard in Redwood City in California.As the shaking became stronger I held her to me with one arm as I held on to one of our fruit trees with the other.Al

16、l three of us (my daughter,I and the tree) shook for two or three minutes that to us felt like hours.The second one was in 1963.Our entire family was visiting Disneyland in Southern California.The earth started to shake just as we were beginning to walk from our hotel toward the famous landmark.My t

17、hird experience with an earthquake was a lonely one in California.It was in my sixties and I was alone in an old church.As the building started to shake,I quickly headed for the door to go outside.I remember I said a little prayersomething like,“Help me get out of here in time,Dear Heavenly Father”.

18、Minutes later,I was safe outside.【语篇解读】本文为记叙文,作者回忆了自己经历的三次地震。1.The author writes the passage mainly to tell us about .A.a new film about an earthquakeB.how to survive an earthquakeC.his three earthquake experiencesD.how to save children in an earthquake答案C写作意图题。作者主要是向读者介绍了自己经历的三次地震。2.The earthquakes

19、 the author has experienced .A.all caused bodily harmB.are all recorded in a websiteC.all measured more than 6.0D.all happened in California答案D细节理解题。根据第三段的“The first one was in 1955.in California.”和第四段第二句以及第五段的“My third experience with an earthquake was a lonely one in California.”可知答案。3.When the fi

20、rst earthquake happened,the author .A.was staying with his daughterB.was planting fruit treesC.held on to a tree for hoursD.was in a hotel答案A细节理解题。根据第三段的“All three of us (my daughter,I and the tree)shook for two or three minutes”可知作者和他的女儿共同经历了这场地震。4.What does the underlined part “the famous landmark

21、” refer to?A.A church.B.Disneyland.C.A building destroyed by an earthquake.D.The place where the author was born.答案B推理判断题。根据“Our entire family was visiting Disneyland”可知答案。BThe United States has more tornadoes(龙卷风) than any other country in the world.In a normal year there are 800 to 1,000 tornadoes

22、.Most happen in the middle part of the country.Tornadoes form when warm and cool air meet.In the Midwest,the warm air from the Gulf of Mexico often meets the cold air from Canada.The usual tornado season is March through May.Tornadoes form most often in the afternoon and early evening.There is often

23、 no warning of a tornado.People who live in the Midwest know the signs(征兆) of tornado activity.The sky becomes dark,often a greenish color.Dark clouds appear in the sky and there is often large hail(冰雹).Suddenly,there is a loud sound,like a train or a jet plane.Sometimes,two,three,five,ten or more t

24、ornadoes can form over a large area.This type of tornado activity hit Oklahoma and Kansas in May 1999.The day was stormy,with heavy thunderstorms in the afternoon.As the storms continued,tornadoes began to form.Dozens of tornadoes hit towns and neighborhoods in Oklahoma,then in Kansas.Some stayed on

25、 the ground for several hours,destroying everything they touched.The tornadoes killed 43 people and injured 600 others.They destroyed thousands of homes and businesses.In some areas,not one home stood.In other areas,the tornadoes destroyed every home on the left side of the street,but didnt touch an

26、y homes on the right side.The tornadoes lifted people and cars into the air and then threw them back down to earth.So it is important to know where to hide and how to protect yourself in the face of a tornado.【语篇解读】本文是说明文。文章主要就发生在美国的龙卷风进行了简单的介绍。5.What can we learn about tornadoes in America?A.They m

27、ay appear in groups.B.They usually happen in the summer.C.There are more tornadoes in the Eastern states.D.There are more than 1,000 tornadoes every year.答案A细节理解题。由第二段中的“Sometimes,two,three,five,ten or more tornadoes can form over a large area.”可知,这些龙卷风有可能会成群出现,故选A项。6.The tornadoes that hit Oklahoma

28、 and Kansas in May 1999 .A.took place at the same timeB.were the biggest in historyC.came and went quicklyD.brought death and destruction答案D细节理解题。由末段中的“destroying everything.600 others”等可知,D项正确。7.What will the author most probably talk about next?A.Tornados dangers and warning signs.B.How to stay safe during a tornado.C.Different kinds of tornadoes.D.How a tornado forms.答案B推理判断题。由末段中最后的“it is important to know where to hide and how to protect yourself in the face of a tornado”可知,作者接下来很可能谈论在龙卷风来临时如何保护自己,故选B项。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1