1、Section Reading and Thinking(1)1.Discussing(1)If you have a good chance to go travelling,where would you like to go? How will you go travelling?Beidaihe,the West Lake, the Great Wall, Paris, London and so on.We can travel by plane, by bus, by train, on foot, by bike, by ship and so on.(2)Whats the m
2、eaning of travelling?It can broaden our view.We can experience different cultures and life.We can enjoy the beautiful scenery.We can relax ourselves and forget our sorrow for a while.2.PredictingLook at the pictures and the titles of the passage on Page 26 & Page 27 and predict what type of the pass
3、age is.The practical writing(应用文).1.First readingMatch the main idea with each paragraph.Para.1A.The four-day Machu Picchu TourPara.2 B.The four-day Lake Titicaca Tour Para.3 C.Encourage people to travel to PeruPara.4 D.The four-day Cusco TourPara.5 E.A brief introduction about Amazon Rainforest Tou
4、rPara.6 F.How to get more brochures about other package tours around Peru答案Para.1 EPara.2 APara.3 DPara.4 BPara.5 CPara.6 F2.Second readingChoose the best answer according to the text.(1)What is the authors intention of writing the text?A.To recommend four tourist attractions of Peru.B.To tell peopl
5、e to travel as often as possible.C.To encourage people to do outdoor activities.D.To help people learn more about Peru.(2)If you are interested in biology,where would you like to travel?A.Amazon Rainforest.B.Machu Picchu.C.Cusco. D.Lake Titicaca.(3)The word “fit” in Machu Picchu Tour probably means
6、“ ”.A.a short period of time when someone stops being consciousB.the way that something is suitable for a particular person,space etc.C.a very strong emotion that you cannot controlD.to have enough space for people or things(4)Which of the following is NOT true about Cusco Tour according to the text
7、?A.Cusco was the capital of the Inca Empire from the 13th until the 16th century.B.At Cusco you will enjoy the unique American and local Indian culture.C.You can pay a visit to the museums there.D.It will take you four days to travel there.(5)Where does this text probably come from?A.An agricultural
8、 magazine. B.A medical journey.C.An engineering textbook. D.A tourist brochure.答案(1)A(2)A(3)B(4)B(5)D3.Third readingFill in the blanks according to the text.1.If you are interested in culture,where would you like to travel? Why?Cusco.Because at Cusco I can enjoy the unique Spanish and local Indian c
9、ulture.2.Which culture would you prefer?The Indian culture or the Chinese culture? Why?I prefer the Chinese culture.China is one of four major ancient civilized countries.It has a long history and broad culture,which has a profound effect on the world.阅读技巧点拨如何辨别文章的类型?1.Look through titles and headin
10、gs.2.Dont forget to look at pictures and charts.3.Sometimes there is some other information that might tell you what type of text it is.语言现象感知.单词理解体会句中加黑单词的词性和含义1.Peru is a country on the Pacific coast of South America with three main areas:narrow,dry,flat land running along the coast,the Andes Moun
11、tains,and the Amazon rainforest.v.(使)朝某方向延伸2.It is for this reason that Spanish is the main official language of Peru.adj.官方的.词块积累写出下列词块的含义1.on the Pacific coast在太平洋海岸上2.in the 16th century在16世纪3.for this reason因为这个原因4.package tour包价旅游5.in the middle of the forest在森林中央6.reach ones destination到达目的地7.
12、go shopping去购物.句式欣赏1.You can then spend three days exploring the rainforest with a local guide and enjoying the plants and animals unique to the rainforest.分析:动名词短语exploring the rainforest和enjoying the plants and animals作宾语,构成spend time (in) doing sth结构。2.Especially amazing is the Incas dry stone me
13、thod of building.分析:此处为倒装句,主语为the Incas dry stone method of building。3.Enjoy the beautiful countryside as you spend a day driving along the new highway connecting Cusco to Lake Titicaca.分析:as引导时间状语从句, connecting Cusco to Lake Titicaca为现在分词短语作后置定语。AThis 6-day adventurous trip will introduce you to th
14、e rich living traditions of Brazil.During your days you will get into many fields of Brazilian life.Day 1:Fly to Salvador,a city of eastern Brazil.You will be met at the Salvador airport by the trip leader.At the airport,youll meet other travelers and the Salvador guide.Day 2:You will be showed arou
15、nd Salvador in both the upper and lower areas of the city.You will learn a lot about the history of this city,which will help you understand the city better.In the evening,you will set off for Rio de Janeiro,a city of southeastern Brazil.Day 3:You will take a cool jeep ride through the Tijuca Forest
16、 of Rio de Janeiro,one of the worlds largest urban (市内的) forests.Then youll visit a large favela(贫民区) there.A tourism workshop program has been created to train the favela children to become tour guides.They will take you to the favela.After the visit,some of the kids from the workshop will be invit
17、ed to join you for some volleyball matches on the beach.Day 4:You will go to the south in the morning to visit an art museum called Casa do Portal.From there you will go to a pretty and clean beach,which is popular with local surfers(冲浪运动员).Day 5:After nearly a few days exploring,you will have a fre
18、e day.You can walk on the beach,shop,write postcards or practice some Portuguese with the locals.Day 6:After breakfast,you will go on horseback to a farmhouse in the countryside.Anyone whos not interested in riding may go by car.There you will be treated to some delicious,home cooked food.【语篇解读】本文介绍
19、了为期六天的巴西之旅的详细安排。1.How many places of Rio de Janeiro will travelers go to on the third day?A.4 B.3 C.2 D.1答案B细节理解题。根据Day 3中的the Tijuca Forest,a large favela和some volleyball matches on the beach可知B项正确。2.From the passage we know that .A.travelers can learn a lot about Salvadors history on the second da
20、yB.travelers will leave for Rio de Janeiro on the third dayC.Tijuca Forest lies in the countrysideD.travelers wont have a single free day in Brazil答案A细节理解题。根据Day 2中的You will learn a lot about the history of this city,which will help you understand the city better.可知A项正确。3.On the sixth day,a traveler
21、 who doesnt want to go on horseback to the farmhouse .A.has to give up the activityB.can go there by carC.has no choice but to go there on footD.can go there on a boat答案B细节理解题。根据Day 6中的Anyone whos not interested in riding may go by car.可知B项正确。4.What is the authors purpose in writing the passage?A.To
22、 find a partner to join him in his six-day trip to Brazil.B.To encourage more and more people to travel to Brazil.C.To introduce a six-day trip to Brazil.D.To show people his wonderful six-day trip to Brazil.答案C写作意图题。综合全文内容特别是文章第一段This 6-day adventurous trip will introduce you to the rich living tra
23、ditions of Brazil.During your days you will get into many fields of Brazilian life.可知本文旨在介绍为期六天的巴西之旅。B“Dad,” I say one day,“lets take a trip.Why dont you fly out and meet me?”My father had just retired after 27 years as a manager for IBM.His job filled his day,his thought,and his life.While he woke
24、up and took a warm shower,I screamed under a freezing waterfall in Peru.While he tied a tie and put on the same Swiss watch,I rowed a boat across Lake of the Ozarks.My father sees me drifting aimlessly,nothing to show for my 33 years but a passport full of funny stamps.He wants me to settle down,but
25、 now I want him to find an adventure.He agrees to travel with me through the national parks.We meet four weeks later in Rapid City.“What is our first stop?” asks my father.“What time is it?”“Still dont have a watch?”Less than an hour away is Mount Rushmore.As he stares up at the four Presidents carv
26、ed in granite(花岗岩),his mouth and eyes open slowly,like those of a little boy.“Unbelievable.” he says,“How was this done?”A film in the information center shows sculptor Gutzon Borglum devoted 14 years to the sculpture and then left the final touches to his son.We stare up and I ask myself,“Would I e
27、ver devote my life to anything?”“No directions,no goals.” I always used to hear those words in my fathers voice.Now I hear them in my own.The next day were at Yellowstone National Park,where we have a picnic.“Did you ever travel with your dad?” I ask.“Only once,” he says,“I never spoke much with my
28、father.We loved each otherbut never said it.Whatever he could give me,he gave.”The last sentenceits probably the same thing Id say about my father.And what Id want my child to say about me.In Glacier National Park,my father says,“Ive never seen water so blue.” I have,in several places of the world.I
29、 can keep travelling.I realizeand maybe a regular job wont be as dull as I feared.Weeks after our trip,I call my father.“The photos from the trip are wonderful.” he says.“We have got to take another trip like that sometime.”I tell him Ive decided to settle down,and Im wearing a watch.【语篇解读】作者邀请爸爸旅行,
30、让爸爸体会到了旅行带来的快乐,同时作者也找到了人生的方向,确定目标,安顿下来。5.We can learn from Paragraph 2 and 3 that the father .A.liked the authors collection of stampsB.was unhappy with the authors lifestyleC.got bored with his jobD.followed the fashion答案B推理判断题。根据第三段可知,作者的父亲认为作者没有目标,33年来一事无成,希望他安顿下来,由此可以推出,父亲很不满意作者的生活方式。6.What does
31、 the author realize at Mount Rushmore?A.He should pursue a specific aim in life.B.He should learn sculpture in the future.C.His father is as innocent as a little boy.D.His father is interested in sculpture.答案A细节理解题。根据“No directions,no goals.” I always used to hear those words in my fathers voice.Now
32、 I hear them in my own.可知,作者意识到了自己不能再这样没有方向没有目标地生活了,故选A。7.What could be inferred about the author and his father from the end of the story?A.They begin to change their attitudes to life.B.They decide to learn photography together.C.The Swiss watch has drawn them close.D.The call solves their disagreements.答案A推理判断题。从文章最后我们了解到,不爱旅行的父亲爱上了旅行,生活没有目标的儿子,安顿下来了,从这里我们可以看出他们彼此都改变了生活态度。故A正确。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有