1、 Section Grammar & Writing课时作业.同义句转换(用it改写句子)1The newspaper says that the bridge is of poor quality.It_is_said that the bridge is of poor quality.2To admit your own mistake is not easy.It_is_not_easy to admit your own mistake.3Helping someone who doesnt help himself is useless.It_is_useless helping
2、someone who doesnt help himself.4I became stronger and stronger,which made my parents glad.It_made_my_parents_glad that I became stronger and stronger.5He felt it was his duty to serve the people heart and soul.He felt it_his_duty to serve the people heart and soul.6Whether to hold the match hasnt b
3、een decided.It_hasnt_been_decided whether to hold the match.7That the boss was behaving pretty strangely struck me.It_struck_me that the boss was behaving pretty strangely.8They spent ten years observing the living habits of the tiger.It_took_them ten years to observe the living habits of the tiger.
4、9As is well known to all,the Great Wall is one of the eight wonders.It_is_well_known to all that the Great Wall is one of the eight wonders.10The tickets happened to be sold out.It_happened_that the tickets were sold out.语法填空As is known to us,the year 2016 has one extra day in it29th February.This i
5、s because its 1._ we call “a leap year”Every four years,the year has 366 days in 2._ instead of 365.It is called a leap year because hundreds of years ago in England,the extra day wasnt 3._ (legal) recognized.There is a wellknown tradition in the UK 4._(associate) with 29th February,introduced many
6、centuries ago.Women are allowed to break with tradition and propose (求婚)to their boyfriends on this day.This all started back in the 5._ (five) century,when a famous Irish saint made a 6._(complain) that women had to wait too long for men to propose.According to the legend,Saint Patrick said any fem
7、ale dreaming of a proposal could ask her boyfriend to marry her on this additional day in February.This socalled tradition was 7._(write) in law in the thirteenth century.Scotland passed a law allowing women to propose to men in a leap year.It was said that if the men refused,they had to pay a fine!
8、Now in 2016,there are calls 8._ 29th February to become a public holiday.Some people believe that it should be an 9._(office) day off,because no one gets more payments for 10._ (work) an extra day in a leap year.For the moment though,the British still have to go to work on this day.【解题导语】本文讲述了在闰年2月2
9、9号这一天英国女子可以向男子求婚这一习俗,以及有人要求定2月29号为法定假日。1解析:考查表语从句。这是一个由what引导的表语从句。答案:what2解析:考查代词。此处指代前面的the year。答案:it3解析:考查副词。此处用副词来修饰动词。答案:legally4解析:考查过去分词。此处用过去分词作后置定语。答案:associated5解析:考查序数词。此处表示第五。答案:fifth6解析:考查名词。此处位于a之后应该用名词形式,构成短语make a complaint表示抱怨。答案:complaint7解析:考查过去分词。此处考查被动语态形式。答案:written8解析:考查介词。ca
10、lls for “对的要求”。答案:for9解析:考查形容词。此处指 “官方的”。答案:official10解析:考查非谓语动词。作介词的宾语,应用动词的ing形式。答案:working.阅读理解A(2019河北石家庄一中期末考试)My daughters school was blown up.No students were harmed,but the main building was completely destroyed,as well as the nearby dorms.Before you start trying to ask when this horrible ac
11、t took place on US.soil,I should mention that this attack didnt happen in reality,but in my daughters carefully constructed Minecraft world.During an online journey with a few friends,a stranger came to her school and bombed the school she had carefully built.In an instant,her school was ruined.Sure
12、,no actual property (财产) was damaged.But the emotional pain she felt was very much real.She thought this was a form of terrorism.I shared this act of senseless online violence on my Facebook page,and fellow parents with Minecraftloving children were just as shocked as I was.I had thought this was a
13、unique experience,and my daughter was just unlucky that this happened to her.But,as it turned out,she was far from alone.The acts were performed by computer bullies (暴徒) known as “griefers”The platform that my daughter was playing was the Minecraft: Pocket Edition (PE) version,which is popular with
14、younger players.While she once only played in the creative mode,she began to join in the multiplayer mode so that she and a few friends from school could build and create together.That multiplayer choice made it possible for a stranger,one of these “griefers”,to do damage.It was a painful lesson for
15、 my daughter that dangers happened suddenly.She understood we have to protect ourselves from bad people in the real world.Still,there was some goodness that came out of the ruins.Many fellow players of hers took time to help her rebuild her school,which was set up again.She was moved.Also,this exper
16、ience opened her eyes.【解题导语】本文是记叙文。作者的女儿玩网络游戏时遭遇“恐怖袭击”。庆幸的是,游戏可以重来,而且这件事让她懂得了在现实生活中要保护自己。1What was the main influence of the attack?AMany students were harmed.BThe authors daughter felt hurt.CThe students had no place to live in.DMoney was needed to rebuild the school.解析:选B细节理解题。根据第一段末的“Sure,no actu
17、al property (财产) was damaged.But the emotional pain she felt was very much real.”可知,这场虚拟世界的“恐怖袭击”令作者的女儿感到很受伤。2What had the author thought before talking to other parents about the incident?AHer daughter was too lonely.BThe attack was just a rare incident.CDangers on the Internet existed everywhere.D
18、Her daughter shouldnt have played the game.解析:选B细节理解题。根据第二段中的“I had thought this was a unique experience,and my daughter was just unlucky that this happened to her.”可知,在和其他家长交流之前,作者以为女儿遭遇的“恐怖袭击”只是偶然事件。3What do we know about the “griefers”?AThey bring sadness to people.BThey are traditional terrorist
19、s.CThey will be punished by law.DThey are ordinary gameplayers.解析:选A推理判断题。根据第二段中的“The acts were performed by computer bullies(暴徒)known asgriefers.”及段末的“one of thesegriefers,to do damage”可知,这些人专门从事网上暴力行为,由此给他人带来心灵上的痛苦。4Which reason is mentioned for the attack on the authors daughters school?AShe play
20、ed very well.BShe had been mean to a player.CShe often played in the creative mode.DShe adopted the multiplayer mode.解析:选D细节理解题。根据第二段末的“That multiplayer choice made it possible for a stranger,one of thesegriefers,to do damage.”可知,采用多人游戏模式是导致这场“恐怖袭击”的一个原因。B(2019四川绵阳中学期中考试)Life can bring us down from
21、time to time.At some point,you may find yourself in what you will consider as your darkest hour.As you try to find your way out of that bad situation,you should try to remind yourself that there is always still a reason to be grateful.If you look at your situation now and compare it with that of som
22、eone else who is in much deeper trouble than you,I am sure that youll find something to be thankful for.We all have our share of problems.But complaining about them only makes us blind to the fact that there are miracles happening around us every day.When all your needs are met,then you should be co
23、ntent and happy.If you have a roof over your head,some decent(像样的) clothes to wear,enough food on the table,a comfortable place to sleep in,clean water to drink and you are free to make your own choices,then you should be happy and grateful.Many people around the world,especially those who are at wa
24、r or those in very poor countries would give anything to be in_your_shoes.Even if you lose all your money or possessions and your heart is broken for some reason,as long as you are still alive and energetic,then every material thing you have lost can be regained again.If you have a few good friends
25、to support or help you,then be glad because true friends are hard to find.As long as you have someone to love and someone to love you back,then you are a very fortunate person.Remember to be patient and trust that things will get better.【解题导语】本文是议论文。作者认为身处逆境时我们应心存感恩。5What are we advised to do when l
26、ife lets us down?ATo try to keep calm.BTo imagine a better future.CTo realize things could be worse.DTo fight against the bad situation bravely.解析:选C推理判断题。根据第二段开头部分“If you look at your situation now and compare it with that of someone else who is in much deeper trouble than you”可推断,作者认为当我们的生活不顺利时,我们
27、应该想想那些处境更艰难的人,也就是要意识到事情可能会更糟,应该为现在的生活感到庆幸,故选C。6What is the result of complaining about the bad situation?AIgnoring something good.BCreating a far worse situation.CTaking everything for granted.DFailing to share the pain with others.解析:选A细节理解题。根据第二段中的“But complaining about them only makes us blind to
28、 the fact that there are miracles happening around us every day.”可知,抱怨的结果是忽视身边的美好。7What does the underlined part “in your shoes” in Paragraph 3 mean?AIn your honor.BOn your behalf.CIn your situation. DIn touch with you.解析:选C词义猜测题。根据画线部分前的“especially those who are at war or those in very poor countri
29、es”可推断,那些处于战争或贫穷国家中的人们愿意不惜一切代价过你现在的生活,故选C。in ones shoes“处于某人的境地”。8Which can be the best title for the text?APatience is a virtueBWhy you should be gratefulCHow to deal with hard timesDA friend in need is a friend indeed解析:选B主旨大意题。根据第一段中的“there is always still a reason to be grateful”及下文内容可知,本文主要讲处于逆
30、境中的人也应该心存感恩的原因。故B项恰当。.书面表达(2019河北石家庄一中期中考试)下面是网络上的一则留言。假如你叫李华,想给他一些建议,请根据下面的内容写一则留言。注意:1词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Li Hua,Can you help me,please? I have tried to stop smoking several times.I am OK for two days and then I feel really sick and annoyed and I have to start smoking again.I know smokin
31、g does damage to my health,but I just cant seem to give it up.Do you have any useful tips?Li Xiaolei_One possible version:Dear Li Xiaolei,I am sorry you have had so much trouble in stopping smoking,but I am glad you are still trying.Dont give up.The more often you try,the more likely you are to even
32、tually succeed.When you feel uncomfortable,dont automatically reach for a cigarette.Sufficient water and adequate fruit are preferred when you are quitting smoking.It is normal to feel a little stressed when you give up smoking for the first time,but try to remember that it will only last a few days and then you will begin to feel much better.At the same time,keep up the good work and remind yourself how much healthier you will be when you finally quit.Good luck and best wishes!Li Hua
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有