1、Unit 5Theme parks课时作业.阅读(2020四省高三名校第一次大联考)The Largest World Fairs of All TimeNew York World FairNew York, 1939The 1939 New York World Fair was the largest exposition (博览会) in US history with visitors over 14 million. The Fair was planned during the Great Depression and was aimed at relieving the cit
2、y from economic depression by attracting foreign investment. Major inventions to emerge (出现) at the New York World Fair included nylon fabric, a streamlined pencil sharpener, and a futuristic car city imagined by General Moiors.Exposition UniverselleParis, 1900The Exposition Universelle was one of t
3、he earliest expositions to feature multiple countries with France inviting various countries to display their technological advancements and cultural heritage. Exposition Universelle was the birthplace of many inventions that we enjoy today including escalators (自动扶梯) and talking films.Expo 70Osaka,
4、 JapanExpo 70 was the biggest exposition of the 20th century and the second largest in history. Expo 70 had a record attendance of over 64 million visitors, a 40year record that would not be broken until Expo 2010 in Shanghai. Notable exhibitions included a large piece of moon rock that was brought
5、back from the Apollo 12 mission.Expo 2010Shanghai, ChinaExpo 2010 goes down as the largest fair in history, having attracted 73 million people. It also had the highest international participation of any exposition in the world with 246 countries participating. The opening ceremony featured the bigge
6、st LED screen in the world as well as one of the biggest fireworks displays in history.篇章导读:本文是一篇应用文,介绍了几个有史以来最大的世界博览会。1Which Expo is the biggest one in history?AExpo 70Osaka, Japan.BExposition UniverselleParis.CExpo 2010Shanghai, China.DNew York World FairNew York.答案:C细节理解题。根据最后一段中的“Expo 2010 goes
7、down as the largest fair in history.”可知,2010年上海世博会是历史上规模最大的一届世博会,故C项正确。2What is the purpose of New York World Fair?ATo attract more inventions.BTo improve the nations economy.CTo display the technological development.DTo share achievements with other countries.答案:B细节理解题。根据第一段中的“aimed at relieving th
8、e city from economic depression by attracting foreign investment”可知,纽约世博会的目的是通过吸引外资来缓解国内经济萧条,也就是改善国家经济,故B项正确。3What did Expo 70 in Japan feature?AA piece of rock from space.BA rocket in the Apollo 12 mission.CThe cultural heritage from countries.DThe biggest LED screen in the world.答案:A细节理解题。根据第三段中的“
9、Notable exhibitions included a large piece of moon rock that was brought back from the Apollo 12 mission.”可知,1970年日本世博会的特色是展出了阿波罗12号带回来的一大块月球岩石,故A项正确。【词汇积累】notable adj. 值得注意的;显著的;重要的cultural heritage 文化遗产go down 发生【佳句背诵】Exposition Universelle was the birthplace of many inventions that we enjoy today
10、 including escalators (自动扶梯) and talking films.巴黎世界博览会是如今我们正在使用的许多发明的诞生地,包括自动扶梯和有声电影。.完形填空I have a place that is full of flowers. On the fence there is a 1 I made saying, “My roses are pretty. I grow them to 2 and share as gifts, but the 3 way to get one is to ask first.” Over the years, Ive had man
11、y chances to know 4 who have either asked for and been given, or 5 the sign and taken my roses. Years back, I noticed three teenage girls 6 taking my roses as they passed to and from school. One afternoon, they 7 the roses once more and broke some off. I went near to them for a 8 before they ran awa
12、y. I explained how they were 9 my roses by breaking them off. Later, the three girls asked for roses for a couple of years till they 10 .Many 11 have been given and received in the course of these 12 over more than 30 years of living here. Then, one winter evening years later, I stepped into a store
13、 13 a rose before my wifes birthday. The eyes of the young owner went wide when she 14 me and she wouldnt accept my money for the rose. Guess who? One of those three girls!Thats it: one 15 turn deserves another!篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者家院前种了很多花,因为这些花,作者结交了不少朋友,揭示了善人自有善报。1A.markBsignalCsignDwarning答案:C根据
14、文章第二段第一句中的“the sign”可知,作者在篱笆那里竖了一块指示牌(sign)。故选C。2A.ownBappreciateCsellDtreat答案:B此处谈及作者种植玫瑰花的目的,根据空格后面的“share as gifts”和下文内容可知,作者种花不是为了拥有、买卖,而是为了欣赏和分享,appreciate “欣赏,赏识”。故选B。3A.properBattractiveClegalDmain答案:Aproper “合适的,正当的”;attractive “有吸引力的”;legal “合法的”;main “主要的”。结合文意可知,获得玫瑰花的恰当方式是征得作者的同意。故选A。4A.
15、relativesBgirlsCgardenersDfolks答案:D此空后面是who引导的定语从句,根据who后面的内容可知,此处指人们(folks)。句意:这些年来,我有很多机会认识各种人那些主动索要和被赠予玫瑰花的人故选D。5A.destroyedBignoredCescapedDremoved答案:B根据上文提到篱笆上有一块指示牌以及下文的“taken my roses”可知,此处表示有些人全然不顾指示牌,自己摘花。另外,or前后的内容形成对比,ignore “忽视,不顾”。故选B。6A.finallyBexactlyCregularlyDpersonally答案:C根据下文“as t
16、hey passed to and from school”和“once more”可知,此处指三个女孩经常在上学和放学的路上摘花,因此regularly “经常,有规律地”,符合文意。故选C。7A.ran afterBstared atCgot tired ofDcame up to答案:Drun after “追赶,追求”;stare at “凝视,盯”;get tired of “对感到厌烦”;come up to “靠近,接近”。结合文意,此处指三个女孩又来摘花,故选D。8A.talkBquestionCchargeDdebate答案:A根据下文“explained”可知,此处作者走近
17、她们是为了和她们交谈(talk),故选A。question “质问”;charge “控诉”;debate “辩论”。9A.plantingBpickingCprotectingDhurting答案:D根据下文“by breaking them off”可知,此处指将花折断对花造成了伤害(hurting),故选D。10A.graduatedBrespondedCapologizedDfailed答案:Agraduate “毕业”;respond “回答”;apologize “道歉”;fail “失败”。句意:后来,直到她们毕业之前,连续好几年她们都来要花。故选A。11A.flowersBle
18、ssonsCgiftsDideas答案:B根据下文中的“been given and received”并结合选项可知,作者可能送花,但是不太可能收到花,文中也没有提到礼物或是想法,最符合文意的只有lesson “教训,启迪”。句意:在那里住的30多年里,我在和别人交流的过程中教会了别人很多,自己也学到很多。故选B。12A.traditionsBintroductionsCcommunicationsDexpressions答案:Ctradition “传统,惯例”;introduction “介绍”;communication “沟通,交流”;expression “表情,表达”。此处是指作
19、者和其他人在沟通交流的过程中彼此收获很多。故选C。13A.in return forBin search forCin charge ofDas a result of答案:Bin return for “作为的报酬;作为的替换”;in charge of “负责,主管”;as a result of “作为的结果;由于”。根据文意,作者在妻子的生日之前,进入一家花店买玫瑰花,因此他进入商店后会“寻找”自己想要买的花,in search for “寻找,寻求”符合文意。故选B。14A.recognizedBpersuadedCacceptedDbelieved答案:A根据上文“The eyes
20、 of the young owner went wide”以及下文“Guess who? One of those three girls!”可知,年轻的店主是当年三个女学生之一,她认出了(recognized)作者。故选A。15A.quickBwideCwillingDgood答案:Done good turn deserves another “善有善报”,为固定表达。故选D。.七选五(2020山西省祁县中学高三月考)Curling (冰壶) is a winter sport played on ice. Therefore, its most popular in northern
21、countries like Canada. Curling is played in the USA by about 15,000 people. 1 Scottish winters were long and there were forms of entertainment. So people began making a sport out of sliding heavy stones on the frozen lakes. The game spread, and in the 1700s curling clubs formed. Then Scottish soldie
22、rs brought it to North America. 2 Men, women, and children often compete on the same team, if they can slide a fortypound stone down the ice! Both teams slide their stones toward the same goal.After all 16 stones have been cast, the team whose stone has slid closest to the goal gets one point. 3 The
23、 ice is so smooth and the stone is so heavy that even the smallest misjudgment in a throw can make the stone slide much too far or stop too suddenly. 4 Water helps the stone slide, but it can also change the stones path.In curling, a broom is part of each players equipment. A good curler must know h
24、ow much force to use. The player must know the exact conditions of the ice on the court. 5 That may explain why the international Olympic Committee decided to make curling an Olympic sport in 1998.APlayers compete on the court.BThen the play begins in the other direction.CCurling is played by teams
25、of four people.DIn other words, a good curler must be a fine athlete.EThe rules are easy to learn, but playing the game is hard.FThe melting of the ice makes things tough for the curlers.GCurling probably began in Scotland in the 1500s or earlier.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了一项奥林匹克运动项目冰壶。1G根据后文的“Scottish wi
26、nters were long and there were forms of entertainment. So people began making a sport out of sliding heavy stones on the frozen lakes.”可推知,此处是概述冰壶的历史渊源,所以G项“冰壶运动可能起源于16世纪或更早的苏格兰。”符合语境。故选G。2C根据本段的整体内容可知,本段主要讲的是冰壶的规则,所以C项“冰壶比赛由四人组成的队伍进行。”符合语境。故选C。3E前文讲的是冰壶的规则,本段讲的是对冰壶的掌控并非易事,所以E项“冰壶的规则学起来容易,但操作起来困难。”来
27、承上启下。故选E。4F根据后文“Water helps the stone slide, but it can also change the stones path.”可推知,由于摩擦可能会造成场地的冰融化,从而增加操作冰壶的难度。故选F。5D根据下文“That may explain why the international Olympic Committee decided to make curling an Olympic sport in 1998.”(这也许可以解释为什么国际奥委会在1998年决定将冰壶运动列为奥运会项目。)可推知,一个好的冰壶球员必须是一个好的运动员。故选 D
28、。.概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。A trip to a water park can be a fun adventure for families, couples or a group of friends. Whether you prefer relaxing in a tube on a lazy river or riding a water roller coaster, a trip to one of the nations water parks offers something exciting for everyone. However,
29、 the fun does not come without risks. People who plan to go to a water park should be careful enough to follow rules to avoid these risks.Drowning is one of the greatest dangers in water parks, especially for young children. The ability to swim is the most important skill in a water park. Before you
30、 go to a water park, make sure that all the people know how to swim well. Do not swim in water that does not have a lifeguard on the scene. Many parks provide life jackets for freedo prepare some for your group in case some people need them.People usually choose to go to water parks on clear sunny d
31、ays, which means that they are easy to get burnt in the sun, or even get heatstroke (中暑). Most of the water parks are open areas with little shelter or few buildings to block the sun, so it can be dangerous for people who have fair and sensitive skin to spend a whole day there. Be sure to wear a hat
32、 and a shirt with sleeves over your bathing suit while you are walking around.In rare cases, water park guests may be subjected to contaminated (受污染的) water. Some illnesses are easily spread in the instance. The most common cause of water contamination is small children who are not old enough to go
33、to the toilet. Water parks have been trying their best to avoid the spread of diseases. However, contamination is still possible. Guests can protect themselves by trying not to swallow any water and washing their hands after playing with shallow and still water. 写前导读:本文是一篇说明文。文章介绍了去水上乐园游玩时应注意的几点事项。精
34、彩范文A trip to a water park can be fun but dangerous. To avoid the dangers, people should follow some rules. (要点1) First, mastering the swimming skill is important for water park guests. Moreover, dont swim without a lifeguard around and prepare some life jackets. (要点2) Besides, to protect yourself from the sun, you need to wear proper clothes. (要点3) In addition, dont swallow any water and wash your hands after you play in the water to avoid illnesses, especially for small children. (要点4)
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有