1、高考资源网() 您身边的高考专家课时提能练(二十九)必修5Module 5The Great Sports PersonalityA:知识层面.语境语法填空()用所给词的适当形式填空Free from work stress, 1retired (retire) people have much spare time to do what they wished to do when they were young.However, theres a distinct 2.disadvantage (advantage)Most of them feel bored and useless w
2、ithout the previous duties and tasks.In my view, attending singing lessons after 3.retirement (retire) seems a great idea for them.Singing without any petition (compete) can help these old people relax and at the same time share their talent with others.In fact, many old people like singing and some
3、 even form a group, giving a 5.performance (perform) now and then to people in their community.()填入一个单词Fast walking is commonly seen in all Chinese cities.People walk fast in groups for a long distance, not to compete 1for medals or prizes but to build up their bodies.The number is still 2.on the in
4、crease.If you make a list 3.of popular ways of exercising, you will find fast walking tops all exercise activities.Fast walking has advantages 4.over other sports like cycling due to its accessibility and low cost.Citizens join fast walking groups and take advantage 5.of the time after supper, walki
5、ng or jogging for miles.However, no one knows how it started.It seems to have become fashionable in Chinese cities quite 6by chance.语境短文改错(共有5处错误)Those days, the number of people who signed up for the English Speech Contest were on the increase.Everyone had his own advantages and wanted to be the fi
6、nal champion.Fortunate, I performed good and scored the highest mark in the final.When the host declared that I was the champion, I rose on my feet, and walked to the platform for the prize.I think it was my teachers guidance as well as my constant practice that guaranteed my success.Every time when
7、 I think of it, I always feel proud of myself.答案Those days, the number of people who signed up for the English Speech Contest on the increase.Everyone had his own advantages and wanted to be the final champion., I performed and scored the highest mark in the final.When the host declared that I was t
8、he champion, I rose my feet, and walked to the platform for the prize.I think it was my teachers guidance as well as my constant practice that guaranteed my success.Every time I think of it, I always feel proud of myself.根据提示补全句子1你应该利用这次好机会练习你的英语口语。(advantage)You should take advantage of the good ch
9、ance to practise your oral English.2这种洗衣机质量上乘,因此在全国销量很好。(quality)This kind of washing machine is of high quality so that it sells well all over the country.3他们很可能赢得比赛,因为他们都是优秀选手。(the chances are that .)The chances are that they will win the match, because they are all excellent players.4正是教练的鼓励使他重建信
10、心,在比赛中获得了第三名。(强调句型)It was the coachs encouragement that made him win third prize in the competition.5正在为下一届亚运会建设的新体育馆将会是目前的三倍大。(倍数句型)The new stadium being built for the next Asian Games will be three times as large as the present one.B:能力层面.阅读理解(2020沈阳市教学质量监测一)Since the age of three,Chelsie Hill had
11、 dreamed of becoming a dancer.That ambition nearly ended one night in 2010.Hill,then a 17yearold high school senior in Pacific Grove,California,was in a car accident that left her paralyzed from the waist down.For most people,that would have dashed any hope of a dancing career.For Hill,it was the be
12、ginning.“I wanted to prove to my communityand to myselfthat I was still normal,” she told Teen Vogue.“Whatever normal meant.”“Normal” for her meant dancing,so Hill did it in her wheelchair right alongside her nondisabled high school dance team.“It definitely took a lot of learning and patience” Hill
13、 told Today.After graduation,Hill wanted to expand her dance network to include women like her.She met people online who had suffered various injuries but shared her determination,and she invited them to dance with her.Hoping to affect more people in a larger city,Hill moved to Los Angeles in 2014 a
14、nd formed a team of dancers with disabilities she calls Rollettes.“I want to break down the stereotype (模式化观念) of wheelchair users and show that dance is dance,whether youre walking or youre rolling,”she told CBS News.Dancing on wheels,Rollettes discovered,can be just as fastpaced,artful,and fulfill
15、ing as the footbased variety.Theyre having fun,and the fun is touching.Hill has attained what many of us never will: her childhood dream.But Rollettes have helped her find something else just as fulfilling.Every year she holds a dance camp for wheelchair users of all ages and abilities with an eye t
16、o helping them find their inner Ginger Rogers or Julianne Hough.The dancers arent the only ones feeling inspired.One woman saw a video of the team competing and commented,“You guys are so awesome! To be in a wheelchair and still be so beautiful makes me know I can be beautiful too! Thank you!”【语篇解读】
17、Chelsie Hill从三岁起就梦想着成为一名舞蹈家,不幸的是,17岁那年的一场车祸导致她腰部以下都瘫痪了。但是Chelsie Hill并没有放弃自己的舞蹈梦想,她不仅坚持坐着轮椅练习舞蹈,而且成立了一个名为Rollettes的舞蹈队,以帮助身体残疾的女性继续跳舞。Chelsie Hill的精神不仅鼓舞了舞蹈队的队员而且也鼓舞了看她们参赛视频的人。1What can we learn about Chelsie Hill?AShe was born with disability.BShe experienced a car accident in 2014.CShe had dreamed
18、 to be a dancer since childhood.DHer dancing career stopped when she was 17C细节理解题。根据第一段第一句“Since the age of three,Chelsie Hill had dreamed of becoming a dancer”可知,从三岁起,Chelsie Hill就梦想成为一名舞蹈家,故选C。2How did Chelsie Hill prove herself to be normal?ABy graduating with honor.BBy dancing in a wheelchair.CB
19、y refusing to use a wheelchair.DBy starting a high school dance team.B细节理解题。根据第二段第一句“Normal for her meant dancing,so Hill did it in her wheelchair right alongside her nondisabled high school dance team”可知,Chelsie Hill想通过坐在轮椅上继续跳舞来证明自己是正常的,故B项正确。3Why did Chelsie Hill start Rollettes?ATo satisfy her o
20、wn ambition.BTo better understand achievements.CTo achieve both success and fame.DTo inspire more disabled women to dance.D推理判断题。根据第三段第一句中的“Hill wanted to expand her dance network to include women like her”和第四段第一句“Hoping to affect more people.she calls Rollettes”并结合下文内容可推知,Chelsie Hill组建Rollettes是为了
21、激励更多像她一样身患残疾的女性去跳舞,故D项正确。4Whats the best title of the passage?AChase Your DreamsEven in a WheelchairBForm a Dance Teama Big BonusCBecome a Dancera Challenging DreamDDance on Wheelsa New TrendA标题归纳题。本文讲述了Chelsie Hill从三岁起就梦想成为一名舞蹈家,不幸的是,17岁那年的一场车祸差点终结了她的舞蹈梦;但是Chelsie Hill坐着轮椅仍然勇敢地、坚持不懈地追逐自己的梦想。故A项最适合作
22、本文的标题。.完形填空(2020太原市阶段性测评)I woke up to the sound of the alarm clock at six in the morning.I walked down the stairs, 1 ,still wanting to go back and sleep for 2 hour or so.But that idea soon 3 as the words of the doctor,whom I had met the previous day, 4 inside my head.A few weeks before this,when I h
23、ad been in Paris,I had felt some 5 heaviness in my chest.On returning,I went to a(n) 6 who cautioned me to work on my 7 So there I was,jogging down a 8 narrow lane.A few weeks went by,and every day when I went to jog,I saw an old man 9 on that bench.And I just couldnt 10 why he was there doing nothi
24、ng.My 11 was building up as each day 12 The next morning,I went and sat beside him on the 13 I asked him,“Why are you seated here every day?”He answered,“Because this is the most beautiful place that I know.” 14 ,I asked again,“What is so beautiful about this place?”He said,“Look!”And I tried to 15
25、I saw the rising sun shining from behind the clouds,and several rays penetrating (穿过)through them.Birds were singing 16 from the trees of the surrounding wilderness.The water glittered in the sunlight,and it looked as if there was a 17 of light between me and the faroff mountains.I had been through
26、that place 18 times,but I had never looked;it was one of the most beautiful places Id ever seen.And I realized that I dont have to travel miles to 19 the beauty.All I have to do is to look 20 .【语篇解读】作者为了锻炼身体,每天在偏僻的小路上慢跑,观察到一位老人天天坐在长凳上无所事事,这引起了作者的好奇心,作者决定前去探个究竟。后来作者意识到美就在身边,需要用心去观察。1AbadtemperedBwarm
27、heartedChalfawakeDfastmovingC根据上文表述的作者早晨被闹钟叫醒和空后表述的作者想返回睡觉可推知,此处应是作者在半醒的状态下下了楼梯。halfawake“半醒的”。2AotherBanotherCthe other Dthe othersB作者早晨六点被闹钟叫醒,此处应是作者想返回去再睡一个小时。another“再一,又一”。3AoccurredBdisappearedCcameDspreadB根据“But”可知,此处应是这个想法很快消失了(disappeared)。4AheardBdescribedCreactedDresoundedD根据语境可知,此处应是医生说的
28、话在作者脑海里回响。resound意为“回响”。5AstrangeBdelighted CnecessaryDuniqueA根据上文提到医生可知,此处应是作者感到胸部莫名的沉重,所以才从巴黎一回来就去看医生。6AdoctorBteacher CagentDpolicemanA参见上题解析。7AmindBappearance CfitnessDassignmentC根据上文作者身体出现问题可知,此处应是医生告诫作者要努力改善自己的健康(fitness)。8AvariousBwide CfastDlonelyD根据下文中的“wilderness”可知,此处应是作者在一条偏僻狭窄的小路上慢跑。lon
29、ely意为“偏僻的”。9AsittingBstandingCapproaching DsleepingA根据下文中的“Why are you seated here every day”可知,作者看到一位老人坐在那条长凳上。10Atake outBlook outCturn out Dfigure outD根据下文作者询问老人可知,此处应是作者不明白为什么这位老人天天坐在那里无所事事。figure out“弄明白”。11AjudgmentBcuriosityCobservationDpowerB上文表述作者不明白老人这么做的原因,此处应是随着日子一天天过去,作者的好奇心与日俱增。12Apass
30、edBremained CsparedDreachedA参见上题解析。13AbedBbench CsofaDlandB根据上文中的“on that bench”和下文作者询问老人为什么每天都坐在这里可知,作者坐在长凳上,老人身旁。14AWorriedBSatisfiedCInterested DConfusedD根据空后的“I asked again”可知,作者对老人的回答感到困惑,所以再次询问。15Aspeed upBget away Clook aroundDcome alongC根据空前的“He said,Look!”可知,作者按照这位老人的话四处观察。look around“四下察看”
31、。16AterriblyBnervouslyCsweetlyDpatientlyC此处描绘这个地方的美丽之处,因此此处表示鸟儿在令人愉悦地 (sweetly)地歌唱。17AwallBpath ClengthDspeedB水面在阳光下闪闪发光,看起来好像是作者与远山之间的一条光线之路。18AmanyBfew CrareDanyA根据上文作者每天在这附近慢跑可知,此处表示作者经过这个地方很多次,但作者从来没有(认真)看过。19ArespectBdesire CattractDadmireD作者意识到没有必要奔波数英里去远方欣赏美,作者所要做的就是用心贴近自然、观察自然。20AluckilyBcompletelyCcloselyDmainlyC参见上题解析。- 8 - 版权所有高考资源网
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有