1、Unit3InventorsandinventionsSectionLearningaboutLanguage,UsingLanguage,SummingUp&LearningTip课后篇巩固探究一、写作词汇检测A.根据每一组的提示词,完成或者翻译句子。1.innocent(1)“Nobody was lying,”Aster said .(2)他真的认为我那么天真吗?答案(1)innocently(2)Did he really think I was so innocent?2.dot(1)Her dress is blue with white .(2)湖面上星星点点地散布着帆船。答案(
2、1)dots(2)The lake is dotted with sailboats.3.stable(1)Shes the only person in the whole family.(2)市场繁荣,物价稳定。答案(1)stable(2)Markets are growing fast and prices are stable.4.associate(1)Her English improved because of a long with British and American people.(2)他并非朋友,而是生意上的伙伴。答案(1)association(2)He is no
3、t a friend but a business associate.5.practical(1)He does his piano every day.(2)这听起来像是个好主意,但有些实际困难。答案(1)practice(2)It sounds like a good idea,but there are some practical difficulties.B.根据图画内容及所给词语造句。6.(dial)答案He picked up the phone and dialed.7.(freezing)答案Its so freezing that water turns into ice
4、 on the roof.8.(jam)答案We got caught in a jam because there was a car accident ahead.9.(wire,sell)答案Wires sell well in that shop.二、阅读词汇检测阅读下列句子,写出黑体词的含义。1.My extension number is 521.答案电话分机2.Our refrigerator is out of order,so we need to have it repaired.答案冰箱3.She drew a right-angled triangle.答案三角形4.T
5、he currentsituation is very different to that in 1990.答案当前的5.A helicopter was sent to pick up the survivors from the earthquake.答案直升机6.We need a dynamicperson to head the class.答案精力充沛的7.The children are carrying colourful Chinese lanterns.答案灯笼8.The identification of the people killed in the crash wa
6、s extremely difficult.答案辨认9.I couldnt find your telephone number in the directory.答案电话簿10.The annual rainfall in this region is less than 15 mm.答案降雨量三、变式训练1.It was not until midnight that we arrived in the city.Not until midnight in the city.答案did we arrive2.As a matter of fact,I finished the report
7、 yesterday.,I finished the report yesterday.答案In fact3.Every time he goes back,he will visit the teacher. time he goes back,he willto the teacher.答案Each;pay a visit4.This new law is very important.This new law is importance.答案of great5.I find it is difficult to finish the work within three days.I fi
8、nd to finish the work within three days.答案it difficult四、完形填空Today I went to my daughters school and spoke about kindness to 60 kids plus teachers and assistant teachers.After a small talk about the 1 of kindness,I gave a challenge to the 2I told them to write a small 3 about an act of kindness that
9、they had done and how that made them feel.Or if they had 4 an act of kindness,how did that make them feel?In what way had that 5 changed them?Then the deputy head and the head teacher and I will choose the 6 ones,the one that will stand out for their 7 of compassion and love toward others.When I was
10、 waiting for my daughter I 8 some teachers that were at the assembly(集会) passing by and I was 9 that they would tell me whether they liked the talk or not,but they didnt 10 anything.Then this little 11 came to me and said,“You know,I enjoyed the assembly today.”“Okay,then are you going to 12 a lovel
11、y story?”I asked.“Im not 13 at writing,”the boy responded.So I explained that I would be 14 if he could just write a phrase or two about an act of kindness.I didnt have 15 to talk to him because he was in a hurry to 16 his friends who were waiting for him,but in my 17,that was a beautiful act of kin
12、dness.The fact that he was able to 18 to talk to me for two minutes,to let me know that he had 19 the assembly was worth all the effort I had 20 preparing the talk for them.1.A.newsB.traditionC.meaningD.tendency答案C解析结合全文可知,作者给师生们讲“友善”的意义,故选C项。meaning意为“意义”,符合语境。news“新闻”;tradition“传统”;tendency“趋势”。2.
13、A.teachersB.childrenC.assistantsD.parents答案B解析根据上文中的“spokeaboutkindnessto60kids”可知,该题选B项。3.A.sceneB.stepC.fortuneD.story答案D解析根据第三段中的“alovelystory”可知,该题选D项。4.A.receivedB.passedC.conveyedD.learned答案A解析上文说的是让他们写一件自己做过的善事,由“Or”可知此处表示他们接受别人做的善事,故选A项。5.A.opinionB.actC.featureD.effect答案B解析由上句中的“Oriftheyhad
14、4anactofkindness”可知,答案选B项。6.A.leastB.worstC.bestD.oldest答案C解析根据下文中的“.theonethatwillstandout.”可知,突出的应该是最好的。故选C项。7.A.ideasB.suppliesC.remarksD.feelings答案D解析根据上文中的“howthatmadethemfeel”和“howdidthatmakethemfeel”可知,该题选D项。feelings意为“感情”,符合语境。8.A.sawB.observedC.warnedD.realized答案A解析根据下文中的“.passingby.”可知,当“我
15、”正在等“我”的女儿时,“我”看到了(saw)出席会议的一些老师经过,故选A项。9.A.supposingB.hopingC.guessingD.imagining答案B解析第一段中讲到作者到女儿的学校给学生和老师以及助教讲有关友善的事情,而当看到老师经过时,作者希望他们会告诉自己他们是否喜欢他所讲的。hope意为“希望”,表示作者的心理状态,符合语境。10.A.sayB.addC.speakD.paint答案A解析根据上文中的“.theywouldtellmewhethertheyliked.”可知,该题选A项。say“表达,说”,与tell相呼应。11.A.heroB.emperorC.g
16、irlD.boy答案D解析根据下文中的“theboyresponded”可知,该题选D项。12.A.writeB.tellC.recordD.repeat答案A解析根据第一段中的“.Itoldthemtowrite.”可知,该题选A项。13.A.surprisedB.keenC.goodD.weak答案C解析根据下文中的“.ifhecouldjustwriteaphraseortwoaboutanactofkindness.”可知,作者希望男孩哪怕只写一两个短语也好,故可推断男孩说他不擅长写作。故选C项。begoodat“擅长”。14.A.shockedB.happyC.curiousD.am
17、azed答案B解析如果男孩对友善行为能仅仅写一两个短语作者也会很高兴的。故选B项。15.A.timeB.chanceC.courageD.energy答案A解析根据下文中的“.becausehewasinahurry.”可知,作者没有时间与他交谈了。故选A项。16.A.followB.waveC.makeD.meet答案D解析根据下文中的“hisfriendswhowerewaitingforhim.”可知,男孩着急去见正等着他的朋友们。故选D项。17.A.bookB.bodyC.heartD.day答案C解析根据上文的信息词“but”可知,虽然没有时间与男孩交谈,但是在作者的心中,那是一个友
18、善的行为。故选C项。inmyheart意为“在我的心中”。18.A.refuseB.encourageC.hesitateD.stop答案D解析根据倒数第二段中的“cametomeandsaid”以及下文中的“.talktomefortwominutes.”可知,该题选D项。refusetodosth“拒绝做某事”;encouragesbtodosth“鼓励某人做某事”;hesitatetodosth“犹豫做某事”;stoptodosth“停下来去做某事”。19.A.attendedB.enjoyedC.achievedD.enriched答案B解析根据第三段中的“Ienjoyedtheass
19、emblytoday.”可知,该题选B项。attend“参加”;enjoy“喜欢”;achieve“完成,实现”;enrich“丰富”。20.A.looked intoB.put intoC.brought intoD.turned into答案B解析“我”为了准备这个讲座而投入的努力是值得的。putinto“投入,放入”,符合语境。五、语篇填空The Internet is an amazing information resource.Students,teachers,and researchers use it as 1. investigative tool.Journalists
20、use it to find information for stories.Doctors use it to learn more about 2.(familiar) diseases and the 3.(late)medical development.Ordinary people use it for shopping,banking,bill-paying,and communicating with family and friends.People all over the world use it to connect with individuals from othe
21、r countries and cultures.However,4. there are many positive developments 5.(associate) with the Internet,there are also certain fears and concerns.6. concern relates to a lack of control over what appears on the Internet.With television and radio there are editors to check the 7.(accurate) or approp
22、riateness of the content of programs,and with television there are 8.(restrict)on what kinds of programs can 9.(broadcast)and at what times of the day.With the Internet,parents cannot check a published guide to determine what is suitable 10. their children to see.答案1.an2.unfamiliar3.latest4.while5.a
23、ssociated6.One7.accuracy8.restrictions9.be broadcast(ed)10.for六、短文改错Last weekend,I went to visit my English teacher,who was already in his fifty.He gives me a lot of help when I was a junior middle school student.Delighting to see me,he asked my senior middle school life.Then he advised me to make f
24、ully preparations for the coming entrance examination.It was so a pleasure to see him again that I didnt notice it was pretty later.I had to say goodbye to each other.He is not only a good teacher but a close friend.Wherever I will go,I will always treasure a time that I spent with my teacher.答案第一句:fiftyfifties第二句:givesgave第三句:DelightingDelighted;asked后加about第四句:fullyfull第五句:sosuch;laterlate第六句:IWe第八句:去掉第一个will;athe
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有