1、第一单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:This picnic may need to be moved inside.W:Yeah,the weather is not cooperating this time around as it did last year.1.What does the woman mean?A.
2、The weather was bad this time last year.B.The picnic is being spoiled by the weather.C.People are not cooperating as well as last year.答案BM:I cant seem to make much of an impression while doing presentations.Any suggestions?W:Try speaking just half the normal speed.2.What does the woman advise the m
3、an to do?A.Just give half the information needed.B.Speak slower than he usually does.C.Speak more loudly than he usually does.答案BM:How did Jenson do this year? Did he get a scholarship this year?W:It was just his math courses that let him down and didnt measure up.3.What does the woman mean?A.He wou
4、ld have got a scholarship if his math grades had been better.B.It was just his math figures that didnt add up.C.His grades were all too poor to get a scholarship.答案AM:Whoops.was that your foot I just stepped on?W:That hurts.Is “whoops” all you have to say about it?4.What does the woman imply?A.The m
5、an should apologize.B.The man should pay for the accident.C.The man should accompany her to the hospital.答案AM:Is there a washroom near the classroom?W:There is,but lucky for you,it has a big “out of order” sign on it.5.What does the woman mean?A.The sign is not on it.B.The washroom is far.C.He may n
6、ot be able to use it.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。M:Good morning,Washington Grade School,this is Chris.How may I help you?W:Good morning,this is Alice Smith.Im calling for my d
7、aughter,Judy.Shes not feeling well today.M:Im sorry to hear that.I hope its not too bad.W:No,no,she has a little fever and a cough.Nothing too serious.M:Well,I hope she feels better soon.W:Thank you.Do you think I could get her homework for today?M:Is there any specific class?W:Im especially concern
8、ed about math and science.M:OK,is it alright for me to give your e-mail address to the teachers? They can then send the homework along later today.W:That would be great.6.Why is Alice calling?A.She is asking for some information about the school.B.Judy is not going to school today.C.Judy is seriousl
9、y ill.答案B7.What classes are mentioned?A.Math and history.B.Science and chemistry.C.Math and science.答案C8.What do we learn about the homework?A.Its too difficult for Judy.B.It will be emailed to Alice.C.It will be kept by her teacher.答案B听第7段材料,回答第9至11题。M:OK.I have the contract ready for you to sign,M
10、s Gold.W:Fine.Before I sign it,can you review the agreement with me?M:Sure.The contract states that you will provide Shale Corporation with the rights to drill for oil on your land for the next five months.In exchange,you will receive $1,000 per day.If we find enough oil to continue drilling for lon
11、ger,we can extend the contract for two more months from the date of our discovery.W:You also said that if you find the extra oil,I will receive $1,200 per day if I agree to extend the contract.Right?M:I dont remember the exact number that we discussed.Wasnt it $1,100 per day?W:I want $1,200 per day
12、for the additional drilling,or I wont sign it at all!9.What is in the womans land?A.Oil.B.Gold.C.Gas.答案A10.How much will the woman receive for the first five months?A.$1,000 per day.B.$1,100 per day.C.$1,200 per day.答案A11.What are the speakers doing?A.Buying something.B.Talking about the land.C.Sign
13、ing a contract.答案C听第8段材料,回答第12至14题。W:Your painting is fantastic,Roger!M:Im happy you like it.Its for a competition.Heres the form.W:Right.OK,here are the questions.Your hands are dirty.M:Thats because Im painting! What are the questions? Heres a pen.W:Whats your name?M:Oh,thats difficult .Roger!W:Ha
14、,ha.Whats your surname?M:Im not sure .W:Very funny! OK,surnameTailor.M:Yes,thats it!W:Next question,please.Are you married or single?M:Single.Im sure about that!W:Whats your address?M:72 London Road.W:And what are your hobbies?M:Hmmm.painting,going windsurfing and watching TV.W:.OK,last question.Wha
15、ts your telephone number?M:0343 897 6514W:0343 897 6514Got it.Wheres an envelope?M:Over there.12.What is Roger doing now?A.Painting.B.Writing.C.Watching TV.答案A13.What is the phone number of Roger?A.0344 897 6518.B.0443 897 6514.C.0343 897 6514.答案C14.What are they talking about?A.Exhibiting some pain
16、tings.B.Selling a house.C.Filling out a form.答案CM:How long have you been having this pain?W:It started in June.So for more than five months now.My stomach hurts after some meals,but not always.M:You should have come earlier.Lets get to the bottom of this.Have you changed your eating habits during th
17、is period?W:No,not really.Well,thats not true.Im eating the same foods,but less.You know,the pain seems to come and go.M:How strong is the pain exactly? On a scale of one to ten,how would you describe the intensity of the pain?W:Well,Id say the pain is about a two on a scale of one to ten.Like I say
18、,its not really bad.It just keeps coming back.M:How long does the pain last when you get it?W:It comes and goes.Sometimes,I hardly feel anything.Other times,it can last up to half an hour or more.M:Is there a type of food that seems to cause stronger pain than other?W:Hmmm .heavy foods like steak us
19、ually bring it on.Ive been trying to avoid those.M:Does the pain travel to any other parts of your bodychest,shoulder or back? Or does it remain around the stomach area?W:No,it just hurts here.M:What about if I touch here? Does it hurt there?W:Ouch! Yes,it hurts there.What do you think it is,doctor?
20、M:Im not sure.I think we should take some X-rays to find out if youve broken anything.W:Will that be expensive?M:I dont think so.Your insurance should cover routine X-rays.听第9段材料,回答第15至17题。15.Whats wrong with the woman?A.She has a headache.B.She has a stomachache.C.She has a toothache.答案B16.How long
21、 has the woman been suffering from the pain?A.Four days.B.Less than eight weeks.C.More than five months.答案C17.Which of the following is true about her pain?A.It hurts seriously.B.It occurs once in a while.C.It never stops.答案B听第10段材料,回答第18至20题。W:Well,every day for me is different.I mean to say that s
22、ome days I speak to clients for hours and hours,and try to convince them that our ideas are the best.A lot of my time is spent on research.Well,we have to deal with all the viewing and readership figures.We make up our own surveys to discover what a cross section of people think.We dont just look at
23、 what people think,but because what really counts is:What sells the goods?The simple fact is that if we dont show a rise in sales we lose a customer.The part I really enjoy is the creativity.Its funny really.I get ideas in the most peculiar places.The best idea I ever got was one time when I was sit
24、ting in the bath.I jumped out and wrote it down immediately.We also do what we call brainstorming.That is:pooling and sharing our ideas.And we get the best ideas this way.That is as a result of teamwork.I mean,alright,we depend on everybody being creative,and this often happens best when youre worki
25、ng alone.But without a good team,no campaign has a hope of succeeding.A good agency is,in fact,a team of individuals who work well alone,but also together.Hmmm,the drawbacks.Now,the biggest drawback of my work is that you stand or fall by your results.If you cant think of new ideas,or you make an ex
26、pensive mistake then you get fired.And youre out of a job.Thats always worrying,I can tell you.18.What profession does the woman work in?A.Marketing.B.Advertising.C.Teaching.答案A19.What does the woman really enjoy?A.Creativity.B.Variety.C.Teamwork.答案A20.What is the woman worrying about?A.No chance of
27、 promotion.B.Long working hours.C.Being fired.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文;从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AAnti-SleepAlarmPrice:US $5EXTRA 5% OFF WHEN YOU BUY 2 OR MOREAnti-Sleep Alarm is a new life-saving anti-tiredness alarm.You just wear it behind the right ear.It works on the t
28、heory of electronic balance.Working TheoryIt is worn over the ear and has an electronic position sensor.When your head nods forward,it sounds a loud alarm to immediately wake you and warn your passengers.FeaturesThe Anti-Sleep Alarm features a driver safety alarm to help prevent accidents caused by
29、falling asleep at the wheel.It is especially suitable for long-distance driving and night driving.The Anti-Sleep Alarm is also perfect for anyone who needs to stay awake on dutyguards,machine operators,and even students.Its easy to use and can be comfortably worn for a long time. Alarm mode:sound di
30、,di. Dimensions:802215mm Battery:button cell battery (included) Life time:30,000 nodsPaymentWe accept PayPal only,with all major credit cards accepted through PayPal.Payment must be received within 7 business days after ordering.ShippingWe ship to your eBay or PayPal address.Please make sure your eB
31、ay and PayPal address is correct before you pay.Goods will be shipped within 1-3 business days when we receive payment.Delivery(递送)time depends on destination.International buyers please note:Import duties(进口税)and taxes are not included in the price or shipping costs.Please check with your countrys
32、customs office to determine what these extra costs will be before buying.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一种反睡眠报警装置,它的功能相当于司机安全警报器,特别适用于长途和夜间开车,也适用于值夜班的工作人员甚至学生。文章还介绍了订购方式。21.How much should be paid for 2 Anti-Sleep Alarms?A.US $10.B.US $9.5.C.US $10.5.D.US $9.答案B解析数字计算题。由文章开头的“Price:US$5EXTRA5%OFFWHENYOUBUY2O
33、RMORE”可知,每个售价是5美元,如果买两个有5%的折扣。22.Anti-Sleep Alarms work on the theory of .A.electronic balanceB.human body movementC.anti-tiredness alarmD.electronic position sensors答案A解析细节理解题。由文章中的“Itworksonthetheoryofelectronicbalance.”可知,反睡眠报警装置建立在电子平衡的原理上。23.What is a feature of the Anti-Sleep Alarm?A.It is com
34、fortable to wear.B.It is big and easy to use.C.It can work for 30,000 minutes.D.It can be powered by any kind of battery.答案A解析细节理解题。由Features部分的“Itseasytouseandcanbecomfortablywornforalongtime.”可知,反睡眠报警装置佩戴起来舒适。BAs she walked around the huge department store,Edith reflected how difficult it was to c
35、hoose a suitable Christmas present for her father.She wished that he was as easy to please as her mother,who was always delighted with perfume.Besides,shopping at this time of the year was a most disagreeable experience:people trod (踩) on your toes,poked (捅) you with their elbows and almost knocked
36、you over in their haste to get to a bargain ahead of you.Partly to have a rest,Edith paused in front of a counter where some attractive ties were on display.“They are real silk,” the assistant assured her,trying to tempt her.“Worth double the price.” But Edith knew from past experience that her choi
37、ce of ties hardly ever pleased her father.She moved on reluctantly and then quite by chance,stopped where a small crowd of men had gathered round a counter.She found some good quality pipes on saleand the prices were very reasonable.Edith did not hesitate for long:although her father only smoked a p
38、ipe occasionally,she knew that this was a present which was bound to please him.When she got home,with her small well-chosen present concealed in her handbag,her parents were already at the supper table.Her mother was in an especially cheerful mood,“Your father has at last decided to stop smoking.”
39、She informed her daughter.【语篇解读】这是一篇记叙文。文章讲述了名叫Edith的女孩去给父亲买礼物。经过深思熟虑后决定给父亲买一个价格合理的烟管,但回家却得知父亲决定戒烟。24.Why was shopping very disagreeable at that time of the year?A.Because customers were doing their shopping in a great hurry.B.Because customers often poked each other with their elbows.C.Because cust
40、omers often knocked each other.D.Because some customers trod on others toes.答案A解析细节理解题。根据文章第二段第一句“peopletrodonyourtoes,pokedyouwiththeirelbowsandalmostknockedyouoverintheirhastetogettoabargainaheadofyou.”(人潮汹涌,人们摩肩接踵,为了能够买到打折商品奋不顾身往前冲,甚至可能把人撞翻)可知,那个时间段购物令人不愉快是因为顾客们都急匆匆地购物。25.What do we know about Ed
41、iths father?A.He did not like presents.B.He never got presents.C.He preferred ties.D.It was difficult to choose a present for him.答案D解析推理判断题。根据文章第一段最后一句“Shewishedthathewasaseasytopleaseashermother,”(她希望爸爸能够像妈妈一样可以很容易被逗开心)和第三段最后一句“ButEdithknewfrompastexperiencethatherchoiceoftieshardlyeverpleasedherf
42、ather.”(她过去送爸爸领带他从来不满意)可知,要给她的父亲选礼物很困难。26.How did Edith come to the next counter?A.Purposely.B.Happily.C.Accidentally.D.Unwillingly.答案C解析细节理解题。根据文章第四段第一句“Shemovedonreluctantlyandthenquitebychance,stoppedwhereasmallcrowdofmenhadgatheredroundacounter.”(她极不情愿地继续往前走,然后很偶然地停在了被一大群男人围着的柜台前)中的“bychance”(偶然
43、地)可知,她是偶然到这个地方。27.How do you think Edith would feel when she heard her mothers words?A.Glad.B.Disappointed.C.Annoyed.D.Joyful.答案B解析推理判断题。文章最后一段说“她把精心挑选的礼物装在手提袋里,当她到家时,父母已经在饭桌边,她的妈妈心情特别好,对她说你爸爸终于决定戒烟了!”,故可推知女孩精心挑选了礼物,但却被告知父亲准备戒烟,所以她可能会感到失落。CIt does not have to be January 1st to give yourself a chance
44、 to make the most out of your day.Every day is a new day and a fresh start to learn,grow,develop your strengths,free yourself from past regrets or hurts,and move forward older and wiser.Every day gives you a chance to reinvent (重新审视) yourself.It is never too late to change things that are not workin
45、g in your life.Each day is a new beginning and a piece of blank paper.How would you like to create your day?What would you like to paint on it?If you wake up in a negative mind,you are more likely to paint a dark picture throughout the day,and your picture will not show hope,happiness and joy.If you
46、 take each day to think actively,and have a positive intention for how you would like to create your day,how would your life be different?What can daily positive intentions do for you?Every day you will give yourself the gift of an “attitude of gratitude”.Each day is a chance to look at things in a
47、different way.You can experience each day in the beauty of the worldand the beauty of you who are in it!You find yourself changing from “I cant” to “I can”.With a focus on positive intentions,you feel you are full of power and more like a “winner” than a “loser”.Pay more attention to the present,and
48、 you will be more likely to live fully in the present each moment of each day.After all,the past is a great place to visit,but you dont want to live there!So how about starting each day taking a moment to think of a positive intention for the day?【语篇解读】本文是一篇议论文。带着积极乐观的人生目标去创造属于你的一天,你的人生会发生根本的改变,你积极的
49、目标会带来无数的惊喜。28.The first paragraph mainly tells us .A.we should make every day a new startB.January 1st is the most important dayC.learning is helpful in reinventing ourselvesD.we neednt change ourselves at all答案A解析段落大意题。本段主要讲的是每一天都是一个崭新的开始,要充分利用每一天来改变自己。故选择A项。29.The underlined word “negative” in Par
50、agraph 2 probably means “”.A.not clearB.not wiseC.not happyD.not careful答案C解析词义猜测题。根据后半句的句意“那么你很可能把你自己的这一天画成一幅灰色调的画,画上不会表现出希望、幸福和喜悦”可判断,该单词大意为“不高兴的,消极的”。故选择C项。30.If you have daily positive intentions,you will .A.get a positive resultB.have a busy lifeC.get gifts from othersD.be a complete loser答案A解析
51、细节理解题。根据第四段最后一句可知,如果每天有积极的目标,你会觉得自己充满力量,更像是“赢家”而不是“失败者”。这显然是一个积极的结果,故选择A项。31.From the passage we can learn that .A.past regrets or hurts can make you older and wiserB.think actively and you must become a winnerC.the present is not where you should live foreverD.positive intentions for each day are o
52、f great help答案D解析推理判断题。根据第三、四段内容可推断出,带着积极的目标迎接每一天会给人带来巨大的帮助和收益。故选择D项。DDepression(抑郁) can be a destructive illness,plaguing millions of people worldwide with feelings of sadness,hopelessness,and fatigue.Despite numerous antidepressant drugs,as many as a third of patients dont respond to medication.Th
53、is has forced doctors to be more creative in finding different treatments for the condition.In the past two decades,researchers have tied depression to a seemingly unrelated condition:inflammation(炎症),the bodys natural response to stress.It could rise from injury or inflection,or even emotional issu
54、es like an unhappy marriage or problems at work.Some amount of inflammation is generally beneficial,as it increases production of cytokines(致癌因子),proteins that help us heal and protect us from the effects of overwork.But excessive cytokine levels,and the inflammation they bring on,could come at a co
55、sta number of studies suggest that high levels of cytokines could contribute to depression.Cytokines can reach the brain several ways:directly through the blood-brain barrier or indirectly by binding to nerve fibers elsewhere,which send signals to the brain to produce the inflammation molecules.In t
56、he brain,cytokines can disturb the production and release of several important signaling chemicals,including serotonin,dopamine and glutamate,which help control emotion,appetite,sleep,learning and memory.Its thought that a lack of serotonin activity in the brain causes depression;most antidepressant
57、s increase the activity.But cytokines also have been shown to activate stress hormone signaling in the brain,which may also serve to develop depression.With all the evidence implicating inflammation in depression,doctors have been anxious to test anti-inflammatory drugs as a potential treatment.Four
58、 small studies published between 2006 and 2017 by research groups in Europe and Iran found that adults diagnosed with depression who took aspirin or another anti-inflammatory drug called Celecoxib,along with an antidepressant,got more relief from feelings of sadness,hopelessness,guilt and fatigue co
59、mpared with those taking an antidepressant alone.However,Andrew Miller,a professor of psychiatry at Emory University,thought something was wrong in these small,limited studies.None of them looked at whether the participants had high levels of cytokines before theyd see a benefit from anti-inflammato
60、ry drugs.“Unfortunately,much of the field has fallen into the trap of viewing inflammation as the be-all,end-all,” Miller says.He and his colleagues wanted to see whether the effect of these drugs was limited to the depression patients with high cytokine levels,or if it helped all people diagnosed w
61、ith depression.【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了抑郁症的形成过程以及科学家们对治疗抑郁症的药物的研究。32.Which of the following illustrates how depression is developed?A.stress overwork inflammation depressionB.inflammation infection stress depressionC.cytokine stress infection depressionD.infection inflammation cytokine depression答案D解析细节理解
62、题。根据第二、三段的介绍可知,感染导致炎症,而炎症产生致癌因子,而过量的致癌因子导致抑郁症,故D项正确。33.The underlined word “excessive” in Para.3 is closest in meaning to “”.A.intermediateB.overmuchC.mildD.appropriate答案B解析词义猜测题。根据画线词后的“cytokinelevels,andtheinflammationtheybringon,couldcomeatacostanumberofstudiessuggestthathighlevelsofcytokinescoul
63、dcontributetodepression.”可知,致癌因子水平过高,以及由此引发的炎症,可能以一定的代价出现,研究表明致癌因子水平过高可能会导致抑郁症,由此可知画线词词义为“过量的,过多的”,故B项正确。34.We can infer from the passage that .A.depression will be a curable disease for a long timeB.only aspirin can effectively help relieve people of many emotional problemsC.people who are hard-wor
64、king are more likely to get depressionD.we have a long way to go before depression can be satisfyingly treated答案D解析推理判断题。根据最后一段内容,特别是“Heandhiscolleagueswantedtoseewhethertheeffectofthesedrugswaslimitedtothedepressionpatientswithhighcytokinelevels,orifithelpedallpeoplediagnosedwithdepression.”可知,Andr
65、ewMiller教授和他的同事们想知道这些药物的效果是否仅限于致癌因子水平高的抑郁症患者或是否对所有被诊断为抑郁症的人都有帮助,由此可知,在抑郁症得到满意的治疗之前还有很长的路要走(很多工作要做),故D项正确。35.Which of the following shows the right structure of the passage?( represent Para. 15 )答案D解析篇章结构题。通读全文可知,第一段为总论,指出抑郁症是一种非常可怕的疾病,很多患者对治疗抑郁症的药物都没有反应,第二、三段介绍了抑郁症的形成过程,第四段介绍了致癌因子通过几种途径到达大脑,第五段介绍了科学
66、家们研究治疗抑郁症的药物,故D项正确。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When things go wrong,many people turn to their friends for comfort and support.Are you the kind of person your friends trust to be there for them when theyre feeling down?36 You might feel awkward or nervous about
67、comforting a sad friend at first,but with a little practice,you wont have to worry about saying the wrong thing or making the situation worse.When one of your friends is upset,help him/her by being there for him/her,finding the right things to say,and avoiding common mistakes.37 Comfort your friend
68、according to how upset he/she seems to be.If he/she seems to be very troubled,it may take more effort on your part to help him/her.If something is bothering him/her,but he/she isnt too upset,be there for him/her without overreacting.Find out whats wrong.Before you say anything,try to figure out what
69、 the problem is.38 If you try to talk to your friend without knowing the situation first,you could end up with putting your foot in your mouth.Give your friend a hug.A kind touch will do wonders for your friend,even if you dont know what he/she is upset about.39 You can also pat him/her gently on th
70、e shoulder.Let your friend vent (发泄).If your friend needs to get his/her sadness or anger out,let him/her do.Pay attention and dont interrupt.Encourage him/her to express himself/herself fully.Just listen.Your friend needs someone to listen compassionately to him/her right now,so focus on doing that
71、.Be patient and non-judgmental.40 Dont act bored or try to change the subject.A.You may find yourself wrong.B.Understand how upset your friend is.C.You can put your arm around your friend.D.Encourage him/her to keep talking as long as he/she needs to.E.This will help you know what to say and what no
72、t to say.F.Use your imagination and get close to the truth of what has taken place.G.If you arent sure,dont worrycomforting people is a skill that you can learn.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。当朋友向你寻求安慰和支持时,你应该怎么做呢?文章主要介绍了五种有效的方法。36.G根据下文内容可知,安慰别人是一种你可以通过后天学习获得的技能。故选择G项。37.B根据下文内容可知,你需要了解你的朋友有多难过,根据具体情况来决定如何安慰他
73、/她。故选择B项概括本段内容。38.E根据上下文内容可知,在你说话之前,试着找出问题所在。后文解释了这一做法的原因:这将帮助你知道什么该说,什么不该说。E项承上启下。39.C根据下文“Youcanalsopathim/hergentlyontheshoulder.”以及该段的小标题“Giveyourfriendahug.”可知,C项承上启下,符合语境。40.D根据下文“Dontactboredortrytochangethesubject.”可知,空白处内容应为鼓励朋友一直说下去,不要随便打断。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每
74、题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。The day when I would go off to college was around the corner.Mum stood in her usual spot behind the ironing board(烫衣板) and said,“Pay attention:Im going to teach you to iron.”Mum clearly explained her reasons for this lesson.I was going to be 41 and needed to learn this
75、 42 skill.Also,I would be meeting new people,and properly ironed clothes would help me make a good43.“Learn to iron a shirt,” Mom said,“and you can iron anything.”But ironing shirts was not 44 work.It didnt make use of long muscles we used to throw a baseball,and it wasnt a 45 operation like ice-ska
76、ting.Ironing was like driving a car on a street that has a stop 46 every 10 feet.Whats more,an iron produced steam and it carried a possibility of 47.If you touched the wrong part of it,youd get 48.If you forgot to turn it off when you 49,you might burn down the house.As for technique,Mom 50 me to b
77、egin it,which sounded easy but skillful.Mom said it looked very simple,but you must do it with your51.Over the years,Ive learned to iron shirts skillfully,which gives me a sense of 52.Whatever failures I suffer in my life,an ironed shirt tells me I am good at something.53,through ironing Ive learned
78、 how to find out the 54 to working out even the most troublesome problems.“55 wrinkles one at a time,” as Mom might have said,“and before long everything will get ironed out.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者回忆了自己在上大学前的暑假,母亲教会作者熨烫衣服的技巧。母亲认为作者将要独立并且需要学会这个必要的技能。通过熨烫衣服,作者也学会了解决生活中最棘手问题的方法。41.A.helpfulB.confidentC.powe
79、rfulD.independent答案D解析helpful“有帮助的”;confident“自信的”;powerful“强有力的”;independent“独立的”。这里指母亲认为我将要独立(independent)并且需要学会这个技能。42.A.patientB.necessaryC.energeticD.frightening答案B解析patient“有耐心的”;necessary“必要的”;energetic“精力充沛的”;frightening“令人害怕的”。根据空后的内容可知,妈妈认为我以后会结交新朋友,穿着熨烫得体的衣服会给人好的印象,由此可知,熨烫衣服是一个必要的(necessa
80、ry)技能。43.A.conclusionB.suggestionC.impressionD.observation答案C解析conclusion“结论”;suggestion“建议”;impression“印象”;observation“观察”。短语“makeagoodimpression”为固定搭配,意为“留下好印象”。这里指熨烫得体的衣服将会帮助作者给他人留下好的印象。44.A.usefulB.easyC.specialD.suitable答案B解析useful“有用的”;easy“容易的”;special“特别的”;suitable“合适的”。根据后文的种种描述可以得知,烫衬衫不是一件
81、很容易的(easy)工作。45.A.directB.singleC.smoothD.strange答案C解析direct“直接的”;single“单身的”;smooth“光滑的,流畅的”;strange“奇怪的”。根据下文“像在每10英尺有一个停车标示牌(sign)的街道上驾驶汽车”可知,它(指烫衬衫)并非像滑冰那样流畅地(smooth)进行。46.A.advertisementB.signC.symbolD.mark答案B解析advertisement“广告”;sign“迹象,指示牌”;symbol“象征”;mark“标志”。此处是指“熨烫衣服就像在每10英尺有一个停车标示牌(sign)的街
82、道上驾驶汽车”。47.A.doubtB.pressureC.surpriseD.danger答案D解析doubt“怀疑”;pressure“压力”;surprise“惊讶”;danger“危险”。而且,熨斗产生的蒸汽可能带来危险(danger)。48.A.burntB.warmC.excitedD.ill答案A解析burnt“烧伤的”;warm“温暖的”;excited“兴奋的”;ill“生病的”。此处是指“如果你弄错了,你会被烧伤”。49.A.jumped offB.fell downC.went awayD.set sail答案C解析jumpoff“跳下来”;falldown“跌倒”;go
83、away“离开”;setsail“启航”。此处是指“如果当你离开(wentaway)的时候你忘记把它关掉,你也许会把房子烧光”。50.A.taughtB.choseC.forcedD.persuaded答案A解析teach“教会”;choose“选择”;force“强迫”;persuade“说服”。关于技术,妈妈开始教(taught)我,这听起来很容易却很巧妙。51.A.attractionB.designC.intelligenceD.strength答案C解析attraction“吸引力”;design“设计”;intelligence“智慧”;strength“力量”。此处是指“这看起来
84、很简单,但你必须用你的智慧(intelligence)去做”。52.A.honestyB.freedomC.justiceD.pride答案D解析honesty“诚实”;freedom“自由”;justice“公正”;pride“自豪”。asenseofpride自豪感。多年来,我已经熟练地学会了熨烫衬衫,这给了我一种自豪(pride)感。53.A.InsteadB.BesidesC.OtherwiseD.However答案B解析instead“反而”;besides“除之外”;otherwise“否则”;however“然而”。除此之外(Besides),通过熨烫衣服,我已经学会了解决最棘手
85、问题的方法。54.A.collectionB.lessonC.wayD.solution答案D解析collection“收藏品”;lesson“教训,课程”;way“方法”;solution“解决方案”。根据后面的“最麻烦的问题”可知,此处是指“我学会了如何找出最麻烦的问题的解决方案(solution)”。55.A.Make upB.Deal withC.Ask forD.Rely on答案B解析makeup“组成,编造”;dealwith“处理,对付”;askfor“询问”;relyon“依靠”。“一次处理(dealwith)一处有皱褶的地方(即一次处理一个问题)”,正如妈妈曾经说过,“不久
86、之后一切都会解决”。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。In the distant past,friends relied on each other for their survival.They hunted together and defended each other against 56. (danger) animals and enemies.In those days,if you didnt have a friend,you would either starve,57. (eat) or ki
87、lled.Nowadays,friendship isnt 58. (exact) a matter of life and death.However,friendship is still of great importance and not 59. (have) a friend is something to be concerned about.Most people look upon a friend as someone they can depend on when they are going 60. times of trouble.In such times,frie
88、nds provide them with emotional support and sometimes financial help.It is in these troubled times 61. they find out who their true friends are.As the old saying 62. (go),in times of success,friends will be plenty;in times of 63.(suffer),not one in twenty.And there is another saying that says you ca
89、n hardly make a friend in a year,but you can easily upset one in 64. hour.So do your best to get along with and be grateful to all those who 65. (be) willing to side with you even when you are in trouble as they are your true friends.答案与解析【语篇解读】本文是一篇议论文,论述了朋友的重要性。真正的朋友会永远在你身边支持你,会在你困难的时候给予你情感上的支持和经济
90、上的援助。56.dangerous考查形容词。修饰名词短语animalsandenemies应用形容词。57.beeaten考查动词的语态。设空处与starve并列,eat与主语之间是被动关系,所以用被动语态。58.exactly考查副词。修饰谓语动词应用副词形式,故填exactly。59.having考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处为动词-ing形式作主语。60.through考查介词。gothrough是动词短语,意为“经历(困难、痛苦等)”。61.that考查固定句型。此处是Itis.that.强调句型,强调的是时间状语inthesetroubledtimes。62.goes考查动
91、词时态。astheoldsayinggoes为固定表达,意为“俗话说”。63.suffering考查非谓语动词。介词of后一般接名词、代词或动词-ing作宾语,故填suffering。64.an考查冠词。根据句意可知,此处表示“一个小时”,所以用不定冠词an。65.are考查主谓一致。who引导的定语从句,修饰those,从句中的谓语动词的数应取决于those,所以填are。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假如你是李华,你看到美国留学生Sharon 在网上发帖,希望有人能帮助她提高普通话(Mandarin)水平,她可以教英语作为回报。请根据以下提示用英语给她写一封电子邮件
92、。1.表达给她提供帮助的意愿;2.说明你能胜任辅导的理由;3.给出讲好普通话的两点建议;4.提出你学习英语的需求。注意:1.词数80左右,开头和结尾已给出;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Hi Sharon,This is Li Hua.I learned from your post that you want to improve your Mandarin.Yours,Li Hua参考范文Hi Sharon,This is Li Hua.I learned from your post that you want to improve your Mandarin.Id like to
93、 help because I have previous experience as a part-time Mandarin teacher and get some help with my spoken English.As for speaking fluent Mandarin,first,its suggested that you listen to or watch some standard programs of Voice of China and channels of CCTV.Besides,more practice will also be an effect
94、ive approach to improving Mandarin quickly.Last but not least,its necessary to have a good knowledge of the pronunciation of Chinese characters,the intonation of a sentence,and even the related culture.Thats my advice on improving Mandarin.I would be grateful if you could help with my English.Lookin
95、g forward to your early reply.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。A man came home from work late,tired and irritated (不耐烦的),to find his 5-year-old son waiting for him at the door.“Daddy,may I ask you a question?”“Sure.What is it?” replied the man.“Daddy,how much do you make an
96、 hour?”“Thats none of your business.Why do you ask such a thing?” the man said angrily.“I just want to know.Please tell me.How much do you make an hour?” pleaded the little boy.“If you must know,I make $20 an hour.”“Oh,” the little boy replied,with his head down.Looking up,he said,“Daddy,may I pleas
97、e borrow $10?”The father was angry,“If the only reason why you asked that is that you can borrow some money to buy a silly toy or some other nonsense,then you march yourself straight to your room and go to bed.Think about why you are being so selfish.I work hard every day for such childish behaviour
98、.” The little boy quietly went to his room and shut the door.The man sat down and started to get even angrier about the little boys questions.“How dare he ask such questions only to get some money?” he thought to himself.After about an hour or so,the man calmed down,and started to think:Maybe there
99、was something he really needed to buy with that $10 and he really didnt ask for money very often.The man went to the door of the little boys room and opened the door.“Are you asleep,son?” he asked.“No,Daddy,Im awake,” replied the boy.“Ive been thinking,maybe I was too hard on you earlier,” said the
100、man.“It has been a long day and I took out my anger on you.Heres the $10 you asked for.”The little boy sat straight up,smiling.“Oh.Thank you,Daddy!” he yelled.Then,reaching under his pillow he pulled out some crumpled (皱巴巴的) bills.注意:续写词数应为150左右。The man,seeing that the boy already had money,started
101、to get angry again.Not knowing what his son meant,the father just stood there,waiting for his boys explanation.参考范文Theman,seeingthattheboyalreadyhadmoney,startedtogetangryagain.“How can you be so selfish?Why do you want more money since you already have these bills?” the father could hardly hold his
102、 anger back and inquired with two eyebrows knitted into one.With tears in his eyes,the little boy slowly and carefully counted out his money,and then looked up at his father,replying,“Because I didnt have enough before,but now I do,” with big blue eyes shining with tears.Notknowingwhathissonmeant,th
103、efatherjuststoodthere,waitingforhisboysexplanation.Wiping away his tears and an innocent smile appearing on his face,the boy requested in a relieved voice,“Daddy,I have $20 now.Can I buy an hour from you?Please come home early tomorrow.I want to have dinner with you.” Hearing the boys small but sincere request,the father couldnt hold back his tears.Realizing he was too busy with his business to spare some time with his beloved ones,he gathered his son into his arms and apologized again and again.“Sorry,my dear son,but I promise Ill be back early tomorrow.”
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有