ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:5 ,大小:32.50KB ,
资源ID:40765      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-40765-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(高二英语:阅读专题训练(8)(新人教版必修3).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

高二英语:阅读专题训练(8)(新人教版必修3).doc

1、高二英语:阅读专题训练(8)(新人教版必修3)ABritains oldest man made his first visit to London yesterday at the age of 101. Mr. John Evans had never found the time or money to make the trip from his home in Forest Fach, near Swansea. But, when British Rail offered him an all-expenses-paid birthday trip to the capital h

2、e just could not refuse. He arrived at Paddington Station and smartly turned out in his best suit, favorite Panama hat and a red rose in his buttonhole. “Its very exciting. Theres no doubt about it,” he said. Until yesterday he had never been far from home, except for one trip to Aberdeen. “But Ive

3、been on the seas to that faraway land called Ilfracombe 21 miles from home,” he joked. Mr Evans, who spent 60 years working as a miner in South Wales, almost made the journey to London once before, at the turn of the century. “There was a trip to the White City but it was ten shillings return from S

4、wansea too much I thought. All my money went to the family then,” he said. During the next two days Mr. Evans will be taken on a short tour of London to see the sights. Top of his list is a visit to the House of Parliament organized by his MP, Mr. Gareth Wardell. The only arrangement he does not car

5、e for is the wheelchair provided for him if he gets tired. “I dont like the chair people will think I am getting old. ” he said. His secret for a long and healthy life has been well publicized no wine, no tobacco and no anger. Before setting off from Swansea with his 76-year-old son, Amwell, he said

6、 jokingly, “Im glad to see theyve given me a return ticket. ”1. The very reason that Mr. Evans didnt go to see the world is that _. A. he had already been on the seas to IlfracombeB. he was too busy to go too far away from homeC. he couldnt afford both the time and the moneyD. he believed “East or w

7、est, home is best”2. Mr Evans didnt like the wheelchair simply because _. A. he was not used to traveling in itB. the wheelchair was of poor quality and not easy to operateC. he actually preferred walking to sitting in it at homeD. he thought he was still young enough to manage the trip3Which of the

8、 following is NOT true according to the passage?A. Mr. Evans had to work hard to raise his family when young. B. The trip to London excited Mr. Evans very much. C. Mr. Evans could not really enjoy the trip because of his age. D. Humor was one of Mr. Evans characters. 4The probable explanation to Mr.

9、 Evans long life lies in _. A. his good living habits B. his hard working for the familyC. his sticking to his hometown D. his living conditions near the SwanseaB The Queens English is now sounding less upper-class, a scientific study of the Queens Christmas broadcasts had found. Researchers have st

10、udied each of her messages to the Commonwealth countries since 1952 to find out the change in her pronunciation from the noble Upper Received to the Standard Received. Jonathan Harrington, a professor at Germanys University of Munich, wanted to discover whether accent (口音) changers recorded over the

11、 past half century would take place within one person. “As far as I know, there just is nobody else for whom there is this sort of broadcast records,” he said. He said the noble way of pronouncing vowels (元音) had gradually lost ground as the noble upper-class accent over the past years. “Her accent

12、sounds slightly less noble than it did 50 years ago. But these are very, very small and slow changes that we dont notice from year to year. ”“We may be able to relate it to changes in the social classes,” he told The Daily Telegraph, a British newspaper. “In 1952 she would have been heard saying the

13、t men in the bleck het. Now it would be that man in the black hat. And hame rather than home. In the 1950s she would have been lorst, but by the 1970s lost. ”The Queens broadcast is a personal message to the Commonwealth countries. Each Christmas, the 10-minute broadcast is put on TV at 3 pm in Brit

14、ain as many families are recovering from their traditional turkey lunch. (传统火鸡午餐). The results were published (发表) in the Journal of Phonetics. 5. The Queens broadcasts were chosen for the study mainly because _. A. she has been Queen for many years B. she has a less upper-class accent now C. her sp

15、eeches are familiar to many people D. her speeches have been recorded for 50 years6. Which of the following is an example of a less noble accent in English? A. “duaty” B. “citee” C. “hame” D. “lorst”7. We may infer from the text that the Journal of Phonetics is a magazine on _. A. speech sounds B. C

16、hristmas customsC. TV broadcasting D. personal messages8. What is the text mainly about?A. The relationship between accents and social classes. B. The Queens Christmas speeches on TV. C. The changes in a persons accent. D. The recent development of the English language. C. Something in chocolate cou

17、ld be used to stop coughs and lead to more effective medicines, say UK researchers. Their study found that theobromine, found in cocoa, was nearly a third more effective in stopping coughs than codeine, which was considered the best cough medicine at present. The Imperial College London researchers

18、who published their results online said the discovery could lead to more effective cough treatment. “While coughing is not necessarily harmful(有害的) it can have a major effect on the quality of life, and this discovery could be a huge step forward in treating this problem,” said Professor Peter Barne

19、s. Ten healthy volunteers(志愿者) were given theobromine, codeine or placebo, a pill that contains no medicine, during the experiment. Neither the volunteers nor the researchers knew who received which pill. The researchers then measured levels of capsaicin, which is used in research to cause coughing

20、and as a sign of how well the medicine are stopping coughs. The team found that, when the volunteers were given theobromine, the capsaicin need to produce a cough was around a third higher than in the placebo group. When they were given codeine they need only slightly higher levers of capsaicin to c

21、ause a cough compared with the placebo. The researchers said that theobromine worked by keeping down a verve activity(神经活动), which cause coughing. They also found that unlike some standard cough treatments, theobromine caused no side effects such as sleepiness. 9. According to Professor Barnes, theo

22、bromine _. A. cannot be as effective as codeineB. can be harmful to peoples healthC. cannot be separated from chocolate D. can be a more effective cure for coughs10. What was used in the experiment to cause coughing? A. Theobromine. B. Codeine. C. Capsaicin. D. Placebo. 11. We learn from the text th

23、at volunteers in the experiment _. A. were patients with bad coughsB. were divided into the three groupsC. received standard treatmentsD. suffered little side effects12. Which of the following would be the best title for the text?A. Codeine: A New Medicine B. Chocolate May Cure CoughsC. Cough Treatm

24、ent: A Hard Case D. Theobromine Can Cause Coughs1. C 细节理解题。从第一段第二句话“never found the time or money”可知。2. D 细节理解题。从第六段第二句话“people will think I am getting old”可知。3C 细节理解题。从第二段,尤其是最后一句话可知。4A 细节理解题。从第六段最后一句话“no wine, no tobacco and no anger”可知。5. D。细节理解题。第二段最后一句As far as I know, there just is nobody else

25、 for whom there is this sort of broadcast records可知只有女王的讲话录音完整,具有研究的价值。6. B。细节判断题。从文章第三段第一句He said the noble way of pronouncing vowels (元音) had gradually lost ground as the noble upper-class accent over the past years. 可知,研究者主要是研究女王发音的元音的变化。四个选项中只有B项中的元音没有变化,其余三个在第四段可以看出现在都有变化。7. A。推理判断题。从文章德内容得知,研究

26、者是研究女王50年来口音的变化,属于语音类的研究,所以研究成果应刊登在语音学杂志上。由此推断Journal of Phonetics是一本有关语言方面的杂志。8C。主旨大意题。文章开头一句The Queens English is now sounding less upper-class, a scientific study of the Queens Christmas broadcasts had found. 就是文章的中心句,其后内容就是围绕这一话题展开的,故主要是讲述一个人口音随着时间的变化。篇是一篇科普性读物。选材于医学的某一方面的研究对巧克力中theobromine(可可碱)

27、独特的治疗咳嗽的功效的对比研究,证明theobromine(可可碱)是未来有效的治疗咳嗽的良药。9 D。推理判断题。从第二段的Their study found that theobromine, found in cocoa, was nearly a third more effective in stopping coughs than codeine, which was considered the best cough medicine at present. 可看出theobromine比codeine更有效,判断A项错误。既然它用来止咳,改善人们的生活质量,所以B项错误。在第一

28、段提到了heobromine是从chocolate里提炼出来的,所以C项错误。故正确答案是D项。10C。细节理解题。A、B、D三项中的物品是用来做实验的物品。在文章第四段最后一句The researchers then measured levels of capsaicin, which is used in research to cause coughing and as a sign of how well the medicine are stopping coughs. 可知Capsaicin(辣椒素)用来引起咳嗽和作为这些药物如何止咳的依据。11B。推理判断题。从第四段首句Ten healthy volunteers(志愿者) were given theobromine, codeine or placebo, a pill that contains no medicine, during the experiment. 可知实验中每组人吃一种所给的物品才能看出止咳的效果,故需要三组志愿者。12B。归纳主旨题。本文主要介绍chocolate中含有的一种成分Theobromine能有很好的止咳效果,所以该题的正确答案为B

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1