ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:37KB ,
资源ID:40763      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-40763-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(高二英语:阅读专题训练(4)(新人教版必修3).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

高二英语:阅读专题训练(4)(新人教版必修3).doc

1、高二英语:阅读专题训练(4)(新人教版必修3)A Moving in with a boyfriend causes women to eat more unhealthily and put on weight. But the opposite is true for men, whose long-term health benefits when they move in with a female partner. Dieticians at Newcastle University said both partners try to please one another, and

2、so change their dietary habits to suit their other half. It leads men to eat more light meals, such as salads, fruit and vegetables, while women choose to make creamier, heavier dishes curry or rich pasta sauces, which may please their partner. Women still have the strongest long-term influence over

3、 the couples diet and lifestyle, as they still have the traditional role of shopper and cook in most households. The report, by Newcastle Universitys Human Nutrition Research Centre, reviewed the finding of a variety of research projects from the UK, North America and Australia, which looked at the

4、eating and lifestyle habits of couples. The research shows that women are more likely to put on weight and increase their consumption of foods high in fat and sugar when they move in with their partner. Women also use food as a comfort when dealing with emotional stress and have been found to gain w

5、eight when a relationship ends, while the same finding has not been observed in men. Many couples reported food as being central to their partnership, and eating together in the evening was particularly important to many. Report author and registered dietician Dr. Amelia Lake said, “The research has

6、 shown that your partner is a strong influence on lifestyle and people who are trying to live healthier lives should take this factor into consideration.”41. According to the passage, moving in with a girlfriend, men _.A. have few changes of their dietary habitsB. have to eat more unhealthy foodsC.

7、dont like foods high in fat and sugar at allD. try to eat foods that their girlfriends like 42. The underlined word “light”(in Paragraph 4 ) probably means _. A. not very heavy B. less in fat and sugar C. gentle D. not serious or important 43. According to the report by Newcastle Universitys Human N

8、utrition Research Centre, _. A. women put on weight only because they want to suit their other half B. when men are faced with emotional stress, they will change their dietary habits C. eating together in the evening is a good way to communicate for couples D. it is wrong to change your dietary habi

9、ts to suit your partner44. From the passage, we can infer that _. A. women should pay more attention to their partners influence on them B. more men will play roles of shopper and cook in most households C. couples will not change their dietary habits and lifestyle to please their partner D. long-te

10、rm health of men benefits when they move in with a female partner45. What would be the best title for the passage? A. Dont be silly any more, women! B. Which are better dietary habits? C. Boyfriends make you fat D. Dr. Amelia Lake and his studyBThere are many thoughts on the origins of civilization.

11、 One of the major factors involved was the increase in population. The development of techniques, primarily irrigation and flood control, which permitted agriculture in special areas such as the flood plain of the Tigris and Euphrates rivers, made possible the support of large population. Once popul

12、ations reach a certain number, the older pattern of social organization breaks down and new ones develop. Specifically the older system, whereby each individual participated in food production and maintained a similar standard of living and whereby kinship(家属关系) served as the basic method of social

13、organization, was replaced by the occupational division of labor, political and religious hierarchies(等级制度), public works such as road and public building construction, class systems, codes of law, markets, new forms of warfare, and urban centres. Allied with these important sociological traits are

14、material traits, such as monumental architecture and the development of science and, in many cases, metallurgy(冶金学) and writing sustems.The earliest civilization, Sumer, developed in the Middle East. This was the Bronze Age of the Old World, during which people first developed the art of metallurgy,

15、 civilization also arose in other parts of the Old World, first in Eygpt, China, and India, and later in Europe and Africa. At this time, civilization also developed independently in the New World, in the Mexican area and in Peru and its adjacent(邻近的) areas.In the Old World the Bronze Age was follow

16、ed by the Iron Age, which saw the rise and fall of great empires and the shift of power from the Middle East to Greece and Rome and then to Western Europe. In the 1700s the Industrial Age began, leading directly to the modern civilization of today.46. The author of this passage _. A. gives a compari

17、son between ancient civilization and modern civilization B. suggests that population increase is most important in the development of civilization C. tries to explain how civilization developed in human history D. explore the relation between agriculture and industry47. According to the first paragr

18、aph, the increase in population _. A. resulted in the development of agricultural technology B. resulted from the breakdown of old social organization C. caused the occupational division of labor D. was impossible without the development of agriculture48. The word “traits” in Paragraph One most like

19、ly means _. A. main appearances B. great achievements C. distinguishing features D. outstanding successes49. Which of the following is NOT true according to the passage? A. The Bronze Age is one of the earliest civilizations. B. The Industrial Age started in the Middle East. C. The Bronze Age develo

20、ped into the Iron Age. D. The use of metal instruments started from the Bronze Age.50. Which of the following is NOT included in the expression “the Old World” used in the passage? A. American continent. B. Both Western and Eastern Europe. C. African continent. D. Asian countries.CIn the US and Brit

21、ain, the slogan around colleges was “Save water. Shower with a friend.” Now, Wuhan University has come up with another system for the campus bathhouse. It charges students for the amount of time in a shower. Before entering the bathhouse, students pay for the amount of time they want in the shower w

22、ith cash or their student ID card. The clock starts ticking the minute the tape is turned on. It pauses when a button is pressed for soap. An integrated circuit(IC) card reader at each tap shows the time. No money, no water. The benefits of the new system can be seen with the old system, which charg

23、ed 1 yuan for each person regardless of time in the shower. The university used about 320 tones of water daily under the old system, but only 160 tons now.Many students use the new system but opinions on it are divided. Some students say it is bad because bathing had become a sort of race. Many peop

24、le using it for the first time are not sure how long they need to shower. Some might be embarrassed if their time is up and theyre still covered in soap. They have to ask the bathhouse worker to help them buy extra time.“Its a flaw in the system that you can not buy extra time on the ID card,” said

25、Ren, a freshman in Wuhan University. The university is also considering some students suggestions that they be allowed to pay after theyve finished the shower. Not surprisingly, some are complaining about losing the hour shower. But many students say the move helps them develop a water-saving sense.

26、Without the time limits, most students tended to shower for 30 to an hour in the bathhouse. Some even used the hot water to wash their clothes. “In my experience, 10-20 minutes is enough,” said Dai Zhihua, a third-year student who usually takes 8 minutes.A similar system has been installed in other

27、universities. Shanghai Normal University introduced it at its Fengxiang Campus in September. The bathing fee there is 0.2 yuan per minute. One male student responded by setting a record with a two-minute shower.51. According to the passage, which of the following is NOT true?A. Students pay for the

28、amount of time they want in the shower.B. The clock times all through while the student is bathing except when the bather paused for soap.C. If money runs out, there will be no water.D. Having finished bathing, the student has to pay for it.52. The underline word “flaw” (Paragraph3) most probably me

29、ans_.A. perfection B. advantage C. pity D. fault53. Since the new system has performed, _ of water can be saved.A. a quarter B. one third C. one half D. two thirds54. It can be inferred from the passage that_.A. the new operation can solve the water crisis.B. The new operation can raise students env

30、ironmental awareness.C. a similar operation has been set in other universities.D. The university has saved a lot of water by using the new system.55. In which column can you find this passage? A. People. B. Society. C. Campus Life. D. Lifestyle.参考答案阅读理解(A)本文是说纽卡斯尔大学的营养学专家的研究表明,同居让女人发胖 让男人更健康。41D 细节理

31、解题。由第三段,特别是which may please their partner可知,男女双方会改变自己的饮食习惯来迎合对方, 因此男士会吃他的女伴喜欢吃的食物。42B 词意猜测题。由其后所举的例子salads, fruit and vegetables可推断,light 在此是“清淡的”的意思,脂肪和糖的含量比较少。43C 推理判断题。根据倒数第二段可知C项正确。根据倒数第三段可知女士增肥不仅是因为迎合了对方的口味,还有缓解情绪的原因,故A项错误;根据倒数第三段最后while the same finding has not been observed in men可知B项错误;D项文中没

32、有提及。44A 推理判断题。纵览全文,特别是根据短文最后一个句子可推断A正确。D项文中第二段已经明确指出,不是推断。45C 主旨要义题。C项幽默风趣,能吸引读者的注意, 并切中文章的主题。(C)本文从人类文明的起源谈起,从历史学和社会学的角度涵盖早期文明、青铜时期、铁器时期、工业时期直到现代人类文明在东西方的演变。46. C 主旨概括题。通过阅读全文可知。47. D 细节理解题。由文章首段第三、四句可知灌溉和洪水控制技术的发展,并促使农业发展同时又为广大的人口提供粮食。而D项是使用反话正说的形式对此义进行转述。48. C 词义猜测题。首先定位第一段最后一句,然后通过上下文的意思可知其含义。49

33、. B 细节理解题。根据常识就可以推断出该题的答案,工业革命源于欧洲。50. A 细节理解题。从第二段的第2、3句话“civilization also arose in other parts of the Old World, first in Egypt, China, and India, and later in Europe and Africa.”可以找到答案。因为句子并没提到美洲大陆,运用排除法即可获得答案。 (C)本文是讲武汉大学为增加学生节约用水的意识而对澡堂采取的一项新措举:洗澡按时计费。51. D 细节判断题。由第一段Before entering the bathho

34、use, students pay for 可知,学生是在洗澡前付款的;而第三段的they be allowed to pay after theyve finished the shower只是值得考虑的一个建议。52. D 词义猜测题。根据后文you can not buy extra time on the ID card.说明flaw肯定为“缺陷,纰漏”之意。53. C 细节理解题。由第一段最后一句的两个数字进行比较可得出答案。54. B 推理判断题。由文章的前两句得知colleges这种新的措施是想让students 增强节约水的意识感。55. C 判断猜测题。猜文章的出处,本文主要介绍大学采取了一种新举措。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1