ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:60KB ,
资源ID:405350      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-405350-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(台儿庄市2014高考英语完形填空、阅读理解精品系列(5)含答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

台儿庄市2014高考英语完形填空、阅读理解精品系列(5)含答案.doc

1、台儿庄市2014高考英语完形填空、阅读理解精品系列(5)含答案典型例题 It was all his own idea,says Pat, the wife of California high school football coach Bob Peter. Bob had 1 made a motherhood contract (合同)-declaring that for 70 days this summer he would 2 the care of their four children and all the housework. 3 he didnt even know h

2、ow to make coffee when he signed, he was very confident. After 40 of the 70 days, he was ready to 4 . I was beaten down, admits Bob. Not only is motherhoods a 5 task, it is an impossible job for any normal human being. Bob and Pat were married in 1991. After the marriage, Pat 6 a secretary to help p

3、ut him through university. 7 BOb has been the football coach while Pat raised the kids. 8 two years ago Pat went back to work. I had been 9 chil dren so much,she 10 ,I couldnt talk to a grown-up. She continued to run the household, 11 until BOb signed the contract. Bob tried hard to learn cooking, b

4、ut the meals he prepared were 12 . For the last three weeks, the family 13 a lot sometimes-having MacDonalds hamburgers for lunch and dinner. 14 housekeeping, a home economics teacher had told Bob that a room always looks clean 15 the bed is made. I found 16 I shut the doors,he says. Soon the kids w

5、ere wearing their shirts inside out. When we went to 17 Pat at work, I made them wear their shirts 18 side out so they would look clean.Now that Bob has publicly 19 he was wrong, he is 20 the child -raising and household tasks with Pat. 1. A. only B. just C. nearly D. over 答案:B指导:just“刚刚”,Bob刚刚签定了一个

6、照看孩子和做家务的合同。2. A. stick to B. set about C. think about D. take over答案:D 指导:takeover接收,接办”,因为原来照看孩子和做家务都是Bob的妻子的任务,所以这里用takeover表示Bob把任务接了过来。3. A. If B. As C. Since D. Although 答案:D 指导:although引导让步状语从句。虽然他不知道如何做咖啡,他还是把家务接受过来。4. A. carry on B. give up C. break down D. find out 答案: B 指导:根据下文中的1wasbeate

7、ndown可判断出Bob想放弃照看孩子和做家务。5. A. strange B. pleasant C. difficult D. serious 答案: C 指导:因为困难才会产生放弃照看孩子和做家务。6. A. sent B. employed C. learned fromD. worked as 答案:D 指导:workas“做的工作”。Pat做了一位秘书。7. A. In time B. Before long C. Since then D. Later on 答案: C 指导:根据句子的时态可确定应用sincethen填写,表示从那时起一直到现在。8. A. Then B. Th

8、us C. So D. Still 答案: A 指导:then然后”。两年前,Pat又重新工作。9. A. near B. after C. about D. around 答案: D 指导:从上文可知,他们有四个孩子,Pat为了孩子们忙得团团转。10. A. insists B. sighs C. jokes D. apologizes答案: B 指导:sigh叹息”。由于放弃了工作,整日忙于家务,使Pat感到无可奈何。11. A. besides B. therefore C. however D. otherwise 答案:C 指导:however然而”。尽管无可奈何,仍然做着家务。12

9、. A. terrible B. tasty C. expensive D. special 答案:A 指导:terrible“难吃”,因为Bob不会做饭,所以他做出的饭菜很难吃。13. A. starved B. traveled C. worked out D. ate out 答案: D指导:eatout到外面吃饭”。下文sometimeshaving MacDonaldshamburgersforlunchanddinner说明他们 经常出外吃饭。14. A. Due to B. As for C. Along with D. Except for 答案:B 指导:as for“讲到,

10、至于,在方面”,在持家方面。15. A. until B. before C. if D. unless 答案: C 指导:汀引导条件状语从句。如果把床铺叠起来,房内看起来总显得整洁。16. A. an easier way B. a cheaper wayC. a cleaner way D. a harder way 答案:A 指导:an easier way一个简便的方法”,把房间关上,使人们看不见屋内是否干净当然是一种更简便的方法。17. A. receive B. welcome C. greet D. fetch 答案:D 指导:fetch去接,去取”。当我们到Pat工作的岗位去接

11、Pat时。18. A. good B. wrong C. right D. opposite 答案:C 指导:right side这里指干净的那一面,为了使自己的孩子看上去干净。19. A. admitted B. suggested C. agreed D. explained 答案:A 指导:admit承认”。Bob在公开的场合承认了自己的错误。20. A. operating B. realizing C. sharing D. performing答案:C 指导:share分享”。这篇短文讲述了Bob主动承担照看孩子和做家务活,他现在同妻子一起共同分担这些工作。.完形填空Words:3

12、37难度系数:建议用时:16分钟(2012黑龙江试题调研)I couldnt believe my ears when I heard my name called for the leading role in our high school play.Mrs.Dermitt,my drama teacher,had been looking for someone to play an energetic boy in a comedy.Luckily for me,she thought that I could handle the _1_.That afternoon my frie

13、nd Kevin and I talked _2_ about the play.Although Kevin hadnt been _3_ for a part onstage,his job with the set crew was important to the success of the play.I told him I was a little _4_ because I had a lot of lines to memorize.“You can do it.”he said.I knew I could _5_ him:we had been friends since

14、 the third grade,and we _6_ a good team.Preparations for the play moved at a rapid pace.While working hard with the set crew,Kevin _7_ spent hours helping me learn my lines.He often said my lines with me by silently moving his lips.We _8_ that he could probably play my part as well as I could.Three

15、days before the _9_ night,everything was ready for the performance.But when I woke up _10_ a fever and a sore throat on the day of the play,the entire production came to a sudden _11_.Everyone in the drama department was worried,_12_ there was no way I could perform.The play was _13_ to open in fewe

16、r than six hours,and we had no time to cancel.I tried to think of a way to_14_.Then it hit meKevin knew the_15_ as well as I did.I called Mrs.Dermitt to give her my_16_.Within a few short hours,Kevin stood onstage in costume and makeup.The amusing lines he had_17_with me so many times made the crowd

17、 laugh and cheer.In a strange turn of events,Kevin and I had_18_the day for everyone by working as a team.Of course,I was terribly disappointed to have_19_my chance in the spotlight,but I was extremely_20_to have such a good friend.1A.partBplayCcomedy Dthings解析:选A。根据上文的when I heard my name called fo

18、r the leading role in our high school play中的role可知,该处用part表示角色。2A.calmly BseriouslyCexcitedly Danxiously解析:选C。由文章首句及下文Kevin帮我准备这一角色的时候,He often said my lines with me by silently moving his lips可知,他也对这部话剧很感兴趣,可以知道C项(兴奋地)合理。3A.elected BchosenCinvited Dtrained解析:选B。choose sb.for/as.表“选某人为”,为固定表达。4A.ups

19、et BboredCnervous Dconfused解析:选C。依据下文的because I had a lot of lines to memorize可知,作者要记很多的台词,理应会觉得紧张,而并非沮丧、烦恼或困惑。5A.count on Bcompete againstCtalk with Dagree with解析:选A。count on指望,依赖;compete against与竞争;talk with与某人谈话;agree with同意某人。依据文章的语境可知,作者是信赖这个朋友的。6A.joined BledCtook Dmade解析:选D。依据该段话的意思可知,作者跟他的朋友

20、Kevin组成了一个小组,make组成,构成。7A.also BonlyCstill Dsimply解析:选A。由上文的working hard with the set crew可知,朋友除了忙剧组的工作外,还花大量的时间帮我记台词。可知朋友是在做这两件事情,故选A项。8A.expected BdebatedCagreed Djoked解析:选D。由文章第一段可知,老师让我演该角色,所以让朋友演我的角色只能是玩笑话。9A.final BspecialCopening Dgreeting解析:选C。依据下文everything was ready for the performance可知,一

21、切都准备好了,就等待开演。很明显是在距开演还有三天时发生的事情。10A.with BfromCin Dby解析:选A。考查介词的搭配。表“患病”之意时,须用介词with。故答案为A。11A.change BturnCstop Dend解析:选C。come to a stop表“停止;终止”之意。而come to an end则表示“结束”之意,常表某事情发生了之后,要结束。由文章叙述可知,因为作者发烧嗓子坏了,当然整场戏看起来是演不成了,当然是“终止,停止”之意。12A.for BbutCand Dso解析:选A。后文的there was no way I could perform与前文大家

22、都很着急之间是因果关系,for在这里引导原因状语从句,表显而易见的原因。13A.likely BreadyCsure Ddue解析:选D。该句意为:这场戏离预定的开演时间不到6个小时了,无法取消了。be due to表“按照预先安排做某事”之意。14A.pass BhelpCcare Dface解析:选B。该语境中作者是要想个好办法来挽救这件事情,故用help表挽救之意,其他答案均没有该意思。15A.steps BlinesCpoints Dcases解析:选B。由第四段第三句可知,Kevin对台词很熟悉。16A.introduction BinstructionCexplanation Ds

23、uggestion解析:选D。上文作者在想办法解决这个问题,现在想到了这个主意,当然是向老师提出这个建议。17A.scanned BgraspedCpracticed Dpresented解析:选C。依据文章第四段可以得知Kevin跟作者一起练习了很多遍台词。18A.valued BsavedCleft Dkept解析:选B。很明显,这一天的演出很成功,而上文提及如果作者不能演这场戏,又找不到解决的办法,那这场戏就会砸锅的,现在Kevin演得很好,自然是挽救了剧组所有的人。19A.offered BavoidedCrisked Dmissed解析:选D。依上文叙述可知,作者因病没有出演自己的角

24、色,当然是“错过了”。20A.successful BthankfulCtrustful Dhopeful解析:选B。尽管自己因为患病错过了演出机会,但有这样一位好朋友代替自己演得如此之好,当然应该庆幸、感激。AParagraph 1Scientists have learned a lot about the kinds of food people need. They say that there are several kinds of food that people should eat every day. They are: (1) green and yellow veget

25、ables of all kinds. (2) citrus(柑桔) fruits and tomatoes; (3) potatoes and other fruits and vegetables; (4) meat of all kinds, fish and eggs; (5) milk and foods made from milk; (6) bread or cereal(谷类), rice is also in this kind of food; (7) butter, or something like butter.Paragraph 2 People in differ

26、ent countries and different places of the world eat different kinds of things. Foods are cooked and eaten in many different kinds of ways. People in different countries eat at different times of the day. In some places people eat once or twice a day; in other countries people eat three or four times

27、 a day. Scientists say that none of the differences is really important. It doesnt matter whether foods are eaten raw or cooked, canned or frozen. It doesnt matter if a person eats dinner at 4 oclock in the afternoon or at eleven oclock at night. The important thing is what you eat every day.Paragra

28、ph 3There are two problems, then, in feeding the large number of people on earth. The first is to find some ways to feed the worlds population so that no one is hungry.The second is to make sure that people everywhere have the right kinds of food to make them grow to be strong and healthy.41. Accord

29、ing to the scientists, which of the following groups of food is the healthiest for your lunch?A. chicken, apples, cereal, cabbagesB. potatoes, carrots, rice, breadC. oranges, bananas, fish, tomatoesD. beef, pork, fish, milk42. It is important for people to eat _.A. three times a dayB. dinner at twel

30、ve oclockC. cooked food all the day D. something from each of the seven kinds of food every day43. People in different countries and different places of the world _.A. has the right kinds of food to eatB. cooks their food in the same wayC. has their meals at the same timeD. eat food in different way

31、s44. If there is Paragraph 4, what do you think is going to be talked about?A. When people eat their lunchB. What to do with the two problemsC. How to cook food in different waysD. Why people eat different kinds of food参考答案4144、ADDB *结束 At the time, I would go out in the evening with my parents. But

32、 this time I had borrowed a bicycle from a friend of mine. I didnt know why, but once I was on my own bicycle, a kind of free feeling flooded through me. The faster I rode, the faster I wanted to go! Far ahead, I rode as if my life depended on it, head down, hands grasping the handbars. I meant to g

33、et to Jinghai Bar as fast as I could.Oh! My hands! Dont come any closer. . Dont touch me! That poor doctor just couldnt get my gloves off. Each time he took a step towards me, I broke into painful shouting. Much later, I discovered that I had crashed heavily with another bicycle, and I hadnt spoken

34、one word of sense for at least three hours! After some time, my mother arrived at the hospital, her face as white as a sheet, and gave me a hug, only then did the doctor begin to stitch(缝合) my head wound, not only did he merrily cut off a long lock of my hair, but used no anaesthetic(麻药) either! Lat

35、er, I seemed to hear faraway voices saying that my right hand was broken. I almost burst into tears. How would I ever play the piano again?45. On her way to Jinghai, the writer felt _.A. nervousB. comfortableC. light-heartedD. upset46. Why did the writer ride a bicycle to Jinghai Bar that evening?A.

36、 Because she wanted to attend a party on time.B. Because she wanted to meet her friend who was waiting for her there.C. Because she just wanted, to join some of her friends and drink some wine.D. We are not quite sure about what she was really going there for.47. What did the writer think of the doctor?A. Friendly.B. Cruel.C. Hardworking.D. Kind.48. One thing is sure, that is, before she was wounded she _.A. often went to Jinghai Bar with her friends B. liked playing the pianoC. didnt like any doctors at allD. would burst into tears when she was in trouble参考答案 45、C 46-48、DBB *结束

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1