1、Unit 1 课时跟踪练(一) Welcome to the unit & Reading Prereading.课文缩写填空As we all know, classics are the antiques of the literary world. They are examples of great writing and 1.wisdom,_and even those 2.written centuries ago can still be found in bookshops and libraries today. Even some films are 3.based on
2、them. Charles Dickens is one of Englands greatest writers.Great Expectations is one of his 4.famous works. The story begins when Pip is seven. There is a twist in the plot when a very 5.generous stranger gives Pip a large fortune. Pip moves to London.Money and 6.education have changed him. He become
3、s vain and 7.ashamed of his background and even 8.dislikes it when Joe comes to visit him 9.because he isnt a gentleman. He wins Estellas love. But later Pip changes a lot. He learns happiness and friends are more important than 10.wealth.阅读理解Too Much Happiness was written by Alice Munro, winner of
4、the 2013 Nobel Prize in Literature, one of our greatest contemporary writers of fiction and the owner of the Man Booker Prize for Fiction. Her stories have appeared in The New Yorker, The Atlantic Monthly, and other publications, and her collections have been translated into thirteen languages.The m
5、ain character is Sophia Kovalevsky, a great Russian mathematician, writer and advocator (拥护者) of womens rights in the late nineteenth century. After visiting her lover Maxsim Kovalevsky in Riviera, she travels in Europe, ending up in Sweden, where she teaches at the only university in Europe willing
6、 to employ a female mathematician. The book writes about her journey from Riviera to Sweden.The story tells the typical struggle of an intellectual woman to achieve success and happiness. However, when she is going to die, Sophia says “too much happiness”. I think its irony. As reading the story, sh
7、e has too many mental problems. First, as a woman mathematician, she was born at a wrong time. She was married to Vladimir Kovalevsky without love, called “a white marriage”. She explained that “not a young Russian woman who was unmarried could leave the country”. She sacrificed her marriage to seek
8、 her career.Furthermore, when she sees a man who looks like Maxsim in the station, she says to herself, “Of course, it would not be Maxsim, what could he be doing in Paris?” She doesnt want to face the_fact because she doesnt want to lose her hope. She believes they will marry in spring. And in her
9、letter to Julia she sys, “It is to be happiness after all, happiness after all. Happiness.” She is cheating herself. In fact, the man does not want to marry her, and the happiness she expected doesnt take place at all.Finally, I conclude that the end must be a tragedy (悲剧). From the very first pages
10、 the atmosphere is gloomy and threatening. “One of us will die this year.” “Because we have gone walking in a graveyard (墓地) on the first day of the New Year.” and “a black cat across their path” all reflect it will be a bad ending. Not because she has some problems with her lung, but because her li
11、fe does not bring her happiness with some disharmonious things happening.语篇解读:本文主要介绍了爱丽丝门罗的作品Too Much Happiness的主要人物及主要内容。1According to the passage, which of the following is TRUE?ASophia was born at a wrong time and was mentally ill.BWomen were not fairly treated in Europe in Sophias time.CSophia l
12、oved travelling around Europe to meet different people.DUnmarried women were forbidden to learn mathematics at that time.解析:选B推理判断题。根据文章第三段倒数第二句中的“not a young Russian woman who was unmarried could leave the country”可知,妇女的出行在当时是受限制的,由此可推知,妇女在当时受到不公平的对待。2What can we conclude from Sophias experience?AI
13、ts hard for an educated woman to achieve success in Europe at that time.BRussian women were not allowed to go abroad without a white marriage.CMarried women could travel freely across Europe in the late nineteenth century.DSeeing a black cat across the path would bring people to death in the end.解析:
14、选A推理判断题。根据文章第三段第一句“The story tells the typical struggle of an intellectual woman to achieve success and happiness.”可推知,在当时的欧洲,知识女性要获得成功是很不容易的。3The underlined phrase “the fact” in Paragraph 4 most probably refers to the fact that _.Aher husband refuses to divorceBshe cant teach in universityCshe fall
15、s in love with MaxsimDMaxsim doesnt want to marry her解析:选D词义猜测题。根据文章第四段最后一句“. the man does not want to marry her .”可推知,Maxsim并不想娶她。4In a newspaper, this passage is most probably in the section of _.AEntertainmentBTravelCCareer DCulture解析:选D推理判断题。文章主要介绍Alice Munro的作品Too Much Happiness,所以应该出现在报纸的文化栏目里
16、。.任务型阅读Child sponsorship moves beyond the basicsOne of the most popular forms of charitable giving in use today is child sponsorship as witnessed by the fact that just one of the leading child sponsorship charities currently has over 1 million individual child sponsors worldwide. Despite this huge l
17、evel of support, it is not generally understood exactly what child sponsorship actually involves.Most people tend to assume that ones chosen charity arranges for sponsors to be matched up with an underprivileged child in one of the poorer underdeveloped countries. The idea is that you essentially ta
18、ke a child under your wing and act almost like a fairy godmother or father until he or she attains adulthood and can stand on his or her own two feet.To a large extent, this is a pretty accurate impression. New sponsors are matched with individual children and can typically choose which country, whi
19、ch sex and which age group they would prefer. They then exchange photos and letters on a regular basis. This obviously helps the sponsors to see at firsthand how their donations are benefiting the children.The sponsorship itself costs approximately 15 per month and many donators choose to sponsor mo
20、re than one child at once. One common wrong impression about these regular donations is that they go direct to the childs parents or guardian in order to pay for essentials such as food or education. In reality, some of the longest established child sponsorship charities have found that this is larg
21、ely ineffective and can cause anger among other children in the community who might not be so fortunate.Instead, some of the largest charities prefer to pool total donations and carry out larger schemes to assist the whole community. Nor are all the funds diverted (分配使用) towards obvious short term r
22、elief like providing food, water and basic healthcare. There is a strong emphasis on selfhelp and personal development so that future generations will be selfsustaining and not so reliant on outside assistance.To this end, sponsors will often find their donations finding their way into things like t
23、raining courses to teach teenagers how to farm, small grants (补助金) for business startups and introducing the concept of villagebased savings and loan organizations.There is no doubt that the top sponsorship charities have been active for so long in many countries that they are now taking a leading r
24、ole in aiding the overall welfare of children and ensuring that they are not exposed to discrimination and abuse.Child sponsorship moves beyond the basicsPassage outlineSupporting detailsCurrent (1)_ of child sponsorshipChild sponsorship has enjoyed great popularity and huge support.What it actually
25、 involves is not quite (2)_ to the general public.A usual practice of child sponsorshipDonators help them until they grow up and can (3)_ themselves.The charity (4)_ the underprivileged children with sponsors according to their preference.Sponsors keep in (5)_ with the children to know whats going o
26、n with the donation. Donations go to the childrens parents or guardians to pay for essentials, which proves (6)_A new practice of child sponsorshipCharities (7)_ larger schemes covering the whole community by gathering the individual donations. The schemes include training teenagers, (8)_ their busi
27、ness startups and developing their financial awareness. It (9)_ personal development and independence for future generations by focusing on larger schemes.ConclusionThanks to the (10)_ efforts of child sponsorship, the overall welfare and the rights of children are guaranteed. 答案:1.situation/state2.clear/familiar/known3support4.matches5.contact/touch6.ineffective7.undertake/conduct/perform8.funding/financing9emphasizes/highlights/underlines/stresses10consistent/continuous/constant
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有