1、加餐练(一)完形阅读组合练.完形填空My son is fifteen years old. He was born with Down Syndrome. In the last fifteen years I have lost _1_ many times. However, right now I want to just stick to the topic of _2_.When Joshua was born the doctors _3_ us not to “waste our time, energy or money”. They said that our son wo
2、uld never _4_ anything. They told us he would never walk, talk or learn to use the toilet. _5_ for us and for our son we were not about to accept those words.When Joshua was four and a half years old, his younger sister, C. J, was three and _6_ the same preschool in a younger class. The school _7_ a
3、n art contest (竞赛) and all the children presented pictures. The pictures were _8_ on the wall and the president of the church, who was not personally familiar with the children, was the _9_.On the day of the contest I saw CJ.s picture _10_ it was being hung, but Joshuas class pictures were not yet u
4、p and I didnt think twice about _11_ his picture before leaving the building. You see, I had no expectation that Joshua would win; it was _12_ for me to know that he was able to _13_ a picture and have it displayed with those of the other children.Well, when I returned to _14_ the kids you can imagi
5、ne my surprise when I discovered that Joshua was the _15_ of his class! He was so proud and excited. He told everyone, “I won the _16_! I made it! I made a tree!”CJ.kept insisting that she had won too, but it was certainly a _17_ feeling to know that Joshua had _18_ something. After that I decided t
6、o keep my expectations _19_. It seems that most people work to whatever expectations are set for them.Why should Joshua be any _20_?语篇解读:由于Joshua患有唐氏综合症,所以医生一开始就劝说我们放弃他,但是我们没有。虽然我对他没有太高的期望,但一次偶然的机会,他在绘画比赛中竟然得了第一名。1A.courageBheartCwayDdirection解析:选Blose heart“丧失信心”,符合语境。2A.expectationsBexhibitionCenc
7、ouragementDinspiration解析:选Aexpectation“期望”;exhibition“展览”;encouragement“鼓励”;inspiration“灵感,鼓舞人心的事(物)”。由however一词可知,尽管有很多次我丧失信心,但还有所期望,最后四段中也有提示,故选A项。3A.suggestedBwarnedCpersuadedDadvised解析:选D没有suggest sb. to do sth.这一结构,故首先排除A项;warn sb. not to do sth.“警告某人不要做某事”;persuade sb. not to do sth.“劝服某人不做某事”
8、;advise sb. not to do sth.“劝说/建议某人不做某事”。医生应是劝说或建议我们不要浪费时间、精力和金钱。4A.winBmakeCdrawDreceive解析:选Bmake在这里是“成功做到”的意思。根据下文可知,医生认为“我”的儿子做不到常人能做的那些事情。5A.HopefullyBSadlyCLuckilyDDoubtfully解析:选Chopefully位于句首时,意为“有望”;sadly“悲哀地”;luckily“幸运地”,常位于句首,作状语;doubtfully“怀疑地”。根据上下文理解,尽管医生那样说了,但我们没有接受那些话,所以孩子才有了今天,故用lucki
9、ly。6A.attendedBwentCjoinedDtook解析:选A“上学”的固定搭配是attend school或go to school,故选A项。7A.adoptedBworkedCbuiltDran解析:选D动词后面的宾语是an art contest,故只能用run“组织(比赛)”。8A.putBhungCplacedDdrawn解析:选B状语是on the wall,孩子们的图画应是挂在墙上,故用hang“悬挂”,hung是它的过去分词。9A.parentBteacherCheadmasterDjudge解析:选D根据文意理解,举办画展需要的是评审,故选judge。10A.as
10、BwhenCthoughDif解析:选A因为C.J.的画挂在墙上,所以我看到了。as表示原因,其他选项无此用法。11A.lookingBfindingCseeingDstudying解析:选Cthink about“思考”。根据下文作者的感想可知,“我”对能看到Joshua的画根本没抱什么期望,故选C项。12A.strangeBenoughCfunnyDimpossible解析:选B承接上文的“had no expectation”可知,“我”只要知道Joshua能够画画,并能和其他学生的画放在一起展出就满足了,没有太高的期望。it is enough for sb. to do sth.“对
11、某人来说做某事是足够的”。13A.drawBcopyClearnDshow解析:选A根据上文的画展可知是他能draw“画画”。14A.take upBkeep upCget upDpick up解析:选Dtake up“拿起,占据”;keep up“坚持”;get up“起床”;pick up“搭载,用车接载(人)”。这里指到学校接孩子。15A.studentBwinnerCpainterDmonitor解析:选B根据下文可知,Joshua获得了成功,赢得了比赛,故他是班里的winner“获胜者”。16A.pictureBclassCcontestDsister解析:选C根据上文的“an ar
12、t contest”可知,他赢得了比赛,win后面只能接物,不能接人。17A.specialBusualCcommonDcomplex解析:选A根据上下文可知,Joshua本来是个有病的孩子,但他却赢得了比赛,所以这是一种特殊的感觉。18A.wonBdefeatedCachievedDreceived解析:选CJoshua取得了某种成就。achieve“获得,取得”。19A.lowBhighCgreatDeasy解析:选B根据上文理解可知,本来“我”对Joshua没有抱太高的期望,但画画竞赛之后,“我”应是有了更高的期待。20A.valuableBhelpfulCcleverDdifferen
13、t解析:选D根据全文理解可知,因为Joshua天生患病,所以医生认为他连基本的生活能力都没有,但后来事实证明不是这样的,他也能取得某种成就,所以他并没有什么不同。.阅读理解Travel is a huge part of my life, and the planning part is half of the fun of the experience, in my eyes. Not everyone feels_the_same_way I do, however. I have never had anyone plan a trip for me, and to find someo
14、ne that loves to plan as much as I do is hard.It just so happens that a very close friend of mine is a research addict (对入迷的人) herself. She is always in charge of checking the details. Overdrinking one evening, I came up with an idea. Why not plan a secret vacation for one another? One person plans
15、all the details, and the other just shows up and is surprised the whole trip. You would have settled a budget (预算), time, method of travel, but nothing else. Location, activities, and hotels would be planned by the other person.We poured over the ideas of how we would achieve such a thing, and talke
16、d until the next bottle of wine was empty. It was a night to remember, and the ideas still sounded reasonable the next morning.Weeks later we decided to put it to the test. She planned the first trip, and I had no idea or stress about any of the details. It was an amazing time, and such a learning e
17、xperience for myself to be able to just let go, and truly be surprised and appreciative of the thought she put into our vacation.Want to have a secret vacation yourself? Here are the top reasons why you should try it!Relationship buildingFeeling appreciatedLosing controlBreaking out of your everyday
18、 life and developing a new appreciation for changeFinding your sense of adventure语篇解读:本文是记叙文。作者跟一位朋友曾一起秘密旅行:其中一个人秘密策划旅行细节,而另一个人只参与和感受旅程。这样的旅行使作者收获了很多快乐。1What does the underlined part “feels the same way” in Paragraph 1 mean?AHopes to find a trip lover.BTries to learn about facts.CEnjoys planning for
19、 others.DLoves planning for each trip.解析:选D细节理解题。由第一段中的“the planning part is half of the fun of the experience”和“I have never had anyone plan a trip for me, and to find some one that loves to plan as much as I do is hard.”可知,划线部分指喜欢为旅行做好准备。2What was the authors suggestion for her and her friend?AThe
20、y traveled together from then on.BOne person planned the whole trip secretly.COne person challenged the other to take a trip.DThey planned the details of the trip overnight.解析:选B推理判断题。由第二段中的“One person plans all . would be planned by the other person.”可知,作者提议的秘密旅行指其中一个人秘密策划旅行细节,而另一个人只参与和感受惊喜即可。3How
21、did the authors friend most probably feel about her idea?AShe found it quite easy.BShe didnt take it seriously.CShe considered it to be great.DShe thought it was impossible.解析:选C推理判断题。由第三、四段作者的朋友和作者一起讨论并积极筹划自己的那部分可推断,作者的朋友对作者的提议很感兴趣,觉得这个主意很好。4After putting the idea to the test, what did the author m
22、ost probably realize?AIt might fail.BIt was worth trying.CFriends were important.DFriends should spend time traveling.解析:选B推理判断题。由第四段中的“It was an amazing time . and truly be surprised and appreciative of the thought she put into our vacation.”可知,作者觉得这样的经历值得体验。加餐练(二)主观题规范增分练.语法填空There are all kinds o
23、f festivals throughout the world. Festivals are held _1_ (satisfy) and please the ancestors (祖先), to honour some famous people or important _2_ (event), and to express peoples gratitude to the God for bringing them a year of plenty. For example, in India, October 2 is _3_ national festival to honour
24、 Mahandas Gandhi, the leader _4_ helped gain Indias _5_ (depend) from Britain. _6_ (tradition), in China the Spring Festival, which _7_ (celebrate) in January or February, is the most _8_ (energy) and important because it is a festival that looks forward _9_ the coming of spring. Why are all these f
25、estivals everywhere? Because during the festivals, people can get together to eat, drink and have fun with each other, _10_ (forget) all the daily struggle and demands for a while.答案:1.to satisfy2.events3.a4.who5independence6.Traditionally7.is celebrated8energetic9.to10.forgetting .短文改错I just come b
26、ack from Britain last week. I was luckily enough to be one of the student from different countries to visit the UK from Feb.16 to 28. We paid a visit to many places, like London, Oxford or the Lake District. I learned much about British culture and history in London, where was my favorite. I also li
27、ked Oxford, in which I saw much more old buildings. The Lake District was beautiful, but it was pity that it rained heavily when they were there. The most excited thing for me in the Britain was that I made a lot of friends there.答案:第一句:comecame第二句:luckilylucky; studentstudents第三句:orand第四句:wherewhic
28、h第五句:muchmany第六句:pity前加a; theywe第七句:excitedexciting; 去掉Britain前的the.书面表达有的学校在临近考试的时候取消音体美课,改上语数外等。请你用大约100词,以“学校应不应该取消音体美课”为主题发表你的看法,并要包括以下的内容要点:1学校取消音体美课改上语数外的理由;2你认为学校应该还是不应该取消音体美课;3简要阐明你的理由。 参考范文:In some schools music, physical education and art lessons have been forbidden before the exams. They
29、have changed these art lessons into Chinese, math or English ones because they hold the belief that students should spend more time making good preparations for the exam to get a good mark.In my opinion, however, a student should receive education for allround development. This is what modern societ
30、y needs people with all kinds of abilities instead of those who know nothing but study. Besides, continuous study is easy to make us bored.What the schools have done is understandable, yet theyve forgotten the fact that we students are the ones who have the right to decide whether to call off music, physical education and art lessons.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有