1、课时跟踪练(一) Introduction & ReadingPre-reading.阅读理解AParents, youve worked hard to teach the most important life lessons to your little ones. You ask them to say “please” and “thank you”, you remind them to eat with a knife and fork, and you never, ever let them pick their nose in public. But theres one
2、important lesson that you might be forgetting and its nothing you can cover in a simple conversation.According to a new study in the journal Science, babies receive more than genetics (基因) from their parents. They can also get certain good qualities, such as persistence (坚持不懈), by watching how adult
3、s behave. Researchers at Massachusetts Institute of Technology say that babies who watched an adult struggle (努力) with and then triumph_over something were more likely to show persistence themselves when given a new task.The team at MIT studied 262 babies between the ages of 13 and 18 months. They p
4、laced them in one of three situations. In the first one, the lead researcher struggled with two different toys problems before solving them, letting the baby watch while she did so. The second time, the researcher solved the problems but did not struggle with them. And for the third scene, she did n
5、ot do anything.After each scene, the researcher left a small musical toy with the child. She showed the baby that it could play music but did not teach them how to turn it on. The babies who had watched the researcher struggle discovered and pressed the toys button (按钮) a much greater number of time
6、s than those in the last two groups. In other words, the babies did not copy what they had watched; they learned not to give up, instead.Now, the researchers are interested in finding which ways of talking with babies influence them the most. They also hope to know if the results can work in the rea
7、l world, as well as whether the lesson of persistence might last into adulthood.1What important lesson might parents forget?AAsking their kids to be polite.BSetting an example for their kids.CTeaching their kids good table manners.DUsing proper words in front of their kids.解析:选B推理判断题。根据第一段中的“its not
8、hing you can cover in a simple conversation”及第二段中的“They can also get certain good qualities, such as persistence, by watching how adults behave.”可知,父母往往忽略的是自己以身作则的作用。2What do the underlined words “triumph over” in Paragraph 2 mean?ASucceed at.BLook at.CSearch for.DCare for.解析:选A词义猜测题。根据第二段中的“babies
9、who watched an adult . when given a new task”可知,孩子看到家长努力做一件事并获得成功后会在接受新任务时表现出这种坚持不懈的品质。3What did the study mainly show?ABabies finished difficult tasks through copying.BBabies learned the value of persistence.CKids learned most from their parents.DKids are smarter than we thought.解析:选B细节理解题。根据第四段中的“
10、In other words . they learned not to give up, instead.”可知,婴儿可以通过观察学到坚持不懈的品质。4What will the researchers make an effort to do?AKnow the influence of society on behaviors.BHelp parents get along with their kids.CPut the research results into practice.DLearn more about babies language.解析:选C细节理解题。根据最后一段中
11、的“They also hope to know if the results can work in the real world”可知,研究人员希望把研究结果运用到实际生活中去。BDrugs have for years been one of the number one destroyers of peoples lives, as well as their families. People who do these drugs might not even realise that what theyre doing has changed the lives of not onl
12、y themselves, but of the people closest to them in their lives.People on drugs have usually become addicted because of the fact that theyve used drugs in the past and have always used drugs to deal with their problems. Finally, they have no other way to deal with their problems and go to other drugs
13、 to deal with the feelings caused by these life problems.There are several ways to do away with drug addiction. The first step, as Im sure you have heard hundreds of times, is to realise that theres a problem. If there are people in your life taking drugs, youll need to let them know that its hurtin
14、g more than just themselves.Once youve gotten them to realise this, if possible, youll need to help them. Youll need a way to work out the problems that pull them towards drugs, or to create something else that will keep these people away from drugs.Sometimes other drugs are in line. For example, mo
15、st heavy drinkers are affected by depression (抑郁症). Over 40% of Americans are affected by depression, and over 60% of the male population of these people have turned towards drinking to deal with their problems related to depression. This greatly increases the chances of abuse (虐待), as well as many
16、other horrible effects of alcohol.When someone becomes addicted to any drug, youll need to deal with it immediately. Its better to deal with the problem before it turns into one which cannot be controlled. The best thing you can do for yourself is to get help from anyone else or the people within yo
17、ur family before you turn to any drugs.语篇解读:本文为说明文。文章主要警示人们要认识到毒品的危害并尽早帮助别人摆脱毒品。5We can learn from the passage that those addicted to drugs _.Aare mainly heavy drinkers or heavy smokersBhave more problems than others to deal withCare used to using drugs to deal with problemsDdont know how to get hel
18、p from their families解析:选C细节理解题。根据第二段第一句可知,对毒品上瘾的人总是通过吸毒来解决问题,即“他们习惯了通过吸毒来解决问题”。6What should you do first to help someone deal with drug addiction?ALet him know that drug addiction is harmful.BHelp him get away from depression.CKeep him away from alcohol.DCreate something interesting.解析:选A细节理解题。根据第三
19、段最后两句可知,首先要让他认识到毒瘾是有害的。7According to the passage, some American men would like to drink probably because _.Athey lead a hard lifeBthey are abused at homeCtheir children are naughtyDthey want to deal with their problems解析:选D细节理解题。根据第五段第三句可知,有些美国男人饮酒是因为他们想解决与抑郁症有关的问题。8What does the author mainly advis
20、e us to do in the last paragraph?ABe always ready to help others.BEnjoy the help from our family members.CKeep away from bad habits and ill feelings.DHelp others break away from drugs as early as we can.解析:选D细节理解题。根据最后一段中的关键词immediately和该段第二句可知,本段中作者主要建议我们尽早帮助别人摆脱毒品。CInternet addiction (上瘾), in toda
21、ys world, is so common that some of you may not even consider it addiction. While the Internet has lots of benefits, it can also badly affect the users mind and health. Understanding how to get over your Internet addiction can help you lead a healthy life.Develop a hobby.Developing a hobby helps kee
22、p your mind off the Internet. In fact, if you have a hobby, the chances of getting addicted to the Internet reduce greatly. Learning to play an instrument, painting, singing, dancing, etc., can be of great help to keep you in a positive (积极的) state. When you are doing something you really love, your
23、 mind becomes relaxed and more focused (集中精力的). A hobby will not only help you get over your Internet addiction but also change your life attitude.Use reference books (工具书)These days, most students make use of Internet resources to do homework. However, using readymade notes to do your homework will
24、 not only make you lazy and addicted to the Internet, but also stop you from developing your analytical (分析的) ability. Students must be encouraged to do their homework using reference books. The process of reading and analyzing information helps sharpen their mind and keep them from getting addicted
25、 to the Internet._Going to bed early is one of the most effective ways of getting over Internet addiction. Once we get into the habit of sleeping late, we will search for things to do online. By going to bed early, you can get over this addiction and keep your mind and body in a healthy state.9The a
26、uthor believes that Internet addiction _.Awill disappear naturallyBis seldom seen nowadaysCis a problem that can be solvedDis of great benefit to some people解析:选C细节理解题。根据文章第一段中的“Understanding how to get over your Internet addiction can help you lead a healthy life.”可知,作者认为网瘾是可以戒掉的。10According to the
27、 passage, using reference books can _.Ahelp students relaxBsave students more timeCimprove students abilityDprovide students with readymade notes解析:选C推理判断题。根据作者给出的第二条建议可知,学生们在写作业时过于依赖网络不仅会让他们变得懒惰,而且还会阻碍他们分析能力的发展。相反,使用工具书可以让他们的思维在查找信息和分析信息的过程中变得更加敏锐,故可以提高学生的能力。11What can be put into the blank in the
28、passage?AGet rid of bad habits.BHave a good sleeping habit.CKeep your mind and body healthy.DSurf the Internet only in the daytime.解析:选B段落大意题。作者在第三条建议中建议养成良好的睡眠习惯。每天早睡既可以减少上网的时间,又可以保持健康,由此可知B项是本段的段落大意。12The main purpose of the passage is to _.Ashow how to use the Internet properlyBdiscuss the bad ef
29、fects of Internet addictionCexplain why people have Internet addictionDgive advice on getting over Internet addiction解析:选D写作意图题。本文中作者主要给出三条戒除网瘾的建议。.阅读七选五Finding motivation (动机), especially study motivation, is not always easy. _1_ Here are some ways of doing it:Offer yourself encouragement.Yes, you
30、should give yourself a prize or some kind of reward when youve done a task. _2_ Remember, you have to know the exact conditions that you need to meet in order to receive the wonderful cake._3_You need to feel confident about your studies. I am sure all of us have succeeded on several occasions. Reme
31、mber these past successes and you will feel more motivated to continue!Write down your goals.Dont just think about them, dont just say them, write them down! _4_ And thats why you find salesmen always want you to write something down before you actually buy something. By writing your name down, you
32、are in a sense giving your support for their cause. If then you are asked to buy what they are selling, you are more likely to do that than if you hadnt signed the paper!See your goals._5_ Put them up on the wall and paste (粘贴) small postit notes all over the place. You have to keep on reminding you
33、rself of the purpose behind your studies and what type of results youre expecting to achieve.ARemember past successes.BThe written word is very powerful.CDont forget about buying yourself a gift.DDont just write them down and leave them like that.EMoreover, talking about your goals with others helps
34、 a lot.FHowever, with a little effort we can learn how to increase our motivation.GIt could be something as simple as sweets or something greater like a vacation.1选F根据设空前一句“Finding motivation, especially study motivation, is not always easy.”可知,F项“然而,付出一点儿努力,我们就可以学习到如何提高我们的学习动力”符合语境。F项的内容与前一句构成意义上的转
35、折关系。2选GG项中的“something as simple as sweets or something greater like a vacation”是设空前一句中的“a prize or some kind of reward”的具体内容。3选A设空处为段落小标题。根据本段主要内容“用过去的成功经历激励我们勇往直前”可知,A项“记得过去成功的经历”符合语境。4选BB项中的“written word”与设空前一句中的“write them down”及设空后一句中的“write something down”相互呼应。5选D根据本段小标题See your goals及设空后一句“Put them up on the wall and paste small postit notes all over the place.”可知,D项“不要只是将你的目标写在纸上,然后就置之不理了”符合语境。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有