ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:20 ,大小:51.40KB ,
资源ID:403522      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-403522-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2023年新教材高考英语一轮复习 组合规范练20(含解析)北师大版.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2023年新教材高考英语一轮复习 组合规范练20(含解析)北师大版.docx

1、组合规范练20阅读理解题组练速度(35mins).阅读理解AWhether you feel like taking a road trip,or you just need some fun,youll enjoy this list of popular tourist attractions.Alabama:AlabamaGulfCoastBeachesIf Alabama wasnt the location for your next summer beach vacation,you may need to reconsider.There are 32 miles of whit

2、e sand that have washed down from the Appalachian Mountains thousands of years.Thats probably why over six million people visit Alabamas Gulf Coast beaches every year.Ten dollars per person.Alaska:KenaiFjordsWildlifeCruiseAlaska is the place to go for spotting breathtaking wildlife.In fact,the amoun

3、t of visitors who travel to Alaska to see wildlife has increased 45 percent.The Kenai Fjords Wildlife Cruise will bring you close to whales,sea lions,and sea birds.A five-hour trip starts at noon and covers 55 miles of sea,and it will be the best $98 you have ever spent.Arkansas:HotSpringsNationalPa

4、rkSkip the beach and choose a new type of relaxation at Hot Springs National Park.Its Americas oldest and the smallest national park.Theres a no-booking policy,perfect for travellers rolling through.Doors open at 8 am,so get there early!Connecticut:YalePeabodyMuseumofNaturalHistoryYale Peabody Museu

5、m of Natural History is a must stop if youre travelling nearby Yale University.It attracts plenty of people and has many collections including New England birds,dinosaurs,Greek and Roman antiquities,and even an Egyptian mummy.Adults pay $13 for entry,but if you want to visit for free,go on a Thursda

6、y.Dont miss the four best tourist attractions.For more information,call 1-202-428-3516.1.Why do many people go to Alabamas Gulf Coast beaches?A.It has a good and convenient location.B.It has a history of thousands of years.C.It has tens of miles of white sand.D.The Appalachian Mountains are beautifu

7、l.2.When should you get to Kenai Fjords Wildlife Cruise if you want to visit it?A.Five hours before it opens.B.Five hours after it opens.C.Before eight oclock in the morning.D.Before twelve oclock in the morning.3.What is special about Yale Peabody Museum of Natural History?A.Many people go there to

8、 see collections.B.You neednt pay for it on certain days.C.It makes you not want to leave.D.Its very beautiful and attractive.BWere the birds on the ice ducks or geese?Cruz Genet,11,and Anthony Skopick,10,couldnt agree.There was only one way to find out.So on a cold January evening,the two friends r

9、isked onto the frozen pond near their house in Frankfort,Illinois,to get a better look.First they threw a small stone to test it.Then they stepped on it.Believing the ice would hold their weight,Anthony took a few steps,then he fell through the seemingly frozen ice.Cruz rushed to help his frightened

10、 friendthe pond “ate” him too.Cruz managed to lift himself out of the water and onto a more reliable part.He then carefully made his way to Anthony.But the ice didnt hold,and he fell in again.This time he couldnt get out.The boys quickly lost feeling in their arms and legs.Cruz was sure he was going

11、 to die.Anthonys older sister had seen the boys fall through the ice and started screaming for help.John Lavin,a neighbour driving nearby on his way to the grocery store,heard her.He quickly pulled over.Seeing the boys,he kicked off his shoes,and ran into the freezing water.Lavin made his way to Cru

12、z and Anthony and saved them back to land.They were taken to the hospital,where doctors discovered that their five-minute stay in the water had lowered their body temperature nearly ten degrees.Fortunately,the boys have fully recovered,though they are still moved by their fearless neighbour.“Just to

13、 think,” says Cruz,“if he werent there,I could have died.”4.Why did Cruz and Anthony step on the ice?A.To go skating.B.To trap some birds.C.To settle a disagreement.D.To test the strength of the ice.5.How did Cruz feel when caught in the water?A.Hopeless.B.Puzzled.C.Shocked.D.Calm.6.What basically s

14、aved the two boys lives?A.Screaming of an older sister.B.Better care of doctors.C.Lowering of their body temperature.D.Brave act of a neighbour.7.What is the best title for the text?A.Two Boys Falling in the WaterB.A Heroic Man to the RescueC.Duck or Geese,It Is a QuestionD.Curiosity Kills the CatCI

15、t has been described as art by some people,but to others its an ugly part of modern life.What is it?Graffiti (涂鸦),of course.Look around cities in the UK today and you can see graffiti on buildings,walls,doors and even on buses or trains that have stayed in one place for too long.But where modern tec

16、hnology creates a problem,it also finds a way to deal with it.Last week,TheWeekendWest was shown around the factory of a small but successful company,Hubdean.Hubdeans achievement is a series of special paints which are graffiti-resistant.How do they work?It couldnt be simpler.Take any graffiti-cover

17、ed surface.First,a treatment called Agproclear is used.Then,using a very hot pressure jet (压力喷嘴),this treatment is taken away and the graffiti disappears at the same time.Now you have a clean wall.But before this clean wall can be painted on by graffiti lovers,a new product,Agproshield,is used.This

18、paint has a special surface which gives it two important advantages.Firstly,spray paint (喷雾颜料) wont stick to the surface very well,and secondly,the whole surface can be cleaned very easily,just using water.Once the surface is painted,no specialist equipment is needed to keep the area clean and graff

19、iti-free.Not surprisingly,Hubdeans products are used by both local governments and private companies all over the UK,and now orders are being received from around the world.This brings the company a problem,however.Can they increase production to satisfy the needs?Of course.They can build a second f

20、actory or work with a large international company to make their products.The future is looking good for Hubdean!8.What does the underlined word “graffiti-resistant” in Paragraph 2 mean?A.Painting graffiti.B.Keeping graffiti.C.Preventing graffiti.D.Changing graffiti.9.When should Agproshield be used?

21、A.Before Agproclear is used.B.When the wall is still clean.C.When Agproclear doesnt work.D.After graffiti is painted on the wall.10.What can we learn about Hubdean?A.There is a good market for its products.B.A large company is going to buy its products.C.It is developing more new and better products

22、.D.Most of its business comes from private companies.11.What would be the best title for the text?A.Is Hubdean successful?B.Is graffiti art?Of course not!C.Hubdeana high-tech company!D.Graffiti a problem?Just wash it off!DPeople often talk about cultural differences between western and eastern count

23、ries,but how about the western world itself?Surprisingly,a closer look at it can reveal a good many curious details.The most obvious characteristic of the majority of Americans is that they smile a lot.It does not matter whether they have a strong reason to smile;they do it,sometimes simply because

24、they have to.A smile is not just a powerful marketing tool but also a way to show that someone is friendly,and that life in general is fine.Europeans,on the contrary,prefer to keep a more neutral(不带感情色彩的) facial expression.They smile mostly when they are in a good mood,or feel amused;if not,a Europe

25、ans face will remain neutral,or even dull.In Russia,for example,there is a proverb saying that laughing for no reason is a sign of a fool.It does not mean that Europeans are serious,or that they do not have a sense of humour.The same refers to communication in general.Americans are extremely communi

26、cative;small talks and chats are common.Europeans talk mostly when there is something to say,and rarely enter communication just for the purpose of talking to other people.American people prefer to express what they think carefully,considering how it might affect surrounding people.Europeans are mor

27、e straightforward,even with unfamiliar people.A European friend will almost always voice his opinion on different occasions,and will not hesitate to remind you that you need to lose some weight or take a shower.It can be said that Americans are people of contrasts.They are open-minded,flexible,and r

28、eady to accept everything new enthusiastically;but at the same time,American society manages to bring up unbelievable conservatives.Americans are extremely politically correct,which,in most cases,is indeed a secure and beneficial practice,but it can also mess up daily or even private communication,s

29、ometimes preventing having close relationships.Europeans,on the contrary,are more straightforward,preferring to tell the truth in direct ways.Each way of communication is differentneither is correct or incorrect.12.What does the author say about smiling?A.It is culture-related within western countri

30、es.B.It is a powerful marketing tool across cultures.C.It is thought of as a sign of a fool in America.D.It is regarded as a social necessity in Europe.13.What is typical of Europeans communication?A.Beating around the bush.B.Having small talks and chats.C.Hiding their feelings carefully.D.Expressin

31、g themselves openly.14.What does the underlined word “it” in the last paragraph refer to?A.Being straightforward.B.Being politically correct.C.Accepting everything new.D.Raising unbelievable conservatives.15.How is the text mainly developed?A.By analysing cause and effect.B.By making comparisons.C.B

32、y classifying body language.D.By discussing research findings.阅读七选五TravellingalongSilkRoadTravellingTravelling along the old Silk Road can be a quite interesting and rewarding experience.Here is some information that the visitor should consider when planning a possible travel on the road.LanguageWhi

33、le travelling along the road,the visitor can meet with about 20 different nationalities.1 Some ethnic groups began learning Mandarin (普通话) and adopted the lifestyle of the Han people.Chinese became the official language in the autonomous regions.2AccommodationsThe Silk Road spans most of China,from

34、modern cities in the central China to villages and towns in the remote west.Accordingly accommodations along the route range from high standard hotels to simple guesthouse.In big cities like Dunhuang,Urumqi,Lanzhou,the visitor can enjoy high standard hotels.They all provide excellent conditions and

35、good services,and they are quite safe.3 Visitors without money may consider the cheaper guesthouses because these guesthouses with simpler equipment and basic service are fit enough to live in for most Chinese travellers.In the remote villages only simple lodgings are available.4TravelbyRoadBuses ar

36、e the most inexpensive method of transport along the Silk Road but,unfortunately,they are very slow.5 A travel by car can be the only way to visit sites far from cities or towns that would otherwise be hard to reach.Rental prices are based on the number of days and kilometers travelled,and sometimes

37、 they can be negotiated(协商).A.It offers good views of the mountains.B.Some of them speak their own languages.C.Learn some of their languages before going.D.But this kind of hotels is also the most expensive.E.These locations offer nothing but a quite simple room.F.Cars are offered by some travel age

38、ncies and hotels.G.Today,Chinese can be easily used among these nationalities.语言运用题组求精准(25mins).完形填空Most female fashion models start their careers in their late teens and retire in their early 30s,but 96-year-old Alice Pang is not your 1fashion model.She started modelling at 93,so you could say shes

39、 still a 2.Alice always liked dressing well and looking 3,but she never actually considered a career in 4.But her granddaughter always thought she had it in her,so when she saw an online ad for 5models of 65,she sent in Alices 6and she was chosen for a photo shoot.Today,she is 7as one of the best se

40、nior models in Asia,as well as the 8.“I entered the industry when I was 93 and this is my third year working as a model,”she 9.“Ive shot a few commercials,cosmetics,camera and trade development.It feels 10 to be admired.”Born in 1923,Alice never 11she would one day be modelling for high-end fashion

41、brands like Gucci,Ellery or Valentino,12at age 96.But her fair complexion and excellent postureuncommon qualities for people her 13make her one of the most sought-after senior models in the 14.15,Alice doesnt credit exercise or a strict 16 for her enviable(令人羡慕的) figure and posture.Even though she 1

42、7that exercise helps some people stay in good 18,she doesnt even have a morning exercise routine,crediting her good genes instead.“My skin tone is ivory because Im seldom 19to the sun and I have 20 back,” Alice said.“Exercise is definitely good for you and many would do morning exercise but I dont d

43、o that.Its just natural.”1.A.unusualB.favoriteC.familiarD.ordinary2.A.beginnerB.masterC.winnerD.coach3.A.healthyB.elegantC.youngD.strong4.A.writingB.dancingC.modellingD.singing5.A.seniorB.juniorC.superiorD.previous6.A.reportsB.speechesC.picturesD.performances 7.A.affectedB.suggestedC.referredD.recog

44、nized8.A.oldestB.cleverestC.nicestD.richest 9.A.repliedB.addedC.requiredD.recommended 10.A.shyB.anxiousC.greatD.puzzled11.A.learnedB.dreamedC.declaredD.insisted12.A.regardless ofB.apart fromC.let aloneD.instead of 13.A.heightB.weightC.appearanceD.age14.A.businessB.companyC.workshopD.factory15.A.Surp

45、risinglyB.ParticularlyC.FortunatelyD.Similarly 16.A.trainingB.dietC.dishD.rule 17.A.resistsB.provesC.wondersD.agrees18.A.shapeB.moodC.orderD.time 19.A.devotedB.stuckC.attractedD.exposed20.A.thickB.thinC.straightD.wide.语法填空In 1980 in Washington,after 123 years of hibernation,Mount St Helens erupted.T

46、he blast destroyed and scorched 230 square miles of forest within 1. (minute).The eruption released an avalanche(雪崩) of hot ash,gas,steam,and rocks 2. mowed down giant trees up to 15 miles away.When magma(岩浆) finds a way 3.(escape) from beneath the earths surface,it creates a volcano.Volcanoes erupt

47、 4. different ways.Some,like Mount St Helens,explode.Explosive eruptions are so 5. (power) that they can shoot particles 20 miles up and cause massive landslides.Explosive eruptions also create an avalanche of hot volcanic debris,ash,and gas that destroys everything in 6. (it) path.Explosive volcano

48、es cause most of the volcano-related fatalities.Volcanoes,like Mauna Loa in Hawaii,are effusive.Rather than a violent explosion,lava pours or flows out.Fatalities from effusive volcanoes are rare 7. people can usually outrun the lava.However,some people get too close or become 8. (trap) with no esca

49、pe.The flowing lava burns,melts,and destroys everything it 9. (touch) including farms,houses,and roads.A volcanic eruption forever changes the landscape.Though volcanoes destroy,they also create mountains,islands,and,10. (eventual),incredibly fertile land.主观题组合练要规范(40mins).语法填空Culture conflicts can

50、occur anytime you travel,but every once in a while they happen in some truly unexpected ways.From shopping with many coins to 1. (light) up a cigarette outdoors,these are strange and embarrassing travel mistakes 2. (travel) would do their best to avoid.For example,3. is illegal to feed pigeons on th

51、e streets of San Francisco.The city 4. (know) for the Golden Gate Bridge blames the common birds for spreading disease and damaging property.Anyone 5. is caught providing food for San Franciscos pigeons could face a heavy fine.Moreover,citizens 6. (encourage) to report pigeon feeders to the citys po

52、lice department.For another example,youd better think twice before you smoke in Singapore.Singapore has 7. (serious) smoking penalty (处罚) in the world.Smoking in public will earn a tough fine.More 8. (surprise),if youre shopping in Canada,dont expect cashiers 9. (accept) many coins as your sole meth

53、od of payment.According to Canadas CurrencyAct,stores can legally refuse excessive amounts 10. coins.With pennies,for example,customers payments may be rejected if they try to use more than 25 one-cent coins at a time.短文改错A group of teachers and student from St Marys School paid visit to our school

54、yesterday.Upon their arrival,we give them a warm welcome.After that,they were showed off our beautiful campus,accompanied by our headmaster as well as some teachers.Then came the moment that the guests communicated with some students,the topics range from school routine to family life.After lunch,th

55、e foreign guests were watched a wonderful performance special designed for them.Not only has our visit helped us get to know each other better,and has also helped establish a closer friendship between the two schools.书面表达假定你是李华,上周一你校举行了高三成人礼仪式。请你为校英文报写一篇报道,内容包括:1.活动时间、地点;2.活动内容:走龙门、成人宣誓等;3.个人感悟。参考词汇

56、:龙门Longmen;宣誓take an oath答案:阅读理解题组练速度.【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了美国四个独具特色的旅游景点以及各自的特征。1.C解析细节理解题。根据第一个景点的第二句“Thereare32milesofwhitesandthathavewasheddownfromtheAppalachianMountainsthousandsofyears.”可知,这里有32英里的白色沙滩,这一点吸引了大量的游客,所以C项正确。2.D解析细节理解题。根据第二个景点提到“Afive-hourtripstartsatnoonandcovers55milesofsea,and

57、itwillbethebest$98youhaveeverspent.”可知,五个小时的旅程在正午开始,因此游客必须在中午之前赶到。故选D项。3.B解析细节理解题。根据最后一个景点最后一句“butifyouwanttovisitforfree,goonaThursday”可知,周四可以免费参观,因此B项正确。【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章讲述了一个舍己救人的故事,温暖了人心、温暖了社会,传递了正能量。4.C解析细节理解题。根据第一段中的“Werethebirdsontheiceducksorgeese?CruzGenet,11,andAnthonySkopick,10,couldntagr

58、ee.Therewasonlyonewaytofindout.”并结合下面的内容可知,这两个小朋友冒着危险进入结冰的池塘里,是想看得更清楚一些,解决他们的分歧。故选C项。5.A解析推理判断题。根据第二段最后一句“Cruzwassurehewasgoingtodie.”可知,Cruz被困在水里时感到绝望了,故选A项。6.D解析推理判断题。根据第三段中的“JohnLavin,aneighbourdrivingnearbyonhiswaytothegrocerystore,.savedthembacktoland.”可知,是一个勇敢的邻居救了这两个男孩的命。故选D项。7.B解析主旨大意题。通读全文可

59、知,邻居Lavin在去杂货店的路上,听到了安东尼姐姐的呼救声,他不顾个人安危,跳入冰冷的水里,救了Cruz和Anthony。由此可知,本文讲述了一个英勇的救援者。故选B项。【语篇导读】本文是说明文。文章介绍了一家名为Hubdean的公司生产出可以解决城市涂鸦问题的涂料。8.C解析词义猜测题。由画线词后提到Agproclear和Agproshield的使用方法,尤其是其功效“thegraffitidisappears”和“thewholesurfacecanbecleanedveryeasily.keeptheareacleanandgraffiti-free”可知,Hubdean研发的这两种特

60、殊涂料可以去除涂鸦。9.B解析细节理解题。第二段描述了Agproclear和Agproshield的使用方法。由其中的“beforethiscleanwallcanbepaintedonbygraffitilovers.Agproshield,isused”可知,在墙面被涂鸦之前,先使用Agproshield这种特殊涂料。这样当墙面被涂鸦之后用水就可以把涂鸦去掉。10.A解析推理判断题。由第三段中的“nowordersarebeingreceivedfromaroundtheworld”可知,Hubdean公司的产品非常有市场。11.D解析主旨大意题。本文旨在介绍一家名为Hubdean的公司生

61、产出抗涂鸦涂料,故选D项。【语篇导读】本文是一篇说明文。本文主要介绍了西方国家间的文化差异,包括微笑和交流等方面。12.A解析推理判断题。作者在第二段中讲到了美国人、欧洲人对微笑的不同解读,据此可以推知,在西方国家笑是与文化有关的,故选A项。13.D解析细节理解题。根据第三段中的“Europeansaremorestraightforward.takeashower.”可知,欧洲人通常坦诚地表达自己,故选D项。A项意为“绕圈子,拐弯抹角地讲话”。14.B解析代词指代题。根据最后一段第三句中的“Americansareextremelypoliticallycorrect.butitcan.”可

62、知,it指代的是在前半句中提到的“Americansareextremelypoliticallycorrect”,意为“美国人的这种政治正确性”,故选B项。15.B解析推理判断题。通读全文可知,作者通过分析美国人和欧洲人对微笑的不同解读以及通常在交际中的不同表现来展开文章,因此可推知,作者是通过作比较展开文章的,故选B项。.【语篇导读】本文是一篇说明文。你想放松身心,开阔眼界,荡涤心境,见识各地的奇人异事和祖国大好河山吗?那你就跟随作者一起沿丝绸之路走一走吧,你会有意想不到的收获!1.B解析本部分介绍的是语言。根据前面提到的“大约20个不同的民族”可知,B项“他们中有一些说自己的语言”可承接

63、上文。2.G解析根据前面提到的“汉语成为自治区的官方语言”可知,G项“现在,可以很容易地在这些民族中使用汉语”符合语境。3.D解析前面提到这些酒店条件好,服务周到、安全,D项“但是这种酒店最贵”和上文形成转折关系。4.E解析前面介绍的是在偏僻的村庄的住宿情况,这些地方没有酒店,没有客栈,只能提供简陋的房间,所以选E项。5.F解析上文提到的是公共汽车,下文提到了小汽车,由此可知,所填的是引出下文的句子,F项符合语境。语言运用题组求精准.【语篇导读】本文是记叙文。爱丽丝总是喜欢把自己打扮得非常漂亮、优雅,在93岁时她踏上了通往模特的道路,而且是最“古老”的模特。1.D解析根据下文的“Shestar

64、tedmodellingat93”可知,爱丽丝不是普通的(ordinary)时装模特。2.A解析根据上文提到的“她93岁才进入模特这个行业”可知,她仍然是个初学者(beginner)。3.B解析根据上文的“她总是喜欢把自己打扮得非常漂亮”可知,她看上去很优雅(elegant)。4.C解析此处意为“她自己完全没有想过从事模特这一职业”,所以选C项。5.A解析根据下文的“modelsof65”可知,此处指“老年(senior)模特”,下文“thebestseniormodels”处也有提示。6.C解析由于是应聘模特,所以要给人家发照片(pictures)。7.D解析她被看作是亚洲最好的也是最老的模

65、特。berecognizedas“被看作”。8.A解析爱丽丝96岁了,所以是最老的(oldest)模特。9.B解析前面是她说的话,后面也是她说的话,所以此处是“接着说(added)”。10.C解析此处意为“得到别人的赞赏感觉太棒了(great)”。11.B解析由于爱丽丝年龄很大了,所以她从未梦想过(dreamed)成为高端品牌的模特。12.C解析更不用说在96岁的时候。regardlessof“不管”;apartfrom“除此之外”;letalone“更不用说”;insteadof“代替”。13.D解析根据上文提到的“atage96”可知,此处指“对于她这个年龄的人来说”。14.A解析根据上文

66、可知,此处指模特这个行业(business),其他的三个都没有“行业”这个意思。15.A解析根据下文的“Alicedoesntcreditexerciseorastrictforherenviablefigureandposture”可知,她令人羡慕的身材和姿势不是源于锻炼和严格的节食,所以是令人惊奇地(surprisingly)。16.B解析根据常识可知,保持良好的身材,一是锻炼,二是节食(diet)。17.D解析本句是让步状语从句,结合后面的“shedoesntevenhaveamorningexerciseroutine”可知,agrees(同意)符合语境。18.A解析此处意为“锻炼可以

67、帮助人们保持良好的身材”。stayingoodshape“保持良好的身材”。19.D解析上文的ivory意思是“象牙色的”,由此可知,她很少暴露(exposed)在太阳下。20.C解析由于她是当模特,所以身板很直(straight)。.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了火山爆发的起因、类型和影响。虽然火山爆发可以造成极大的危害,但是它可以改变地貌,形成山、岛屿,最终成为肥沃的土地。1.minutes解析考查名词复数。minute是可数名词,因为前面没有修饰语,所以用复数形式。2.that/which解析考查定语从句。先行词是事物,关系词在定语从句中作主语,所以填that/which。

68、3.to escape解析考查非谓语动词。此处表示“找出的办法”,用awaytodosth.。4.in解析考查固定搭配。in.way意为“用的方式”,是固定搭配。5.powerful解析考查形容词。所填的词作表语,所以用形容词形式。6.its解析考查代词。所填的词修饰path,所以用形容词性的物主代词。7.because/since解析考查状语从句。上下文是因果关系,所以用because/since。8.trapped解析考查非谓语动词。trap和somepeople有动宾关系,所以用动词-ed形式。9.touches解析考查动词时态和主谓一致。主语是it,时态是一般现在时,所以填touche

69、s。10.eventually解析考查副词。所填的词修饰后面的短语,所以用副词形式。主观题组合练要规范.【语篇导读】本文是一篇说明文。该文主要讲述了旅游当中游客可能会面临的一些文化冲突。比如,旧金山禁止游客在街头喂鸽子,新加坡重罚抽烟者,而加拿大则可以拒收大量硬币。1.lighting解析考查非谓语动词。分析句子结构可知,空白处与前面的shopping并列,作介词to的宾语,需要用动词-ing形式,所以填lighting。2.travel(l)ers解析考查名词。分析句子结构可知,此处是一个定语从句,空处考查定语从句的主语,应该用名词;travel(l)er是一个可数名词,再结合空后面的dot

70、heirbest可知,空处应该用复数,所以填travel(l)ers。3.it解析考查代词。此处应用it作形式主语,真正的主语为tofeedpigeonsonthestreetsofSanFrancisco。4.known解析考查非谓语动词。分析句子结构可知,本句谓语为blames,逻辑主语为名词city,两者之间存在逻辑上的动宾关系,空处作city的后置定语,所以填known。5.who解析考查定语从句。分析句子结构可知,空处引导定语从句,且在从句中作主语,修饰代词Anyone,所以填who。6.are encouraged解析考查谓语动词的时态、语态和主谓一致。分析句子结构可知,空处作句子

71、的谓语,结合整篇文章时态可知,空处用一般现在时;市民被鼓励向市警察局检举喂鸽子的人,因此需要用被动语态;主语citizens为可数名词复数,所以填areencouraged。7.the most serious解析考查形容词最高级。根据句意“新加坡是世界上对抽烟处罚最严厉的国家”可知,空处需要填形容词最高级,所以填themostserious。8.surprisingly解析考查词形转换。分析句子结构可知,空处应用副词修饰整个句子,所以填surprisingly。9.to accept解析考查非谓语动词。expectsb.todosth.为固定表达,意为“期待某人做某事”,所以填toaccep

72、t。10.of解析考查介词。amountsof为固定表达,意为“大量的”,所以填of。.A group of teachers and studentstudents from St Marys School paid avisit to our school yesterday.Upon their arrival,we givegave them a warm welcome.After that,they were showed offaround our beautiful campus,accompanied by our headmaster as well as some tea

73、chers.Then came the moment thatwhen the guests communicated with some students,the topics rangeranging from school routine to family life.After lunch,the foreign guests were watched a wonderful performance specialspecially designed for them.Not only has ourtheir visit helped us get to know each othe

74、r better,andbut has also helped establish a closer friendship between the two schools.TheComing-of-AgeCeremonyLast Monday witnessed the exciting Coming-of-Age Ceremony.All the Senior Three students gathered on the playground at 7:00 sharp in the morning.There were various activities to celebrate the

75、 coming 18-year-old birthday,one of which was walking across Longmen,which means a brilliant future waiting for us diligent students.What impressed me most was the oath taking moment when all of us swore aloud what should be done as civilized youths.Thanks to the ceremony,I realise I have grown up and I should be self-disciplined and responsible for my behaviour.20

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1