ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:21 ,大小:55.45KB ,
资源ID:403520      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-403520-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2023年新教材高考英语一轮复习 组合规范练19(含解析)北师大版.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2023年新教材高考英语一轮复习 组合规范练19(含解析)北师大版.docx

1、组合规范练19阅读理解题组练速度(35mins).阅读理解AThe news that researchers have used cloning to make human embryos for the purpose of producing stem cells may have some people wondering if it would ever be possible to clone a person.Although it would be immoral,experts say it is likely biologically possible to clone a

2、 human being.Since the 1950s when researchers cloned a frog,scientists have cloned dozens of animal species,including mice,cats,sheep,pigs and cows.With mice,researchers are able to use thousands of eggs,and conduct many experiments,to work out these problems.“Its a numbers game,” said Dr.Robert Lan

3、za,the chief scientific officer at a biotech company.“But with primates (灵长类动物),eggs are very precious,and it is not easy to get them to conduct experiments.”In addition,researchers cant simply apply what theyve learned from cloning mice or cows to cloning people.Cloning an animal requires that rese

4、archers remove proteins that are necessary to help cells divide.In mice,this isnt a problem,because the embryo that is created is able to make these proteins again.But primates arent able to do this,and researchers think it may be one reason that attempts to clone monkeys have failed.Whats more,clon

5、ed animals often have different kinds of abnormalities.These abnormalities are common because cloned embryos have just one parent rather than two,which means that a process known as “imprinting (印记)” does not occur properly in cloned embryos.“Problems with imprinting can result in extremely large em

6、bryos,which leads to problems with blood flow for the baby,” Lanza said.“The extremely high rate of death and the developmental abnormalities from cloning make cloning people immoral.Its like sending your baby up in a rocket knowing theres a 50-50 chance that its going to explode.”1.What can we lear

7、n from Paragraph 1?A.Animal cloning is illegal.B.Human cloning is possible.C.Human embryos may have new functions.D.Animal embryos can be used for medicine.2.How does the author develop Paragraph 2?A.By making comparisons.B.By showing processes.C.By offering analyses.D.By using statistics.3.How were

8、 the experiments on cloning monkeys?A.They have solved the problem with proteins.B.They have been applied to human cloning.C.They were successful.D.They were in trouble.BIn beautiful rural Montana can be found the town of Livingston.It is close to Yellowstone National Park,which makes it a tourist c

9、enter.Outdoor enthusiasts gather here each year.Low-income families are more likely to face food insecurity.Around half the students in the Livingston School District qualify for free or reduced-price lunches,according to local educator Rachael Jones,known as “Farmer Jones.” She is the director of t

10、he Livingston Farm to School program,which uses the districts two greenhouses and four gardens to grow food that supplements school meals while offering kids hands-on lessons.Jones said,“In many places around the country,if you cant pay for your school meal,you dont eat.Well,here,we dont turn anyone

11、 away.”The towns school district and community members started the program eight years ago.Its part of the National Farm to School Network,which aims to increase access to local food and nutrition education across the country.Jones,who attended public school in Livingston as a kid,has headed up the

12、local program since 2014.Farm to School enriches the curriculum in all of the schools through garden lessons,cafeteria and kitchen lessons,and classroom lessons.Research has shown that healthy school meals can improve academic performance,including improved test scores.Though the Farm to School prog

13、ram is not aimed only at lower-income students,Jones said such kids are more likely to eat lunch provided by the school.Eventually she wants to get healthy,affordable meals on the plates of every child in Livingston.It is important for kids to understand where their food comes from.Thats a life-chan

14、ging experience for them.Jones said,“When I grew up a big force in my life was my grandma Ethel.She taught me from a really early age the value of growing your own food.I worked in her gardens with her,and somehow,through all of those experiences eating her tomatoes and canning pickles (把腌菜装罐保存) wit

15、h her it really built up my trust and knowledge in food systems.Im so thankful for her!”4.Who is “Farmer Jones”?A.She is a local farmer.B.She is a school president.C.She is a student in a local school.D.She is a teacher in a local school.5.What is the purpose of the Livingston Farm to School program

16、?A.To contribute to local environmental protection.B.To provide part-time jobs for students.C.To help local farmers make a living.D.To offer students food and lessons.6.What can be learned from Paragraph 4?A.Students performed better in their studies than before.B.The program offered all students fr

17、ee meals.C.Students faced health problems.D.The program lacked money.7.What is the root of Jones confidence in food systems?A.Her grandmas suggestions.B.Her childhood experiences.C.Her college education.D.Her healthy lifestyle.CMalala Yousafzai is a Pakistani student and education activist who began

18、 speaking out for girls education at the age of 11.After surviving an assassination (暗杀) at the age of 15,she co-founded the Malala Fund with her father to create a world where girls everywhere could be educated without fear.Her fund supports every girls right to 12 years of free,safe,quality educat

19、ion and works mainly in countries such as Pakistan,Afghanistan,India and Nigeria.Malala believes girls are the best investment in the future peace and further development of our world.It will never be a wrong choice to spend money on girls.In 2014 the Norwegian Nobel Committee awarded Kailash Satyar

20、thi and Malala Yousafzai the Nobel Peace Prize for their fight against the suppression (镇压) of children and young people and for the right of all children to education.Malala became the youngest-ever Nobel Peace Prize winner.Accepting the award,Malala said,“This award is not just for me.It is for th

21、ose forgotten children who want education.It is for those frightened children who want peace.It is for those voiceless children who want change.”In her new picture book,MalalasMagicPencil,Malala returns to her childhood to teach young readers about the importance of hope,believing in magic,and makin

22、g the world a better place.Malalas first book,her personal life story co-written with Christina Lamb,IAmMalala:HowOneGirlStoodUpforEducationandChangedtheWorld,was published in 2013.She is also the subject of the 2015 film HeNamedMeMalala.8.Whats the purpose of the Malala Fund?A.To improve girls safe

23、ty.B.To get young girls to school.C.To improve peoples living conditions.D.To win women lifetime education rights.9.Which of the following is Malalas opinion of girls according to Paragraph 2?A.They are quite good at making investments.B.They are in greater need of peace than boys.C.They will play a

24、n important role in the future.D.They do more for the development of the world than boys.10.What can be inferred from what Malala said while accepting the award?A.She has a caring attitude.B.She is satisfied with her education.C.She feels powerless to change the world.D.She will have more supporters

25、 in the coming years.11.What can be learned about MalalasMagicPencil?A.It teaches readers how to draw.B.It was Malalas first book.C.It was a co-written book.D.It spreads hope.DIts amazing to consider the fact that today,in western Michigan,people speak more than 120 languages.And its even more amazi

26、ng for me to be part of helping many of those immigrant families.My family and I immigrated to the US in 1975.Weve lived for years in Grand Rapids,Michigan.Early on,I was interested in becoming a schoolteacher,but language prevented me from doing well on tests.Most of the teachers were very kind,but

27、 one,pointing to a low score I had made,laughed at me,“You should have done better;youve been here a year already.”So I took English classes while continuing my education,and I graduated in 1980 from Grand Valley State University as a licensed practical nurse.First I worked in a hospital,but I found

28、 the work didnt fit me.Then I worked with the United Nations helping immigrants and,later,worked as an interpreter and translator.Realizing there was a growing need here for my skill set,I started a business to help non-English-speakers.That became my lifework.I employ some 250 interpreters and tran

29、slators,some of whom are gifted in as many as seven languages.We are found in any place where words are spoken or written schools,hospitals,workplaces,etc.We mainly provide interpretation and written translation services.Our expertise in rare languages and dialects sets us apart;we can also translat

30、e papers in 30 different languages.Mercy Health is a health-care provider in western Michigan.It has praised our professionalism (专业素质) and quickness.We provide translation for languages often considered difficult to support from Albanian and Assyrian to Zaghawa and Zulu.Besides,we can field 16 lang

31、uages spoken in Myanmar and American Sign Language.Especially satisfying is serving the nearby Kentwood Public Schools.Twice a year,we partner with mothers and fathers attending parent-teacher meetings.We deal with 450 such meetings in just two or three days.12.What made the author fail to become a

32、schoolteacher at first?A.Her skin color.B.Her English level.C.Her poor education.D.Her family background.13.Whats the purpose of the authors business?A.Offering jobs to immigrants.B.Serving public schools for immigrants.C.Solving language problems for immigrants.D.Providing immigrants with language

33、lessons.14.What does Mercy Health think of the services offered by the authors team?A.They should be appreciated.B.They need some improvement.C.They should be offered outside Michigan.D.They should get the attention of the public.15.What does the underlined word “field” in Paragraph 6 most probably

34、mean?A.Point out.B.Deal with.C.Depend on.D.Write down.阅读七选五I was giving my 5-year-old a bath one night when she looked out the window at our fence and announced,“You know,Mamma,sometimes looking at trees helps you to think.”1What a deep observation from a little child.“You are right,” I encouraged.“

35、What are you thinking about?”Lately,there have been a lot of changes going on in my life at work.Business has been hard and I have been doing a lot of consulting for customers who havent been able to afford help.2I have a need and desire to help,but I often say “Yes” when my wallet should be saying

36、“No!”The last few years have been such a struggle for so many of my customers from so many walks of life.3Worse yet,I always have a voice in the back of my head that says if I dont relax or learn a better way to deal with stress,cancer might come near! So when my daughter said that one sentence,I pr

37、omised to spend more time in nature.4It is so grounding and so healing.I have traded a few gym days for hikes in the hills above my house.5I am always more clear-headed after that.So I plan on spending some time this summer in southern California,enjoying thinking at the base of an old,wise tree wit

38、h my daughter of course.A.I struggle with this.B.What she said is so true.C.My health is on the downside.D.I decided to stop the busy life.E.I just sat in surprise and silence.F.I have trouble sleeping,sometimes.G.Have you ever sat in a park and stared at a tree?语言运用题组求精准(25mins).完形填空Theres a tiny t

39、own called Waterford in Eastern Ohio.Every other year something very1happens there a(n) 2that turns an entire town into one big 3.These days,apple butter is still cooked on-site in the 4method,stirred for hours in huge kettles over open fires.Making apple butter isnt5,but it has to be done right.The

40、 fire cant be too hot,or too cool.You cant stir too fast,or too slow.And above all,the stir stick can never 6.Its all about getting people together.Strangers are 7and passersby are waved over to the stir for a 8.Young,a fifth-grade teacher9times when Apple Butter Weekend was just her,her mother,and

41、her grandmother.These days theyll 10forty people or more,cooking up 100 pints (品脱) at a time.Most gets divided up among the family,but plenty 11in fridges across Waterford and beyond.“We dont12it,” said Young.But,she said,“if you ask,youre going to get it.”The family has faced many challenges over t

42、he years,1313 times during the 1960s.But wherever theyve lived,her parents always made friends the 14way they make apple butter:by doing the little things the right way,paying attention at every moment.“Theyve done everything in 15steps,” Young said.“I always say,my mom and dad have huge ears.They j

43、ust 16.They arent quick to judge;they arent quick to 17anything.Theyve made a life of working on 18.”So Apple Butter Weekend in Waterford isnt just about the apple butter.19,the weekend is about community:teaching the youngsters,learning from the elders,making new friends and passing on unchanging 2

44、0even as the world changes.1.A.specialB.seriousC.rareD.strict2.A.gameB.showC.customD.policy3.A.cityB.familyC.organizationD.club4.A.typicalB.effectiveC.funnyD.traditional5.A.expensiveB.complicatedC.commonD.popular6.A.bendB.stopC.fallD.roll7.A.welcomedB.crowdedC.gatheredD.understood8.A.tasteB.toastC.t

45、urnD.dance9.A.noticesB.expectsC.spendsD.remembers10.A.chooseB.drawC.helpD.find11.A.runs outB.grows upC.ends upD.breaks down12.A.exchangeB.shareC.storeD.sell13.A.abandoningB.failingC.movingD.fighting14.A.easyB.smartC.bestD.same15.A.smallB.correctC.similarD.unusual16.A.enjoyB.listenC.waitD.play17.A.of

46、ferB.refuseC.leaveD.decide18.A.spiritsB.mannersC.friendshipsD.feelings19.A.InsteadB.ThereforeC.OtherwiseD.However20.A.valuesB.memoriesC.wealthD.rules.语法填空Recently,while in a meeting,I asked someone,“Do you agree that there is a problem?” He hesitated a moment and then 1. (nod) his head.“Yeah,I guess

47、.” Immediately,I read his body language and listened to his 2. (word) and thought,“He doesnt really.He just expects 3. (make) me less angry by 4. (say) what I want to hear.Actually,he doesnt think theres a problem.” Thats what I inferred from his body language and what he said.But knowing 5. difficu

48、lt it is to correctly read body language,I asked,“You hesitated.Do you really think there isnt a problem?” He replied,“Oh no.There 6. (certain) is.I just dont like admitting it out loud.”So the hesitation was a result of his unwillingness to admit it aloud.It wasnt what I thought.If I hadnt asked th

49、e question,I would have gone on believing something 7. wasnt true.If you read someones body language incorrectly,it could lead 8. misunderstandings.Body language is the result of many things.Thoughts,fears,joys,confusion and nervousness 9. (be) just a few of the things affecting a persons body langu

50、age.Dont be too 10. (confidence) in your ability to know what a person is thinking just because of his body language.主观题组合练要规范(40mins).语法填空Often when people make plans to visit Britain as a 1. (tour),the only city they consider is London.Although,as the capital city of England,it is a lively and int

51、eresting place with many historical and cultural 2. (attraction),people often forget the rest of the United Kingdom and all the 3.(excite) things it offers.So here 4. (be) some of my favourite cities of the United Kingdom that you may not have heard much about.GlasgowGlasgow,one of Scotlands biggest

52、 cities,5. (sad) has a reputation (名声) for being ugly and dirty.The first time I visited it,I realised 6. wrong it was! The city has many universities,so it is full of young people,and it is also home to many museums and art galleries.There are also beautiful historical sites.BristolAs it is in the

53、south of England,Bristol is very easy to travel to from London.It is a very beautiful city 7. has a great cathedral and scenic streets.The River Avon runs through the city,and the suspension bridge allows you 8. (walk) high over the water and watch it stretch ahead for miles.NewcastleNewcastle is fa

54、mous 9. its shopping and busy nightlife,but it also boasts (拥有) a beautiful river,art galleries,theatres and restaurants.So if you ever find yourself in the UK,consider 10. (try) something different!.短文改错I always make sure of I wont take any stress or worry into exams.Instead,I try to show the highe

55、st positive spirits because my classmates also become positive.I did a same thing last Friday.I wasnt well prepared with an upcoming chemistry exam and didnt know how it would go.However,I decided to do whatever made me feeling happy and spread joy around as usually.I went to school and saw everyone

56、 was worried,so I told some jokes make a light environment.The way I told the jokes change everything and all my classmates soon felt relaxing.As a result,we did well in the exams.书面表达假定你是红星中学高一学生李华,为配合学校开展垃圾分类工作,学生会向全校学生发出了“垃圾分类从我做起”的倡议,请你代表学生会,用英语写一封倡议信。内容包括:1.严峻形势; 2.垃圾分类的意义; 3.垃圾分类的做法; 4.呼吁全体同学参

57、加。注意:1.词数100左右;2.开头和结尾已给出,不计入总词数。提示词:垃圾分类garbage sortingDear fellow students,Yours,Li Hua答案:阅读理解题组练速度.【语篇导读】本文是说明文。文章介绍了动物克隆及人类克隆面临的难题。1.B解析细节理解题。根据第一段中的“expertssayitislikelybiologicallypossibletocloneahumanbeing”可知,人体克隆具有可能性。2.A解析写作手法题。第二段比较了老鼠和灵长类动物做克隆实验的不同点。3.D解析推理判断题。根据第三段中的“primatesarentabletod

58、othis,andresearchersthinkitmaybeonereasonthatattemptstoclonemonkeyshavefailed”可推断,对猴子进行的实验遇到了困境。【语篇导读】本文是说明文。文章介绍了利文斯顿小镇的农场入校项目。该项目既解决了贫困学生的伙食问题,又给学生们提供了亲近自然,了解自然的机会。4.D解析细节理解题。根据第二段中的“localeducatorRachaelJones”可知,Jones是一名当地的老师。5.D解析细节理解题。根据第二段中的“togrowfoodthatsupplementsschoolmealswhileofferingkids

59、hands-onlessons”和第三段中的“aimstoincreaseaccesstolocalfoodandnutritioneducationacrossthecountry”可知,该项目旨在为学生提供食物和课程。6.A解析推理判断题。根据第四段中的“healthyschoolmealscanimproveacademicperformance,includingimprovedtestscores”可知,学生们的学业进步了。7.B解析细节理解题。根据末段中的“WhenIgrewupabigforceinmylifewasmygrandma.itreallybuiltupmytrust

60、andknowledgeinfoodsystems”可知,Jones对该农场入校项目的信心来源于自己童年时期与祖母一起在院子里种植农作物的经历。【语篇导读】本文是记叙文。文章讲述了诺贝尔和平奖获得者马拉拉的人生故事。8.B解析细节理解题。由第一段中的“sheco-foundedtheMalalaFundwithherfathertocreateaworldwheregirlseverywherecouldbeeducatedwithoutfear”可知,这个基金会旨在让女孩能够进入校园接受教育。9.C解析细节理解题。由第二段中的“Malalabelievesgirlsarethebestinv

61、estmentinthefuturepeaceandfurtherdevelopmentofourworld.”可知,马拉拉认为应该在女孩身上投资,因为她们会对将来社会的发展与和平做出贡献。10.A解析推理判断题。由第四段中马拉拉的话“Itisforthoseforgottenchildrenwhowanteducation.Itisforthosefrightenedchildrenwhowantpeace.Itisforthosevoicelesschildrenwhowantchange.”可知,她心系他人,关爱他人。11.D解析细节理解题。由倒数第二段中的“MalalasMagicPe

62、ncil,Malalareturnstoherchildhoodtoteachyoungreadersabouttheimportanceofhope”可知,这本书传播希望。【语篇导读】本文是记叙文。文章讲述了作者通过提供翻译服务帮助移民者消除语言障碍的故事。12.B解析细节理解题。由第二段中的“Iwasinterestedinbecomingaschoolteacher,butlanguagepreventedmefromdoingwellontests.”可知答案。13.C解析推理判断题。由第一段中的“helpingmanyofthoseimmigrantfamilies”和第四段中的“I

63、startedabusinesstohelpnon-English-speakers”以及第五段中的“Wemainlyprovideinterpretationandwrittentranslationservices.”可推断,作者的公司主要帮助移民者解决在生活和工作中遇到的语言问题。14.A解析推理判断题。由倒数第二段中的“Ithaspraisedourprofessionalismandquickness.”可推断,MercyHealth认为作者的团队所提供的服务专业、及时,因此很欣赏。15.B解析词义猜测题。由第五段中的“Ourexpertiseinrarelanguagesanddi

64、alectssetsusapart;wecanalsotranslatepapersin30differentlanguages.”和本段中的“Weprovidetranslationforlanguagesoftenconsidereddifficulttosupport”可知,作者的团队能够应对小语种和方言,能够完成其他机构无法实现的难度较大的工作,因此此处指,他们能应对缅甸的十六种语言和美式手语。.【语篇导读】本文是记叙文。作者被女儿的一句话深深触动,此后她改变了自己以往忙碌、焦虑的生活状态,拥抱大自然,从而得到了内心的宁静。1.E解析根据下文中的“Whatadeepobservatio

65、nfromalittlechild”可知,对于小孩子能说出这样深刻的话作者感到很惊讶。2.A解析根据下文中的“Ihaveaneed.sayingNo!”及“Thelastfewyearshavebeensuchastruggle.”可知,作者在工作中一直处于挣扎的状态。3.F解析根据下文中的“Worseyet”及“dealwithstress”可知,长期的工作压力对作者的身体状况产生了影响。F项中的“havetroublesleeping”符合这一语境。4.B解析根据下文中的“Itissogroundingandsohealing”可知,女儿的话太有道理了。5.G解析根据下文中的“Iamalw

66、aysmoreclear-headedafterthat”及“enjoyingthinkingatthebaseofanold,wisetree”可知,此句内容与看树有关。G项符合语境。语言运用题组求精准.【语篇导读】本文是记叙文。文章介绍了俄亥俄州东部小城镇沃特福德的一项特殊节日传统:手工制作苹果酱。对于当地人而言,这项活动不仅仅传承着古老的传统,也传承着当地亘古不变的价值观:认真对待生活中的每一刻,友好地对待身边的每个人。1.A解析根据下文中人们用古法制作苹果酱可知,这是当地一项“特殊的(special)”活动。2.C解析根据上文中的“Everyotheryearsomething.hap

67、pensthere”可知,这个活动每两年举行一次,是当地的“习俗(custom)”。3.B解析根据第二段中的“Itsallaboutgettingpeopletogether”可知,这个节日把整个镇子凝聚成一个大“家庭(family)”。4.D解析根据下文中的“inhugekettlesoveropenfires”可知,这个镇子用“传统的(traditional)”方式制作苹果酱。5.B解析根据下文中的“butithastobedoneright”与本句话的转折关系可知,制作苹果酱并不“复杂(complicated)”。6.B解析根据上文中的“stirredforhours”及“Thefire

68、cantbetoohot,ortoocool.Youcantstirtoofast,ortooslow”可知,苹果酱的制作过程中需要一直用搅拌棒搅拌,不能“停(stop)”下。7.A解析根据上文中的“gettingpeopletogether”及下文中的“passersbyarewavedovertothestir”可知,当地人也“欢迎(welcomed)”陌生人过来一起搅拌苹果酱。8.C解析根据上文中搅拌不能停止可知,当地人欢迎陌生人和路过的人也加入他们,“轮流(turn)”搅拌苹果酱。9.D解析根据下文中的“whenAppleButterWeekendwasjusther,hermothe

69、r,andhergrandmother”以及“Thesedaystheyll.”可知,Young“回忆起(remembers)”了以前全家人一起制作苹果酱的日子。10.B解析根据上文中的“gettingpeopletogether”可知,此处Young一家将“吸引(draw)”40多个人一起做苹果酱。11.C解析根据上文中许多陌生人参与制作苹果酱及下文中的“ifyouask,youregoingtogetit”可知,做好的苹果酱大多数分给家人,其余的分享给了来自各地的人们。“endupinfridges”形象地表达了这层含义。12.D解析根据下文中的“ifyouask,youregoingto

70、getit”可知,当地人不“卖(sell)”苹果酱,常常送给别人。13.C解析根据上文中的“Thefamilyhasfacedmanychallengesovertheyears”以及下文中的“Butwherevertheyvelived”可知,这家人曾多次“搬家(moving)”。14.D解析根据下文中的“bydoingthelittlethingstherightway,payingattentionateverymoment”可知,Young的父母交朋友的方式与制作苹果酱的方式“相同(same)”,都是认真地做好每件小事,每时每刻都关注对方。15.A解析根据上文中的“doingtheli

71、ttlethingstherightway”可知,Young的父母做每件事的时候都不急不躁,慢慢来,故选small。16.B解析根据上文中的hugeears可知,Young的父母善于“倾听(listen)”。17.D解析根据上文中的“Theyarentquicktojudge”可知,Young的父母并不急于判断任何人与事,也不急于“做决定(decide)”。18.C解析根据上文中的“herparentsalwaysmadefriends”可知,Young的父母很注重“友情(friendships)”,一生都在用心经营。19.A解析根据上一句中的“isntjust”可知,前后两句为转折关系,再根

72、据语境可知,此处应选Instead。20.A解析本句总结全文,在此指出,苹果酱制作周传承了经久不变的“价值观(values)”。.【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者一次误解别人肢体语言的经历。1.nodded解析考查一般过去时。由前面的“Hehesitatedamoment”可知,设空处所表示的动作发生在过去,应用一般过去时,故填nodded。2.words解析考查名词复数。word在此意为“话语”,是可数名词且表泛指,应用复数形式,故填words。3.tomake解析考查不定式做宾语的用法。expecttodosth.意为“期待做某事”。4.saying解析考查动词-ing形式做宾

73、语的用法。设空处做by的宾语,故填saying。5.how解析考查连接词。设空处所在句意为:但是知道正确读懂身势语有多难,“我”就问道:“你犹豫了。是不是觉得其实并没有什么问题?”故填how(多么)。6.certainly解析考查副词。设空处修饰谓语,表示“确实”,故填certainly。7.that解析考查关系代词。设空处引导限制性定语从句,修饰先行词something,故填that。8.to解析考查固定结构。leadto意为“导致”。9.are解析考查主谓一致。由语境可知,设空处是对一般情况的描述,应用一般现在时,又因为主语是Thoughts,fears,joys,confusionand

74、nervousness,故填are。10.confident解析考查形容词做表语的用法。设空处在此做表语,表示“自信的”,故填confident。主观题组合练要规范.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了英国的几处旅游景点。1.tourist解析考查名词。设空处作宾语,表示“游客”,且设空处前有不定冠词,故填名词tourist。2.attractions解析考查名词复数。设空处作宾语,表示“吸引人的事物”,由many可知,此处应用名词复数,故填attractions。3.exciting解析考查形容词作定语的用法。设空处作定语,修饰things,表示“令人激动的”,故填形容词exciting

75、。4.are解析考查主谓一致。此处为倒装结构,句子主语是someofmyfavouritecitiesoftheUnitedKingdom,又因此处表示现在的情况,故填are。5.sadly解析考查副词。设空处作状语修饰整个句子,表示“很遗憾”,故填副词sadly。6.how解析考查连接词。设空处引导宾语从句,修饰形容词wrong,故填how。7.that/which解析考查关系代词。设空处引导限制性定语从句,修饰city且在从句中作主语,故填that或which。8.to walk解析考查不定式作补语的用法。allowsb.todosth.意为“允许某人做某事”。9.for解析考查介词。be

76、famousfor意为“以而闻名”。10.trying解析考查动词-ing形式做宾语的用法。considerdoingsth.意为“考虑做某事”。.I always make sure 或ofthat I wont take any stress or worry into exams.Instead,I try to show the highest positive spirits becauseso my classmates also become positive.I did athe same thing last Friday.I wasnt well prepared with

77、for an upcoming chemistry exam and didnt know how it would go.However,I decided to do whatever made me feelingfeel happy and spread joy around as usuallyusual.I went to school and saw everyone was worried,so I told some jokes to make a light environment.The way I told the jokes changechanged everyth

78、ing and all my classmates soon felt relaxingrelaxed.As a result,we did well in the examsexam.Dear fellow students,Our school has started a programme of garbage sorting.It is my great honour to represent the Students Union to make our voice heard on it.As we all know,we produce lots of garbage,such a

79、s leftover food,waste paper and plastic bottles every day,which becomes a big headache in our life.Therefore,garbage sorting is a good way of dealing with it.It is beneficial to us in the following ways.To begin with,we can recycle what can be reused to save more resources.Besides,harmful materials

80、in the sorted garbage can be properly treated to avoid environment pollution.As students,we are supposed to tell different types of garbage and put them in different dustbins to make recycling easier.Now I am here to call on everyone to take action together to make the environment clean and beautiful.Yours,Li Hua21

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1