ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:54 ,大小:190KB ,
资源ID:403420      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-403420-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第三册 UNIT 6 NATURE IN WORDS .ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第三册 UNIT 6 NATURE IN WORDS .ppt

1、三十六 选择性必修 第三册 Unit 6Nature in words(限时35分钟).阅读理解AI have well travelled in Spain and visited a good number of Spanish cities.However,no city will ever quite match Cadiz,where I spent six months studying as a student.Before that,I knew very little about Cadiz but I decided to take a risk and explore i

2、t.Well,the risk certainly paid off.Cadiz,Europes oldest city,hangs off Spains southern coast on a peninsula(半岛),surrounded almost entirely by water.As you leave the shady streets of the historical old city and explore more of it,you are met with vast areas of the blue Atlantic Ocean and white sandy

3、beaches,which in my opinion are some of the best in Spain!One of the great things about Cadiz is the wonderful,rich culture of food and drink.There are little tapas(小吃)bars lining every street and most will serve tapasfor around 1.502 euros,meaning you can try a whole variety of Andalusiandishes.Cad

4、iz has also come to be known as“The Singing City”.It comes from the annual carnival(狂欢节),one of the biggest in Europe.A very large number of people go to Cadiz to see it.During those ten days,Cadizs narrow streets are filled with the sound of singing as musical groups fight for a place in the contes

5、t,which takes place on the last Saturday of carnival.The songs perfectly show the sense of humor of the Gaditanos,who,besides being so warm and welcoming,are said to have the best sense of humor in Spain!That is my experience of Cadiz:a wonderful,typically Andalusian city which is often overlooked b

6、ut well worth a visit.I am currently living in Huelva,just a short drive from Cadiz,so please pay attention to my next sharing!【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者体验西班牙城市加的斯的感受,着重讲述了加的斯的地理位置、自然风光、食品文化以及“歌唱城市”这个名字的由来。1.What does the word“that”underlined in Paragraph 2 refer to?A.Studying in Cadiz.B.Competing in a

7、match.C.Teaching a student.D.Becoming an explorer.【解析】选A。代词指代题。根据第一段“However,no city will ever quite match Cadiz,where I spent six months studying as a student.”可知,画线词指代“在加的斯学习”。2.What does the third paragraph mainly talk about?A.The unknown origin and long history of Cadiz.B.The beautiful life of p

8、eople living to Cadiz.C.The geographic position and scenery of Cadiz.D.The authors complex attitude towards Cadiz.【解析】选C。段落大意题。通读第三段的内容可知,该段主要介绍了加的斯的地理位置和景色。3.Why is Cadiz called“The Singing City”?A.A number of local people enjoy humorous songs.B.Singing is everywhere during a big annual carnival.C.

9、Many grand carnivals attract well-known singers.D.A lot of singing competitions take place each year.【解析】选B。细节理解题。根据第五段的内容可知,加的斯被称为“歌唱之城”是因为在一个盛大的狂欢节上到处都是歌声。4.From which is the text most probably taken?A.A post on the Internet.B.A geography textbook.C.A travel brochure.D.A biography.【解析】选A。文章出处题。根据最

10、后一句“I am currently living in Huelva,just a short drive from Cadiz,so please pay attention to my next sharing!”可推断出本文最有可能出自网上的一则帖子。BA camera,a glove,a hand tool,even a toothbrush.they are all up there,above the clouds,going around and around the Earth.There are also thousands of pieces of metal and p

11、lastic.Some of them are only about the size of a fingernail.Many are much larger.Scientists consider all these objects to be space junk and they are a problem.Since people first launched rockets into space in the 1950s,we have been leaving behind all sorts of things.Much of the space junk is made up

12、 of little pieces of things that were once bigger objects,until they struck each other and broke apart.Sometimes larger pieces survive the extreme heat through the atmosphere and hit the ground or the ocean at great speeds.But space junk falling on housetops is not the biggest worry.Scientists are c

13、oncerned about the Kessler Syndrome.It is named after the American scientist who first thought of the idea in 1978.Imagine what happens when an empty rocket strikes another while orbiting the Earth.Two big things become many smaller things.They then hit other things.The pieces get smaller and smalle

14、r until they form a cloud of junk that may block the path of future space vehicles.Marco Castronuovo,an Italian Space Agency researcher,suggested launching a satellite into space that would get very close to some of the larger pieces of space junk.The satellite would connect a small rocket to the us

15、eless object.When the rocket explodes,it pushes the junk into a lower and slower orbit,nearer the Earth.After a time,the junk burns up in the atmosphere.Scientists have been concerned about space junk for many years.Right now,the costs of the cleanup have been too great.Mr Castronuovo says his syste

16、m could be put in place for a much more reasonable amount of money.【文章大意】本文介绍了太空垃圾及其危害,还介绍了科学家正在研究清理太空垃圾的方法。5.What does the underlined part“space junk”in Paragraph 1 refer to?A.Clouds that are made up of small objects in space.B.Small pieces of things that were once bigger objects.C.All kinds of obj

17、ects that have been left behind in space.D.Objects that survived the extreme heat through the atmosphere.【解析】选C。细节理解题。从第一段和第二段中的“Since people first launched rockets into space in the 1950s,we have been leaving behind all sorts of things.”可知,space junk指人类在太空活动中遗留在太空的所有的物体,即“太空垃圾”。6.Why do scientists

18、consider the Kessler Syndrome a big problem?A.An empty rocket might strike a spacecraft orbiting the Earth.B.Space junk might fall onto the Earth,causing damage.C.Space junk clouds are likely to block the path of spacecraft.D.Space junk becomes bigger and bigger before it is hard to get rid of.【解析】选

19、C。细节理解题。第三段介绍了Kessler syndrome,最后一句指出了其潜在的危险,即垃圾云有可能会阻碍未来太空飞行器的轨道。7.What is mainly talked about in the passage?A.Human beings are responsible for space junk.B.Smaller objects come together to form clouds of space junk.C.An Italian researcher has found a good way to remove space junk.D.Space junk is

20、a big problem human beings have to find ways to solve.【解析】选D。主旨大意题。通读全文可知,本文介绍了太空垃圾及其危害,还介绍了科学家正在研究清理太空垃圾的方法。【知识拓展】背景链接Kessler Syndrome(“凯斯勒症候群”),这个概念是美国宇航局顾问唐纳德凯斯勒提出的,它设想有一天低地球轨道上的垃圾实在太多了,以至于人造卫星和航天器经常被撞击,由此产生更多的太空垃圾,恶性循环,最后使得发射新的太空器都几近不可能,因为一发射上去就会被撞坏。.完形填空(2021山东模拟)Exercise and I have never had a

21、 good relationship due to my fear of sports.From a young age,my dad1me into a dozen sports.I didnt like any of them,2.When I entered University of Regina,my dad3telling me“You have tofind a way to stay 4”or“You dont want to get the Freshman 15,do you?”So I5to give swimming a shot,but I 6managed to g

22、o to the pool twice duringthe fall semester(学期).Worse still,I was 7to convince myself that“Yeah,thats OK.”Spring semester came.A friend of mine8me one day asking if I wanted togo to Zumba with her.All I knew about Zumba was that it was basically exercisedancing to Latin and pop songs.It didnt sound

23、too bad,but I couldnt be 9.I went,and that was it.Zumba became my10of tea.The instructor wouldalways say:“Dont worry about the steps.Have fun.Do your own thing.”Thatremoved my 11about sports.I didnt have to be 12.I didnt even have tobe good.I just need to 13the music and move.Zumba did 14me from the

24、Freshman 15,but it also did so much more.It let me make 15with myunpleasant past with physical fitness,and enjoy staying healthy.【文章大意】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者从小开始就不喜欢运动,甚至产生了恐惧的心理,但是一次偶然的机会,作者接触到了尊巴,这种舞蹈使作者克服了对运动的恐惧,并且使身体获得了健康。1.A.expectedB.allowedC.forcedD.invited【解析】选C。考查动词辨析。句意:从很小的时候起,我爸爸就强迫我从事十几项运动。A

25、.expected期待;B.allowed允许;C.forced强迫,迫使;D.invited邀请。根据I didnt like any of them可知,作者不喜欢这些运动,都是爸爸强迫他做的。故选C。2.A.thereforeB.thoughC.insteadD.besides【解析】选B。考查副词辨析。句意:不过,我一项也不喜欢。A.therefore因此;B.though尽管;C.instead反而,代替;D.besides此外。上文提到作者从小就接触了很多项运动,再结合I didnt like any of them可知,上下文形成转折关系。故选B。3.A.avoidedB.ris

26、kedC.regrettedD.kept【解析】选D。考查动词辨析。句意:当我进入Regina大学时,我爸爸一直对我说:“你必须找到保持身材的方法”或者“你不想让一个新生增重15磅,是吗?”A.avoided避免;B.risked冒险;C.regretted后悔;D.kept保持。根据“You dont want to get the Freshman 15,do you?”可知,此处表示爸爸不停地叮嘱作者要保持体形。故选D。4.A.in shapeB.for funC.at easeD.on business【解析】选A。考查介词短语辨析。句意:当我进入Regina大学时,我的爸爸一直对我说

27、:“你必须找到一个保持身材的方法”或者“你不想让一个新生增重15磅,是吗?”A.in shape在外形上,处于良好状态;B.for fun开玩笑地,为了好玩;C.at ease安逸,自在;D.on business因公,出差办事。根据“You dont want to get the Freshman 15,do you?”可知,此处表示要保持体形。故选A。5.A.refusedB.happenedC.botheredD.decided【解析】选D。考查动词辨析。句意:所以我决定尝试一下游泳,但在秋季学期,我只去了两次游泳池。A.refused拒绝;B.happened发生;C.bothere

28、d使烦恼;D.decided决定。由于爸爸不停地叮嘱,作者决定尝试游泳来保持体形。故选D。6.A.hardlyB.merelyC.constantlyD.gradually【解析】选B。考查副词辨析。句意:所以我决定尝试一下游泳,但在秋季学期,我只去了两次游泳池。A.hardly几乎不;B.merely仅仅;C.constantly 不断地;D.gradually逐渐地。but前后为转折关系,上文提到作者决定通过游泳来保持体形,此处表示只去了两次。故选B。7.A.eagerB.contentC.embarrassedD.disappointed【解析】选B。考查形容词辨析。句意:更糟糕的是,我

29、满足于说服自己“好吧,没关系。”A.eager渴望的;B.content满足的;C.embarrassed尴尬的;D.disappointed失望的。根据“Yeah,thats OK.”可知,作者对自己的现状表示满足。故选B。8.A.teasedB.comfortedC.approachedD.annoyed【解析】选C。考查动词辨析。句意:一天,我的一个朋友建议我,问我是否想和她一起去跳尊巴舞。A.teased嘲笑;B.comforted安慰;C.approached建议,接近;D.annoyed使厌烦。根据I went,and that was it.可知,朋友建议作者去跳尊巴舞。故选C。

30、9.A.happyB.proudC.carefulD.sure【解析】选D。考查形容词辨析。句意:听起来不太糟,但我不能肯定。A.happy开心的;B.proud骄傲的;C.careful小心的;D.sure确定的。根据上文All I knew about Zumba was that it was basically exercise dancing to Latin and pop songs可知,作者对尊巴舞不太了解,因此此处表示不确定。故选D。10.A.cupB.partC.shareD.mouth【解析】选A。考查名词辨析。句意:尊巴成了我的最爱。A.cup杯子;B.part部分;C

31、.share一份,份额;D.mouth嘴巴。Ones cup of tea为固定短语,意为“钟爱地事物,恰合口味”。故选A。11.A.curiosityB.passionC.scareD.confidence【解析】选C。考查名词辨析。句意:这消除了我对体育运动的恐惧。A.curiosity好奇心;B.passion激情;C.scare害怕;D.confidence自信。根据上文due to my fear of sports可知,此处对应信息词fear(害怕)。故选C。12.A.perfectB.enthusiasticC.adorableD.ambitious【解析】选A。考查形容词辨析。

32、句意:我不必事事完美。A.perfect完美的;B.enthusiastic热情的;C.adorable可爱的,讨人喜爱的;D.ambitious有雄心的。根据I didnt even have to be good可知,作者觉得不必事事完美。故选A。13.A.acceptB.feelC.displayD.compare【解析】选B。考查动词辨析。句意:我只需要感受音乐,动起来。A.accept接受;B.feel感觉;C.display陈列,展示;D.compare比较。根据Dont worry about the steps.Have fun.Do your own thing.可知,指导员

33、教导作者不必在意其他的东西,因此只要感受音乐动起来即可。故选B。14.A.witnessB.separateC.discourageD.save【解析】选D。考查动词辨析。句意:尊巴确实把我从一年级新生的15磅重中拯救了出来,但它的作用还不止这些。A.witness目击,见证;B.separate使分开,使分离;C.discourage使泄气;D.save拯救,节省。根据but it also did so much more可知,尊巴舞帮助作者避免了增重15磅。故选D。15.A.troubleB.senseC.peaceD.contact【解析】选C。考查名词辨析。句意:它让我用身体的健康与

34、不愉快的过去和解,并且享受健康。A.trouble麻烦;B.sense感觉,意识;C.peace和平;D.contact联系。make peace with为固定短语,意为“与言归于好”。故选C。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。It seemed Id done everything Id ever wanted to do in my life,but I had oneregret.I was born in 1898,the oldest of five kids.Papa couldnt spare me to go toschool

35、,so I worked in the fields with him till I was 21 years old.Everywhere I went,I learned some hard lessons about what happens to a manwho even cant read the alphabet.People cheat you out of wages.They sell you aticket to one city,take your money and hand you a ticket to somewhere else.By 1928,Id been

36、 wandering for nine years.I met a woman named Elzenia.We fell in love,married and moved to Dallas,where I got work fixing roads for the city.When Amelia,the oldest of our seven children,first went to school,I took my wife aside.“Elzenia,”I said.“I dont want the kids to know I cant read or write.”In

37、1938,one day my boss called me in.“George,”he said.“No one knows those machines like you do.Id like to promote you.”But my thrill and surprise were cut short when he said,“Fill out this application and well get you a raise.”I couldnt admit the truth.I thanked him and walked out of his office.I did s

38、tay right where I was,until I turned 65 and my boss made me retire.But I didnt stop working.For the next 25 years,I lived a happy life,but it still seemed to me like something was missing.A young fellow handed me a piece of paper.Its information about adult education classes.People can learn to read

39、 and write.Now Im 102.I thought of my friends and neighbours and what they might think if they found out I couldnt read.After all these years,my secret would be out.But all my life Ive wanted to read.It was high time for action.注意:续写词数应为150左右。The young man drove me to a huge building and led me into

40、 a spacious classroom,which was crowded with elderly people like me._ Im still going to school._【参考范文】The young man drove me to a huge building and led me into a spacious classroom,which was crowded with elderly people like me.Through chatting,I learned that they had all been longing to read and wri

41、te but never had the chance to go to school.As the bell rang,in came the teacher,a woman well past forty.After a warm and brief greeting,we started our lesson.First we learned to read the alphabet and though I made mistakes at times,no one laughed at me.Everyone helped each other with open-hearted e

42、njoyment.Im still going to school.Though faced with the most challenging event of my life,Im full of courage and confidence.With the generous help of my teacher,friends and my children,I have made huge progress in study.Now Im never shy about admitting the truth that once I was not able to read and

43、write at all.Besides,Im eager to encourage more elderly people to attend the adult education classes,because its never too late to learn.【加固训练】阅读填句(2021深圳模拟)If youre going abroad for college,you might be thinking about how to get yourself a safe and cozy home for the years ahead.Of course,dormitorie

44、s are always a good place to start,but some large state colleges require juniors to live off campus due to the limited number of dorm rooms.1.How to find a house2.If you are just a freshman or dont know many people,dont hesitate to approach some upperclassmen in your classes or clubs.More often than

45、 not,upperclassmen have more experience with renting and are more familiar with the area your school is in.Another good idea is to talk to seniors who are currently living off-campus.These seniors landlords will most likely be looking for new tenants(房客)after graduation.Also,registered realtors(房地产经

46、纪人)might be able to find you a place for a fee.In addition,Facebook groups can also provide some useful information.3.RoommatesHaving roommates can not only save us some money,but also give us valuable companionship.However,remember that finding the right roommates for you is the most important thin

47、g,other than safety concerns.4,definitely do not lie about your preferences,schedule,or habits,even if talking about them could make you uncomfortable.On the other side,also remember to ask your potential roommates to tell you about themselves in detail.5,please do everybody a favor by being upfront

48、 about(坦白)it.Constantly running into conflicts with your quiet roommate is definitely the last thing you want.A.If you are a party animalB.While looking for roommatesC.Get along well with your roommatesD.When having a chat with your roommateE.First,you can ask your friends who are already living off

49、 campusF.However,be really careful if you get in touch with strangers through the InternetG.Nonetheless,renting an apartment can give you some handson experience with living【文章大意】本文为说明文。如果你打算要出国读大学,你可能会考虑如何在未来几年给自己找一个安全舒适的家。当然,宿舍总是一个好的开始。但一些大型州立大学由于宿舍数量有限,要求大三学生住在校外。文章就如何租到合适的公寓给出了几点建议。1.【解析】选G。根据上文

50、but some large state colleges require juniors to live off campus due to the limited number of dorm rooms.(但一些大型州立大学由于宿舍数量有限,要求大三学生住在校外)及下文How to find a house(如何找到一个房子)可知,G项“尽管如此,租一套公寓可以给你一些实际的生活经验”符合此处语境。故G选项正确。2.【解析】选E。根据下文If you are just a freshman or dont know many people,dont hesitate to approac

51、h some upperclassmen in your classes or clubs.(如果你只是一个大一新生,或者不认识很多人,不要犹豫,在你的班级或俱乐部里找一些高年级的同学)及上文some large state colleges require juniors to live off campus(一些大型州立大学要求大三学生住在校外)可知,E项“首先,你可以问问已经住在校外的朋友”符合此处语境。故E选项正确。3.【解析】选F。根据上文In addition,Facebook groups can also provide some useful information.(此外,

52、Facebook群组也可以提供一些有用的信息)可知,F项“然而,如果你通过互联网与陌生人联系,一定要小心”符合此处语境。故F选项正确。4.【解析】选B。根据本段主旨Roommates可知,B项“找室友的时候”符合此处语境,意为“在找室友的时候,绝对不要谎报你的喜好、作息表或习惯,即使谈论这些会让你感到不舒服”。故B选项正确。5.【解析】选A。根据下文Constantly running into conflicts with your quiet roommate is definitely the last thing you want.(和安静的室友经常发生冲突绝对是你最不想看到的事情)可知,此处指“如果你是派对迷,请大家开诚布公,把问题摆到桌面上谈清楚”,由此可知,A项“如果你是派对迷”符合此处语境。故A选项正确。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1