ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:30 ,大小:155KB ,
资源ID:403410      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-403410-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 6 AT ONE WITH NATURE .ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:必修第一册 UNIT 6 AT ONE WITH NATURE .ppt

1、六 必修第一册 Unit 6At one with nature(限时35分钟).阅读理解(2021潍坊模拟)Blue whales,the earths largest animals,call to others of their kind,though exactly what these cries communicate remains a mystery.But these sounds have begun evolving(演变).Since at least the 1960s,the pitch(音高)of Antarctic blue whales has downshi

2、fted.Scientists have theories as to why:all involving humans.The deepening of their sounds is not unique.Many blue whales around the world have also dropped their pitch.In a study last year that analyzed more than 1 million individual recordings of whale calls,scale shifts were found across species,

3、and among populations that dont necessarily interact with one another.This is to say,whatever has caused the change doesnt seem to have a specific geographic origin.The underwater noises caused by ocean traffic and at-sea industries might seem a likely criminal.However,scientists have identified low

4、ered pitches even across populations of whales that live in seas without major shipping routes.One possible explanation for the change is the achievements of global conservation efforts.As their populations have grown,then,the whales may have decreased their volume because they are more likely to be

5、 communicating over short distances.Last years study of whale calls also suggests a threatening reason for the drop in pitch,however.Perhaps whales dont need to be so loud because sound waves travel farther in oceans made acidic by the absorption of carbon dioxide.Carbon dioxide in the atmosphere,me

6、anwhile,may also indirectly influence whale voices in other ways.Recent study shows that,during the summer,the whales must use their top volume to be heard in the cracking ice a natural sound increased by unnatural processes,as rising temperatures worsen ice-melt.So the impacts of a warming planet m

7、ay modulate animal sounds even in remote places.【文章大意】文章分析了最大的动物蓝鲸的音高发生演变的原因有人类的影响。1.To what extent is whales pitch drop?A.Across the species.B.In the Antarctic ocean.C.Among some populations.D.Within one million individuals.【解析】选A。细节理解题。根据第二段中的In a study last year that analyzed more than 1 million

8、individual recordings of whale calls,scale shifts were found across species,and among populations that dont necessarily interact with one another.可知选A。2.What causes the evolution of whales pitch according to the text?A.Less communication and more threat.B.Protection efforts and acidic sea water.C.Sh

9、arp decrease of whales populations.D.Underwater noises by ships and industries.【解析】选B。细节理解题。根据第四段和第五段的内容可知,人类对它们的保护以及海水的酸性化使得鲸的音高发生了演变。故选B。3.What does the underlined word“modulate”mean in the last paragraph?A.Produce.B.Damage.C.Balance.D.Change.【解析】选D。词义猜测题。结合上文during the summer,the whales must use

10、their top volume to be heard in the cracking ice可推知鲸是根据其生存环境改变音高的,故选D。4.What can we infer from the text?A.Man is the soul of nature.B.Man and nature are in one.C.Nature pardons no mistakes.D.Nature has the final say over man.【解析】选B。推理判断题。根据文章的内容可知,蓝鲸的音高发生演变,是因为人类的影响,无论好的还是坏的方面,说明人与自然是密不可分的,是一个整体,故选B

11、。【知识拓展】佳词积累1.downshift v.转换低速2.unique adj.独一无二的3.conservation n.保护4.absorption n.吸收5.remote adj.偏远的.完形填空(2021苏州模拟)When she was 13,Giorgia began to suffer a severe skin disorder.It started out on her arms and face and continued to1.Soon the angry,red rash(皮疹)covered nearly 97%of her body at times and

12、 could be extremely uncomfortable.But for Giorgia,the most pain was2she was treated by others simply because of her physical appearance.People would stop and stare at her in the street,as if she was 3.She felt so self-conscious about the condition that it was 4her life.That seems not5enough on its o

13、wn.Giorgia also unexpectedly lost her father.She felt like her world went to 6.They were so close when she was growing up,and she couldnt 7losing him.Fortunately,Giorgia had a strong and beautiful spirit inside.She realized she had a8she could shrink back from what she received or she could find the

14、 9to love herself and the way she was made.Giorgia10her body and decided shed no longer try to 11her skin.It was part of who she was.She started a photo series12displaying her natural self.She hopes that others struggling with their body image will gain 13and inspiration from the pictures she shares

15、.“We might have14that make us look different from other women,but we are still beautiful.I know my dad would be proud of me for my 15.Now Ive come to terms with my disease.I want to help others do the same.”【文章大意】本篇文章讲述了得皮肤病的女孩Giorgia积极对抗疾病、战胜歧视的故事,凸显了直面苦难、乐观生活、勇于接受自己的主旨。1.A.flashB.declineC.botherD.

16、spread【解析】选D。逻辑推理题。根据上文“started out on her arms and face”和下文“covered nearly 97%”可知皮疹扩散、病情恶化了。所以用spread扩散。2.A.whyB.howC.when D.whether【解析】选B。逻辑推理题。根据下文People would stop and stare at her in the street可推知Giorgia感到最痛苦的是别人对待她的方式。所以用能表达方式的副词how。3.A.disgustingB.preciousC.interestingD.complex【解析】选A。逻辑推理题。根据

17、人们的行为以及“She felt so self-conscious”可知别人对她的反应是不好的,故此处应选贬义词。故disgusting令人厌恶的,符合句意。4.A.closingB.ruining C.leading D.wasting【解析】选B。逻辑推理题。句中so后的“self-conscious难为情”是消极情绪,所以她的生活应该是受到了消极影响。所以用ruining,正在毁掉。5.A.dangerousB.fantasticC.familiarD.stressful【解析】选D。词义辨析题。Giorgia有皮疹,这件事本身对于她来说够“压力大”的了,更加令她崩溃的是,一向和她关系

18、非常亲密的父亲去世了,简直是雪上加霜。stressful有压力的,符合句意。dangerous危险的;fantastic极好的;familiar 熟悉的。6.A.pieces B.parts C.bitsD.blocks【解析】选A。习语搭配题。根据句意“她父亲意外去世,Giorgia觉得自己的世界崩塌了”。“go to pieces”表示“崩塌,破成碎片”。7.A.mindB.admit C.bearD.risk【解析】选C。逻辑推理题。根据句中讲到成长过程中他们的关系很亲密可知父亲对她的重要性,所以她难以忍受父亲的离世。所以选择bear,忍受。8.A.planB.choice C.duty

19、D.promise【解析】选B。逻辑推理题。根据句中“or”连接的两个选择逃避畏缩与乐观面对,可知她有对生活态度的选择权。所以用choice。9.A.truthB.priorityC.support D.courage【解析】选D。逻辑推理题。“找到勇气”与“shrink back”相对应。即使她有皮肤病,她也可以找到勇气去爱自己。所以用courage,勇气。10.A.controlledB.destroyedC.acceptedD.examined【解析】选C。逻辑推理题。根据“It was part of who she was.”可知她承认这是她自己的一部分,表明她已经开始接受自己了。所

20、以用accepted,接受。11.A.cover upB.get underC.take offD.break down【解析】选A。逻辑推理题。根据句意“Giorgia已经接受了自己的身体”可以推断她不再想尽一切办法遮掩自己的皮肤了。所以用cover up掩盖。12.A.regrettablyB.gratefullyC.seriouslyD.bravely【解析】选D。逻辑推理题。与上文中courage to love herself相呼应。她开始分享展示自然的自己的照片并以此鼓励他人。由此可知用bravely勇敢地。13.A.knowledgeB.strengthC.abilityD.ex

21、perience【解析】选B。逻辑推理题。根据句意“她希望那些同样苦于自己形象的人通过看她分享的照片能够得到力量与启发。”再结合and后inspiration可知选strength。14.A.conditionsB.affairsC.elementsD.qualities【解析】选A。词语复现题。结合句意以及第二段中的“condition”可知本题选conditions。15.A.dreamB.kindnessC.attitudeD.generosity【解析】选C。逻辑推理题。根据下文Now Ive come to terms with my disease.I want to help o

22、thers do the same.可推知此处指她积极面对生活、乐观接受自己的态度。所以选择attitude,态度。.读后续写(2021济南模拟)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。The most delicious memories seem to happen during the holidays.And like a squirrel preparing for winter,I put them away to enjoy slowly during the long winter months.Sometimes,I enjoy them f

23、or years.Among them are sweetest recollections:my little girls at the church play and the moment they got their first angel wings;a pink dolly stroller(童车)wheeled into the bedroom with a tiny voice declaring,“Look what Santa Claus brought me!”;or New Years snowmen wearing bright scarves borrowed fro

24、m a grandmas fragrant drawer.But there is one memory that is a little bittersweetsort of like 80%dark chocolate,but still good for you.This story brings to mind a colorful candy dish and a very little boy.The occasion was somewhere between Christmas and New Year when a few candies in a dish remained

25、 behind,a bright spot in dull winter gray.Wrapped in Decembers chill,my then 3-year-old grandson,Justin,and I had dashed from the warmth of my parked car into the building where I planned to take care of a few work-related tasks.A smiling secretary greeted us as we brushed the snowflakes and rubbed

26、our hands to chase the cold.Then with my grandchild close to my side,I busied myself finishing the items of business that had brought us there.But while his hand remained in mine,his eyes fell on the candy dish sitting nearby.As we turned to leave,the thoughtful and very observant woman behind the d

27、esk asked the question all children wait to hear.“Honey,”the kind woman said,peering over her glasses at Justin.“Would you like a candy bar?”she asked,her hand pushing the dish close for an easier reach.The boy looked up questioningly,his eyes meeting mine,permission hanging in the air.A slight nod

28、from me and then a hurried beeline to the candy dish followed.One candy bar was already in his hand.注意:续写词数应为 150 左右。“Justin!”I said from the doorway._ In the humor of the moment,I felt something hard to swallow._【参考范文】“Justin!”I said from the doorway.By this time his pudgy hands had grabbed one and

29、 only one and he made his way back to me.My voice was somewhat serious as I realized manners had been forgotten.“What do you say?”Hearing this,the little boy turned on his heel,promptly returning to the candy dish.“Get Grandma one,too!”I laughed.The secretary laughed.And even little Justin innocentl

30、y giggled at the fun we were having.In the humor of the moment,I felt something hard to swallow.There was a truth that lingered long after the strawberry candy taste had disappeared.What example had I set for this little one while often in my care?Was he learning more about“getting”and less about gratitude that heartfelt“thank you”?In the years since,Ive always loved to remember that moment.But one gift I hope we all leave with our children is the importance of a grateful heart.Really,what could be sweeter?

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1